Een kast in de slaapkamer kiezen

 Een kast in de slaapkamer kiezen

Het opslaan van dingen is bijna het grootste probleem van comfortabel wonen in elke kamer. En de opslag van spullen in de slaapkamer en helemaal niet, kan een probleem zijn als er geen geschikte speciaal ontworpen ruimte is. Om dingen in de slaapkamer op de juiste manier op te slaan, moet u de juiste kast selecteren. Laten we eens in meer detail bekijken welke modellen het meest succesvol zijn, die ruimer en praktischer zijn, evenals compacte kasten voor kleine slaapkamers.

types

Er zijn veel soorten kasten en elk heeft zijn eigen kenmerken, nadelen en voordelen. Ongetwijfeld moeten voor een foutloze keuze alle karakteristieken van een bepaald model, en met name de tekortkomingen, zorgvuldig worden onderzocht:

 • Embedded. In een nis gezette kasten zien er heel netjes en verfijnd uit, die geen apart meubelstuk zijn, maar een functioneel element van het interieur, ingebouwd in de muur. Het is een feit dat dit type kast zich direct in de muur zelf bevindt. Om het te plaatsen, is het noodzakelijk om een ​​speciale nis of lichte stubbing van de muren te creëren. Bovendien kunt u deze in de hele muur plaatsen, wat veel gemakkelijker zal zijn - u moet binnen de ruimte die voor de planken vereist is, weggaan en deuren van compartimenten op enige afstand van de muur installeren.

De ingebouwde kledingkast heeft weliswaar veel voordelen, maar heeft nog steeds één belangrijk nadeel: hij kan niet worden verplaatst wanneer hij in de kamer wordt gepermuteerd. Daarom is het zorgvuldiger na te denken over de locatie dan de locatie van een ander type kast.

 • Een verscheidenheid aan ingebouwde kasten is een verborgen model, het belangrijkste onderscheidende kenmerk is een speciaal deurdecor. Ze kunnen een neutrale tint zijn, versmelten met de kleur van de muren,en kan op een speciale manier worden ingericht, zich aanpassen aan de decoratie van de kamer en niet afsteken tegen de achtergrond van de muren.
 • Hull. Kastkasten komen vaker voor en zijn vertrouwd, hoewel ze een meer omslachtige optie zijn dan ingebouwde modellen. Voor kasten kunnen kasten worden toegeschreven aan elke soort bestaande uit meubelpanelen en met een duidelijk kader.
 • Nachtkastjes ze zijn vrij wijdverspreid, omdat ze erg functioneel zijn: je kunt er verschillende soorten beddengoed en ondergoed, boeken en andere persoonlijke spullen in bewaren. Bovendien maken nachtkastjes vaak deel uit van een set meubels voor de slaapkamer, zodat de kamer in dezelfde stijl wordt ingericht. Een deel van deze sets zijn vaak aan de muur bevestigde kasten, die zich boven het bed bevinden.

Zulke modellen kunnen worden uitgerust met deuren en kunnen worden gemaakt in de vorm van een lichaam met planken en zijkanten, maar zonder sluitelementen, wat op zijn beurt niet helemaal praktisch is, omdat het bijdraagt ​​aan het verschijnen van een enorme hoeveelheid stof.

 • Modulair meubilair Het is ook een vrij algemeen type korps.Modulaire kasten zijn producten die bestaan ​​uit verschillende compartimenten die niet aan elkaar zijn bevestigd. Delen van de modulaire kast kunnen onderling worden verwisseld, waardoor het een geheel andere uitstraling krijgt. Meestal, onder de delen van een modulaire kast, zijn er hoge, smalle compartimenten - kasten, die canisters worden genoemd. Meestal zijn dit soort kasten uitgerust met planken en zijn ontworpen om gevouwen kleding op te slaan.
 • In de slaapkamer kan er een kledingkast zijn, wat natuurlijk niet geschikt is om kleding op te bergen, maar perfect in het interieur past en elke andere boekenkast vervangt. Dit type kast is goed voor het opbergen van verschillende kleine accessoires en decoratieve artikelen.
 • Garderobekast is heel geschikt om kleding op te slaan in een vrij ruime slaapkamer. Dit type wordt gekenmerkt door enorme afmetingen, stevige constructie, handige plaatsing van planken en compartimenten. Dit type kast is ook een ideale optie voor opslag in de slaapkamer, op het platteland of in een landhuis. De chiffonier kan op speciale steunen op de grond staan, laat bijna geen ruimte eronder of kan als model met poten worden gemaakt.In dit geval is er een ruimte onder de kast die redelijkerwijs kan worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het opbergen van items verpakt in mooie, compacte dozen.

vorm

Kasten verschillen niet alleen qua type, maar ook qua vorm, evenals de manier waarop ze binnenshuis worden geplaatst. Laten we de meest ongewone vormen van kasten en kenmerken van hun locatie ten opzichte van andere componenten van de ruimte nader bekijken:

 • Een ongebruikelijke optie is ronde kastenwaarbij het niet altijd redelijk is om dicht bij de muur te plaatsen. Ronde kasten zijn meestal het centrale deel van de kamer, of hebben op zijn minst een locatie enigszins afgelegen van de muur. Plaats het product van dit formulier kan alleen in een grote, ruime slaapkamer.
 • In tegenstelling tot de ronde, afgeronde kast Het heeft een vlakke achterwand of zelfs een hoek die is ontworpen voor een juiste plaatsing, dus dit model bevindt zich mogelijk in de buurt van de muur. Alleen het voorste deel van het meubilair - de deuren - is halfrond.
 • Ziet er erg leuk uit radius kastendat is een echte vondst voor elke slaapkamer. Gladde, gebogen vormen met visuele waarneming dragen bij aan het ontstaan ​​van een gevoel van lichtheid en hebben een goed effect op rust, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel.Opgemerkt moet worden dat de radiale kasten vrij lang zijn, dus in een kleine kamer zullen ze enigszins ongepast zijn.
 • Vaak heeft de hoekige plaatsing kabinet trapeziumvorm. Het is een model met een vlakke voorkant en een schuine zijkant. Bovendien kan de kabinettrapezium een ​​standaard achterwand hebben en zich langs een rechte wand bevinden.
 • HoekkastHet is alleen geschikt in slaapkamers met kleedkamers, omdat het erg omvangrijk is en veel ruimte in beslag neemt. In de kamer zou de plaatsing van een dergelijk product ongepast en niet relevant zijn, zelfs met grote hoeveelheden vrije ruimte.
 • Minder volumineus is een L-vormig product, die wanneer geplaatst slechts twee muren bezet. Er zijn modellen uitgerust met deuren alleen in het midden en de rest van de ruimte wordt gepresenteerd in de vorm van planken en is redelijk geschikt om een ​​groot aantal boeken op te slaan en een persoonlijke bibliotheek te maken.
 • Om nog maar te zwijgen over de kabinetsstandaard, directe vorm. Deze modellen zijn gemaakt in de vorm van rechthoeken en kunnen in elk deel van de ruimte worden geplaatst.De belangrijkste voorwaarde is slechts een dichte kruising van de achterkant van de kast met de muur.

Het aantal en type deuren

Een van de onderscheidende kenmerken van verschillende soorten kasten zijn deuren - hun vorm, grootte, aantal en werkingsprincipe.

Laten we eens in meer detail bekijken welke deuren het meest geschikt zijn, wat is het voordeel van elke variëteit, evenals hun belangrijkste nadelen:

 • Het meest voorkomende en meest handige type zijn compartimentdeuren. Zelfs het product zelf met dergelijke deuren draagt ​​de toepasselijke naam - de kledingkast. De deuren op speciale rollen bewegen vrij in verschillende richtingen en openen verschillende compartimenten van de kast. Deze versie van de deur is het meest relevant voor kleine slaapkamers. Het is vermeldenswaard dat de kast maximaal drie bladeren op rollen kan hebben. Afhankelijk van de grootte van de kast, kunnen deze breed of smal zijn, maar een groter aantal openingselementen kan enige overlast bij de bediening veroorzaken.
 • Simpele dubbele kledingkast met scharnierende deuren Het vindt ook plaats, maar het vereist iets meer vrije ruimte, omdat de deuren naar buiten opengaan en, als anderen dicht bij elkaar staan, ze kunnen worden geblokkeerd, waardoor de toegang tot de inhoud wordt beperkt.Vaak is er ook een viervleugelige versie van het product met hetzelfde werkingsprincipe van de deuren. Een enkele kast met een scharnierende deur is alleen relevant als deze deel uitmaakt van een modulair systeem. In andere gevallen maakt het geen gebruik van relevantie, omdat het te weinig interne opslagruimte heeft.
 • Het model met één deur met een deur - een accordeon zal veel relevanter zijn. De deuren van dergelijke kasten openen, vouwen in twee of drie delen, nemen veel minder ruimte in dan de scharnierende versie van de deuren. Bovendien zijn deze deuren zeer acceptabel voor de vervaardiging van modulaire modellen. Een kast met zes deuren of acht deuren, bestaande uit vele smalle modules, zal bijvoorbeeld handiger en netter zijn wanneer ze zijn uitgerust met deuren die werken volgens het principe van een accordeon. Zo gaan de deuren netjes open zonder teveel buitenruimte in beslag te nemen. Elke deur heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is noodzakelijk om ze niet alleen te kiezen uit persoonlijke voorkeuren, maar ook uit overwegingen van duurzaamheid en duurzaamheid.

Overweeg de voors en tegens van elke optie op het voorbeeld van een kleine vergelijkende tabel.

Draai de deuren

Coupe deuren

Deuren accordeon

waardigheid

 • De duurzaamheid die wordt geboden door de kwaliteit van de lussen.
 • Weids uitzicht, dankzij de grote hoek van de ploeg.
 • Lage kosten.
 • Stil openen van deuren en eenvoudig uitschakelen van een piepgeluid.
 • Heb een mooie decoratieve buitenbekleding.
 • Geen extra externe ruimte nodig.
 • Sterke gidsen houden de deur goed vast, zodat de doeken niet kunnen vliegen.
 • Ze geven uitzicht op de kast naar de kast.
 • De maten van de doeken zijn minder, dan bij draaideuren.
 • De vloerbedekking en het onderste deel van de kast blijven intact, omdat de installatie uitsluitend in het bovenste gedeelte wordt uitgevoerd.
 • Comfortabel en praktisch.

tekortkomingen

 • Vereist extra buitenruimte om te openen.
 • Het noodzakelijke onderdeel zijn de deurgrepen.
 • Het uiterlijk van draaideuren is niet altijd aantrekkelijk.
 • De kosten zijn hoger.
 • Staalgeleiders kunnen de deur niet langer laten meegaan, passen alleen op duurdere aluminium.
 • Sommige modellen zijn niet uitgerust met handgrepen en de modellen die beschikbaar zijn, kunnen niet worden vervangen, dus u moet de ontwikkeling van de fabrikant beperken.
 • Geluiden bij het openen.
 • De diepte van de kast is enigszins getrimd, omdat een deel van de ruimte door gidsen is opgenomen.
 • Het canvas kan lopen en lijkt onstabiel door het ontbreken van lagere geleiders.

Aanvullende elementen

Kasten kunnen veel elementen hebben als extra interne uitrusting, waardoor ze functioneler, ruimer en praktischer zijn. Vanwege de bekwame afbakening van de ruimte kan dit attribuut van meubels veel meer ruimte bieden, terwijl de interne orde behouden blijft.

Ondercompartimenten met laden kunnen erg handig zijn en zijn redelijk geschikt voor het opbergen van ondergoed of beddengoed, handdoeken of sokken. Bovendien kunnen de dozen niet alleen uitwendig, maar ook inwendig zijn, gepresenteerd in de vorm van metalen manden, bevestigd tussen de planken. Sommige modulaire systemen kunnen worden uitgerust met een nis voor een tv, zodat de kit, net als het gehele interieur, er holistischer uitziet en één foto oplevert. Bovendien kan een dergelijke nis verschillende hoogten hebben, zodat u de optie kunt kiezen die geschikt is voor u, voor comfortabel tv-kijken.

In sommige modulaire systemen kan een dergelijke nis worden verkregen door smalle scharnierende planken met een ladekast tussen de kasten te plaatsen. Meubelattributen, geselecteerd in dezelfde stijl, passen precies in elkaar en vormen het uiterlijk van een enkel meubelstuk. Een zeer nuttige aanvulling op kasten met scharnierende deuren zijn mezzanines - de bovenste ruime planken met afzonderlijke deuren. Modellen met mezzanines stellen u in staat om, zonder de hoofdruimte van de kast in beslag te nemen, een voldoende groot aantal dingen die niet essentieel zijn.

Natuurlijk moet elk dergelijk attribuut van meubels in de slaapkamer een compartiment met planken hebben, dat inhoudt het opslaan van kledingstukken en linnen in de opgevouwen toestand. Het beste is dat de afstand tussen de planken niet te klein is, waardoor er ruimte is voor meer dingen en een handigere locatie.

Sommige modellen, die deel uitmaken van het modulaire systeem, zijn uitgerust met een nachtkastje, waarop een lamp, noodzakelijke voorwerpen bij de hand of een boek om 's avonds te lezen behoorlijk succesvol geplaatst kunnen worden.

stijlen

Soms volstaat het niet om het meubel eenvoudig het interieur van de slaapkamer binnen te gaan, onderhevig aan slechts één kleurengamma, het is ook noodzakelijk om te zorgen voor de stilistische identiteit van het meubelkenmerk, dat zwaar weegt op zijn uiterlijk. Laten we in meer detail bekijken welke stijlklassen bijzonder populair zijn en wat elk van hen kenmerkend is voor:

 • Voor een slaapkamer in een moderne stijl je hebt een passend kabinet nodig, dus let op de nieuwe ontwerpen van ontwerpers en de meest populaire nieuwe items. Voor de moderne stijl zijn ongebruikelijke oplossingen en de meest niet-standaardmodellen typerend. Bijvoorbeeld kasten waarvan de compartimentdeuren dunne houten latten zijn, een model met verschillende afdrukken in de stijl van de pop-art, tekeningen en populaire inscripties, heldere details en niet-standaard vormen van spiegels. Moderne modellen zijn niet beperkt tot een kleurenpalet, ze worden gekenmerkt door een overvloed aan heldere kleuren.
 • Klassieke stijl is iets conservatiever en vertrouwd. En de attributen van meubels in de klassieke stijl zijn soms luxeartikelen die niet iedereen kunnen veroorloven, omdat voor hun decoratie en productie veel middelen worden besteed en zelfs handmatig werk wordt gebruikt. Klassieke kledingkasten, ontworpen voor de slaapkamer, worden meestal gemaakt in zachte, lichte kleuren.Vaak hebben de modellen decoratieve poten en zijn ze versierd met opengewerkte gravures met slijtplekken en lichteffecten van zilver en vergulding.
 • Provence stijl kan niet worden verward met een ander. Geïnspireerd door de buitenwijken van Franse dorpen, omvat het verfijnde en elegante meubels die er delicaat en zelfs een beetje luchtig uitzien. Een garderobe in de stijl van de "Provence" zal een echte vondst zijn voor de lichte slaapkamer van een tienermeisje. Meubilairattribuut met een lichte kleur, en versierd met slijtplekken die het effect van de oudheid creëren, zal niet alleen romantische meisjes aanspreken, maar ook volwassen, vrouwelijke dames.
 • Voor high-tech stijl het gebruik van kasten wordt gekenmerkt door verschillende neutrale tinten, zodat de keuze meestal valt op grijze, witte en minder vaak zwarte tinten. De stijl wordt gekenmerkt door lichte tonen van minimalisme, waardoor de inrichting van de kastdeuren nauwelijks merkbaar zal zijn, zonder patronen en prints.
 • Kasten in de stijl van "Modern" hebben ook een vleugje minimalisme. Producten worden gekenmerkt door een overheersing van nauwelijks zichtbare lichtlijnen, lichtmetallic kleuren en minimale decor. Fittingen op de deuren moeten modern zijn, maar zonder de pretentie en volumetrische elementen.

afmeting

Naast de beschreven onderscheidende kenmerken, verschillen de kasten in grootte, afhankelijk van welk meubelstuk relevant is voor een bepaalde ruimte. Overweeg de populairste kastmaten die het populairst zijn.

Voor een kleine slaapkamer is de meest geschikte optie een kleine kast, omdat overmatige rommel zal leiden tot het verlies van de interne ruimte van de kamer. Kies daarom geen te omvangrijke meubelstukken voor kleine ruimtes. Een mini-kledingkast is redelijk geschikt, wat een enigszins gereduceerde versie van de gebruikelijke producten is. Model mini is niet minder functioneel, omdat het exact dezelfde interne inhoud heeft. Het verschil met standaardproducten kan slechts in een iets kleinere capaciteit bestaan.

De hoogte van de kast speelt een belangrijke rol. Bij het bouwen van een ingebouwde of verborgen optie kan niet worden beperkt tot - deze weergave kan hoog zijn, onder het plafond. Kast en modulaire kasten van deze hoogte kunnen enigszins onhandig zijn, aangezien problemen kunnen optreden tijdens de montage. Wat betreft de breedte - het wordt uitsluitend bepaald door de grootte van de slaapkamer zelf.Voor kleine kamers zijn bijvoorbeeld smalle bedmodellen, waarvan de breedte niet meer dan 40 cm is, geschikt. Dergelijke modellen zullen niet opvallen. Ze steken achter het bed uit, vormen kleine muren, maar rommelen de omliggende ruimte niet.

Als de breedte, moet de lengte van de kast overeenkomen met het gebied van de kamer. Een grote, ruime slaapkamer maakt bijvoorbeeld het gebruik van een groot meubelattribuut mogelijk, waarvan de grootte varieert in het gebied van 2000 - 3000 mm. Vaak nemen producten met een lengte van 3 meter plaats in de hele muur.

Voor kleine kamers is 170 cm vrij geschikte lengte - genoeg om te vullen met de meest noodzakelijke.

Gevelmaterialen en decor

Voor de vervaardiging van meubelsattributen die zijn ontworpen om persoonlijke bezittingen in de slaapkamer op te slaan, gebruikt u een geheel andere materialen.

Laten we eens in meer detail bekijken wat deze diversiteit heeft veroorzaakt en welke belangrijke nadelen de levensduur van het product beïnvloeden:

 • De kasten van massief grenen zijn van zeer hoge kwaliteit en duurzaam. Het is opmerkelijk dat sommige modellen worden verkocht zonder enige verwerking, waardoor ruimte wordt gemaakt voor creativiteit en ontwerp in overeenstemming met individuele wensen en behoeften.In dit geval is het noodzakelijk om maximale zorg te betrachten om het hout te beschermen tegen vocht en het uiterlijk van parasieten. Als u ingesloten modellen wilt maken, moet u mogelijk een speciaal gipsplaatframe maken. In sommige kamers zijn er al klaar nissen, het is voldoende om ze te vergroten tot de gewenste grootte om een ​​ruime kledingkast binnenin te vormen.
 • Bij de vervaardiging van meubels van een dergelijk plan zijn zeer vaak gebruikte materialen zoals MDF, spaanplaat, vezelplaat, spaanplaat. Laten we de kenmerken en het doel van elk ervan gedetailleerder bekijken, verwijzend naar de vergelijkende tabel.

MDF

spaanplaat

vezelplaat

spaanplaat

Speciale functies

De platen zijn gemaakt van zeer fijne chips, die een extra bewerking hebben ondergaan.

Spaanplaat gemaakt van zaagsel.

Vezelplaat. Heel dun en zeer duurzaam.

Gelamineerde spaanplaat. Het heeft dezelfde kenmerken als de klassieker, maar heeft een gelamineerd oppervlak.

voordelen

 • Het is een milieuvriendelijk materiaal.
 • Misschien is het gebruik van fijne verwerking.
 • De kwaliteit verschilt niet veel van het hout, maar heeft lagere kosten.
 • Het heeft een hoge mate van vochtbestendigheid.
 • Het is relatief ongevoelig.
 • In het materiaal worden allerlei soorten gehechtheid goed bewaard.
 • Lage kosten.
 • Vrij hoge graad van duurzaamheid.
 • Het heeft lage kosten.
 • Het is onmisbaar.
 • Een breed scala aan kleuren en gedecoreerde coatings.
 • Hoge mate van weerstand tegen schade aan het oppervlak.
 • Hoge mate van hittebestendigheid.

tekortkomingen

In sommige gevallen kan de zachtheid van het materiaal een nadeel zijn.

Gebruik in de samenstelling is niet erg bruikbare componenten, waarvan er een formaldehydehars is.

 • Heel dun.
 • Beperkt gebruik van het materiaal.

Onmogelijke fijne verwerking van de stof.

lot

Geschikt voor de productie van kasten met gesneden decoratieve elementen.

Het wordt gebruikt voor de fabricage van basis- en frames kasten, planken, zijwanden en deuren.

Niet van toepassing voor de vervaardiging van meubelframes en voorste delen van kasten. Het materiaal is alleen geschikt voor de vervaardiging van de achterwanden en de onderkant van de laden.

Het materiaal is bedoeld voor de vervaardiging van buitenkozijnen en kastdeuren.

Als decoratie worden verschillende materialen gebruikt, die een glanzende glans geven,evenals een spiegellijst, die niet alleen de kast in de slaapkamer zal versieren, maar deze ook iets meer functionaliteit zal geven.

kleur

De kleurkeuze van de kast is rechtstreeks afhankelijk van het heersende kleurbereik in de slaapkamer.

Ondanks alle verschillen van ontwerpers in de inrichting van interieurs, komt alles nog steeds neer op één ding - meubels en interieur moeten in harmonie zijn met elkaar:

 • Voor een donkere slaapkamer, met een overvloed aan rode en bordeauxrode tinten, is een zwarte kledingkast geschikt. Het meubelattribuut past niet alleen met succes in het ontwerp, maar benadrukt het ook op een eigenaardige manier, met de nadruk op de rijpe tonen. Het beste is dat de kast een spiegel heeft of is gemaakt van een materiaal met een glanzend oppervlak. Heldere kasten passen ook redelijk goed in de slaapkamers met een overwicht aan donkere kleuren. Een witte kledingkast past bijvoorbeeld heel goed in het interieur met donkergrijze muren en beige ziet er harmonieus uit in een bruine kamer. Daarnaast zien lichtkasten er mooi uit in lichte kamers, waarbij het belangrijkste ontwerpidee de integriteit van het kleurenschema is.
 • Kleerkasten in felle kleuren met een glanzend oppervlak vormen een mooie aanvulling op het moderne interieur, het belangrijkste is om de kleurencombinaties met succes te kiezen en ze op de juiste manier in het interieur te passen. Dus een paarse kledingkast ziet er erg mooi uit in een witte kamer met een lavendelkleurige inrichting. Mooie en ongebruikelijke schaduw mahonie uiterlijk. Meubilairattribuut van een dergelijke tint wordt het centrale object van zowel een donkere slaapkamer, met een overheersende hoeveelheid zwarte objecten als een witte, met decoratieve elementen die bij de kast passen. Andere natuurlijke tinten, zoals melkeiken, wengé of walnoot, zien er ook prachtig uit.

Vulopties binnenin

Als je een kast kiest, moet je op de interne uitrusting letten, want het is heel belangrijk dat dingen worden voorzien van de meest correcte opslag. Een onzorgvuldige, nalatige houding kan de kwaliteit ervan sterk beïnvloeden.

Laten we in meer detail bekijken welke interne compartimenten in de kast aanwezig moeten zijn, zodat alle dingen altijd op de juiste plaats op de juiste plaats blijven:

 • Als alle kleding in de slaapkamer wordt bewaard, moet de kast worden uitgerust met een compartiment met hangers voor lange kleerhangers, jassen en regenjassen. De hoogte die nodig is om dergelijke dingen op te bergen is ongeveer 150 cm.
 • Kleine laden, waarvan de hoogte varieert in de buurt van 30 cm, zijn geschikt voor het opbergen van hoeden, sjaals en kleding ontworpen voor de handen.Hoeden met een duidelijke vorm in een dergelijke doos passen mogelijk niet, omdat het risico bestaat dat ze in de war raken en hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen.
 • Brede planken met hoge hoogtes, gelegen in de bovenste delen van kasten, zijn het meest geschikt voor het opbergen van dekens, dekens en beddengoed. Maar je zou niet alles in één tak moeten dumpen, het is beter om producten gemaakt van wol en katoen te scheiden, ze op verschillende planken te houden.
 • Brede planken die zich in het gebied onder het plafond bevinden, zijn ontworpen om tassen, koffers, kleine automatische paraplu's, hoezen voor meubels en spreien op te bergen. Als er een andere plaats voor deze dingen is, kan de ruimte onder het plafond worden toegewezen voor het opslaan van beddengoed en beddengoed.
 • Onderste smalle laden - de beste optie voor het opbergen van panty's, sokken, kousen en andere kleine dingen. Ondergoed wordt ook opgeslagen in vergelijkbare dozen, maar voor het gemak en het behoud van de kwaliteit van dingen is het beter om een ​​speciale organisator te krijgen.
 • Gebreide en wollen kleding, die de neiging heeft om uit te rekken, is het beter om in opgevouwen toestand op te slaan om verlies van vorm en verslechtering van producten te voorkomen. Slaapartikelen zoals pyjama's en nachtponten worden op dezelfde manier opgeslagen, omdat ze niet apart hoeven te worden opgehangen.
 • Het uitrusten van de kast met metalen manden helpt het probleem van accessoires, zoals sjaals, halsdoeken, riemen en riemen op te lossen. Het is het beste om deze items in een netjes opgevouwen / gevouwen toestand te houden.
 • Afzonderlijk is het noodzakelijk om slippers, andere schoenen en delicate dingen te houden.

Hoe te kiezen?

Zelfs met een gedetailleerde studie van alle basiskenmerken van een bepaald cabinetmodel, is de keuze misschien niet zo eenvoudig als we zouden willen. Voor het gemak en de vereenvoudiging van de taak hebben we een aantal eenvoudige tips samengesteld die de selectie van meubelsattributen voor slaapkamers met verschillende indelingen en formaten vergemakkelijken:

 • Een kast kiezen in een kleine kamer, moet worden geleid door het hoofddoel - het maximale behoud van de omringende ruimte. Omdat de kasten veel ruimte innemen, is het beter om je aandacht te richten op een kleine kledingkast, niet breed maar vrij ruim.
 • Slaapkamers met een oppervlakte van 11 vierkante meter. m. meestal hebben ze een uitgesproken rechthoekige vorm, dus voor zo'n ruimte is een behoorlijk geschikte lange kast, die een van de korte wanden volledig in beslag neemt. In een dergelijke ruimte moeten ook modellen met scharnierende deuren worden vermeden.
 • Voor een slaapkamer van 12 vierkante meter. m. behoorlijk lang genoeg, maar geen brede kast met accordeondeuren. Een dergelijk model zal niet alleen functioneel een aanvulling vormen op het interieur, maar zal ook dankzij de deuren het belangrijkste hoogtepunt en de decoratie worden.
 • Op een ruime zolder het is best raadzaam om ingebouwde kasten te maken. Omdat de slaapkamer in een dergelijke ruimte zich direct onder het dak bevindt, waarin de ramen zich bevinden, wordt de ruimte voor het plaatsen en inbedden van kledingkasten in de muur veel groter dan in gewone kamers, zodat u de ruimte kunt uitrusten met een vrij ruim, lang modulair systeem.
 • In Chroesjtsjov Je moet niet kiezen voor een te hoge kledingkast, zoals in de slaapkamers, geplaatst in huizen van dit type, vrij lage plafonds en er zullen problemen zijn bij het monteren van het product. Voor Chroesjtsjov zou een uitstekende optie een lange modulaire bouwdoos met lage kasten zijn. Het beste is om een ​​coupé of een deuraccordeon te gebruiken om vrije ruimte te besparen.
 • Een kast met een dichte achterwand van hetzelfde materiaal als de zijkant, en een hoog model met cellen zonder deuren kunnen worden gebruikt voor zonering van kamers in de woonkamer en slaapkamer. Deze methode is van toepassing wanneer er te veel vrije ruimte is of voor de afbakening in ruime studio-appartementen.

Hoe het meubilair te regelen?

Als u meubels in de slaapkamer heeft, moet u er eerst en vooral op letten dat deze kamer is ontworpen om te slapen en te ontspannen, dus de ruimte voor het bed mag niet overvol zijn. Het is het beste om een ​​prettig beeld te hebben als je voor je ogen ontwaakt, dus als het mogelijk is, is het beter om het bed tegenover of naast het raam te plaatsen.

Als de ruimte het toelaat, is het beter om een ​​meubelset te krijgen, waarvan het bed onderdeel is. Deze set bevat de aanwezigheid van kleine kluisjes die op de zijkanten van het bed kunnen worden geplaatst. Dergelijke kasten zijn meestal uitgerust met planken, dus perfect voor het opbergen van kleding en slaapkleding. Als het bed tegen de muur wordt geplaatst, ziet een modulaire kast met een nis voor een tv er het beste uit. Voordat u naar bed gaat of na het ontwaken, zal het best aangenaam zijn om in bed te liggen en uw favoriete tv-programma's te bekijken.

Aan het hoofdeinde van het bed kunt u ook praktische en mooie wandkasten plaatsen, die perfect zijn voor het opbergen van boeken, kammen en cosmetica. Met deze indeling van het meubelattribuut moet meer aandacht worden besteed aan de betrouwbaarheid van de bevestiging om situaties te voorkomen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Gebogen radiale kasten kunnen vrij goed rond de omtrek van de kamer rond het bed worden geplaatst. In dit geval is het beter om moderne modellen te kiezen met een decoratief patroon op de gevel, die zullen worden getransformeerd in een interessant, compleet beeld.

Mooie ideeën voor interieurontwerp

Het mooiste voorbeeld van het uitrusten van een slaapkamer met een modulair kastsysteem. Het moderne interieur wordt aangevuld door donkere attributen van meubels en kleuren in het ontwerp voegen fel textiel toe. Het systeem is zo geplaatst dat de kamer twee kasten heeft die zich aan weerszijden van het bed bevinden.

Een zeer stijlvolle slaapkamer met ramen op de vloer heeft een vrij ruime binnenruimte, dus het gebruik van grote meubels is zeer acceptabel. Een lange dubbele kledingkast met spiegels en extra planken aan de zijkant is de perfecte keuze voor een kamer in deze stijl.

De lichte, minimalistische slaapkamer heeft openslaande deuren, waardoor deze nog lichter is. Ingebouwde kledingkast, gelegen rond de omtrek van de hele muur tegenover het bed,voor het gemak is hij uitgerust met deuren met drie vleugels. Een dergelijke uitvoeringsvorm van het opslagsysteem is erg handig en ruim.

Een modulaire kledingkast met witte hoek met een glanzend oppervlak zal niet alleen functioneel een heldere slaapkamer vullen, maar ook de belangrijkste decoratie worden. Het meubel is perfect gecombineerd met alle kleuren van de kamer en wordt aangevuld met een nachtkastje.

In de volgende video kun je zien hoe je de kast kiest en in de toekomst geen spijt hebt van je aankoop.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer