Een rekken voor de slaapkamer kiezen

Een rekken voor de slaapkamer kiezen

De slaapkamer is een gezellige en mooie kamer, die ontspanning en uitstekende rust bevordert. Heel vaak rijst de vraag, waar dingen te plaatsen, welk meubilair beter te pakken is, hoe de slaapkamer moet worden ontworpen. De uitstekende keuze voor de competente organisatie van objecten is het rek.

Functies en voordelen

Rekken voor de slaapkamer zijn meer geschikt voor grote en ruime kamers, omdat ze de meeste wanden in beslag nemen. Het rek wordt aangeboden in de vorm van een open kast met een kleine diepte van planken. Het heeft verschillende hoogten en kan zelfs het plafond bereiken. Dergelijke meubels kunnen massief of modulair zijn. Het wordt meestal dicht bij de muur geïnstalleerd of op het oppervlak van de muur gemonteerd.Door de aanwezigheid van een groot aantal planken kunt u gemakkelijk artikelen rangschikken.

Een prachtig model stelt je in staat om het interieur te versieren, nieuwe notities en kleuren te maken.

De belangrijkste voordelen van rekken voor de slaapkamer:

 • gebruiksgemak;
 • klein gewicht;
 • eenvoudige installatie van het product;
 • mobiliteit - indien gewenst kan het naar een andere plaats worden verplaatst;
 • op de open planken is het altijd gemakkelijk om het juiste ding of item te vinden;
 • Geweldig voor het in zones onderverdelen van ruimte in ruime slaapkamers;
 • winstgevendheid - het rack is veel goedkoper dan de aanschaf van een kast of wandmodule;
 • Met een verscheidenheid aan modellen en kleuren kunt u de perfecte optie voor interieurdecoratie kiezen.

species

Ontwerpers bieden een ruime keuze aan planken voor de slaapkamer. Ze worden gepresenteerd in verschillende vormen, maten, materialen, kleuren.

Planken worden meestal gebruikt om vazen ​​en bloemen, foto's, boeken of souvenirs te plaatsen.

Bij het kiezen van een rek, is het noodzakelijk om niet alleen te beslissen in welke kamer het zich zal bevinden, maar ook welke dingen en objecten erin zullen worden geplaatst:

 • Hoekmodellen zijn ideaal om ruimte te besparen. Deze optie neemt slechts één hoek van de slaapkamer in beslag en biedt een groot aantal planken om dingen te organiseren. Hoekstellingen kunnen bestaan ​​uit twee smalle opties die haaks zijn bevestigd.
 • Wandoptie kan worden gebruikt voor het decoreren van de kamer. Voor de belichaming van moderne stijlen zijn modellen in de vorm van een "raster", met horizontale schappen en verticale steunen, perfect. Ziet er elegant uit in de vorm van een kerstboom of een kaartenhuis, dat bestaat uit diagonale planken en diamanten.
 • Rekken in de vorm van "dia's" worden meestal gebruikt voor het in zones onderverdelen van een ruim vierkant slaapkamer- of studio-appartement. Een prachtig model helpt de woonkamer van de slaapkamer te scheiden. Het verdeelt de kamer over en is meestal bevestigd aan de muur. Aan de andere kant is er een vrije doorgang. Deze optie is licht van gewicht, zendt licht uit en interfereert niet met de luchtcirculatie in de kamer.
 • Als u van ongewone meubels houdt, moet u op het roterende model letten. Ze worden meestal in de hoek van de kamer geplaatst, maar onthoud dat ze meer ruimte innemen dan de hoekopties.

afmeting

Moderne fabrikanten van meubelmeubilair bieden een breed scala aan aantrekkelijke en ongewone rekken. Meestal hebben ze een hoogte van 180 cm, hun breedte is 90 cm., Planken zijn uitgerust met handige planken, die meestal een diepte hebben van 45 cm., Meestal bereiken de planken onderaan het product een diepte van 30 cm.Voor gebruiksgemak is de hoogte tussen de planken 35 tot 40 cm.

materialen

Rekken voor de slaapkamer zijn gemaakt van verschillende materialen. Houten modellen zijn niet erg gewild omdat ze omvangrijk en zwaar zijn, hoewel ze zijn geclassificeerd als milieuvriendelijk meubilair. De modellen uit de array zullen bijdragen aan het ontwerp van gezelligheid en huiswarmte, omdat ze worden gerepresenteerd door natuurlijke tinten en harmonieus de gekozen interieurstijl benadrukken.

Rekken kunnen ook worden gemaakt van plastic, metaal of MDF-platen. Elke optie heeft zijn voordelen. Een universele oplossing is een model van spaanplaat of MDF. Deze materialen worden gekenmerkt door gemak, gemakkelijk onderhoud en een betaalbare prijs. Om het effect van natuurlijk hout te creëren, moet u op de rekken letten, bedekt met fineer.

Als je meubels uit MDF en spaanplaat vergelijkt, is de beste keuze een rek met MDF, omdat het tot milieuvriendelijke materialen behoort, zonder schadelijke stoffen in de lucht te verspreiden.

Indien gewenst kan het rek in elke gewenste kleur worden gemaakt. Vaak bestellen klanten opties die zijn bekleed met textiel of eco-leer. Het glazen rek op metalen steunen ziet er indrukwekkend uit. Stalen of aluminium buizen geven schoonheid en elegantie aan de modellen. Deze optie is ideaal voor de belichaming van het interieur in moderne stijlrichtingen, bijvoorbeeld modern of hightech. Zo'n rek heeft alleen een decoratieve functie, het is ten strengste verboden om zware voorwerpen erop te plaatsen.

ontwerp

Moderne modellen kunnen in verschillende configuraties worden gepresenteerd. Voor klassieke interieurs is het de moeite waard om eenvoudige, horizontale opties op te nemen. Voor een moderne stijl zijn modellen met een groot aantal cellen perfect. Het is interessant om naar opties te kijken die de takken van bomen nabootsen. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​raam of deur te versieren. Markering helpt de plank charme en verfijning te geven.Het gedempte avondlicht past perfect in het ontwerp van de slaapkamer en geeft het interieur gezelligheid en comfort.

Ideeën in het interieur

Hier adviseren ontwerpers:

 • Het rek in de slaapkamer kan worden gebruikt voor het in zones onderbrengen van ruime kamers. End-to-end-modellen zijn erg populair. Ze laten toe om de werkplek te scheiden van het recreatiegebied. Een grote rol bij het kiezen van een plank voor het verdelen van een slaapkamer in zones wordt gespeeld door het aantal planken. Om lichtheid en gewichtloosheid te creëren, is het de moeite waard om modellen met een minimum aantal planken te gebruiken.
 • Veel ontwerpers gebruiken rekken als decoratie voor hun slaapkamer. Ze kunnen in kleine ruimtes rond de deur worden geplaatst, zodat u ruimte kunt besparen en gemakkelijk een heleboel dingen kunt regelen.
 • Voor kleine slaapkamers worden planken vaak in een nis geplaatst of gebruikt in het ontwerp van het raam. Met een niet-standaard kamerindeling kunnen ze openingen in de muren afsluiten of zich onder de trap bevinden.
 • Het asymmetrische model ziet er indrukwekkend en stijlvol uit.die meestal verschillende plankendiepten heeft en de aandacht trekt met een ongewone vorm.
 • Schappen passen perfect in klassieke stijl. Ze bezetten meestal de hele muur en de bovenste plank wordt gebruikt als aanrecht.
 • Vloermodellen zijn perfect voor het opbergen van boeken, cd's en andere items. Ze kunnen worden gebruikt als inloopkasten, omdat beddengoed meestal in de kasten ligt.

Zie de onderstaande video om te leren hoe je een rek met je eigen handen maakt.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer