Ontwerp slaapkamer van 9-11 plein. m

Ontwerp slaapkamer van 9-11 plein. m

Kleinschalige woningen worden gewoonlijk geassocieerd met nauwe eenkamerflats van de pre-perestrojaperiode. In werkelijkheid is de betekenis van dit concept veel breder. Een klein appartement wordt gekenmerkt door een kleine keuken van 3 tot 7 vierkante meter. m, gecombineerd of aparte (maar heel dichtbij) badkamer en een smalle gang.

Zelfs in een driekamerappartement van dit type met een totale oppervlakte van 55-60 vierkante meter. m grootte van de slaapkamer is ongeveer 10-11 vierkante meter. m. Het is altijd moeilijk om het interieur van zo'n kleine ruimte te plannen. We hebben een rationele benadering nodig van het gebruik van kostbare vierkanten. Het is de moeite waard om meer in detail te bekijken hoe je een slaapkamerontwerp kunt maken met een oppervlakte van 9-11 vierkante meter. m.

Functies met het plannen van een kleine kamer

Er zijn twee soorten kleine appartementen. In het eerste geval zijn de woonkamers geïsoleerd en in de tweede - naastgelegen.

Om deze reden zullen de lay-outs van de slaapruimte variëren.

Bij het maken van het interieur van een kleine slaapkamer op basis van de volgende factoren:

 • Vormen van kamers. In de Chroesjtsjov kamer meestal in de vorm van een sterk langwerpige rechthoek. De benadering van de opstelling van rechthoekige en vierkante kamers zal anders zijn.
 • Zaalconfiguraties - de locatie van ramen, deuren, hun afmetingen, hoeveelheden en kardinale punten. Met dit laatste wordt rekening gehouden bij het kiezen van een kleurtemperatuur.
 • Het aantal slaapplaatsen. De fysieke conditie en leeftijdscategorie van de eigenaren, wat belangrijk is bij het kiezen van een model van het bed en de mogelijkheid om een ​​bed te plaatsen.
 • Esthetische voorkeuren. Op basis van deze beslissing wordt gemaakt over de noodzaak van herontwikkeling.

Eigenaren van kleine appartementen moeten overwegen om een ​​slaapkamer te combineren met een balkon. Met zo'n eenvoudige ontwerpoplossing krijgt u de mogelijkheid om op de "gewonnen" pleinen een spel, werkruimte, een ontspanningsruimte of een ingebouwde kledingkast te organiseren.

Argumenten voor het combineren van slaapkamers en balkons:

 • Vergroot het bruikbare gebied.
 • Krijg extra natuurlijke lichtbronnen.
 • De ruimte wordt warmer (als de afwerking correct is gedaan).
 • U kunt een extra kleine kamer plannen.

Het enige nadeel is de noodzaak om toestemming te krijgen om de wanden in de relevante instanties te slopen.

Om eigenaar te worden van een kleine slaapkamer met een werkplek, kun je een minder radicale manier vinden om woningen te transformeren. Het volstaat om een ​​klein gebied onder het kantoor te selecteren, dat zal worden gevestigd stoel en tafel-console. Voor deze doeleinden, geschikte dorpel, die uitbreiden en versterken met een houten tafelblad. Een andere optie is om de consoletafel op het hoofdeinde van een ligplaats te bevestigen, wanneer een decoratief paneel fungeert als een rugleuning.

Een andere manier betreft het ontwerp van het werkoppervlak in de vorm van een hangend structuurrek. In dit geval worden de verticale steunen niet gebruikt, omdat het rek rechtstreeks aan de muur wordt gemonteerd, wat uiteindelijk de maximale ruimte bespaart.

Voorbeelden van ontwerpprojecten

Wanneer professionals betrokken zijn bij de vorming van een slaapkamerontwerpproject, hebben zelfs specialisten moeite.We moeten zoeken naar een alternatieve ontwerpoptie voor woonruimte, die de moderne trends weerspiegelt uit de wereld van het interieurontwerp en universele ideeën die buiten de tijd bestaan ​​(vanwege het gemak).

Onafhankelijke selectie van een slaapkamerontwerpoptie omvat een zorgvuldige filtering van de ideeën die u bevalt - afhankelijk van het niveau van complexiteit van de uitvoering en niet alleen. Veel ontwerpideeën zijn vrij moeilijk te implementeren, sommige zijn redelijk realistisch, hoewel niet elke beslissing qua praktische bruikbaarheid acceptabel is als het gaat om het dagelijks leven. De ontwerpprojecten van kleine slaapkamers in het fotomateriaal laten duidelijk zien hoe een kleine ruimte van een kamer moet worden uitgerust om te slapen en te ontspannen.

stijlen

De bestaande verscheidenheid aan stijlen maakt het mogelijk om interessant het interieur van een kleine slaapkamer te verslaan. Je kunt wat stijl als basis nemen en, bij het maken van een interieur, de basisprincipes ervan weerspiegelen in het ontwerp:

 • Moderne stijlen - een onuitputtelijke bron van inspiratie voor het creëren van originele afbeeldingen van slaapkamers. Trends van 'gezellig minimalisme' - de perfecte optie voor een kleine ruimte.Deze richting wordt gekenmerkt door een maximum aan comfort en minimaal gebruik van decoratieve elementen.
 • Vintage stijl en chebbi chic concept - nog twee richtingen die kunnen worden gerealiseerd door een compacte slaapkamer te maken. Beide stijlen verwelkomen gerenoveerde meubels of de antieke imitatie, rafelige voeringen in combinatie met een bescheiden decor en originele textiel. Bij het kiezen van de juiste stijl moet u zich houden aan de maatregel bij het gebruik van decoratieve elementen.

Anders zal de overvloed aan ruches, franje en antiek de situatie ronduit smakeloos maken.

 • Eco-stijl - Een geweldige kans om een ​​aantrekkelijk en modern beeld van de slaapkamer te creëren. Als de ruimte klein is, maar het plafond hoog genoeg is, zal het ontwerp van houten balken aan het plafond de natuurlijke warmte brengen, waardoor de situatie buitengewoon gezellig wordt. Een vergelijkbaar effect kan worden bereikt door de accentmuur te richten met decoratieve houten panelen of met een structuur die een prachtig boompatroon imiteert.

kleur

Als u de ruimte van een kleine slaapkamer wilt veranderen, helpt dit bij het kiezen van een correct gekozen coloristische oplossing.Vergeet niet dat het kleurengamma van invloed is op de emotionele achtergrond, met het vermogen om de perceptie van de omringende realiteit te veranderen.

Contrasterend ontwerp

De meest succesvolle optie. Een lichte afwerking staat tegenover het neutrale palet van het meubelensemble - of omgekeerd. Een aantal tinten worden gebruikt als extra, waardoor het beeld van de kamer spectaculairder is. Extra opties omvatten spectrale kleuren die samen de absoluut contrasterende combinatie vormen: rood en groen, oranje en blauw, geel en paars.

U kunt het achromatische bereik van wit en alle grijstinten gebruiken. Tegelijkertijd wordt een bepaald element contrasterend gemaakt, waarmee het belang ervan wordt benadrukt. Het ziet er als volgt uit: gestreept patroon op het behang of een lichte meubelbekleding. Om individuele zones te benadrukken, worden ze geslagen met kleine voorwerpen en actieve decoraties.

Pastel decoratie

De mogelijkheden van lichte tinten zijn echt eindeloos. Ze dragen bij aan de visuele uitbreiding van de ruimte en verwijderen eventuele beperkingen bij de voorbereiding van combinaties met andere kleuren.In tegenstelling tot verzadigde groene, oranje en rode kleuren die zorgvuldig moeten worden gebruikt, is het een genot om met lichtgroene, lichtroze of perzikkleurige tinten te werken.

Zacht lichtpalet kalmeert, ontspant en past zich op een positieve manier aan. Pastelbereik kan deel uitmaken van vrijwel elke stilistische richting, of het nu een klassiek ontwerp of modern minimalisme is. bang popof het populaire loftontwerp, dat vaak zachte natuurlijke tinten gebruikt.

Monochroom ontwerp

Het is niet nodig om één kleur te kiezen of de ruimte te verslaan met behulp van de klassieke zwart-wit combinatie. Dit interieur zorgt voor de aanwezigheid van eventuele tinten en met de monochrome schaal kunt u interessante kleureffecten creëren.

Met behulp van lichte gradaties van het lichtpalet, kun je visueel de grenzen verleggen in een heel kleine slaapkamer.

In een trendy wit interieur wordt het gebruik van verschillende materialen anders ervaren. De leidende rol in dit geval wordt gegeven aan het spel van texturen. De combinatie van satijn- en velourstextiel, gepolijste en kunstmatig verouderde oppervlakken,matglas en luchtig tapijt maken het monochrome interieur expressiever.

decoratie

Wat je persoonlijke voorkeuren met betrekking tot het kleurenpalet ook zijn, maar als je een kleine ruimte ontwerpt die zoveel visuele aantrekkingskracht heeft, zou het vreemd zijn om de lichte (of zelfs sneeuwwitte) afwerking te negeren.

Bij het kiezen van behang in een kleine slaapkamer, verdient het de voorkeur de voorkeur te geven aan een matig patroon. Wallpapers met een veel voorkomende, kleine lettertjes in een beperkt gebied hebben een deprimerend effect.

Een paar algemene aanbevelingen:

 • In een smalle ruimte met hoge plafonds, zal behang met een horizontaal ornament helpen de gebreken visueel te corrigeren.
 • Als de prioriteit een visuele toename in hoogte is, moet de afdruk verticaal zijn.
 • In een kleine slaapkamer met een oppervlakte van maximaal 11 vierkanten, is monochroom licht behang in alle pasteltinten ideaal.
 • U kunt de ruimte vergroten door brede stroken behang af te wisselen in donkere en lichte ontwerpen.
 • Bij het versieren van een kamer met een achtergrond voor het afdrukken van een volume, spelen aangrenzende muren met uniform behang van een vergelijkbare tint (zonder patronen).

Bij het kiezen van een kleuroplossing voor de vloer dient het algemene kleurenschema van het interieur als leidraad. Een donker meubelensemble past op de lichte vloerbedekking en omgekeerd. De kleurprestaties van objecten moeten in overeenstemming zijn met de schaduw van de vloer (idealiter is het een monofoon, maar met een enkele intensiteit).

Een diagonaal patroon op de vloerplaat of het laminaat vergroot visueel de grenzen van een kleine ruimte.

Meubelen kiezen

Bij het rangschikken van kleine ruimtes is een van de belangrijkste punten bij het creëren van een functioneel en comfortabel interieur de competente indeling van meubels.

Manieren om een ​​bed te plaatsen:

 • De achterkant met een hoofdeinde aan de muur en de traditionele opstelling van een paar nachtkastjes aan de zijkanten van het bed.
 • In een van de hoeken. Het voordeel van deze optie is een extra vrije ruimte waar u een stoel of een klein kluisje kunt plaatsen.
 • In de vorm van een eiland - geschikt voor degenen die niet van plan zijn om andere meubels in de slaapkamer te plaatsen.
 • Langs de muur, op een rij met een meubelstuk. In dit geval wordt het bed met de lange zijde tegen de muur geplaatst. Deze manier van lay-out laat het centrale deel van de kamer vrij.
 • In de slaapkamer met een werkplek is het het beste om het bed aan een lange muur te bevestigen, door het samen te plaatsen. Je kunt in de hoek zetten.

Het probleem van een acuut tekort aan pleinen in een kleine slaapkamer wordt gedeeltelijk opgelost door de installatie van een garderobe, op bestelling gemaakt (rekening houdend met de kenmerken van de lay-out). Het belangrijkste voordeel van dergelijke constructies is een verhoogde capaciteit (vanwege de hoogte tot aan het plafond zelf, waardoor maximaal gebruik van de interne ruimte mogelijk is, en alle noodzakelijke zaken zijn geplaatst). Spiegels op schuifdeuren bieden een verbazingwekkende optische illusie van een grote en heldere ruimte.

Het is de moeite waard om met voorbeelden te bekijken hoe slaapkamers met verschillende vormen en afmetingen kunnen worden uitgerust.

9 vierkante meter. m

Met een extreem kleine kamergrootte is het heel goed mogelijk om het minimum te doen: een bed en een kledingkast. En nog beter: gebruik een alternatief kabinet in de vorm van een klein ontwerp met hangers voor kleding.

Tv kan op de muur worden geplaatst, waardoor bruikbare ruimte wordt bespaard.

10 vierkante meter m

Een bed met een glijdend opbergsysteem is een uitstekende oplossing voor een kleine slaapkamer. In dit geval is het niet nodig om een ​​afzonderlijke kast te gebruiken, die een belangrijke plaats inneemt in een kleine ruimte. Stellen willen meestal een tweepersoonsbed hebben.Het is raadzaam om te beperken tot 10 vierkanten door een eenpersoonsbed te plaatsen, een dubbele slaapplaats van 140 x 160 cm, of een hoektransformatorbank aan te schaffen.

11 vierkante meter m

Een alternatief voor een gewoon bed kan de installatie van een podium voor een bed zijn. Deze oplossing biedt verschillende praktische voordelen:

 • Hiermee kunt u besparen op de aanschaf van een bed, omdat u alleen een matras nodig heeft.
 • De interne functionele ruimte uitrusten met een wasbox als extra opslagsysteem, wat altijd handig is.
 • Wanneer een intrekbaar bed in het binnenste van het podium is ingebouwd, kan een werkgebied op het oppervlak ervan worden aangebracht. De ergonomie van dit interieur kan niet worden overschat.
 • Een podium met een slaapplaats met een originele luifel ziet er niet alleen erg indrukwekkend uit, maar helpt ook om volwaardige rustomstandigheden te creëren.

Smalle kameruitbreidingstechnieken

Als u van plan bent om te renoveren in een smalle slaapkamer en de mogelijkheid hebt om de raamopeningen uit te breiden - verwaarloos dan de kans om natuurlijke verlichting te vergroten. De ruimte ziet er ruimer uit.

Installatie van vloeren is wenselijk om diagonaal uit te voeren.

Verwaarloos niet de populaire methoden om de visuele ruimte te vergroten, waarmee je veel van de tekortkomingen van compacte kamers met een langwerpige vorm kunt corrigeren:

 • Afwerking van oppervlakken in felle kleuren en vloeren in een donkere versie - een win-win-combinatie. Vergeet de verticale afdruk op de achtergrond niet, als de stijlbeslissing de mogelijkheid biedt om tekeningen te gebruiken.
 • Het gebruik van glanzende, glazen oppervlakken, grote spiegelvlakken. Spiegelwanden creëren niet alleen optische illusies, maar versterken ook de effecten van verlichtingssystemen.

Glanzende spanplafonds - een voorbeeld van een visuele verandering in de verhoudingen van een kamer.

 • Correcte samenstelling van het meubelensemble: algehele bed (het enige grote meubelstuk) en licht, mobiel ontwerp - als extra elementen. Als je niet zonder kast kunt, laat het dan niet gewoon zijn, maar ingebouwd, met spiegeldeuren.
 • Lokale lichtbronnen en ingebouwde verlichting "vervagen" de grenzen van een kleine ruimte, waardoor een gezellige, uitnodigende sfeer ontstaat.. Als u de lichtstroom naar de langswand leidt, kunt u de smalle ruimte visueel vergroten.
 • Kleuraccenten gebruiken - lichte textiel- en decoratieve elementen, contrasterende verlichtingsinrichtingen of meubelstukken.

verlichting

Verlichting is een essentieel element van design. Met kunstlichtbronnen kunt u de verhoudingen van de ruimte aanpassen en de grootte ervan benadrukken. Met de achtergrondverlichting kunt u een diepte-effect creëren en schijnwerpers - lokale lichtvlekken op de juiste plaatsen.

De locatie onderscheidt de verlichting van de lagere, middelste, bovenste niveaus.

Lager niveau - vloerverlichting. In compacte slaapkamers wordt vloerverlichting zelden gebruikt, meestal om interessante effecten te creëren. Bed met felle lampen stelt u in staat om te doen zonder bedlampjes.

Het gemiddelde niveau wordt vertegenwoordigd door:

 • Staande lampen. Het meest populaire type staande lamp is een Japanse lamp met een houten of draadframe versierd met rijstpapier. Je kunt het zelf maken.
 • Wandarmaturen. In plaats van bedlampjes kunt u schansen gebruiken in verschillende vormen en maten.
 • Verlicht meubilair. Als u het hoofdeinde van een bed wilt markeren, gebruikt u neon- of kleuren-halogeenverlichting of ledstrip. Met behulp van een decoratief paneel, dat lineaire verlichting biedt, kunt u de diepte van de kamer visueel vergroten.
 • Tafellampen, nachtlampen, die kunnen verschillen in de helderheid van het licht. Het is zacht, licht te onderscheiden, gematigd of helder, waardoor je kunt lezen of schrijven.

Het bovenste niveau - plafondlampen, schijnwerpers en kroonluchters. Als er een taak is om een ​​afzonderlijk element effectief te verslaan, worden meestal fel ingebouwd vloer- of plafondlampen gebruikt. Multi-level plafondontwerp, waarbij de verlichting van elk niveau is voorzien, evenals een groot spiegelvlak, kan een kleine ruimte geven aan de diepte van de slaapkamer.

Als het ontwerp een klassieke kroonluchter betreft, worden de andere verlichtingsarmaturen strikt in dezelfde stijl gekozen.

Textiel en accessoires

Textiel speelt een van de hoofdrollen bij het creëren van een gezellige en warme sfeer. In de aanwezigheid van een brede raamopening is het het beste om breed vrij draperie van muur tot muur te gebruiken.

Vermijd omvangrijke, massieve dakranden. Kies een ding - of gordijnen met een dicht patroon of behang. Anders kunt u het effect van een effen vlek in kleur bereiken. De voordelen van natuurlijk textiel - milieuvriendelijkheid, uitstekende "ademende" eigenschappen en doorschijnendheid.

Grote donzige tapijten, glanzende stoffen, flitsende kleuren overbelasten de omgeving. Kaders voor schilderijen en foto's zijn beter om dun en elegant te kiezen, om het interieur niet te belasten. Het aantal accessoires moet matig zijn. Bloemstukken brengen frisheid.

Mooie ideeën in het interieur

De volgende selectie inspirerende voorbeelden van ontwerpprojecten met kleine slaapkamers in verschillende stijlen, kleurenpaletten en met verschillende functionele inhoud helpen u bij het vormgeven van het interieur van uw eigen slaapkamer. Als u de meest geschikte optie kiest, moet u rekening houden met een verscheidenheid aan nuances - dan zal het resultaat u niet teleurstellen. Indien nodig kunt u contact opnemen met de experts.

8 foto
Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer