Ontwerp woon-slaapkamer 17 m² M. m

 Ontwerp woon-slaapkamer 17 m² M. m

Combineer in een kamer 17 vierkante meter. Verschillende functionele gebieden zijn een veel voorkomende taak voor ontwerpers geworden en bekend bij veel eigenaren van kleine appartementen. De volledig ruime kamer moet gezellig zijn om gasten te ontvangen, een zithoek hebben en dienst doen als slaapkamer. Vaak lijkt het repareren van de gecombineerde ruimte een onmogelijke taak en kan de eigenaar van het appartement in een stupor drijven. Het is de moeite waard om de belangrijkste nuances van de lay-out, kleuren en het ontwerp van de woonkamer-slaapkamer 17 vierkante meter te bekijken. m.

stijlen

De stijl van de kamer zal nieuwe veranderingen aanbrengen in de normale gang van zaken.

Het creëren van een project van een gecombineerde ruimte, voorkeur volgt minimalisme. Contrasterend interieur, eenvoudige rechte lijnen, een kleine hoeveelheid meubels, onopvallend en niet saai decor. Indien mogelijk - veel vrije ruimte.

Het elegante decor, de prachtige composities en de symmetrie van de klassieke stijl passen ook perfect in het moderne ontwerp van de woon- slaapkamer. Een nauwelijks merkbaar patroon op de muren ziet er geweldig uit met een delicate decoratie van de kamer.

De interieurs in ecostijl zien er spectaculair uit. Het gebruik van natuurlijke materialen (hout, steen, glas, metaal) zal een zeer interessant ontwerp creëren dat de gasten ongetwijfeld zal verrassen.

Het gebruik van verticale elementen van het decor zal helpen om de plafonds visueel te verhogen en de ruimte in de kamer te vergroten. U kunt hiervoor verticale spiegels of gordijnen gebruiken.

Weigeren kleine details van het decor - bijvoorbeeld van de fotolijsten in het voordeel van de foto op de achtergrond. Liever aantrekkelijke tekening: landschap, kust, nachtstad. Dit ontwerp van de muren zal de ruimte van de kamer duwen en vullen met de stemming.

Goede organisatie van de ruimte

Een goede zonering zal met voordeel de twee interieurs in dezelfde ruimte combineren. De kamer kan worden opgedeeld in een slaapkamer en een woonkamer op kleur, met behulp van afwerkingsmaterialen, waardoor een meerlaagse plafond of vloer ontstaat. De eenvoudigste manier is een partitie.

Bestemmingsopties:

 • constructie van gipsplaat of hout;
 • scherm;
 • rekken;
 • mooie gordijnen;
 • schuifdeuren;
 • de bank.

Wanneer u een slaapkamer in zones onderbrengt, is het beter om deze achter in de kamer en dichter bij het raam te plaatsen om de intieme ruimte te sparen en natuurlijk licht te bieden.

De partitie kan elk zijn, het belangrijkste - het moet niet helder en omvangrijk zijn. Verschillende materialen voor wand- en vloerafwerking laten de ruimte in twee kamers opdelen. Als u alleen op geselecteerde delen van de muren behang gebruikt, wordt de ruimte visueel vergroot en wordt het ontwerp verrijkt. Het project van het interieur van de gecombineerde ruimte moet eenheid in kleur weerstaan.

Kleur ontwerp

Kleuroplossingen voor grote ruimtes mislukken voor een kamer van 17 vierkanten. Ontwerpers raden aan neutrale lichtkleuren als basis te nemen en het interieur aan te vullen met mooie details en een niet-saai, helder decor. Het is bekend dat er kalme tinten zijn om de ruimte visueel te vergroten. Toelaatbare niet-doffe muurkleuren: beige, wit, lichtgrijs, blauw, geel, lichtpaars, roze, lichtgroen. Het ontwerp van de slaapkamer-woonkamer moet in hetzelfde kleurenschema worden gemaakt, zodat de woonkamer en de slaapkamer elkaar op voordelige wijze aanvullen.

Functies toegestane kleuren:

 • grijstinten zullen de ruimte visueel van scherpe hoeken bevrijden;
 • witte kleur voegt lucht toe aan de ruimte;
 • lichtgele tinten hebben een positief effect op de emotionele sfeer en positieve stemming;
 • groene tinten kalmeren en verlichten stress;
 • Gouden kleur ziet er organisch uit in een klassieke stijl.

Als het ontwerp van de kamer deprimerend en slaperig is, voeg dan een paar heldere, opvallende accenten toe. Perfecte schilderijen, decor van textiel, een vaas met bloemen of boeken met felle omslagen.

Het wordt aanbevolen om minimaal de volgende kleuren te gebruiken:

 • tinten rood;
 • bruine tinten;
 • zwarte kleur

meubilair

De belangrijkste regel bij het kiezen van meubels is een gevoel voor verhoudingen en niets extra's. Je moet de ruimte niet overbelasten met omvangrijke en massieve meubels. Een kleine bank, een fauteuil of een kleine poef met een ongewone vorm laten u ruimte vrijmaken en creëren een gezellige sfeer. Tegelijkertijd zal een grote hoekbank met een lichte kleur met gekleurde kussens er niet omslachtig uitzien.

Een uitstekende oplossing voor een kleine woonkamer is een opklapbare koffietafel-transformator, die in één beweging in een eetkamer kan worden veranderd. Past perfect in het ontwerp van de glazen tafel.

Opslagsysteem

Ruime kasten met spiegelwanden helpen bij het organiseren van een handig opbergsysteem. Bovendien kunt u bij laden in de buurt van het bed en de bank niet-seizoensgebonden kleding en huishoudtextiel opslaan.

Voeg toe aan het interieur van de woonkamer-slaapkamer elegantie met een vleugje chic zal een niet-standaard keuze van opslagsysteem mogelijk te maken. Twee hoge witte kasten, die aan weerszijden van elkaar staan, vullen het klassieke interieur aan en brengen een beetje aristocratie binnen.

Verlichtingsschema

Bij het opstellen van het plan van de kamer moet bijzondere aandacht worden besteed aan kunstlicht. Grote lichten zijn alleen toegestaan ​​in grote kamers met hoge plafonds. Gooi de grote plafondkroonluchter weg in het voordeel van kleine schijnwerpers voor elke zone. Voor individuele verlichting kunt u een staande lamp, schans of lamp gebruiken.

Rommel niet op door de ramen met gedrapeerde gordijnen van zwaar, dicht materiaal. Natuurlijk licht moet vrij de kamer binnenkomen, dus kies licht, lichtschermen. Ze zullen een beveiligingseffect creëren.

Het combineren van de slaapkamer en woonkamer is niet erg moeilijk. De basisregels zijn om functioneel meubilair, licht textiel en rustgevende tinten te gebruiken. Zodat het ontwerp na een paar jaar niet vervelen zal, moet u nadenken over de functionaliteit van de stijl vóór de reparatie. Vergeet niet dat nieuwe kussens, gordijnen en decoratieve elementen met een nieuwe kleur soms helpen om interieur en verf tot leven te brengen. Houd bij het maken van een project rekening met welke tinten u voor deze kamer kunt gebruiken.

De winnende stijloplossing voor de kamer van 17 vierkanten is minimalisme. Een beetje moed, verbeeldingskracht, creativiteit, vaardigheden en kracht - en elke beginnende thuiskunstenaar zal in staat zijn om een ​​uniek interieur te creëren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer