Slaapkamer zonder raam

Het creëren van een mooi slaapkamerontwerp is niet zo moeilijk. Maar alles is veel ingewikkelder als er geen raamopening in de kamer is. Maar zelfs in een slaapkamer zonder raam kunt u een aangename en heldere sfeer creëren.

Functies, voors en tegens

In een donkere kamer zonder ramen is er geen natuurlijk daglicht. In zo'n ruimte zal er altijd weinig licht zijn - ongeacht het tijdstip van de dag, wat voor problemen zorgt bij het ontwerp van de ruimte.

Zo'n kamer moet voorzien zijn van voldoende extra verlichtingsapparatuur: kroonluchters, lampen (muur, plafond en tafel), evenals puntvormige gloeilampen. Natuurlijk zal de aanwezigheid van een groot aantal van dergelijke elementen leiden tot tastbaar energieverbruik.

In de regel ontbreken ramen in kleine ruimtes.Vaak zijn de afmetingen van dergelijke kamers te bescheiden, waardoor ze donkerder en krap worden. Kleine, raamloze kamers onderscheiden zich door het ontbreken van voldoende frisse lucht.

Een ander kenmerk van deze slaapkamers is dat ze geen levende kamerplanten kunnen regelen. Want hun groei heeft noodzakelijkerwijs zonlicht nodig, evenals een grote hoeveelheid zuurstof.

Het ontwerp van dergelijke gebieden moet met alle verantwoordelijkheid worden benaderd, anders zal de slaapkamer somber en ongemakkelijk worden. Vaak doen kamers zonder ramen denken aan dove opslagruimten, de aanwezigheid waarin alleen deprimeert.

Wees echter niet bang voor dergelijke gebouwen. Ze kunnen worden uitgerust met mooie en comfortabele slaapgedeeltes. In een doofekamer kunt u een interieur van elke stijl maken, van klassiek tot minimalistisch. Het belangrijkste is om de juiste verlichtingsarmaturen te kiezen, een geschikte afwerking en om het probleem op te lossen van de penetratie van voldoende zuurstof in de kamer.

Kleine slaapkamers worden beschouwd als een van de gezelligste, daarom zijn kleine kamers zonder natuurlijke verlichting uitermate geschikt voor het onderbrengen van een comfortabel bed en enkele noodzakelijke interieurartikelen.

8 foto

Belangrijke nuances in de ontwikkeling van het ontwerpproject

Het creëren van een harmonieus interieur in een dove ruimte, is het noodzakelijk om speciale aandacht te besteden aan het kleurenschema, hoogwaardige verlichting en meubels.

Als u het kleurenschema van een dergelijke kamer kiest, moet u bedenken dat het moet worden gevuld met kunstlicht, omdat er geen natuurlijk licht in zit. Het wordt aanbevolen om te houden aan lichte en rustige tinten. Meestal, voor rustgevende kleine slaapkamers kiezen voor rustgevende groene of delicate beige tonen. Deze verf helpt je te ontspannen en sneller te slapen.

Het meest succesvolle ontwerp zal wit zijn. Voor een dergelijk helder palet zal het zorgvuldig geselecteerde contrasterende meubilair en de heldere inrichting echter zorgvuldig moeten worden gekozen. Zonder zo'n spel kleuren zal de situatie saai en eentonig zijn.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de verlichting van een kleine slaapkamer zonder raam. Het moet verlichtingsapparaten van verschillende niveaus bevatten. Niet doen als je zo'n kamer maakt zonder de hoofd- en spotverlichting.

Voor het hoofdlicht is het helemaal niet nodig om een ​​gewone plafondkroonluchter te kopen. Momenteel zijn er veel alternatieven. Dit kunnen kleine inbouwspots zijn.Als ze zich op de juiste plaats in de kamer bevinden, wordt deze gevuld met daglicht van hoge kwaliteit. Experts raden aan om contact te maken met gloeilampen. Koude verlichting in dergelijke omstandigheden ziet er te ongemakkelijk uit, waardoor een sfeer van een kelder of een koele garage ontstaat.

Hang niet in een te kleine plafondkroonluchter met een kleine slaapkamer. Zulke details zullen in dergelijke omstandigheden onharmonisch lijken, waardoor het plafond visueel lager wordt.

Voor een kamer zonder raam is perfecte spotverlichting. Vandaag kunt u in de winkels een grote verscheidenheid aan opties ontmoeten waarmee u een of ander slaapkamergebied kunt selecteren.

De meest voorkomende zijn lampen, ingebouwde spiegels en kaptafels. Ze bieden niet alleen extra verlichting in een doofekamer, maar zijn ook handig voor het gemak van het gebruik van functionele gebieden. Sommige eigenaren wenden zich tot prachtige LED-strips. Ze kunnen in verschillende delen van de kamer worden geplaatst. Meestal wordt hiervoor de kop van het bed of de ruimte rond de omtrek van de slaapkamer geselecteerd.

Het comfort van een slaapkamer zonder raam hangt grotendeels af van het juiste meubilair.Onder dergelijke omstandigheden moeten extra schaduwen worden vermeden, omdat deze vaak irritatie veroorzaken en de aandacht afleiden. Om deze reden adviseren experts om dergelijke ruimtes op een minimalistische manier te organiseren.

In de mini-size slaapkamer mag u niet een groot aantal verschillende meubels plaatsen. Een bed en een paar plaatsen voor opslag zijn voldoende. Niet slecht in deze ruimte zal er uit zien als kleine planken of grote decorelementen.

Het wordt niet aanbevolen om te verwijzen naar grote interieurartikelen. Een volumineuze garderobe in afwezigheid van natuurlijk licht zal alleen vervelend zijn en niet aangenaam voor het oog. Dergelijke meubels kunnen worden vervangen door een nette ladekast of een ingebouwde garderobekast. Overtollig zijn meubels met donkere tonen. Een zwarte kledingkast of een groot zwart bed vermindert visueel de toch al kleine ruimte, waardoor deze niet erg comfortabel is.

In een dove slaapkamer, gemaakt in lichte of pastelkleuren, wordt het aanbevolen om verschillende heldere accenten en accessoires te gebruiken. Met behulp van dergelijke details kun je het interieur "opfrissen" en het compleet maken.

U moet het juiste beddengoed, dekens en kussens kiezen. In een kleine ruimte met witte muren ziet een deken er harmonieus uit, evenals koffie-gekleurde kussens, aangevuld met prints met witte patronen. De kamer met warme karamellijke muren kan worden ingericht met wit linnen met roodbruine contrasterende randen en monochrome kussens.

Vergeet de accentmuren niet. Dergelijke ontwerptechnieken kunnen in kleine ruimtes worden gebruikt. Plaats het bed meestal op de achtergrond van deze muren. De rol van heldere accenten kan een verscheidenheid aan decoratieve elementen spelen: vazen, muurschilderingen, ongebruikelijke veelkleurige fotolijsten, bloempotten, beeldjes en nog veel meer. In een kleine slaapkamer zou je echter niet zoveel decor moeten hebben dat het interieur niet overbelast en "volgestopt" blijkt te zijn.

We maken een opening in de binnenmuur

Een slaapkamer zonder ramen kan lichter worden gemaakt door een extra opening in de binnenmuur aan te brengen. Natuurlijk zal zo'n geïmproviseerd raam niet naar buiten gaan, maar het zal natuurlijk daglicht vanuit de volgende kamer toelaten om de dove slaapkamer binnen te dringen.

De deur naar binnen ziet er indrukwekkend uit, niet alleen in woonwijken, met onvoldoende licht. Deze lay-out kan worden geadresseerd in het ontwerp van andere zones. Dit kan een kleine kleedkamer, hal of hal zijn.

De opening in de muur is niet altijd klein. Niet slecht in een compacte slaapkamer zal een grote glazen wand tussen de kamers lijken. Het zorgt niet alleen voor extra verlichting voor de ruimte zonder venster, maar vernieuwt ook het interieur.

ventilatie

Het is geen geheim dat een raam in een woonwijk niet alleen nodig is voor natuurlijk licht, maar ook voor hoogwaardige ventilatie. Een voldoende hoeveelheid zuurstof in de slaapkamer bevordert een gezonde slaap en wordt 's ochtends gemakkelijk wakker.

Laat de frisse lucht met eigen handen de ruimte in. Om dit te doen, moet je onderaan de muur een gat maken en sluiten met een decoratief rooster.

Er is een andere manier om de ruimte te ventileren. Het is noodzakelijk om scheidingswanden te bouwen met een opening van maximaal 10 cm, die het plafond niet mogen bereiken. Van de zijkant kan de afstand tussen de scheidingswanden en het plafond niet worden gezien.

Ventilatie kan worden uitgevoerd op de muur aan de straatkant.Installeer hiervoor een klein venster.

Zie de volgende video voor goede ventilatie in een slaapkamer zonder ramen.

tips

In een kamer zonder raam kun je een mooi valse venster uitrusten. Op een van de muren moet een mooie foto van groot formaat worden geïnstalleerd. In plaats van een grote foto kunt u de juiste achtergrond gebruiken. Tegenwoordig zijn er in de bouwmaterialenwinkels veel verschillende schilderijen.

Vervangt op perfecte wijze de spectaculaire opening van het raam. Het kan worden aangevuld met verlichting. Als u een aantrekkelijk en natuurlijk visueel effect wilt creëren, moet de afbeelding in een nis worden geïnstalleerd. Het is noodzakelijk om deze constructie aan te vullen met echte frames en sjerpen. Extern zijn dergelijke composities op het eerste gezicht moeilijk te onderscheiden van een echt venster.

Vergeet ventilatie niet. Als u geen extra tussenschotten wilt installeren of grote gaten in de wanden wilt maken, kunt u een conventionele airconditioner installeren.

Experts raden aan om dergelijke ruimtes aan te vullen met automatische luchtverfrissers of speciale ionisatoren. Ze kunnen de lucht verser maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer