Slaapkamer in Scandinavische stijl

 Slaapkamer in Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl in het interieur is een andere terughoudendheid en minimalisme van schilderwanden tot meubelstukken. Het artikel bespreekt hoe een slaapkamer moet worden ontworpen in overeenstemming met de principes van deze stijl.

Speciale functies

De Scandinavische stijl in het interieur onderscheidt zich door het overheersende gebruik van wit, gericht op natuurlijk licht, en licht hout in meubels en decoratie.

Dergelijke kenmerken zijn te wijten aan de natuurlijke factoren van de noordelijke landen zoals Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen. De lange, koude winters dwongen mensen om woningen zo in te richten dat ze zoveel mogelijk natuurlijk licht in de kamer lieten. Berken, dennen, beuken en andere bomen met lichtgekleurde houtteelt op de noordelijke breedtegraden bepalen de overvloed aan afwerkingen van dit materiaal en de kleur van het meubilair.

De belangrijkste kenmerken van deze stijl zijn dus:

  • grote ramen, meestal zonder gordijnen;
  • witte of zeer lichtgekleurde muren;
  • meubels en stoffering van een lichte boom met de minimale verwerking en natuurlijke tekening.

Zoals het al is gepleegd, draagt ​​de Scandinavische stijl het minimalisme. Meubilair moet functioneel zijn en geen franje. Eenvoudige vormen, rechte lijnen en rechte hoeken - dit zijn de belangrijkste kenmerken.

Weinig bont en helder interieur is een ander kenmerk van het Scandinavische interieur. Het wordt ook geassocieerd met de wens om zoveel mogelijk ruimte, lucht en licht in de kamer te houden. Merk op dat dit slechts een functie is en geen vaste regel. Met een bekwame aanpak kan het ontwerp behoorlijk helder en divers zijn, terwijl de algehele 'noordelijke geest' behouden blijft.

Merk op dat de bovenstaande kenmerken van de stijl voldoen aan alle trends van modern design. Daarom zal de Scandinavische slaapkamer niet alleen ongelooflijk stijlvol, maar ook trendy zijn.

species

Het maken van een slaapkamer met een Scandinavisch karakter is een geweldige oplossing voor een kleine kamer. De witte kleur van de muren en het plafond verhoogt visueel de ruimte. Eenvoudig, functioneel en licht meubilair, evenals een minimale inrichting, zullen geen onoverzichtelijke ruimte creëren.

Bovendien, voor kleine budget appartementen, zal een dergelijk bescheiden ontwerp u helpen geld te besparen en tegelijkertijd uw huis stijlvol uit te rusten.

Het Scandinavische interieur in de slaapkamer op zolder ziet er heel natuurlijk en harmonieus uit. De houten balken onder het plafond en de vloer van hout van natuurlijke kleur en textuur passen perfect in zo'n kamer.

Bovendien is het op veel zolderkamers mogelijk om meerdere daklichten te maken om zoveel mogelijk licht binnen te laten.

Als de plaatsing van het slaapgedeelte op het balkon is gepland, helpt een dergelijk eenvoudig ontwerp natuurlijke verlichting en een gevoel van vrijheid te behouden. Het minimale meubilair dat het Scandinavische concept aanneemt, zal ruimte besparen en de esthetiek van stijl behouden.

Kleur oplossingen

De hoofdkleur is meestal wit. Dit geldt niet alleen voor de wanden, maar ook voor meubels met textiel. Heel vaak zie je slaapkamers waarin wit bijna alles is, inclusief beddengoed.

Zo'n kleurenschema is natuurlijk een kwestie van smaak, en het is niet nodig om een ​​kamer zo monochroom te versieren.

U kunt verschillende lichte tinten blauw, grijs, blauw, bruin, groen of roze gebruiken. Houten meubels van natuurlijke kleur diversifiëren ook het interieur. Mooie heldere accenten zijn toegestaan. Bijvoorbeeld een paar posters op de muren, kleurrijk beddengoed, kleurrijke kussens of vazen.

Merk op dat de wens om zoveel mogelijk licht binnen te laten, het gebruik van lichte en transparante gordijnen inhoudt. En je kunt zonder hen doen.

Je kunt ook gekleurde schaduwgordijnen ophangen zonder transparante tule. Ze worden alleen rechtgetrokken als dat nodig is en meestal in gevouwen toestand.

Deze techniek helpt de nodige stijl te behouden.

Subtiliteiten van ontwerp

Scandinavisch minimalisme impliceert vrij eenvoudige vormen, veel monochromatische oppervlakken en een klein aantal objecten. Dus, de muren en het plafond zijn meestal licht, solide en geschilderd met verf.

Zelden gebruikt decoratieve, niet te reliëf gips. Maar het behang zal waarschijnlijk niet harmonieus in het interieur passen.

Als je wilt, kun je je terugtrekken uit de totale eentonigheid - een van de muren verfraaien met een soort schilderij, geschikt 'natuurlijk fotobehang' of inkorten met hout.

De vloer leggen is het beste met parket, karton of laminaat. Keramische tegels, tapijt of linoleum kunnen de algehele stijl doorbreken.

Van het meubilair in de slaapkamer is om alleen de meest noodzakelijke items achter te laten: een bed, nachtkastjes en een kledingkast.

Als de ruimte meer dan 20 vierkante meter is. m., u kunt een commode en een kaptafel.

Wanneer het interieur niet betrokken moet worden bij kunstlicht. Tenminste, verlichtingsarmaturen mogen niet voor de hand liggend zijn en veel aandacht trekken.

Scandinavische stijl omvat het gebruik van natuurlijke materialen. Meubels en meubels gemaakt van plastic of metaal zullen zijn identiteit schenden. Daarom wordt, naast hout, aanbevolen om glas, keramiek, gedroogde bloemen in vazen, natuurlijke bloemen in potten, enz. Te gebruiken.

Goed geschikt textiel met nationale ornamenten.

Merk op dat de belangrijkste plaats om te versieren in de Scandinavische slaapkamer de ruimte boven het hoofdeinde van het bed is.Je kunt een interessante poster of foto ophangen, planken met boeken, beeldjes en vazen ​​of zelfs een grafische tekening maken.

De moderne stijl van het interieur, loft genoemd, die in de mode is en veel geliefd is bij velen, heeft het ontwerp zo interessant gemaakt als een bakstenen muur. In witte kleur ziet het er harmonieus uit in onze natuurlijke stijl.

Mooie voorbeelden van het interieur

Op het balkon

Een goed voorbeeld van een slaapkamer op het balkon. Alle tekenen van de Scandinavische stijl zijn opvallend: veel witte, houten vloeren en vensterbanken, maximale functionaliteit. Een plek onder het bed wordt onder de opslagruimte gegeven, en vrij veel boeken passen gemakkelijk op de vensterbank.

De koude schaduw van de blauwe kleur van het bed past perfect in het "noordelijke" interieur van een andere slaapkamer op het balkon. Witte muren en whiteboardvloeren zijn karakteristieke kenmerken van de Scandinavische stijl, evenals vouwgordijnen die veel licht binnenlaten.

En gele kussens voegen warmte en comfort toe en herinneren het schrale noordelijke licht van de zon.

Het volgende voorbeeld laat zien hoe harmonieus de stedelijke elementen combineren met Scandinavische eenvoud.Tegen de achtergrond van een witte bakstenen muur zien een eenvoudig grijs bed, effen kussens en het groen van kamerplanten er fantastisch uit.

op de zolder

Vervolgens bekijken we voorbeelden van kamers op de zolder. Laten we beginnen met een ongelooflijk sober interieur: houten balken op de achtergrond van witte muren, passend bij hen de kleur van het schilderij en de tafel, de vogelkooi van natuurlijk materiaal en gedroogde bloemen op de muur creëren een enkele natuurlijke compositie van het decor tegen de witte muren en de melkachtige kleur van het bed.

Het volgende ontwerp is een ander voorbeeld van het correct combineren van verschillende gebieden. In ons voorbeeld is het etnisch en klassiek. De gebogen lijnen van de kroonluchter en de diepe bordeauxrode kleur van de sprei, als van het paleisinterieur, zien er heel interessant en origineel uit op een witte monochromatische achtergrond van de muren, evenals een houten plafond en vloer.

Normen van stijl

Beschouw nu een voorbeeld van een standaardkamer in de Scandinavische stijl: wit plafond en wanden, grijs linnen in één kleur, een poster boven het bed, houten balken als decor en een minimum aan andere items.

De Scandinavische stijl past perfect in de zolderruimte. Het is onmogelijk om gordijnen op te hangen aan de ramen, die voldoen aan de eisen van de stijl.En de mogelijkheid om het gebruik van witte kleuren te maximaliseren, vergroot visueel de ruimte en stelt u in staat om de slaapkamer uit te rusten, zelfs in een tamelijk kleine ruimte.

Het gebruik van hout als afwerking zorgt voor comfort, zelfs in combinatie met een koude blauwe kleur van de beddensprei en een van de muren.

De overwogen stijl met zijn terughoudendheid en eenvoud is perfect voor het inrichten van een vrijgezellen appartement en in het bijzonder een slaapkamer. Om dit te doen, een combinatie van wit en blauw en grijs.

Het vermogen om de meest eenvoudige inrichting te gebruiken in overeenstemming met het solide mannelijke karakter.

Het volgende interieur is een voorbeeld van een originele ontwerpbeslissing, een bekwame combinatie van kleuren en plaatsing van accenten. Het Scandinavische karakter wordt behouden door de lichte muren, het accent op het houten meubilair van natuurlijke kleur en de decoratieve tak. En de zwarte kleur, zwart-witfoto's en donkergrijs beddengoed zorgen voor originaliteit en voegen een speciale, memorabele blik toe aan de kamer.

In het volgende interieur willen we het decor opmerken, geaccentueerd in de natuur:

  • noordelijke dieren op posters;
  • plafondontwerp, dat op een tak met bloemen lijkt;
  • grote groene plant van de oorspronkelijke vorm;
  • tapijt met wit en blauw ornament, geassocieerd met een koude winterhemel.

Al deze details creëren een gevoel van verbondenheid met de natuur.

De muur, versierd met hout, kan veel decoratieve elementen en technieken vervangen. De contrasterende combinatie van hout met witte muren en heldere accenten op het bed trekken alle aandacht. Het is dus niet nodig om extra meubels of decor te gebruiken.

Een ander ontwerp van een mannelijk personage is geschikt voor de slaapkamer van een tienerjongen: opvallende geelblauwe accenten geven een kinderkamer uit, en een overvloed aan grijsbruin kleurengamma zegt dat het kind al op weg is naar volwassenheid.

Het is ook de moeite waard om de decoratieve functie van de combinatie van verticale en horizontale lijnen op de kast en het vogelhuis op te merken.

Een ander interessant decoratief element is het schilderen op de muur in de vorm van bomen, in dit geval berkenstammen. Groenen van kamerplanten, hemelsblauw met zonnig geel op kussens en een deken zijn alles wat nodig is om het beeld aan de muur op harmonieuze wijze aan te vullen.

Het volgende ontwerp laat zien hoe een slaapkamer in Scandinavische stijl helder en rijk kan zijn.Witblauwe muren en een bed fungeren als een uitstekende achtergrond voor fel rode voorwerpen, en het nationale ornament op de kussens en de poster met de vos behouden de noordelijke stijl.

Samenvattend beschouwen we een voorbeeld van hoe je een discrete Scandinavische designromantiek en elegantie kunt geven. De kleur van koffie met melk, verfijnde staande lampen, vastgebonden gordijnen, randen op de beddensprei, een beetje stucwerk aan het plafond en reliëfkussens op de bank sieren het interieur met behoud van het totale concept.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer