We denken na over het ontwerp van een kleine slaapkamer

In sommige gevallen is het vrij moeilijk om het interieur van een kleine kamer te ontwerpen, omdat het niet alleen nodig is om rekening te houden met alle noodzakelijke functionele details, maar ook om ruimte zoveel mogelijk te sparen. Het is nog moeilijker om over het ontwerp van een kleine slaapkamer na te denken, omdat je in een kleine kamer veel zaken moet oplossen - bijvoorbeeld over bedden en opslag. Het is noodzakelijk om te begrijpen hoe je het best kunt nadenken over de details van het interieur, terwijl je de kamer zo ruim mogelijk moet laten.

19 foto

Speciale functies

De slaapkamer zou multifunctioneel moeten zijn, daarom is het onmogelijk om maar één bed in de kamer te plaatsen, tevreden te zijn met alleen de slaapplaats. Het beste van alles is dat de kamer een aantal functionele kenmerken heeft.

Dankzij dit zal het zo comfortabel mogelijk zijn om te leven:

 • Zo'n kamer is ontworpen om te slapen en te rusten, maar het is heel goed als het helder en fris genoeg is. Bij het plaatsen van het meubilair moet u de raamruimtes niet volproppen en er dikke producten naast zetten die het binnendringen van natuurlijk licht in de kamer voorkomen.
 • Gezien de ruimte van een kleine kamer, is het niet aan te raden om omvangrijk groot formaat meubilair te kiezen. Ze visueel "eet" alle vrije ruimte, en de slaapkamer verliest de sfeer van comfort.
 • Als er een controversiële vraag is over de aanschaf van meer massieve kasten en besparingen op bed, de aanschaf van een opklapbare bank - of de keuze voor een tweepersoonsbed en kleine opslagsystemen, moet u niet besparen op de slaapkwaliteit. Let op een kwaliteitsbed met orthopedisch matras.
 • Voor een kleine slaapkamer zou een heel slimme beslissing zijn om een ​​bed met een hefmechanisme aan te schaffen. Het onderste deel van dit meubel is een ruime doos die als een extra (en vrij ruime) plek zal dienen om dingen op te slaan.
 • Een kleine slaapkamer heeft altijd een visuele correctie van de ruimte nodig.Het beste van alles in dit bedrijf zal de spiegeloppervlakte helpen. Dit kunnen bijvoorbeeld decoratieve wandpanelen, glanzende deuren van kasten en het oppervlak van de planken, een gordijn of spanplafond met een glanzend effect zijn.
 • De eigenaardigheid van de kleine slaapkamer ligt in het feit dat je het interieur kunt vullen met ongebruikelijke producten. Een uitstekende oplossing is een hoogslaper met een werkplek, een verborgen bed dat in opgevouwen toestand overgaat in het oppervlak van een modulaire kast, evenals een model met ingebouwde laden.
 • Een kleine slaapkamer ziet er veel comfortabeler uit als je hem toevoegt met verschillende stijlvolle accessoires. Kussens met gebreide kussenslopen en bijpassende dekens in de set, lichte gordijnen met niet erg mooie nachtgordijnen en kleine vazen ​​met gedroogde Provençaalse kruiden zijn een uitstekende inrichting voor zo'n kamer.

Overweeg de vorm van de kamer

Natuurlijk moet u bij het plannen van het ontwerp van een kleine slaapkamer rekening houden met de vorm van de kamer. Soms hangt het ervan af hoe functioneel de ruimte zal zijn, hoe harmonieus de plaatsing van meubels zal blijken, hoe gezellig de sfeer in het interieur zal heersen.

Een rechthoekige kamer is mogelijk niet altijd functioneel, omdat bij kleine maten de mogelijkheid om een ​​hoogwaardig tweepersoonsbed en een ruime opslagruimte onder te brengen, wordt verminderd.

Laten we de planningsopties voor een kleine rechthoekige ruimte eens nader bekijken:

 • Een goede optie zou zijn om een ​​modulaire set meubels te plaatsen met een ingebouwd verborgen bed dat zich ontvouwt wanneer het frame wordt opgetild en neergelaten. Het bed is uitgerust met een gewone orthopedische matras, dus het zal redelijk comfortabel zijn om erop te slapen. Het voordeel van deze kit ligt in het feit dat het heel weinig ruimte in beslag neemt, omdat het tegelijkertijd erg functioneel is.
 • Voor een klein, rechthoekig kamer-fit bed met ingebouwde laden. Dit product lost een aantal van de problemen met betrekking tot opslag op, zodat de kamer slechts een kleine kast en een nette salontafel kan worden geplaatst.
 • Een hoogslaper, gelegen aan de zijkant van het raam, zou een ideale optie zijn om in een dergelijke kamer te slapen. Als er geen werkruimte nodig is, kunnen een kleine fauteuil en een lage boekenplank onderin dergelijke meubels worden geplaatst.Zo'n gezellige hoek is een uitstekende optie voor avondvakanties en de locatie bij het raam biedt een voordeel door de lichten van de avondstad te observeren.

De vierkante kamer heeft zijn eigen kenmerken, dus het proces van het arrangement zal gemakkelijker zijn en in sommige gevallen zelfs nog aangenamer.

Laten we eens een kijkje nemen naar enkele opties voor het ontwerp en de plaatsing van meubels in een kleine vierkante slaapkamer:

 • De vierkante slaapkamer heeft het voordeel dat het bed in een dergelijke ruimte bij het raam kan worden geplaatst, door het hoofdeinde tegen de muur te plaatsen waar het raam zich bevindt. Aan de zijkanten van het bed zien er goed kleine, maar hoge kasten. Typisch, deze modellen zijn ruim, dus het probleem in verband met de opslag van verschillende dingen zal worden opgelost. Een kleine kaptafel of een kleine, knusse stoel kan tegen de muur tegenover het bed worden geplaatst.
 • Als het nodig is om het bed tegen de muur te plaatsen, moet u hiervoor een van de zijwanden gebruiken. Het bed wordt dus zijwaarts naar het raam gedraaid, maar op bepaalde uren valt het zonlicht er nog steeds op - afhankelijk van het tijdstip van de dag.
 • Als u het bed op de bank moet vervangen, moet de kamer niet alleen een slaapkamer zijn, maar ook een kamer voor persoonlijk home entertainment. In dit geval moet u niet kiezen voor een te omvangrijk model van het product, omdat het alleen het interieur bederft. Het is beter om aandacht te besteden aan de kleine banken, die perfect zijn gelegen voor de kast en een bureau, tv.

Populaire stijlen

Natuurlijk hangt veel af van de stijl waarin de kamer is ingericht. Soms worden bepaalde kenmerken van een bepaalde stijl behoorlijk sterk weerspiegeld in de visuele waarneming van een kamer en veranderen deze drastisch.

7 foto

Overweeg de meest populaire stijlen en hun belangrijkste kenmerken:

High-tech

Deze stijl wordt gekenmerkt door het overwicht van een grote hoeveelheid vrije ruimte, maar niet iedereen weet hoe dit in een zeer klein slaapgedeelte moet worden geregeld. De taak lijkt onhandelbaar te zijn, maar dat is het niet, omdat het vrij eenvoudig is om het idee te implementeren.

Het belangrijkste instrument voor visuele aanpassing van de ruimte in dit geval zal een spel van contrasten zijn, evenals de selectie van geschikte verlichting. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van voornamelijk lichte tinten in ontwerp, die slechts licht worden verdund met donkere details.Al deze trucs helpen de ruimte ruimer te maken.

oosten

Het zal erg moeilijk zijn om een ​​kamer in oosterse stijl in een kleine kamer te regelen, omdat het concept het gebruik van, zij het, "luchtige", maar tegelijkertijd tamelijk massieve decoratieve elementen omvat. Ze zullen de ruimte niet versieren, maar alleen de vrije ruimte "opeten", waardoor het ongemakkelijk wordt.

Het is vrij eenvoudig om uit de situatie te komen, met slechts een klein deel van de decoratieve elementen. Behang met een ornament in de oosterse stijl kan op een van de muren worden geplaatst, waardoor het in een soort decoratieve panelen wordt gevormd. Ook geschikte textielartikelen - dekens en kussens, evenals de bijbehorende decoratie van lampen.

Country muziek

Deze stijl is iets speciaals, ongebruikelijks - en tegelijkertijd gezellig. Onder de karakteristieke kenmerken van deze stijl valt een opvallend kenmerk op: klassiek behang wordt zelden gebruikt voor wanddecoratie, meestal is het oppervlak bedekt met dun hout of versierd met kleine houten details.

Wat meubels betreft - land accepteert de meest comfortabele modellen. Perfect passen in het interieur zijn slaapartikelen gemaakt van massief hout, evenals verschillende decoratieve rieten elementen.

Arabisch

Een slaapkamer in de Arabische stijl (zelfs de kleinste) kan een echt fantastische plek worden voor de rest van het koningshuis. Zelfs met het gebruik van goedkope materialen (in minimale hoeveelheden) ziet de kamer er nog steeds fascinerend luxueus uit.

Als u besluit om in deze stijl een kleine slaapkamer te regelen, dient u enkele aanbevelingen te doen. Gebruik indien mogelijk gewelfde elementen, tapijten van Perzische vloer, elegante luifels, decoratieve kussens in grote hoeveelheden, evenals verschillende decoratieve elementen zoals glas-in-lood, geometrische en bloemenprints.

Kleur oplossingen

Een belangrijke rol in het ontwerp van een kleine slaapkamer wordt ook gespeeld door het kleurenschema.

Het is voor niemand een geheim dat een kamer ruimer lijkt te zijn als lichte tinten. Niet iedereen zal echter tevreden zijn met deze beslissing.

Laten we eens meer in detail bekijken hoe de juiste kleurencombinaties moeten worden gekozen, zodat het ontwerp de interne ruimte niet nadelig beïnvloedt, en maak ook kennis met de meest populaire ontwerpideeën voor slaapkamerontwerp.

7 foto

Het is verbazingwekkend hoe snel modetrends veranderen.Meer recentelijk leken sombere tonen niet zo aantrekkelijk, maar dit seizoen is het ontwerp van de slaapkamer in grijstinten is op het hoogtepunt van populariteit. Bijzonder elegant en verfijnd uiterlijk in de stijl van "gradient", waarbij de wanden zijn ingericht in de vorm van een vloeiende overgang van lichte naar donkere tinten.

donker blauwe slaapkamer Het ziet er niet erg aantrekkelijk uit, omdat de overvloed aan deze kleur in het interieur ongemak kan veroorzaken. Ontwerpers adviseren om het te combineren met lichtere, warme kleuren: met wit, lichtgeel, zacht lila, lichtblauw.

vlakte turquoise slaapkamer zelden die moeten proeven. Deze schaduw kan de kamer visueel nog minder maken, dus experts op het gebied van interieurontwerp worden geadviseerd om het te verdunnen met wit of lichtblauw.

Kamer decoratie in witte kleurHet heeft natuurlijk een gunstig effect op de ruimte, maar het kan saai worden. Als de wanden en het plafond van uw slaapkamer zijn gedecoreerd met een witte kleur, is het de moeite waard om meubels en vloerbedekking van donkerdere tinten te kiezen die met elkaar worden gecombineerd.

Zwart en witte slaapkamer Het ziet er erg mooi uit - vooral als de overheersende schaduw wit is. Zwarte kleur is ideaal om details te benadrukken en de voordelen van de ruimte te benadrukken.

De kleine slaapkamers, in het interieur waarvan groen, rood, lila, beige en violet tinten worden gebruikt zien er ook mooi uit. Wees echter voorzichtig en overdrijf het niet met felle kleuren. Het wordt aanbevolen om ze te combineren met bleker tonen - om een ​​harmonieus beeld te creëren.

Interieurinrichting en inrichting

Het is soms vrij moeilijk om het interieur zelf te ontwerpen, omdat er in het proces veel nuances en problemen zijn die alleen door experts kunnen worden opgelost. Om de onafhankelijke beslissing van een vraag over het ontwerp van een kleine slaapkamer te vergemakkelijken, is het de moeite waard om de lijst met populairste afwerkingsmaterialen te bekijken die worden gebruikt om een ​​stijlvol interieur te creëren.

wanden

Een klassieke decoratie van de muren met behang kan een beetje saai zijn, maar het is niet altijd gemakkelijk om een ​​vervanger te vinden die even aantrekkelijk is qua prijs, maar veel spectaculairder en ongebruikelijker. Dit probleem kan sneller worden opgelost dan het lijkt door behang of textuur canvas te kiezen voor schilderen. Dus je kunt de muren de gewenste schaduw geven en elke afdruk toepassen.

In sommige gevallen zijn plafondlijsten ideaal voor het ontwerpen van slaapkamerwanden. De inrichting van een ronde vorm met verdieping helpt de scherpe hoeken van de kamer visueel te verzachten en ruimer te maken. Bovendien ziet dit decor aan de muren er erg ongewoon en stijlvol uit.

Eco-stijl wanddecoratie is een ongelooflijk populaire nieuwe trend geworden. Het is opmerkelijk dat voor het ontwerp van een dergelijke slaapkamer kurkpanelen worden gebruikt, die er niet alleen mooi uitzien, maar ook zeer functioneel zijn en het oppervlak van de muren beschermen tegen hoge vochtigheid en mechanische schade.

Een zeer ongebruikelijke ontwerpoplossing is om de slaapkamer af te maken met behulp van gewone kranten. Omdat ze erg dun zijn en doorschijnend worden als ze nat zijn, moet de wand van te voren wit worden geverfd en na het lijmen van kranten, moet het oppervlak worden bedekt met verschillende lagen beschermende lak.

Heel vaak voor de decoratie van muren gebruikte houten panelen, waarvan het oppervlak een imitatie van hout is. Deze inrichting ziet er zeer interessant uit, het is ideaal voor het ontwerp van slaapkamers in rustieke en landelijke stijl.

In sommige interieurs zijn de muren versierd met grote en kleine stenen. Deze ontwerpoplossing ziet er ongelooflijk stijlvol uit, maar is niet geschikt in elke kamer. Stenen decoraties zijn niet geschikt voor een kleine slaapkamer, omdat de ruimte enigszins wordt "opgegeten".

Om de ruimte visueel te vergroten, worden spiegel- en glaselementen gebruikt voor wanddecoratie. De wanden, de verschillende elementen van het interieur worden weerspiegeld in het glanzende oppervlak, wat de indruk wekt van een veel grotere ruimte dan het in werkelijkheid is.

Gipsplaatconstructies, verschillende driedimensionale panelen en talloze fotolijsten en foto's kunnen erg mooi en interessant worden genoemd. Wees echter voorzichtig, want de overvloed van zo'n groot decor kan de ruimte van een toch al kleine slaapkamer negatief beïnvloeden.

Vloer en plafond

Natuurlijk is het decor van de muren in het interieur van de slaapkamer belangrijk, maar het vertegenwoordigt niets zonder een passende vloer- en plafonddecoratie. Overweeg de meest populaire, voordelige en praktische opties voor het afwerken van plafonds en vloeren, evenals de meest interessante ontwerpoplossingen.

Veel materialen worden gebruikt om het plafondoppervlak af te werken., die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Verlaagde plafonds zien er behoorlijk indrukwekkend uit, maar hebben een negatieve invloed op de ruimte van een kleine kamer, maar de kleine nis aan het plafond van gipsplaat komt precies goed.

Een geweldige optie zou uitgerekt glanzend canvas zijn, maar u moet rekening houden met hun functies. Een van die kenmerken is het feit dat het glanzende plafond van een donkere kleur zich onderscheidt door een buitengewoon sterk glanzend effect, waardoor de omgeving er bijzonder goed in zal worden weerspiegeld.

Het is beter om te kiezen voor witte producten - eerder terughoudend en verfijnd.

Plafonds zijn vaak geverfd en wit, veel gebruiken decoratieve pleisters voor hun inrichting. Aangezien deze materialen mogelijk niet duurzaam genoeg zijn, moet u tijdens het werken bepaalde regels naleven, met behulp van speciale oplossingen, primers, gereedschappen en het volgen van een bepaalde reeks handelingen.

De afwerking van vloeren moet speciale aandacht krijgen, omdat het niet alleen een decoratief onderdeel is van het gehele interieur, maar ook een deel van de ruimte dat het meest gevoelig is voor stress. Het is op de vloer dat mensen elke dag bewegen.Alle meubels worden er ook precies op geplaatst, terwijl ze tegelijkertijd niet de gemakkelijkste zijn.

Sterke en betrouwbare vloeren kunnen vloerplaten worden genoemd, die perfect in elk ontwerp passen. Parket is een natuurlijk materiaal, hypoallergeen en volkomen veilig voor de gezondheid. Het gelakte oppervlak van de vloerplaat gaat vele jaren mee.

Coatings zoals linoleum en laminaat hebben veel voordelen. Onder de voordelen kunnen gunstige kosten en installatiegemak worden opgemerkt, maar een tamelijk ernstig nadeel kan zijn dat deze bekledingen niet zo duurzaam zijn, omdat sporen vaak voorkomen bij zwaar meubilair.

Voor de slaapkamer is het bovendien raadzaam om keramische tegels of porseleinen tegels te gebruiken. Het voordeel van het materiaal is dat het ongelooflijk sterk, duurzaam en duurzaam is. De nadelen zijn onder meer dat het oppervlak koud is en niet goed opwarmt uit de warme ruimtelucht, daarom kan het nodig zijn verwarmingsmatten onder de vloer zelf te leggen.

licht

Het aansteken van de slaapkamer is een zeer belangrijk detail, omdat het niet alleen zo functioneel mogelijk moet zijn, maar ook intelligent moet worden uitgedacht - in termen van visuele uitvergroting van de ruimte.Laten we in meer detail bekijken hoe we lichtbronnen het beste in een kleine slaapzaal kunnen plaatsen.

7 foto

Het is het beste om een ​​kleine slaapkamer te hebben die is uitgerust met verschillende lichtbronnen, die elk een specifieke functie vervullen. Zelfs voor de kleinste kamer is zelfs plafondverlichting niet genoeg, want dit kan enig ongemak veroorzaken.

Als er bijvoorbeeld twee mensen in de slaapkamer zijn, van wie er één wil slapen en een andere om te lezen, kan het gebruik van plafondverlichting onmogelijk zijn. In dit geval zal het oplossen van het probleem helpen bij bedlampjes, die aan beide zijden op de muur of op twee nachtkastjes kunnen worden geplaatst.

Bedlampjes moeten klein zijn. Het licht is niet te fel, maar het zou genoeg moeten zijn zodat er wat ruimte in de buurt van het hoofdeinde van het bed brandt, en ook zodat de pagina's van het boek goed verlicht zijn - in het geval van lezen voor het slapen gaan.

Bedlampjes zijn erg handig als de schakelaar voor plafondbevestiging zich aan de deur bevindt. Om het licht uit te schakelen, hoeft u niet uit een warm bed te komen - het volstaat alleen maar op de knop op de lamp te drukken.

Dit item kan onbetekenend zijn als de plafondlamp is uitgerust met een bedieningspaneel. In dit geval zal het heel gemakkelijk zijn om het in- en uit te schakelen indien nodig, terwijl het op zijn plaats blijft.

Om de ruimte ruimer te maken, moet u het middelpunt voor plafondverlichting niet gebruiken, omdat in dit geval sommige hoeken mogelijk niet worden bedekt - ze blijven donker. Het is beter om een ​​spotlight rond de omtrek van het hele plafond te plaatsen. Het licht zal worden verspreid, verlichting en hoeken, en het centrale deel van de kamer.

Hoe het meubilair te regelen?

Om een ​​compleet beeld te krijgen van het interieur volstaat niet alleen om de muren, de vloer en het plafond uit te geven. Het is ook noodzakelijk om de juiste meubels te kiezen en deze op de juiste manier te rangschikken. Dit is vooral moeilijk om te doen in een kleine kamer, omdat er een vrij ernstig risico is dat het wordt opgeblazen.

Bijvoorbeeld, voor een kleine slaapkamer zou het ongepast zijn om een ​​overdreven grote kledingkast te kopen, omdat de ruimte van de kamer dit niet toelaat. Een klein compact model met een rechthoekige vorm is geschikt, of een groter product met een hoekige plaatsing, wat het meest praktisch is.

Modulair meubilair, waaronder een bed, kasten aan de zijkanten of nachtkastjes aan de zijkanten, ziet er harmonieus uit. Deze optie is het meest geschikt omdat u hiermee alle benodigde items kunt plaatsen, maar de ruimte is niet overvol.

Zeer stijlvol en modern bed-podium, gelegen op enige hoogte. Maar zo'n oplossing voor een bed in een kleine ruimte zou niet erg praktisch zijn, tenzij het podium functioneel is en niet is uitgerust met ingebouwde laden. In dit geval wordt het bed-podium steeds meer opslagruimte.

Nachtkastjes in de slaapkamer hoeven niet noodzakelijk in de buurt van het bed te worden geplaatst, dus het wordt alleen geaccepteerd in de klassieke versie van het interieur. Als er een stoel in de kamer is, kun je een nachtkastje er vlak naast doen.

Als de ruimte het toelaat, kunt u een computer bureau bij het raam in de slaapkamer plaatsen. Het wordt echter niet aanbevolen om het niet gescheiden te laten, het is beter om de ruimte in zones te verdelen, hiervoor gebruik je kleine racks. Het bed wordt dus gescheiden van het werkgebied.

accessoires

Natuurlijk zal geen enkel interieur er gezellig uitzien zonder de toevoeging van geschikte accessoires. Het zijn de kleine details die de nieuwste decoratieve elementen in de inrichting brengen, waardoor het ontwerp van de ruimte er holistisch en compleet uitziet.

Laten we in meer detail bekijken welke accessoires het meest relevant zijn voor een kleine slaapkamer, en welke accessoires moeten worden weggegooid.

8 foto

De meest voor de hand liggende en gemeenschappelijke inrichting van elke kamer (niet alleen de slaapkamer) zijn gordijnen, maar niet elk type is geschikt voor een kleine kamer. Ontwerpers adviseren om te zware nachtgordijnen af ​​te zien van dure doeken. Klassieke kits gemaakt van lichtgewicht tule en dikke producten die de straatlantaarn dempen, maar het interieur niet overbelasten.

De raamaccessoires bevatten ook een element zoals een gordijnkast, dat vaak deel uitmaakt van een gordijnenset. Vaak maakt dit element deel uit van het klassieke interieur, maar vanwege de massieve plooien en volants kan een kleine slaapkamer nogal overbelast raken.

Een open haard kan een zeer interessant decoratief element zijn voor de slaapkamer.Er moet meteen worden opgemerkt dat het klassieke model met metselwerk niet erg geschikt is, omdat het veel ruimte in beslag neemt en niet geschikt is voor een appartement. Het is echter mogelijk om een ​​decoratieve elektrische mini-open haard te kiezen.

Het functionele onderdeel van de kamer kan ook als decor fungeren - bijvoorbeeld lampen, kroonluchters. Decoratieve verlichtingspunten die in één stijl zijn geselecteerd, zullen niet alleen de aandacht trekken, maar ook helpen om zelfs het saaiste interieur nieuw leven in te blazen.

Het is de moeite waard om te experimenteren, te "spelen" met het mixen van onderdelen, verschillende stijlen.

Zeer stijlvolle accessoires die in veel huizen worden gebruikt, zijn vazen. Ja, vazen ​​kunnen ook deel uitmaken van het interieur van een kleine slaapkamer. Het is niet nodig om de vaas constant te vullen met levende planten, het is genoeg om een ​​stijlvol boeket droge of kunstmatige bloemen te kopen.

Naast andere accessoires is het nodig om verschillende beeldjes te benadrukken, die meestal op bureaus of sokkels worden geplaatst. Kleine decoratieve kaarsen helpen het interieur intiemer te maken en grote schilderijen boven het hoofdeinde van het bed zullen het mogelijk maken om zich te concentreren op het centrale deel van de kamer.

Interessante ontwerpideeën en nieuwe items

Om een ​​stijlvol interieur van een kleine slaapkamer te creëren, bekijken we enkele ontwerpideeën die een inspiratie of een voorbeeld kunnen zijn:

 • Ongelooflijk gesofisticeerd interieur in een klassieke stijl. Het is een kleine slaapkamer bestaande uit een set modulair meubilair: twee hoge kasten aan de zijkanten, wandkasten met deuren ertussen, een boekenplank en een bed. De slaapkamer is ingericht met lichte tinten, dus meubels in ivoor zijn de meest succesvolle keuze geworden.
 • Mooie en vrij eenvoudige slaapkamer in een kleine kamer. kan meer stijlvol zijn. Het modulaire systeem van witte meubels wordt aangevuld door een bed met een donker frame. Het is ook gedecoreerd met een onopvallende foto aan het hoofdeinde van het bed. Het hoogtepunt van het interieur is een kleine kledingkast met spiegelpanelen, ingebouwd in de muur.
 • Gezellige slaapkamer voor twee volwassenenGelegen in een kleine rechthoekige kamer, ingericht in lichte koffietinten. Nachtkastjes, gelegen aan twee kanten van het bed, worden dicht tegen de muren gedrukt, dus er is geen ruimte voor kaarsenkasten.In plaats daarvan is er een hangende kast met een decoratief spiegeloppervlak boven het bed.
 • Een luxe slaapkamer zal liefhebbers van comfort en schoonheid van het interieur aanspreken. De kamer heeft een vrij heldere afwerking - behang in kastanjebruine en blauw gestreepte en donkerbruine vloer. De overvloed aan sneeuwwitte meubels zal met succes in dit interieur verschijnen. Lampen met witte tinten en foto's in dezelfde kleur, gelegen op een van de vrije muren, zullen helpen om de ruimte aan te vullen.
 • De stijlvolle slaapkamer op zolder is de echte droom van elk tienermeisje. De overvloed aan felle kleuren in het ontwerp van de muren van de kamer wordt zeer goed aangevuld door een licht element met een bloemenprint, gelegen aan de muur achter het hoofdeinde. Onder de grote dakramen bevindt zich een nette boekenplank, en niet ver van de tafel bevindt zich een comfortabele werkplek - een tafeltje en een stoel.

Opties kunnen heel verschillend zijn. Als u de meest geschikte van hen kiest, moet u rekening houden met de kenmerken van de kamer. Als u niet zeker weet of u de ruimte mooi kunt indelen, moet u vertrouwd raken met het advies van experts.

8 foto

Handige tips over arrangeren

Het regelen van de slaapkamer is niet zo moeilijk. Om het meubilair op de juiste plaats in een kleine ruimte te plaatsen en het niet alleen functioneel, maar ook stijlvol te maken, Het is noodzakelijk om enkele aanbevelingen te doen:

 • Er moet rekening worden gehouden met het feit dat in een klein appartement niet alleen het ontwerp belangrijk is, maar ook het maximale behoud van vrije ruimte. Het is de moeite waard om een ​​compact modulair systeem of ingebouwd meubilair te kopen.
 • In een kleine slaapkamer is het belangrijk om het natuurlijke gevoel zoveel mogelijk te behouden en niet te overdrijven met kunstlicht. Het grootste deel van het meubilair is beter uit de buurt van het raam geplaatst, waardoor er ruimte is voor de vrije werking van gordijnen.
 • Om een ​​volwaardige slaapplaats in een heel kleine ruimte te regelen, moet u nadenken over de aanschaf van een nachtkastje of een schuifbank. Er wordt dus ruimte bespaard, maar de slaapkamer zal nog steeds functioneel zijn.
 • Slaapkamers in Chroesjtsjov hebben vaak een smalle rechthoekige vorm, dus het is erg moeilijk om een ​​bed bij het raam te regelen. Er is een uitweg - het bed bevindt zich in de buurt van de tegenoverliggende muur en wordt aangevuld door smalle kasten, hangende planken en compacte ladekasten waarin dingen kunnen worden opgeslagen.
 • Wanneer u op de zolder een slaapkamer opzet, moet u ervoor zorgen dat er geen hinder is van het licht dat tijdens de nachtrust door de schuine ramen valt. Ramen kunnen worden ingericht met vouwgordijnen. U kunt het bed elders regelen.
 • In een slaapkamer met twee ramen is het beter om een ​​bed tegenover hen te hebben, en in de ruimte ertussen kan een klein computerbureau vrij harmonieus geplaatst zijn. Als dit meubelattribuut niet in het interieur is aangebracht, kan het bed zelf tussen de ramen worden geplaatst.
 • Het plannen van een kamer met een balkon geeft veel minder ruimte voor een geslaagde inrichting van de kamer, omdat de muur aan de ene kant niet erg functioneel zal zijn vanwege de balkondeur. In een dergelijke ruimte moet het bed op een zodanige manier worden gepositioneerd dat het binnendringen van tocht wordt voorkomen.
 • Een bed in een kleine kamer zal heel moeilijk te combineren zijn met het kantoor. Als er zo'n behoefte is, moet u nadenken over de aanschaf van een hoogslaper met een werkruimte hieronder. Bovendien kan het werkgebied achter de kastdeuren worden geplaatst, waardoor het ingebouwd en intrekbaar is.
 • Bij het opzetten van een slaapkamer in een landhuis, in een privé-houten huis, moet u zorgen voor de warmte in de kamer.Als u een klassieke stenen kachel heeft, zijn er geen problemen en in andere gevallen kunt u elektrische kachels kopen.
 • Als de ruimte in de kamer erg klein is en er vrij veel meubels zijn die ermee moeten worden uitgerust, moet u de ingebouwde en uittrekbare modellen gebruiken en verschillende levenshacks gebruiken om de ruimte visueel te vergroten.

Zie de volgende video voor meer ideeën over het aankleden van een kleine slaapkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer