We combineren een slaapkamer voor ouders en een kinderruimte in dezelfde kamer.

Ruim appartement of privé-huis, waar ruimte is voor elk gezinslid - de droom van velen. Meestal is het echter noodzakelijk om de noodzakelijke functionele zones uit te rusten in omstandigheden met onvoldoende ruimte. De combinatie van meerdere kamers in één - een van de meest optimale opties. Het is bijvoorbeeld relevant voor gezinnen waar de geboorte van een kind binnenkort wordt verwacht. Daarom wordt de kinderkamer in de eerste paar maanden of zelfs jaren van het leven van de baby gecombineerd met de slaapkamer van de ouders.

Voors en tegens van combineren

Van de verschillende opties voor het combineren van kamers in hetzelfde gebied, is dit de meest voorkomende. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen. Een pasgeboren baby heeft constante aandacht nodig, dus het bed wordt vaak overgebracht naar de slaapkamer van de ouder zodat de moeder er altijd is.

Om een ​​comfortabel bestaan ​​voor zowel volwassenen als een kind in dezelfde kamer te garanderen, is het noodzakelijk om zorgvuldig stil te staan ​​bij het ontwerp van de kamer, het selecteren van meubels, het inrichten van decoraties en accessoires. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt, omdat een klein kind niet veel ruimte of veel meubels nodig heeft voor een comfortabel bestaan.

Van de voordelen van deze combinatie zijn er verschillende punten:

 1. De nabijheid van moeder en kind. Dit moment is vooral belangrijk in de eerste paar maanden van het leven van de baby. Bovendien moet de jonge moeder vanwege regelmatige voeding vaak 's nachts opstaan ​​bij de baby. Het zal gemakkelijker en handiger zijn om dit te doen wanneer het bed van de baby dichtbij is.
 2. Permanente monitoring van het kind. Een jonge moeder zal veel rustiger zijn als de baby in de buurt is. Zorgwekkende ideeën dat het kind zich ongemakkelijk voelt in de volgende kamer zullen verdwijnen.
 3. Ruimtebesparend. Kleine appartementen laten niet altijd toe om een ​​aparte kamer voor een kind toe te wijzen, vooral als er meerdere kinderen in het huis zijn. Daarom kunt u een tijd lang een kinderkamer en een slaapkamer in dezelfde kamer combineren.

Overweeg, gezien deze versie van de combinatie, enkele van zijn tekortkomingen niet.

 1. Een klein kind heeft stilte en een comfortabele atmosfeer nodig. Luide muziek, tv, computer kan je baby bepaalde ongemakken bezorgen. Een kind kan worden gewekt door een luid alarmsignaal voor volwassenen. Met deze punten moet rekening worden gehouden in de planningsfase van de gecombineerde ruimte.
 2. Als de slaapkamer klein is, is er nog minder ruimte met een babybedje. Het is moeilijk om door de kamer te gaan of toegang te krijgen tot de planken, schappen en andere elementen van het interieur.

Waarop moet je letten bij het verdelen van de kamer?

In veel opzichten hangt het af van de leeftijd van het kind en de kwadratuur van de slaapkamer. Voordat u begint met het herschikken van meubels en het afwerken van de kamer, moet u een paar eenvoudige stappen uitvoeren:

 1. Maak een schematisch overzicht van de ruimte, rekening houdend met de toegangsdeur en de bestaande ramen of het balkon.
 2. Het is voorwaardelijk om de slaapkamer in twee zones te verdelen - voor kinderen en volwassenen. Als er een raam in de kamer is, is het wenselijk dat een deel van het natuurlijke licht op de kinderkamer valt.
 3. Bepaal de kleur van de kamer.
 4. Kies meubels en kies de beste optie voor de inrichting ervan.

Het kan nodig zijn om op grotere schaal voorzieningen te treffen voor de opstelling van de ruimte (om een ​​extra warmtebron te bieden, om een ​​"warme vloer" te monteren, een plafond met meerdere niveaus, om tijdelijke afscheidingen te installeren).

Planning en zonering

Na het ontwikkelen van het ontwerp en het oplossen van elementaire technologische problemen, kunt u direct doorgaan naar de zonering van de ruimte.

Er zijn verschillende opties om een ​​kamer voorwaardelijk te verdelen in 'volwassen' en 'kinderachtige' gebieden:

 • Installatie van decoratieve ontwerpen, op bestelling gemaakt, op basis van de grootte en configuratie van de kamer.
 • Gipsplaat partities.
 • Gebruik een lang gordijn als een tussenschot.
 • Schermen van verschillende materialen.
 • Het apparaat is een kleine boog.
 • Het gebruik van meubels als scheidingsteken (deze optie is bijvoorbeeld geschikt voor een vierkante kamer).

De meer originele en interessante opties omvatten het apparaat van het podium of multi-level plafond om een ​​specifiek gebied te markeren.

De keuze voor een geschikt ontwerp en de mogelijkheid tot herontwikkeling hangt rechtstreeks af van de kwadratuur van de ruimte. In het appartement met één kamer naast de slaapkamer en de kinderkamer, kunt u ook een kleine ruimte voor de woonkamer achterlaten. Een sierlijk scherm of boog zal helpen om deze zones van elkaar te scheiden. Er is een aparte ruimte voor de woonkamer, waardoor er meer ruimte is voor het kind en de ouders in de slaapkamer.

Een kleine slaapkamer vereist het meest zorgvuldige ontwerp. Hier op het account zal elke vierkante centimeter vierkant zijn. Het zal nodig zijn om de massieve, zware meubels achter te laten en deze te vervangen door mobiele transformators. Een babybedje kan naast een bed voor een volwassene worden geplaatst zonder tussenwanden om ruimte te sparen. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het kleurenschema en de aanwezigheid van decoratieve ornamenten.

8 foto

De grootte van de kamer is 15, 16, 18 vierkante meter. m en meer geeft meer mogelijkheden voor ontwerp. Hier hangt in principe alles af van de leeftijd van het kind. Hoe ouder hij wordt, hoe meer vrije ruimte hij nodig heeft om te spelen. Een nog moeilijkere optie is om een ​​gemeenschappelijke ruimte te creëren voor twee kinderen en ouders. Hier kunt u de optie met een stapelbed overwegen.

De hoek voor het kind kan worden gescheiden van de ruimte voor volwassenen met kinderbehang gedrukt in de vorm van stripfiguren, sprookjesfiguren, dieren of speelgoed. U kunt meer neutrale opties kiezen die harmonieus in het "volwassen" gebied kijken. Bijvoorbeeld bloemen, sterren, vlinders.

Bijzonder fraaie fluorescerende prints op het behang van een donkere kleur. Ornamenten flikkeren zacht en mooi 's nachts, geven extra licht en decoreren prachtig de slaapkamer. Meestal worden opties met verschillende soorten ontwerp gekozen wanneer de zones van elkaar worden gescheiden met behulp van een scherm, een boog of een partitie.

Als een kamer slechts voorwaardelijk in meerdere kamers is verdeeld, is het beter om een ​​neutrale optie te kiezen. Breid de kleine kamer visueel uit om lichte kleuren in de decoratie en inrichting te helpen. Het is beter om zware portières te vervangen door lichtgordijnen, geplooide jaloezieën, vouwgordijnen of rolluiken.

Meubel en accommodatie bed

De keuze van meubels en de opstelling ervan is ook direct gerelateerd aan de leeftijd van het kind (of de kinderen) en de vierkante ruimte. Voor een klein kind is het in de regel een wieg, een ladekast voor kleding en een commode. Als de ruimte erg beperkt is, kunnen de laatste twee objecten worden gecombineerd of volledig worden weggelaten.

Selectie en plaatsing van meubilair moet zodanig worden uitgevoerd dat er voldoende ruimte in de kamer is voor een comfortabel tijdverdrijf voor zowel ouders als kinderen. In dit opzicht moeten de volgende vereisten worden gesteld aan het meubilair voor een dergelijke kamer:

 1. Compact formaat (indien mogelijk, moet u modellen van transformatoren kiezen, bijvoorbeeld een slaapbank of een bedstoel).
 2. Multifunctionaliteit (het is beter om de keuze te stoppen op de banken uitgerust met dozen voor linnengoed, beddengoed en andere dingen).
 3. Indien mogelijk, meubels moeten worden gemaakt in felle kleuren.
 4. Milieuvriendelijkheid en veiligheid voor het kind (afgeronde hoeken, afwezigheid van traumatische elementen).

Nadat de belangrijkste meubels zijn geïdentificeerd, kunt u doorgaan met hun plaatsing. In de regel is het meest dimensionale object in de kamer een bed of een sofa, daarom wordt er in de eerste plaats een plaats toegewezen.

Meestal bevindt het hoofdeinde van het bed zich vlakbij de muur en het bed dient naar het midden van de kamer. Als de ruimte smal en lang is, wordt het bed langs een van de muren geïnstalleerd.

De wieg kan op verschillende manieren worden gerangschikt:

 • In elke vrije hoek van de kamer.
 • Tegenover het ouderlijk bed. Het kind zal dus altijd in het zicht van volwassenen zijn.
 • Naast het bed van ouders. Het neergetrokken bed helpt bij het organiseren van een gezamenlijke slaap van de moeder en het kind. Om dit te doen, moet u een van de wanden van het bed verwijderen. Het kind slaapt op zijn plaats, maar voelt constant de warmte van de moeder naast hem. En mama hoeft 's nachts niet op te staan ​​om het kind in haar armen te nemen en te voeden. Dit alles kan sneller en gemakkelijker wanneer de baby heel dichtbij is.

Wanneer u een plaats voor een wieg kiest, moet u de volgende dingen niet vergeten:

 1. Er mogen geen kachels of radiatoren in de buurt zijn. Droge hete lucht schaadt de baby. Bovendien kan de baby per ongeluk zichzelf verbranden en de bron van warmte bereiken.
 2. Het bed mag niet in de buurt van de tv of computer worden geplaatst. Ruis, fel licht, straling zal het kind niet ten goede komen.
 3. Er mogen geen stopcontacten in de buurt van de wieg zijn, evenals objecten die veel stof verzamelen (tapijten, gordijnen).

Wanneer de bedden zijn gedefinieerd en geplaatst, kunt u doorgaan met de indeling van de rest van de kamer. Rommel niet de ruimte op met een groot aantal kasten, rekken, kasten en kasten. Elk meubelstuk moet maximaal worden gebruikt. Als de kamer geen plaats heeft om dingen op te slaan, dan kan kleding worden verplaatst naar een kast in de gang of een kast. Als de ruimte ruim genoeg is, kan de kledingkast kinderen en volwassenen dingen opbergen en opslaan.

Wanneer het kind opgroeit, kunt u in plaats van de wieg een stoelbed of een kleine bank plaatsen. Voor een kind op schoolleeftijd, kunt u overwegen om een ​​hoogslaper te kopen. Dit is de beste optie voor een kleine kamer. Het bovenste deel van het ontwerp wordt gebruikt als slaapgedeelte en op de onderste laag bevindt zich een schoolbank en planken voor het opbergen van educatieve benodigdheden.

verlichting

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de verlichting van de kamer. Het licht moet niet hard en overdreven hard zijn. De atmosfeer moet rustgevend en comfortabel zijn. Als de kamer goed natuurlijk licht heeft, zijn de schans en kroonluchters voldoende.

Als de ruimte een verlaagd of meerlagig plafond heeft, worden schijnwerpers het vaakst gebruikt. Ze zenden een zacht, diffuus licht uit, aangenaam voor de ogen. Met behulp van deze lampen kunt u afzonderlijke zones in de kamer selecteren (aan het hoofd van het bed voor volwassenen of bij het babybedje).

Als een extra bron van verlichting kunnen nachtlampen, schansen, kleine staande lampen worden gebruikt.

Decoropties voor de slaapkamer van het kind en de ouders

Decoratief ontwerp van de kamer is de meest aangename en creatieve fase van al het werk aan het ontwerp van het ontwerp van de gecombineerde kamers.

De belangrijkste decoratieve elementen in de kamer zijn de muren. In een kleine kamer voor de decoratie van de muren is het het beste om materialen van lichte, zachte tonen te gebruiken (pistache, blauw, zand, roze, lichtgroen). Behang, verf, pleisterwerk moet lichter zijn dan binnenshuismeubilair. Het interieur ziet er dus eenvoudiger uit.

Behang kan een voor alle kamers zijn of anders voor elke zone. Als decoratie van een kinderhoek kunt u fotobehang, foto's, posters, schilderijen, posters met educatieve informatie (bijvoorbeeld een alfabet) gebruiken. Een mooi nachtlicht in de vorm van een favoriet speeltje, een paneel in de vorm van een applicatie, een foto-puzzel, een originele vorm van een klok en andere decoratieve elementen kunnen ook onderdeel worden van het decoratieve ontwerp.

Voor een heel jong kind zal de decoratie een mooi hangend speeltje zijn, een mobiel boven de wieg of een luchtige, lichtgewicht luifel. Porselein of andere beeldjes en beeldjes gemaakt van fragiele materialen, te kleine of scherpe voorwerpen mogen niet worden gebruikt als decoraties. Dit kan gevaarlijk zijn voor een klein kind.

De volwassen helft van de kamer kan worden ingericht met schilderijen, fotobehang en andere objecten gemaakt in rustiger kleuren en decor.

Gordijnen en gordijnen van lichte, luchtige stoffen worden aanbevolen voor raamruimte. Ze versieren het interieur en beschermen het kind tegen direct zonlicht.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer