Ontwerp slaapkamer oppervlakte van 16 vierkante meter. m

 Ontwerp slaapkamer oppervlakte van 16 vierkante meter. m

Een slaapkamer is een plaats waar een persoon rust op alle problemen en de volgende dag sterker wordt. Het moet zo ontspannend en comfortabel zijn voor een goede nachtrust. Tegenwoordig zijn er veel interne bewegingen om aan de individuele behoeften van elke persoon te voldoen. Overweeg de gemiddelde optie met een oppervlakte van 16 vierkante meter.

7 foto

Speciale functies

Er zijn veel nuances in het repareren en vullen van kamers met meubilair, afhankelijk van hun omgeving. In een kleine ruimte is het moeilijk om veel meubels te regelen en moet je de ruimte zoveel mogelijk optimaliseren.In een grote ruimte is er het tegenovergestelde probleem, namelijk dat alles moet worden gepland en geplaatst zodat er geen leegte is die in het oog springt. In de vorm die hier wordt beschouwd, zijn er hun "valkuilen". Het is niet zo duidelijk een kwestie van een te klein gebied: 16 vierkante meter is genoeg voor een slaapkamer.

Echter, elke persoon wil meer, dus voor dit soort problemen zijn er verschillende innerlijke bewegingen, die, hoewel niet fysiek, maar visueel de ruimte vergroten. Dit is het gebruik van lichtere tinten in het ontwerp van muren, gordijnen, de afwezigheid van enorme accessoires, de optimale opstelling van meubels.

Stilistische beslissingen

Een van de belangrijkste momenten in de reparatie of decoratie van de belangrijkste rustplaats, is de keuze voor een algemeen stilistisch ontwerp. Het concept kan vanaf nul worden ontwikkeld, maar op dit moment zijn er veel kant-en-klare en populaire designtrends. Verschillende van deze variëteit zijn het populairst:

 • classic;
 • land;
 • hightech;
 • minimalisme;
 • etnische;
 • Nouveau.

De meest voorkomende is de klassieke ontwerpoptie. Iedereen begrijpt het op zijn eigen manier, maar het is gebaseerd op alle symbolische uiterlijk. Deze pastelkleuren op de muren, het plafond en de gordijnen. Houten meubels met verschillende tinten en lichte tonen hebben meer de voorkeur. De situatie in de meeste gevallen is een groot tweepersoonsbed, nachtkastjes, een kledingkast en een wandlamp. Zo'n ontwerpbeslissing wordt vaker gekozen door mensen met conservatieve opvattingen die belang hechten aan stevigheid, comfort en gezelligheid. Pastel, hout en het gedempte licht van de schansen moeten kalmeren.

7 foto

Rustieke stijl is geschikt voor diegenen die willen ontspannen in een eenvoudige maar tegelijkertijd dicht bij de natuur.. Dit type ontwerp omvat niet alleen het Russische dorp, maar ook de Fransen, Engelsen en vele anderen. Ook wordt het ook "land" genoemd. De kenmerken van deze oplossing zijn houten, enigszins ruwe meubels, natuurlijke materialen voor alle interieurdetails. Een prachtige toevoeging is handgeweven geborduurd patroon, dat gedeeltelijk aanwezig zal zijn in de elementen van gordijnen, spreien, decoratieve kussens.

10 foto

High-tech - optie voor liefhebbers van modern en progressief.Maximale eenvoud, beknoptheid, regelmatige geometrische vormen. Het interieur is behoorlijk functioneel, praktisch, er is niets overbodigs. Het kleurenschema van zo'n slaapkamer is niet anders en de basis is zwart, wit en grijs. Een kenmerk van deze richting is het invoegen van een briljant, verchroomd metaal in de elementen van de situatie. Dit voorbeeld is geschikt voor mensen die de tijd bijhouden en naar de toekomst kijken.

11 foto

De situatie, het minimalisme dat overeenkomt met de huidige, is over het algemeen vergelijkbaar met hi-tech, maar nog meer asceet. Hier worden hoofdzakelijk dezelfde kleuren gebruikt, hoewel ze vaak worden verdund met een heldere invoeging. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is het meest nuttige gebruik van de ruimte. Vaak combineert meubilair verschillende functies. Een bed wordt bijvoorbeeld gebruikt als een dressoir en een nachtkastje kan worden omgevormd tot een tafel. Deze keuze is geschikt voor mensen die hun omgeving in de kamer niet willen vullen met onnodige attributen.

Etnische regie sluit nauw aan bij de afwijzing door het "land" van het gebruik van kunstmatige elementen, maar het verschil zit in een kleurrijker en duidelijker ontwerp in de stijl van het erfgoed van elke oude cultuur. Vaak gebruikte Afrikaanse, Indische, Arabische motieven.Ook is er een verscheidenheid aan kleuren met een overwegend bruin, rood, groen en geel. Uiteraard wordt dit alles aangevuld met decoratieve elementen, ondersteund door het algemene concept van de gekozen nationaliteit. Ten gunste van dit originele, met energie verzadigde ontwerp, maken mensen met een niet-standaard visie en denken de keuze.

8 foto

Degenen die kiezen voor modern voor hun slaapkamer, geven de voorkeur aan zachte lijnen, zonder scherpe hoeken. Het palet van tinten is zacht, zoals in de klassiekers, gevoelig voor lichte tonen. Op hetzelfde moment, meer en meer rijk en verfijnd. De aanwezigheid van verschillende accessoires die charme benadrukken, completeren het beeld dat uit het verleden kwam. Dit nobele concept past goed bij de moderne realiteit, combineert verfijning en zachtheid met moderne materialen en een harmonieuze uitstraling.

7 foto

Slaapkamerplanning en zonering

Voorafgaand aan het ontwerp van de toekomstige kamer, is het noodzakelijk om rekening te houden met de individualiteit van elk huis of appartement. Afhankelijk van het aantal kamers en hun geometrische vorm, zijn er verschillende outputs voor een optimale planning. Eerst moet je de opties voor planning overwegen:

 • een kamer;
 • grote;
 • privé huis;

In de eerste uitvoeringsvorm is het bedoeld om een ​​slaapplaats en een hal in dezelfde kamer te combineren. Deze optie is moeilijk voor een klassieke slaapkamer, maar tegenwoordig zijn er veel manieren om twee volwaardige plaatsen uit één leefruimte te maken, in overeenstemming met de taken. Dit kan worden bereikt door gipsplaatstructuren, die de ruimte duidelijk in zones zullen verdelen. Ook een van de opties om elk deel van de kamer te markeren kan een kleuraccent op de plaats van de noodzakelijke scheiding zijn. Elke helft heeft zijn eigen grens en een duidelijk begrip van elk gebied in deze kamer zal verschijnen.

7 foto

In het geval dat er een aparte ruimte is speciaal voor de benodigde ruimte, kun je het veroorloven om het te vullen met een aantal extra elementen. Dit vergroot de bruikbaarheid van de gebruikte ruimte. Als een optie, een kleine tafel of meubels. Een zeer interessante oplossing is een boekenplank of een plank. De meeste mensen lezen graag voor het slapen gaan, dus als je een boek in de buurt hebt, wordt deze gewoonte leuker.

Afhankelijk van de vorm van de ruimte, is de vulling met accessoires iets anders.Als de ruimte rechthoekig is, moet het bed evenwijdig aan het raam worden geplaatst, in de dichtstbijzijnde helft, en de overige elementen moeten op de resterende ruimte worden geplaatst. Een andere kleine regel zegt dat je meubels niet langs lange muren moet rangschikken om de ruimte niet te overladen.

Met vierkante geometrie moet het bed in het midden worden geplaatst, vlakbij de opening van het raam en al het andere moet rond worden geplaatst. Daarom is het plaatsen van meubels in een dergelijke ruimte eenvoudiger, omdat er meer ruimte over is.

Particuliere huizen hebben een eigenaardigheid doordat de slaapkamer een originele vorm kan hebben. Bijvoorbeeld een schuin plafond of ramen op twee muren. Daarom zijn voor dit alles individuele ontwerpoplossingen vereist.

9 foto

Ontwerp project

Het algemene concept van reparatie moet worden gekozen vóór het begin van de afwerking. Natuurlijk moet u weten welke kleuren, materialen en algemene stijl er op de hoofdplaats aanwezig moeten zijn om in het appartement te verblijven. Later zullen accessoires, decoratieonderdelen en meubels in dit model worden opgenomen. Het ontwikkelen van een compleet, gefaseerd reparatieplan zal de voltooiing ervan versnellen en versnellen.Immers, als u zich bewust bent van uw voorkeuren, kunt u tijdens de reparatie al het andere kiezen, zonder bang te hoeven zijn dat dit in het toekomstige interieur niet op zijn plaats zal lijken. In dergelijke gevallen verdient het de voorkeur om een ​​professional te vertrouwen die, rekening houdend met alle wensen, de visie zal overdragen naar papier en vervolgens naar de computer.

Het kost echter geld, wat het internet helpt te redden, maar het is niet zo betrouwbaar. Er is enorm veel ontwerpwerk over dit onderwerp en er is een mogelijkheid om eenvoudigweg een kant-en-klare interieuroptie te kiezen. Als er geen twijfel bestaat over de eigen smaak, is er een manier om gedeeltelijk te lenen van verschillende werken, om iets van jezelf te verzinnen. Een dergelijke keuze zal individualiteit en originaliteit toevoegen, maar tegelijkertijd, in het geval van de verkeerde combinatie, zal dit leiden tot verlies van een gevoel van integriteit.

In een dergelijk geval is elk detail belangrijk.

Een kleur kiezen

Het algehele kleurenschema waarin de slaapkamer wordt ontworpen, bepaalt de stilistische oriëntatie en het idee van het hele ontwerp. In de meeste gevallen wordt voor deze kamer een warm, rustig palet gekozen om een ​​ontspannen sfeer te creëren voor een goede nachtrust.. Dit is het overwicht van pasteltinten en zachte tinten van andere kleuren die het oog niet "snijden". Er zijn kleuren die goed bij elkaar passen. Wit en beige bijvoorbeeld, net zoals het er mooi roze en paars uitziet.

Een van de momenten bij de keuze van het hoofdidee kan de locatie van de ramen ten opzichte van de zon zijn. Als een van de opties de schaduwkant in overweging neemt. U kunt geen donkere tinten gebruiken, meer toegestaan ​​in lichte kamers. In deze situatie moet u de opheldering van de ruimte maximaliseren om te compenseren voor het effect van ramen in de schaduw die het gebied stelen. De ontwerpers gebruiken vaak een helder accent. Dit kan een kleurrijk beeld zijn boven het hoofdeinde van het bed of kleurinzetten in de details van het interieur. Een dergelijke oplossing zal helpen om de eentonigheid van een kalm decor enigszins te verdunnen en de frisheid te vergroten.

Afhankelijk van naar welke kant van de wereld vensters kijken, moeten sommige combinaties van kleuren worden vermeden. als raamopeningen naar het noorden of westen gericht dan mag het interieur geen groene, gele, grijze en bordeauxrode kleuren bevatten.

In het tegenovergestelde geval, dat is naar het oosten of zuiden gericht Het wordt afgeraden om blauwe, roze en bruine kleuren te gebruiken. Feit is dat deze tinten tijdens zonsondergang of zonsondergang een gevoel van stijfheid creëren.

Wand-, vloer- en plafonddecoratie

Voor elk deel van de kamer heeft slapen zijn eigen kenmerken. Het belangrijkste punt in de decoratie van het plafond is de hoogte. Hoe groter het is, hoe meer ruimte voor ontwerpbeslissingen. In de gebruikelijke "Chroesjtsjov", waar de hoogte ongeveer 2,5 meter is, leggen ze gewoonlijk gewoon de top uit en schilderen dan. Er zijn ook behang, vaak gebruikt in dergelijke gevallen, die ook een zeer glad oppervlak vereisen. Maar zelfs met de meest soepele en precieze verlijming, is er geen manier om weg te komen van de gewrichten. Besparen kan aan populariteit winnen "Vloeibare achtergrond"die het plafond soepel en zonder voegen kan bedekken.

Strekstructuren kunnen een andere manier zijn om het plafond op orde te brengen. Toegegeven, ze "opeten" en zonder die kleine hoogte, maar in ruil daarvoor geven ze een perfect vlak oppervlak en gedeeltelijke bescherming tegen overstromingen van bovenaf. Dit wordt verklaard door het feit dat het hier gebruikte materiaal op het frame wordt gespannen en wanneer het uit de buren lekt, verzamelt zich water in dit frame en stroomt het niet het appartement in.De toenemende populariteit van deze technologie wordt steeds goedkoper door concurrentie en relatief snelle installatie.

7 foto

In het geval dat de afmetingen van de ruimte dit toelaten, gebruiken veel van multi-level gipsplaatstructuren. Met behulp hiervan kunt u een individuele inrichting, verlichting en omgeving van de hele kamer creëren.

7 foto

Wanddecoratie in moderne renovatie lijkt misschien eenvoudig, hoewel dat niet altijd het geval is. Omdat nu het behang niet domineert, als bijna de enige optie voor dit type ontwerp. Het zijn nu zeer wijdverspreide schilderwanden of dezelfde papiercoating, maar het is om te schilderen. Voor bijzonder originele manieren in het interieur met stof.

Moderne behangmarkt heeft een enorm aantal variaties in textuur, materiaal, kleur, stijl en patroon. Vanwege de diversiteit van soorten is elk type uniek op zijn eigen manier, maar er is een hoofddeling volgens het type materiaal dat wordt gebruikt:

 • papier;
 • vinyl;
 • non-woven;
 • textiel;
 • glas behang.

De eerste optie omvat het goedkoopste en kortstondige behang. Ze zijn gemaakt van gewoon of mat papier en zijn enkel en dubbel gelaagd.Ze dienen 2-3 jaar en worden snel nutteloos, daarom is het beter om ze te gebruiken in huurwoningen, tijdens tijdelijke reparaties of in die periode van leven waarin kinderen graag op de muren schilderen.

7 foto

Het tweede type is praktischer en duurzamer. Het bestaat uit een binnenste papier of textiellaag die hechting aan het oppervlak en een buitenste gemaakt van kunststof. Praktischer en gemakkelijker, omdat het kan worden gewassen en periodiek opnieuw wordt geverfd. De nadelen zijn onder meer dat plastic de muren niet laat "ademen", omdat het geen lucht of vocht binnenlaat en in eerste instantie ruikt.

7 foto

Het volgende type bestaat uit tweelaags verweven cellulosevezels. Vanwege hun microporeuze structuur zijn ze milieuvriendelijker dan de vorige en hechten ze zich perfect aan de muur.

Textiel ziet er duur en luxueus uit, maar wees voorzichtig wanneer u ze toepast. Met overtollige lijm op de stof blijven vlekken die de hele look bederven. Ze moeten ook van tijd tot tijd worden gestofzuigd.

8 foto

De laatste optie is zeer duurzaam, milieuvriendelijk en is een structuur bestaande uit dunne, stijve glasvezelfilamenten.Bovendien kunnen ze maximaal 10 keer opnieuw worden geverfd, waardoor het ontwerp in de toekomst eenvoudig kan worden gewijzigd.

Vloerbedekkingen in de moderne wereld hebben ook veel variaties. Elke beslissing hangt af van de individuele voorkeuren van de persoon. De hoofdindeling in soorten vloeren gaat op het gebruikte materiaal:

 • parketvloer;
 • laminaatvloer;
 • tapijt;
 • keramische tegels;
 • linoleum.

Parket is altijd een uitstekende optie geweest voor een warme en praktische vloer. Shades hebben een ruime keuze, en de nobele boom is perfect gecombineerd met de klassieke variant van het interieur van de slaapkamer. Maar omdat de boom heel gemakkelijk kan worden gekrast, is deze oplossing niet geschikt voor dierenliefhebbers. Een meer slijtvaste coating is laminaat.Dit is een kunstmatig gemaakte coating, gemaakt van HDF-karton, met een polymeerlaag op het oppervlak en een beschermende film. Het belangrijkste voordeel is goede hardheid en het is ook gemakkelijk om alle huishoudelijk vuil eruit te verwijderen.

7 foto

Een zeer populaire optie voor de slaapkamer is tapijt. Het is zo leuk om op een zacht, schaapsachtig materiaal te lopen.Het grootste verschil met het tapijt is dat het het hele gebied van de kamer beslaat en niet het deel ervan. Het nadeel voor velen wordt complexe zorg. Het moet vaak worden gestofzuigd en met ernstige vervuiling zal het veel moeite kosten om het schoon te maken.

Keramische tegels, als een soort designeroutlet in de slaapkamer, leken voorheen absoluut ongelooflijk. De bottom line is dat vanwege de hoge thermische geleidbaarheid de steen de warmte niet vasthield en de vloer koud en ongemakkelijk was. Maar met de komst van verwarmingstechnologie van onderaf begon deze opvatting in de beoordeling te stijgen. Het wordt praktisch niet vies en krabt niet.

De goedkoopste en meest populaire in zijn tijd zou linoleum kunnen worden genoemd. Deze richting van vloerbedekking is gericht op prijs, bedieningsgemak en het feit dat iedereen het zonder speciale vaardigheden kan stellen.

Hoe een kamer in te richten?

Voor kamers met een klein gebied op hetzelfde moment eenvoudig en moeilijk om de situatie te kiezen. Simpelweg - omdat in elk geval het grootste deel van de tijd door het bed wordt ingenomen en niet hoeft te worden nagedacht over hoe de resterende ruimte moet worden gevuld. En het is moeilijk - vanwege de wens van iedereen om het maximale uit de gegeven voorwaarden te persen. Volgens het klassieke schema van het meubilair in de kamer moet er slaap aanwezig zijn:

 • bed;
 • garderobe;
 • nachtkastjes;
 • een spiegel met een spiegel

Elk van deze elementen draagt ​​zijn eigen functionele belasting. Het bed is het middelpunt waarrond al het andere is gebouwd. Het wordt geselecteerd op basis van de persoonlijke voorkeuren van elk: hoogte, zachtheid, algehele stijl, grootte. Het enige dat telt voor het perfecte bed. Natuurlijk is het primaat hier matras. Grote beoordelingen hebben orthopedisch, als gevolg van aanpassing aan elke persoon.

Kledingkast en de locatie is beter om te kiezen op basis van de vorm van de kamer. Als het vierkant is, is het de moeite waard om een ​​hoekhoudster voor kleding te kopen. In dat geval, als de geometrie rechthoekig is, is het beter om een ​​standaardgarderobe te kopen en langs de muur te plaatsen. Hier kunt u de planken onder het boek uitrusten.

8 foto

Nachtkastjes, in de buurt van een slaapplaats, spelen een belangrijke rol. Ze slaan voornamelijk verschillende kleine dingen op die ze grotendeels niet verlaten. Dit zijn boeken, tijdschriften, medicijnen, wat hobby-apparaten. Ze bevatten veel dingen die je kunt gebruiken zonder uit bed te komen.

Het pierglas is een detail van het interieur, dat vooral door vrouwen wordt gebruikt. En dit type meubilair in onze tijd is absoluut noodzakelijk in elke slaapkamer. Dit, als een kleine schatkamer, van elk van de eerlijke seks. Een pierum heeft veel tijd om de perfecte look te bereiken.

7 foto

Gordijnen, textiel en decor

Na het repareren en plaatsen van meubels komt de laatste fase van elk ontwerpproject. Dit is de introductie van details in het interieur, die elke slaapkamer tot in de puntjes zal brengen. Uiteraard moet dit alles aansluiten bij de algemene stijl en een aanvulling zijn op het eerder gebouwde concept. Als echter vóór de keuze werd gemaakt voor gematigde kleuren, gereserveerde tinten, zullen de verschillende elementen, buiten het algemene kleurenbereik, originaliteit en kleur toevoegen aan het grijze ontwerp. En, natuurlijk, deze punten van diversiteit zullen delen van het decor zijn, zoals inlegsels op decoratieve kussens, schilderijen of foto's, die heldere accenten kunnen worden.

Gordijnen hebben een belangrijke functie: ze scheiden de slaapkamer van het geluid van de omringende wereld en van het felle licht dat niet kan ontspannen. De textuur, het materiaal, de kleur en de stijl van de stof voor het gordijn passen in het algemene stilistische concept en hebben tegelijkertijd de individualiteit.Voor een dergelijke beweging moet u een stof kiezen die een halve tint donkerder of lichter is dan het basiskleurbereik. Een ander ding dat ons in staat stelt om de gordijnen op een speciale manier te verslaan, is de textuur en het patroon erop. Natuurlijk, voor kleine kamers moet je ze niet gebruiken met een groot patroon. Hiermee wordt de ruimte visueel verkleind. Maar een kleine tekening, niet al te uitgebreide en snijdende ogen, zal bijdragen aan het toevoegen van persoonlijkheid.

8 foto

Vergeet natuurlijk niet bedspreien die het bed in geassembleerde staat versieren. Idealiter moeten ze worden gecombineerd met gordijnen en decorelementen om het algemene ontwerpidee te weerstaan. Een goede toevoeging zullen kleine Ottomanen zijn, bedekt met dezelfde of soortgelijke kleur en textuur van de stof. Kleine kussens zorgen voor extra comfort en een zacht gevoel in een ontspannen sfeer.

Ideeën in het interieur

Hier zie je de klassieke slaapkamer. Het kleurenschema is ontworpen in witte en lichtgroene kleuren. Dit palet is in zwang, omdat milieuthema's nu bovenaan staan. Dat bevestigt de aanwezigheid van zowel levende planten als het veld, er zijn vloeiende lijnen, een minimum aan scherpe hoeken. Het accent boven het bed wordt omlijst door spiegels zodat, ten eerste,om de afbeelding van de primaire kleuren te scheiden, en ten tweede om de vlakken van de afbeeldingen boven het hoofdeinde enigszins uit te breiden, wat de rol van een accent speelt. Als we naar het plafond kijken, is het duidelijk dat ze een gipsplaatconstructie gebruikten, die een deel van het plafond beperkte om het groene gedeelte aan de bovenkant te onderstrepen.

In alle elementen van het interieur zijn er vloeiende lijnen, een minimum aan scherpe hoeken. Het accent boven het bed wordt omlijst door spiegels om als eerste de foto van de primaire kleuren te scheiden en ten tweede de ruimte iets uit te breiden. Alle meubels in het algemene concept zijn gemaakt van licht hout, wat een gevoel van goede kwaliteit en comfort geeft.

Als iemand iets individueels wil maken, is een goede manier om stijlen te mixen. In dit ontwerpvoorbeeld kan de aanwezigheid van klassiekers worden opgemerkt, wat wordt uitgedrukt in het algemene palet. Beige en lichtbruine tinten creëren een warme sfeer. Door hoge stroom kan worden toegeschreven aan metalen elementen, de inrichting van het plafond met zonering verlichting, het gebruik van verlichtingslijnen van plafondconstructies en lampen gelegen rond de omtrek van het frame. Ook in deze richting bevindt zich de muur tegenover het bed en de gordijnen.

Een gedeeltelijke manifestatie van minimalisme kan worden toegeschreven aan de combinatie van het bed en het complex van het kabinet en de planken. De vloer is gemaakt van laminaat met de afbeelding van het parket van licht hout. De kamer is functioneel genoeg, ziet er niet klein uit en heeft zowel een gemeenschappelijke stijl als uitgesproken afzonderlijke delen.

In dit geval, met behulp van bruine tinten: van heel bleek tot koffie. Vanwege het spel van kleuren wordt de ruimte visueel uitgebreid. Het gebruik van hout in de inrichting geeft een gevoel van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Hoekkast is optimaal gelegen. Het heeft behoorlijk indrukwekkende dimensies voor een groot aantal dingen, maar neemt tegelijkertijd niet te veel ruimte in beslag. Dankzij kleuroplossingen en rustige, verdeelde verlichting, zijn dergelijke reparaties en meubilair een uitstekende optie voor een slaapplaats.

Door de uitstekende locatie van objecten lijkt de kamer niet rommelig en lijkt er geen gevoel van kleine ruimte te zijn. Elk detail creëert en vult de foto aan en alles lijkt zo verbonden en compleet mogelijk te zijn. Deze ontwerpoptie zal meer conservatieve mensen aanspreken.

Je kunt nog meer ideeën zien voor het maken van een slaapkamer in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer