Slaapkamer in oosterse stijl

De slaapkamer is de gezelligste plek in elk huis. Het is bedoeld voor een rustige intieme rest van de eigenaars van het huis, en buitenstaanders komen er nooit binnen. Daarom wordt het ontwerp van deze kamer vaker wel dan niet gemaakt op bevel van je ziel, door de stijl te kiezen die bijdraagt ​​aan het genieten van een nachtrust in een stille ruimte van gelukzaligheid en comfort.

Slaapkamer, ingericht in oosterse stijl, zal precies de plek zijn waar je je kunt onderdompelen in de zachte rust van de magische slaap.

Ontwerpkenmerken

Tegenwoordig zijn slaapkamers in de oosterse, Arabische stijl erg populair geworden. Ze onderscheiden zich door uiterlijke pracht, rijkdom en pracht en praal van decoratie. Oosterse smaak fascineert en trekt aan. Prachtig, elegant, decor, maakt zo'n slaapkamer mysterieus en echt fantastisch. Vertegenwoordigers van de goede helft van de mensheid zijn vooral geneigd om deze stijl te kiezen, omdat veel vrouwen ervan dromen om een ​​gezellige hoek te maken,geassocieerd met duizend en een nacht mysterieuze Scheherazade.

Het creëren van een kamer in oosterse stijl vereist grote ruimtes en hoge plafonds. Als je dit ontwerp gaat kiezen, is het de moeite waard om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Het is ook de moeite waard om de belangrijkste verschillen in oosterse stijl in het interieur te bekijken:

  • vloerbedekking met natuurstenen tegels;
  • muurbekleding met hoogwaardige decoratieve pleister;
  • gebogen ramen en deuren;
  • een groot aantal handgemaakte tapijten;
  • veel gordijnen van fluweel en zijde;
  • massief houten meubelen met elementen van snijwerk en schilderwerk;
  • huishoudelijke artikelen en decor, met nadruk op de oosterse stijl.

Meestal voor decoratie in oosterse stijl, worden de kleuren van het rode en blauwe gamma gebruikt - met een overheersende rol van koudere tinten. Degenen die liever alleen een warm palet ontwerpen, deskundigen bevelen het gebruik van zand- of abrikozentinten aan. Met toevoeging van goudverf aan het interieurontwerp, is het ook mogelijk om de oosterse smaak te vergroten, maar het belangrijkste is dat je dit niet overdrijft. Goud wordt aanbevolen als aanvulling op de hoofdkleur.

In de partnerkleuren kunt u wit, zilver of parel kiezen. Een belangrijk detail in de klassieke oosterse stijl is het inrichten van de wanden in dezelfde sleutel als het plafond, zodat ze een enkele onverwoestbare compositie vormen. In de regel is het plafond in de oosterse slaapkamer blauw geschilderd, op zoek naar verbinding met de lucht. Tegelijkertijd zien meerdere plafonds gedecoreerd met ingewikkelde schilderingen of snijwerk er geweldig uit.

Zeer belangrijke details in het ontwerp van de muren in de slaapkamer zijn een verscheidenheid van nissen met vloeiende lijnen, die ook op verschillende niveaus maken. Vervolgens worden in deze uitsparingen de verplichte attributen van de oosterse stijl geplaatst - wapens, lampen, grote bloempotten, vergulde schalen, ingelegde dozen en andere kleinigheden, zonder welke het onmogelijk is om een ​​magische sfeer van het oosten te creëren.

De vloer in de slaapkamer is altijd bedekt met tapijten, die niet alleen warm zijn, maar ook een decoratieve functie vervullen, waardoor de algemene atmosfeer van zachtheid en ontspannende gelukzaligheid wordt verbeterd.

meubels

Oosterse stijl vereist dat alle meubels indrukwekkend groot zijn.Het maakt het gebruik van plastic en vervangende materialen niet mogelijk - alle meubels mogen alleen van natuurlijk hout worden gemaakt. Het kan worden afgezet met parelmoer en rijkelijk versierd met ingewikkeld houtsnijwerk. In een ruime kamer ziet het er beter uit donkere bossen uit. In een kleinere kamer is het beter om licht of gecombineerd meubilair te kiezen, maar de nadruk moet nog steeds worden gelegd op felle kleuren.

Let bij het kiezen van een bed voor een kamer in oosterse stijl op dat het breed is, met een groot mooi hoofdeinde (en niet te hoog op de poten). Hoe groot uw bed ook is, het mag niet de volledige ruimte van de kamer innemen. Het is erg belangrijk dat er voldoende vrije ruimte is om de nodige accessoires en eenvoudige bewegingen te plaatsen.

Als je gewend bent te slapen in hoge bedden, kun je uit de situatie komen door een bed op een speciale verhoogde loopbrug te plaatsen. Het belangrijkste symbool bij het ontwerp van een aangename en oosterse mysterieuze rustplaats is natuurlijk een luifel, en geen enkele moslimslaapkamer kan het zonder. Dit kenmerk verfraait niet alleen je bed, maar geeft het ook een speciaal comfort, intimiteit en zorgt voor een zoete en rustgevende slaap gedurende de nacht.

Daarnaast wordt indoor gordijnen aanbevolen., waardoor het gemakkelijk is om gebreken in het ontwerp te verbergen en de atmosfeer zachter en charmanter te maken. Let bij het kiezen van textiel speciaal op de kleur en textuur. Om een ​​fabelachtige atmosfeer van het Oosten te creëren in de doorzichtige zijden stoffen met een design fit en zacht fluweel, heldere, rijke kleuren.

Als u niet te beperkt in contanten bent om de sfeer te benadrukken, kunt u duurder brokaat gebruiken om te draperen. Het is erg belangrijk om op de juiste manier een sprei op het bed te kiezen. Omdat het bed een aanzienlijke ruimte in de kamer inneemt en uitzicht op zichzelf trekt, moet de decoratie zeer harmonieus in de algehele sfeer van de stijl passen.

Waarschijnlijk een van de belangrijkste verschillen tussen het oosterse interieur en de Europese stijl is de afwezigheid van kasten voor het opbergen van verschillende dingen. In plaats daarvan gebruiken ze voor het opbergen van kleding verschillende ladekasten, kasten in de vorm van kisten en ruime kisten.

Belangrijke details van oosterse stijl

Om het beeld van een oosters sprookje in je slaapkamer compleet te maken, hoef je alleen maar het interieur te vullen met klassieke Arabische huishoudelijke voorwerpen.Brons en ook koper worden het meest gebruikt om voorwerpen te maken die de inrichting van oriëntaalse vormgeving versieren (lampen met gebeeldhouwde lampenkappen, grote vloervazen, muurschotels). Op de tweede plaats voor gebruik in het oostelijke interieur zijn producten gemaakt van klei en keramiek, versierd met traditionele schilderkunst.

In de slaapkamers van moslims is er noodzakelijkerwijs een grote wandspiegel, bij voorkeur in een duur verguld of gebeeldhouwd frame gemaakt van natuurlijk hout. Je kunt de muren verfraaien met schilderijen, altijd in dezelfde dure lijsten.

Ook voor oosterse vormgeving het is kenmerkend om een ​​kamer te versieren met een verscheidenheid aan decoratieve kussens van verschillende groottes en kleurendie niet alleen op het bed kan liggen, maar ook op de voetstukken, op het dressoir. Soms zijn ze geschikt, zelfs op de vloer. Het belangrijkste is om alle accessoires op kleur te selecteren (door hetzelfde kleurenspectrum aan te houden, of door op het contrast van kleuren te spelen - om bepaalde accenten in het ontwerp te creëren). Het zou mooi zijn als je zachte voeten in de slaapkamer plaatst of een kleine bank met lage poten.

De laatste hand van de Arabische smaak in je slaapkamer is geur en wierook., kenmerkend voor de bewoners van het Oosten, die ze gebruiken als aromatherapie. Met behulp van bepaalde essentiële oliën kun je een geweldige sfeer creëren, je voelen als een echte koningin of sultan. Maar het belangrijkste is dat u zich aan de maatregel houdt, zodat te opwindende aroma's de goede en volledige nachtrust niet verstoren.

9 foto

Nog meer geheimen om oosterse stijl te creëren, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer