Een slaapkamer kiezen

Stijlvol en origineel ontworpen slaapset past perfect in het interieur van elke slaapkamer, waardoor het een geheel nieuwe look krijgt, terwijl het zeer harmonieus wordt gecombineerd met het algehele ontwerp. Tegenwoordig vindt u in veel meubelzaken eenvoudig zo'n slaapkamermeubel waarvan u altijd al hebt gedroomd. Het zijn niet de hoogste kosten die u toelaten de eigenaar te worden van een echt chique, moderne meubelset.

voordelen

Veel mensen blijven tijdens het regelen van hun slaapkamer meubels apart kopen, terwijl ze de irrelevantie van de combinatie van verschillende basisitems volledig negeren - en dus de kamer volstoppen met verschillende meubels, wat er niet altijd mooi uitziet.

De volgende voordelen van het kopen van een slaapvertrek kunnen worden benadrukt:

 • Opties. In de gebruikelijke slaapkamer zijn de meest voorkomende het bed zelf, een of twee nachtkastjes, een kledingkast en een kaptafel (kan met of zonder een spiegel). Vaak zijn ook een ladekast en een grote wandspiegel inbegrepen. Al deze producten zijn gedecoreerd in dezelfde stijl die er harmonieus uitziet wanneer ze in een kamer wordt geplaatst.
 • Een kant en klare slaapkamer set bespaart u vele problemen die samenhangen met de keuze van het meubilair. Je hoeft niet een tiental meubelwinkels te omzeilen om een ​​kledingkast, nachtkastjes op te halen en te puzzelen hoe je ze onder een reeds verworven bed plaatst, zodat ze ook perfect bij elkaar passen. U kunt zelf het type gewenste slaapkamer set kiezen. Als u bijvoorbeeld helemaal geen nachtkastjes nodig heeft, kunt u ze gemakkelijk weigeren.
 • De kosten van een dergelijke headset zullen veel lager zijn dan de prijs van alle meubels die je afzonderlijk voor je slaapkamer hebt gekocht.. Met deze besparingen kunt u zelfs een slaapkamerpakket aan auteurswerk aanschaffen, wat erg belangrijk is als u zelf het ontwerp van uw slaapkamer hebt gemaakt en het wilt vullen met exclusief meubilair.
 • U hoeft uw tijd niet te verspillen om uit te zoeken hoe en waar het meubilair voor de slaapkamer moet worden geplaatst, aangezien ervaren ontwerpers en professionele ingenieurs kant-en-klare meubeloplossingen bieden die al tot in het kleinste detail zijn uitgewerkt.
 • Je krijgt het meest ergonomische ontwerp. - dankzij de geboden complementariteit.

Basisuitrusting

Veel kopers die moderne meubelwinkels bezoeken, zijn vaak dol op hypermoderne en origineel ontworpen slaapkamer sets, terwijl ze volledig vergeten dat ze nogal snel verouderd zijn. Maar niet iedereen kan het zich veroorloven om elke twee tot drie jaar nieuw slaapkamermeubilair te kopen. Daarom zou je aandacht moeten trekken naar de basissets van headsets voor de slaapkamer, die universele klassieke oplossingen zijn - ze zijn altijd in de mode.

Basic Headset want de slaapkamer bevat meestal een bed, een kleine kledingkast en nachtkastjes.

Uitgebreide headset impliceert ook een kleine dressoir en kaptafel.

Met een speciale wens kan het aantal verschillende opties hier worden uitgebreid:kasten kunnen worden gecombineerd met een bed en een gebruikelijke kledingkast kan worden vervangen door een kledingkast of een hoekkast.

Het interieur kan een groot aantal diverse planken en spiegels bevatten, evenals gestoffeerde meubels.

Het grootste deel van elke slaapkamerset is een bed, waarvan u de maat kiest volgens uw behoeften. Alle andere elementen van de headset moeten worden gecombineerd in kleuren, maten en materialen met het bed zelf. Als je veel dingen hebt, is het beter om meteen een bed met interne laden te kopen - hiermee los je het probleem op van het plaatsen van dingen in de slaapkamer, waar geen grote en ruime kledingkast is.

Op de nachtkastjes kun je lampen plaatsen en verschillende kleine voorwerpen opbergen. Sommige varianten van moderne slaapkamer sets suggereren een goede vervanging voor de nachtkastjes - een plank aan het hoofdeinde van het bed, die veel meer ruimte geeft voor het opbergen van verschillende snuisterijen.

Kisten in dergelijke headsets verschillen gewoonlijk afhankelijk van de vereiste functies. Ze zien er compacter uit dan kasten. Dergelijke producten rommel niet op in het interieur van de kamer. Een lange ladekast zal je garderobe gemakkelijk vervangen.

Als je een grote spiegel op dit dressoir plaatst, kun je het gemakkelijk doen zonder een kaptafel in de basisset van de headset.

Kasten zijn ook hier divers. - van het meest handige hoekkasttype tot kasten met scharnierende deuren en producten in de vorm van een accordeon. Soms zijn deze kasten zo rijk aan decor en luxueus ontwerp dat ze het centrum van het hele interieur vormen en het bed naar de achtergrond duwen.

Materialen en kleuren

De beste keuze voor een moderne slaapkamer is om een ​​meubelset te kopen van milieuvriendelijk natuurlijk hout., die elke kamer een speciale "dure" stijl geeft en helpt een gezellige sfeer te creëren voor hoogwaardige rust en slaap.

Niet iedereen kan het zich echter veroorloven om een ​​headset uit de array te kopen. Daarom zijn meubelsets voor een slaapkamer gemaakt van fineer, MDF of spaanplaat erg populair in meubelzaken.evenals bedden en andere producten met decoratieve elementen gemaakt van smeedijzer of verchroomd metaal.

Gesmede meubels meestal gekenmerkt door speciale elegantie en gratie - vooral als het wordt gecombineerd met lederen bekleding. Geen scheuren, geen spaanders, geen krassen erop zullen niet zichtbaar zijn.

Als u wilt beslissen welke kleurenmeubelsets het meest geschikt zijn voor uw slaapkamer, moet u zich realiseren dat de slaapkamer een plek is om te rusten en te slapen, dus u moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van de basiskleur van meubels. Correct geselecteerde slaapkamer sets met hun kleurenschema zullen in staat zijn om de ruimte van de kamer te versmallen of uit te breiden, de mate van verlichting te verhogen of te verminderen.

Meestal valt de keuze van de consument op de sets met slaapkamers van lichte en witte tinten.die het interieur van de kamer kenmerken van aristocratie en verfijning.

Als je in je slaapkamer het effect van koude respectabiliteit wilt creëren, zijn zwarte headsets hier perfect voor.

Als je optimistische tonen wilt om je een goed humeur te geven in de slaapkamer, dan moet je meubels kiezen in lichte houttinten. Donker hout is een conservatieve tint, het is geschikt voor klassieke interieurs, maar het creëert ook het effect van stevigheid en betrouwbaarheid.

De blauwe en blauwe kleuren voor de slaapkamer vergroten de ruimte visueel en de gele en oranje tinten verkleinen deze.Groene, grijze en paarsrode kleuren beïnvloeden de visuele waarneming van de kamer helemaal niet, dus kunnen ze zonder angst worden gebruikt.

stijlen

Tegenwoordig bieden veel fabrikanten verschillende stijlen in het ontwerp van gefabriceerd meubilair. Als u een bepaalde stijl wilt kiezen, moet u eerst vertrouwd raken met de hoofdrichtingen bij het ontwerpen van verschillende meubelsystemen. In overeenstemming met de stijl van het meubilair, worden het materiaal voor de vervaardiging, afwerkmaterialen voor verschillende elementen van sets, hun kleuren en functionele belasting geselecteerd.

De populairste meubels van tegenwoordig zijn producten in moderne en klassieke stijlen.

Eco, hi-tech, fusion, shebbi-chic, loft, pop-art, minimalisme - dit zijn de hoofdrichtingen in de moderne stijl, die vrij origineel zijn belichaamd in verschillende meubelsets.

High-tech

De hightech slaapkamer zal u aanspreken vanwege het ontwerp, waarbij zilveren, glanzende, metalen oppervlakken de overhand hebben. Dit is een pure belichaming van moderne posities, waarbij de functionaliteit van meubels voorop staat.

Typisch passen deze headsets perfect in de slaapkamer van een tiener, student, bachelor, voor wie minimalisme de basis van het leven is.

zolder

De slaapset in de loftstijl is de beste oplossing voor een creatief karakter. Loft is een grote, ruime open ruimte. Loftmeubilair heeft een industriële inrichting en een minimum aan meubilair. Meubelset voor de slaapkamer hier is zeer massief, comfortabel, het ontbreekt volledig aan decor, decoraties en patronen.

klassiek

De klassieke stijl voor het versieren van je eigen slaapkamer wordt meestal gekozen door gebalanceerde mensen, voor wie het belangrijkste punt kwaliteit is, evenals standvastigheid en harmonie. Hier kun je stijlen als de klassieker, barok en neoklassiek benadrukken.

Klassieke slaapkamer set is gemaakt van natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Het slaapkamermeubilair van het klassieke type onderscheidt zich door zijn mooie vorm, de aanwezigheid van patronen, snijwerk, mozaïeken en dure fittingen. Headset-items worden perfect met elkaar gecombineerd.

Klassieke kamers uit de reeks raken nooit uit de mode. Dergelijke meubels zien er altijd stijlvol, modieus en "duur" uit.

Barokke slaapkamer ziet er het meest luxueus uit. Dit is een omvangrijke headset, gekenmerkt door chic, het is geweldig voor ruime kamers en past niet in de grootte van moderne appartementen, dus wordt het meestal gebruikt in paleizen en hotels.

modern

Een van de populaire trends van vandaag is modern. Voor slaapkamer sets van deze stijl worden gekenmerkt door talrijke gebogen lijnen, originele florale ornamenten, een harmonieuze combinatie van elementen van verschillende historische stijlen. Slaapkamer meubilair in Art Nouveau-stijl heeft mooie vloeiende lijnen en een unieke vorm.

Provence

Als u van gemoedsrust houdt, let dan op de slaapkamer-suite in de stijl van de Provence. Dit zijn meubelsets, gedecoreerd met licht gebeitste verf in de zon, warm textiel met een klein bloemmotief, allerlei ruches en ruches. Comfortabel meubilair verschilt handleidingen van de auteur.

afmeting

Wanneer u de meest geschikte opties selecteert, moet u het volgende in overweging nemen:

 • De grootte van de slaapkamer zelf. Voordat u een geselecteerde slaapkamer set koopt, is het nog steeds het beste om van tevoren de grootte van de slaapkamer te bepalen waar deze zich zal bevinden.Als u de basisafmetingen van de kamer kent, kunt u altijd voorspellen wanneer u koopt, of nachtkastjes die u zo leuk vindt om het hoofdeinde van het bed passen, of de kast in de nis kan staan ​​die u ervoor hebt voorbereid. Met de juiste ruimtelijke planning bespaart u veel tijd en moeite bij het inrichten van een reeds aangeschafte slaapset. U kunt dit doen met behulp van speciale programma's of mobiele applicaties. U hoeft alleen de parameters van de kamer, het aantal en de grootte van het meubilair zelf in te voeren en deze vervolgens praktisch van de ene plaats naar de andere te verplaatsen totdat de optimale opstelling is geselecteerd.
 • De grootte van de headset zelf. Allereerst is het nodig om de grootte van het bed zelf te bepalen (als een basiselement van de headset zelf), omdat je kunt weigeren aan de nachtkastjes, maar je kunt het bed zelf niet weigeren. Om snel de juiste maat te bepalen, moet u op het bed gaan liggen en uw armen gebogen in de ellebogen onder uw hoofd plaatsen - de afstand tussen de ellebogen en de vereiste minimale breedte van het bed voor één persoon. Om de minimale lengte van het bed te bepalen, moet u 10 cm toevoegen aan uw lengte.Als u in het deel van de slaapkamer dit kunt doen, kunt u het formaat van het bed gemakkelijk vergroten. Bedden zijn verkrijgbaar in breedtes van 80 tot 200 cm en lengtes van 180 tot 210 cm.

De grootte en alle andere elementen van de hoofdtelefoon zijn afhankelijk van de grootte van het bed.

De volgende video vertelt je hoe je het juiste bed kiest.

We selecteren meubels voor een kleine slaapkamer

Om de juiste slaapkamer voor een kleine ruimte te kiezen, is het het beste om onmiddellijk te kiezen voor compact en functioneel meubilair, waardoor de toch al kleine ruimte niet visueel wordt verkleind.

Zodat uw slaapkamer er niet overbelast uitziet, moet u letten op de laconieke meubels in neutrale lichte tinten (zonder decor).

In dit geval is het het beste om jezelf te beperken tot de basisconfiguratie van de slaapkamer: het kan een bed zijn met kleine nachtkastjes, een spiegel die visueel de ruimte van de kamer vergroot, een kleine kledingkast of een ladekast.

Voor tastbare ruimtebesparingen is het beter om uw eigen bed te kiezen, met laden voor het opbergen van linnen en andere slaapaccessoires.

De belangrijkste aanbevelingen voor de selectie en locatie van de slaapkamer in een kleine slaapkamer:

 • De toegang tot de kamer moet altijd gratis zijn.
 • De muur tegenover de ingang moet altijd een minimum aan meubilair hebben - om het gevoel van ruimte te behouden.
 • Om de ruimte "uit te breiden", kunt u schijnwerpers gebruiken om de basiselementen van meubels te verlichten.
 • Dankzij de spiegelinserts of ornament van het verticale type op de gevels lijkt zelfs een kleine slaapkamer ruim.
 • Het is beter om nachtkastjes te vervangen door een lange plank aan het hoofdeinde van het bed. Kies je voor een koptelefoon met duimen, stop dan je keuze op mobiele duimen met hoge benen.
 • De kledingkast moet smal zijn en de hoekkast geeft je de mogelijkheid om nog meer ruimte in de kamer te sparen - zonder ruimte te verliezen.

Topfabrikanten

Heel wat binnenlandse en buitenlandse fabrikanten bieden tegenwoordig consumentenkamersets van hoge kwaliteit met verschillende functionele gebieden en prijsniveaus. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan die fabrieken die gespecialiseerd zijn in de fabricage van slaapvertrekken. Hier wordt de keuze van modellen veel uitgebreider gepresenteerd dan het bereik van conventionele meubelfabrieken.

Ruf betten

Duitse fabrikanten staan ​​hier op een hoogte, zoals altijd.De fabriek Ruf Betten biedt haar klanten bijvoorbeeld luxe slaapkamermeubelen voor de premiumklasse, waarmee de meest handige en gezellige plek wordt gecreëerd voor een kwaliteitsvol vrijetijdspersoon.

De haus

De Haus biedt u een combinatie van Duitse kwaliteit en interessante ontwerpoplossingen bij het kiezen van een slaapkamerkast, de bedden en andere slaapproducten zijn zeer gewild in Europa en in ons land.

Ikea

Vooral het is de moeite waard om te vragen naar de Ikea-slaapkamersets, die al geruime tijd heel populair zijn bij huishoudelijke gebruikers. De slaapkamer suite van Ikea is een betrouwbare constructie van hoge kwaliteit, klaar om u vele jaren te dienen met geloof en waarheid. Het meubilair van deze fabrikant past perfect in elk interieur, het zal uw slaapkamer mooi en stijlvol maken - ongeacht de grootte.

Collectie "Brimnes" kunt u een kleine slaapkamer uitrusten met een zeer functionele set, en Mandal collectie geeft de geur van echt hout, want dit meubilair is gemaakt van massief grenen.

Liefhebbers van retro-stijl zullen erbij zijn headset "Hemnes".

Vegas en Juno

Loop niet achter op de beste fabrikanten van slaapkamersets en meubelfabrieken in Stavropol, die klaar zijn om een ​​breed scala aan producten voor de moderne slaapkamer aan te bieden. Onder hen onderscheiden zich apart de modulaire slaapkamer "Vegas" en "Juno" - meubelsets die in de gewenste volgorde voor zichzelf kunnen worden geïnstalleerd.

Praktisch, verfijnd ontwerp, uniek ontwerp - de meest herkenbare kenmerken van Stavropol-slaapkamergroepen. Trouwens, ze behoren ook tot de producenten van de economy class - hun meubels zijn beschikbaar voor de gewone man in de straat (ondanks de hoge kwaliteit van de afwerking).

"Pinskdrev"

Hier kun je ook slaapkamer sets van Wit-Russische fabrikanten toevoegen - bijvoorbeeld, het meubelsysteem voor de slaapkamer van Pinskdrev geeft je huis het nodige comfort, en jij - gemoedsrust en een gevoel van betrouwbaarheid.

Headset Tips

Om ervoor te zorgen dat de door u gekozen slaapkamer echt goed is voor elk oog, is het noodzakelijk om deze vanaf het begin goed te kiezen. Het advies van ervaren ontwerpers over de keuze van dit veelzijdige meubelstuk helpt u duidelijk:

 • Eerst moet je hun financiële mogelijkheden goed begrijpen. Moderne meubelwinkels beschikken over veel mooie en stijlvolle (plus goedkope) slaapkamersets zonder dure fittingen en met goud geverfde oppervlakken. Soms passen goedkope headsets van huishoudelijke fabrikanten beter in het interieur van een gewone kamer dan modellen van bekende buitenlandse fabrikanten, dus u moet niet achter de naam en het merk aanlopen. Het is beter om aandacht te besteden aan de functionaliteit en het gemak van de gekozen meubelset.
 • De afmetingen van het meubilair moeten in overeenstemming zijn met de grootte van de kamer. Iedereen kent het wel: als omvangrijke meubels in een kleine kamer worden geplaatst, ziet deze set er belachelijk uit (en ook als je kleine meubels in een grote kamer wilt installeren). Als u goed rekening houdt met de parameters van de kamer, kunt u nauwkeurig de meest geschikte slaapkamer suite en het aantal producten selecteren dat deze bevat.
 • Het is erg belangrijk om het originele ontwerp van de gekozen headset te kiezen om de hele kamer een bepaalde tint van de esthetiek te geven. De slaapkamer-suite moet idealiter in dezelfde stijl worden gemaakt met het interieur van de slaapkamer zelf.Tegelijkertijd moet vooraf worden nagedacht over de indeling van het nieuwe meubilair, de enige manier om een ​​goed resultaat te krijgen. Trouwens, bij het kiezen van een slaapkamer set, kunt u uw eigen individualiteit tonen door eenvoudigweg elk meubelstuk te kiezen op basis van uw persoonlijke voorkeuren en voorkeuren.
 • Functionaliteit en ergonomie zijn twee van de belangrijkste criteria bij het kiezen van de juiste set meubels. In geen geval mag een slaapset worden gebruikt om de ruimte op te ruimen om er geen doos van te maken, en daarvoor is het noodzakelijk om de kast zodanig te kiezen dat alle kluisjes, nachtkastjes en ladekasten de ruimte aanzienlijk kunnen sparen, zelfs bij het meest actieve gebruik. Hoekmeubelsysteem, kleerkasten in dit opzicht zullen u perfect helpen.
 • De goed gekozen kleur van de slaapkamerset stelt u in staat om zich zo comfortabel mogelijk in uw eigen slaapkamer te voelen en hier echte ontspanning te krijgen, evenals de nodige rust. Een goed gekozen kleur van de headset zal het licht goed door de kamer verspreiden, de ruimte gemakkelijker en luchtiger maken.

Meubels met spiegeloppervlakken zullen zelfs de kleinste ruimte aanzienlijk uitbreiden. Heldere accenten of ongewone combinaties van kleuren helpen de kamer aantrekkelijk en comfortabel te maken.

Room design ideeën

De volgende zijn de interessantste opties:

 • Uw slaapkamer ziet er zeer origineel en ongebruikelijk uit als u alle basismeubels in de buurt van het bed plaatst. Hiervoor hebt u een voldoende grote slaapruimte of een klein aantal elementen van de headset nodig. Maar vanaf nu is alles wat u nodig heeft binnen handbereik - een nachtkastje, kledingkast, ladekast, spiegel. U kunt dus afzonderlijke delen van de kamer in zones plaatsen, in de tweede helft van de slaapkamer kunt u een gelijkenis van de kast plaatsen.
 • Sommige mensen geven er de voorkeur aan het hoofdeinde van het bed tegen de muur te installeren, maar veel ontwerpers beschouwen deze inrichting als verkeerd. Het hoofdeinde van het bed, gelegen aan het raam, geeft u veel meer licht en stelt u in staat om meubels in uw slaapkamer te installeren, zelfs in de donkerste tinten. De "luchtigheid" van deze plaatsing zal onmiddellijk merkbaar zijn.
 • Nachtkastjes in veel moderne meubelsets zijn niet zo vaak als voorheen te vinden. Ze maken langzaam plaats voor meer functionele planken, maar de meest originele ontwerpoplossing in dit geval is het plaatsen van planken in de vorm van een boog over het hoofdeinde. Je krijgt veel meer ruimte voor het plaatsen van kleine dingen, snuisterijen, boeken, souvenirs, je kunt zelfs kleding en ondergoed bewaren. Dit alles - zonder ruimte te verliezen.

Dit betekent dat u ten gunste van zo'n boog het gebruik van een conventionele ladekast (en zelfs een kast) volledig kunt opgeven.

 • Een goede optie is een ingebouwde kledingkast. Als de grootte van uw slaapkamer dit toelaat, kunt u er zelfs een kleine kleedkamer in regelen. Het belangrijkste in dit interieur is om de ingebouwde kledingkast harmonieus in het algemene zicht van de slaapkamermeubelset te plaatsen.
 • De overkapping en het behang helpen je de te strenge stijl van het interieur van je slaapkamer enigszins te verdunnen. Ze geven het een lichtere en meer verfijnde uitstraling, wat vooral belangrijk is voor slaapkamers. In veel kamers zijn meubelsets zonder decoratieve elementen. Om deze reden lijken ze vaak saai.

Niemand verbiedt je om je eigen merkbare veranderingen aan te brengen in het ontwerp van dergelijke headsets om je slaapkamer interessanter en origineeler te maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer