Design slaapkamer woonkamer van 18 vierkante meter. m

Moderniteit is de tijd van grote steden en kleine appartementen. Een bescheiden woonruimte duidt nu niet op de armoede van de eigenaar, en een compact interieur betekent niet dat er geen comfort is. Integendeel, meer en meer mensen zijn voorstander van compacte en functionele ruimtes, en de combinatie van de slaapkamer en woonkamer op een oppervlakte van ongeveer 18 vierkante meter. m. werd een van de meest populaire planningsoplossingen.

Handige aanbevelingen voor reparatie

Allereerst is het noodzakelijk om prioriteit te geven aan: wat wordt er belangrijker in de nieuwe ruimte? In de eerste plaats is er een knusse slaapkamer, waarin slechts af en toe gasten verschijnen of, omgekeerd, algemene ontspanning belangrijker is, en de slaapruimte zal alleen tevreden moeten zijn met een tijdelijke "nachtpositie", en het kan van groot belang zijn om beide zones zonder schade te combineren.Het hangt af van de prioriteiten of de traditionele vouwbank "voor de tv" een slaapgedeelte wordt of dat de kamer een plaats voor een tweepersoonsbed moet krijgen. Beide zijn volledig realistisch, maar het is beter om het op te lossen nog voordat de muren zijn afgebroken en meubels zijn besteld.

Kies voorbeelden van interieurs met vergelijkbare oplossingen: kleuren, meubelstijl, decoratie. Met een dergelijke set is het veel gemakkelijker om een ​​gemeenschappelijke taal te vinden met zowel externe specialisten (ontwerper, architect, bouwers), of gewoon met andere familieleden.

Bepaal het budget wat echt uitkomt op herbewerking en de prioriteitsgrenzen voor het gebruik ervan. Bijvoorbeeld: in sommige gevallen kunt u budgetmeubilair kopen, maar de decoratie van de muren en de vloer zal alleen van hoogwaardige en dure materialen zijn en andersom. Dergelijke compromisbeslissingen, die nog vóór het begin van het werk zijn genomen, zullen een handige leidraad zijn en helpen een heleboel zenuwen te besparen voor alle deelnemers aan het proces.

lay-out

Bij het plannen moet rekening worden gehouden met zowel de bovengenoemde prioriteiten en compromissen als met de specifieke kenmerken van de specifieke ruimte: het aantal ramen, deuren,De hoogte van de plafonds en de vorm van de kamer hebben een speciale betekenis, die de basisconstanten in de planning zal bepalen.

Het standaard bed wordt bijvoorbeeld dichter bij het raam geplaatst zodat de slaper dichter bij de toegang van frisse lucht is, maar als de eigenaren bijvoorbeeld geïrriteerd zijn door de felle zon die 's ochtends in de ogen spuit, is deze optie duidelijk niet geschikt en wordt het' bed 'beter naar de muur overgebracht. Als het appartement hoge plafonds heeft, is het mogelijk om de optie van een bed op een ingebouwd tweede niveau of op een speciaal podium te overwegen. Een natuurlijke nis of uitsparing van de muur wordt een organische manier van zonering. En een al te langgerekte en rechthoekige ruimte is meestal op verschillende manieren in vierkanten verdeeld, omdat een dergelijke vorm veel aangenamer is voor het leven.

In een kleine ruimte raden deskundigen aan om niet alleen te vertrouwen op de planning op papier, omdat in een dergelijke situatie het risico bestaat dat er te kleine gangpaden tussen de meubels overblijven.

Het is beter om het geplande meubelschema toe te passen op de werkelijke waarde in de ruimte, bijvoorbeeld plakband op de vloer en "probeer" hoe comfortabel het allemaal zal zijn, rekening houdend met de specifieke mensen die in de kamer zullen wonen, hun lengte en manier van bewegen.

zonering

Zonering is uiterst belangrijk voor een ruimte die twee functionele taken combineert. Standaard kan zonering op verschillende manieren worden gemaakt:

  • uitgebreid. Het is gemaakt met behulp van niet-verplaatsbare scheidingswanden, bijvoorbeeld van gipsplaat, dubbele beglazing, dun metselwerk, meerlaagse vloer of toog;
  • mobiel. Verschijnt zoals nodig, bijvoorbeeld gordijnen, jaloezieën, vouwschermen of rekken op wielen of rails;
  • Meubilair zonering. In de regel gebeurt dit met behulp van een bank, tafel, kleine commode, kast, kast of planken;

Bestekken kan eenvoudig worden aangegeven door het afwerken van materialen of decor.

Een ontwerpproject maken

Het maken van een ontwerpproject begint met het definiëren van de exacte technische specificaties, omdat het abstracte 'functioneel en mooi' niet genoeg is. Het project moet rekening houden met de dagelijkse routine van alle toekomstige bewoners van deze kamer en hun individuele kenmerken. Bijvoorbeeld, de hoge hoogte van de vader van het gezin is de reden om een ​​langer bed of een sofa te bestellen. Een nachtschema voegt dikke gordijnen toe aan de ramen en gerichte verlichting boven het bureau.

Ga naar de planningbeslissing - een tekening die de opstelling van meubels en andere structuren in het interieur aangeeft. In dit stadium wordt het budget van het komende project tastbaarder. Bij het plannen is het altijd de moeite waard eraan te denken dat niet-standaardafmetingen van meubels hun waarde meestal aanzienlijk verhogen. Soms kan een extra 10 cm de kosten tot 40% verhogen.

3D-visualisatie - meestal is zij het die een goed beeld geeft van het toekomstige interieur en kunt u beoordelen hoe comfortabel het zal zijn. Als de ontwerper het werk doet, zal hij zeker een afbeelding maken in het meest fotorealistische formaat, vaak met voorbeelden van echte meubels die voor de kamer worden besteld. Nu zijn er echter veel programma's, waaronder gratis, waarmee u een 3D-visualisatie van het project kunt maken.

De laatste taak van het ontwerpproject is verander het idee van het toekomstige interieur in de werkdocumentatie voor het reparatieteam. Idealiter zou aan het einde van het werk het meest gedetailleerde project moeten zijn met tekeningen van alle knooppunten, worden alle wanden en tabellen gescand met de berekening van alle benodigde materialen.

Afwerkingsopties

Het kiezen van afwerkingsmaterialen, het is natuurlijk altijd beter om de voorkeur te geven aan natuurlijke compositie. Massief houten vloeren of natuurlijk parket zijn bijvoorbeeld veel veiliger en duurzamer dan laminaat of linoleum, maar ook acrylverf en klassieke papierbehang zijn milieuvriendelijker dan vinylcoatings. Het is belangrijk om te begrijpen dat zelfs een klein budget niet betekent dat we effectieve oplossingen moeten opgeven. Meestal wordt het hoogtepunt van het interieur gecreëerd door de ruimte zelf: een interessant metselwerk, het resterende historische stucwerk, of, bijvoorbeeld, een aangenaam uitzicht vanuit het raam, dat alleen wordt benadrukt door kleur en verlichting.

Maar zelfs een ruimte zonder unieke functies kan een speciale sfeer krijgen als u verschillende afwerkingstechnieken gebruikt:

  • De eenvoudigste optie is de accentmuur. Achtergronden met een actief patroon veroorzaken vaak bezorgdheid over hun buitensporigheid in het algehele ontwerp van de kamer, maar ze zijn uitstekend geschikt voor het creëren van de sfeer van slechts één van de muren, in de buurt waarvan er bijna geen meubels zijn of er is slechts één groot object: tv, gestoffeerd meubilair of een bureau;
  • Een populaire manier om een ​​factuur te maken is houten lambrisering met wonddikte en kleur, maar minder geslagen en nauwgezet in het creëren van een methode van afwerking - panelen van vilt of stof. Ze zijn smal en vlak en lucht met houtkap en volume zijn in elke kleur gemaakt en hun extra voordeel (geluidsisolatie) zal een belangrijke bonus zijn in een appartement met dunne wanden.

Kleur oplossingen

Kleurperceptie is een uitermate individueel iets, elke tint draagt ​​persoonlijke associaties, daarom kan hier geen enkel advies zijn. In de interieurdecoratie van slaapkamers kan het vaakst een duidelijke lijst worden opgespoord in de richting van natuurlijke natuurlijke tinten en texturen.

Het is gelukt om een ​​megapopulaire "Scandinavische stijl" te worden met zijn witte en asgrijze muren geleidelijk aan terrein begint te verliezen, plaatsmakend voor hetzelfde licht, maar warmer en vrijer in de stijl van het midden van de eeuw. Ja, en experts in de psychologie van kleur beweren dat ze zelfs alles liefhebben wat helder is, het is beter om een ​​plek te creëren om te slapen in heldere en onopvallende kleuren. Wat is vooral kleine kamers, want hoe lichter de muur, hoe meer licht en visueel meer ruimte voor de ogen.

Dit betekent dat het interieur wordt bepaald door een zandige, beige, grijze en witte favoriete bal, die de belangrijkste achtergrond voor het decor bepalen.En in combinatie met hen zijn actief: bruin, hemelsblauw, goud en koper, pruim en avocadokleur.

Meubels kiezen en plaatsen

Een grote uitklapbare bank en een paar stoelen rond de salontafel zijn de standaard oplossing voor de slaapkamer in de woonkamer. Je moet jezelf echter niet het plezier ontzeggen een bed in de kamer te zetten en de gastfunctie door te geven aan een kleine bank of ottomane. Soms kan het zelfs nog zuiniger zijn. Het is noodzakelijk om een ​​plek te bieden om dingen op te slaan. De standaardoplossing is dat een kledingkast of een ladekast in toenemende mate ontwerpers vervangt door een kleine kleedkamer naast het bed, afgesloten met gordijnen of afgeschermd door een scherm, wat vooral handig is wanneer eigenaren hun kleding moeten vervangen in aanwezigheid van gasten.

verlichting

Het aansteken van een eenkamerwoning is een uiterst belangrijk iets voor multifunctionele ruimtes. Meerlagig gericht licht kan het beeld van een kamer met één klik veranderen, bijvoorbeeld door het bed donkerder te maken en de woonkamer te markeren. Daarom worden in de meeste moderne interieurs sets spotverlichting voor elke zone samengesteld: een gezellige vloerlamp naast de bank, zachte wandlampen bij het bed, verschillende heldere LED's die indien nodig de hele ruimte overstroomt.Terwijl de gebruikelijke kristallen kroonluchter, die het licht van het midden van een kleine kamer verslaat, bijna in de vergetelheid is geraakt.

We versieren de gordijnen en decor

Zoals hierboven vermeld, worden gordijnen in een kleine ruimte niet alleen gebruikt als bescherming tegen de zon en nieuwsgierige blikken, het zijn ook deuren, scheidingswanden en eenvoudig ontwerpelementen. Als u echter de gordijnen voor kleine kamers kiest, moet u het belangrijkste onthouden: monotonie en natuurlijke stoffen zien er altijd voordeliger uit dan grote patronen en iriserende lurex. Bovendien is het de moeite waard om de gordijnen zo neer te zetten dat ze bijna de volledige hoogte van het plafond naar de vloer innemen, dit haalt visueel de ruimte eruit en verhoogt de plafonds, wat vooral belangrijk is voor een kleine kamer.

Over het algemeen is er in een dergelijke rijke kamer als een slaapkamer in een woonkamer meestal niet voldoende ruimte voor decoratie, vooral groot, maar u kunt altijd een paar smalle open planken boven het bed / de bank plaatsen voor een paar leuke dingen of de drempel niet alleen gebruiken voor bloemen en voor het houden van mooie dingen.

Interieurontwerpideeën

Mobiel interieur.De situatie waarin een paar kamermanipulaties de functionaliteit volledig veranderen, bijvoorbeeld een slaapplaats ontstaat onder een podium of een kast, en de tafels en zitvlakken van de woonkamer schuiven soepel uiteen.

Directe zonering met partitioneringBijvoorbeeld van glas, een rek voor boeken en souvenirs of een scherm. De kamer is verdeeld in twee bijna onafhankelijke zones, in de ene is er een bed in de andere - werk- en gastoppervlakken. Het grootste verschil met de afzonderlijke kamers is het behoud van de gemeenschappelijke ruimte door de lichtinval in de kamer.

9 foto

Zonering met behulp van het meubilair zelf, bijvoorbeeld, de hoge kop van het bed, draaide weg van de woonkamer en bedekte het bed zelf tegen het uitzicht van de gasten. Of zet gewoon sofa's en fauteuils neer, terug naar het bed.

Vermommingsbed met geschikte textiel en kussens. Soms kunt u de indeling van "slaapkamer en woonkamer" in de kamer niet al te ingewikkeld maken. Het is voldoende om het slaapoppervlak goed in het totale ontwerp te passen, bijvoorbeeld met een bedovertrek, gecombineerd met gordijnen of gestoffeerde stoelen en een verstrooiing van decoratieve kussens die 's nachts worden schoongemaakt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer