Slaapkamer in Engelse stijl

De slaapkamer is een speciale kamer in het huis, omdat de eigenaars er hun geest en lichaam op laten rusten. Met zijn opstelling is het belangrijk om een ​​gezellige sfeer te creëren die bijdraagt ​​aan ontspanning en bedtijd. Vergeet ook niet de esthetische aantrekkingskracht van het interieur - de ruimte moet voldoen aan de smaak en het karakter van de huurders. Voor de uitgebalanceerde, rustige mensen die streven naar spirituele harmonie, zou een slaapkamer in Engelse stijl een uitstekende optie zijn. Maar het moet worden opgemerkt dat dit ontwerp geschikt is voor grote slaapkamers, omdat een kleine ruimte niet toelaat om de tradities van Engeland volledig te realiseren.

Belangrijkste kenmerken

Het interieur in Engelse stijl staat voor elegantie, comfort en betrouwbaarheid. Het combineert op harmonieuze wijze elegantie en strengheid, eenvoud en luxe. Bij de indeling van de slaapkamer moet rekening worden gehouden met de belangrijkste kenmerken van het ontwerp:

 • de aanwezigheid van houten elementen - het kan zowel accessoires als meubels of afwerkingsmaterialen zijn;
 • open haard, en niet noodzakelijkerwijs hout, is behoorlijk geschikt elektrisch of decoratief;
 • een groot aantal hoogwaardige en dure textiel;
 • antieke decor items met een lange geschiedenis;
 • duur, massief meubilair met gebeeldhouwde elementen en stoffen bekleding.

Het kleurenschema van het Engelse interieur is grotendeels afhankelijk van de grootte en locatie van de kamer, maar er moet ook rekening worden gehouden met persoonlijke voorkeuren van huiseigenaren. Meest gebruikte warme kleuren:

 • rijke tinten rood, zoals robijn of kers;
 • pastel oranje tinten - perzik, karamel;
 • geel, maar in een kleine hoeveelheid, omdat het de toon verhoogt, wat de ontspanning kan verstoren;
 • verschillende tinten bruin.

Je kunt het interieur opfrissen en de slaapkamer visueel vergroten met behulp van koude kleuren. Voor de Engelse stijl zijn blauwtinten en sommige groene tinten, zoals turkoois en zeegolven, goed geschikt.

Afwerkingsmaterialen

De Engelse stijl is in veel opzichten vergelijkbaar met de klassieke, omdat het interieur de aanwezigheid van een grote hoeveelheid natuurlijke materialen veronderstelt. Voor decoratie worden voornamelijk hout of producten gebruikt.imitatie van houtcoating:

 • Voor de vloer is duur parket een ideale keuze, maar houten planken zijn ook geschikt. In extreme gevallen kunt u een laminaat van donkere tinten gebruiken dat het meest overeenkomt met het natuurlijke materiaal.
 • De wanden zijn afgewerkt met behangpapier van papier of textiel. Ze kunnen zowel monofonisch als met een kleine bloemenprint zijn. Houten panelen zijn bevestigd aan het onderste deel van de muren, en daarboven zijn friezen of lijsten.
 • De plafonds zijn meestal versierd met houten balken., maar als de afmetingen van de kamer dit niet toelaten, kan het oppervlak worden geverfd in de traditionele witte kleur.

Ondanks de populariteit van metalen kunststof ramen, moet u een product van natuurlijk hout installeren in de slaapkamer in Engelse stijl. Bovendien moeten grote frames door stroken worden verdeeld in verschillende rechthoeken.

Binnendeuren moeten ook worden gekozen uit hout of uit een materiaal waarvan het oppervlak volledig een houtachtig patroon imiteert.

meubilair

Moderne slaapkamersets zijn absoluut niet geschikt om het interieur van de Engelse stijl te regelen. Het meest waardevolle zijn antieke meubels, die de geschiedenis van verschillende generaties verbergen. Maar als er geen is, kunt u artikelen kopen die op bestelling zijn gemaakt.

Het centrale doel van de slaapkamer is een houten tweepersoonsbed met een groot hoofdeinde en gesneden elementen. Het moet lang en tamelijk massief zijn. Voorheen was het verplichte detail een luifel, met de nadruk op de aristocratie van de eigenaars van het huis, maar tegenwoordig wordt het maar heel zelden gebruikt. Om een ​​gezellige en warme sfeer te creëren, worden veel kussens, dekens en een grote deken of deken op het bed geplaatst.

Aanvulling op het ontwerp van de kamer zijn nachtkastjes, een oude ladekast met een grote spiegel, een paar stoelen en een kast met openslaande deuren, die minstens 3 moet zijn.

Meubels moeten symmetrisch worden gerangschikt, vooral voor gepaarde items.

accessoires

Het Engelse interieur verwelkomt een groot aantal accessoires en decoraties:

 • foto's in houten gesneden frames;
 • porseleinen en glazen beeldjes;
 • vloer- en tafelvazen ​​met bloemen;
 • planken met boeken en tijdschriften;
 • elegante lampen en wandkandelaars;
 • gebreide servetten;
 • massieve muur- of schoorsteenklokken;
 • familiefoto's in elegante lijsten;
 • kandelabers en antieke kandelaars.

Extra comfort aan de slaapkamer geeft tapijten met bloemen- of geometrische patronen. Je kunt één groot voorwerp in het midden van de kamer plaatsen of twee kleine bedden aan elke kant. Je moet niet op tapijten besparen - ze moeten er duur uitzien en van hoge kwaliteit zijn.

Een even belangrijk element van het interieur in de Engelse stijl is het gordijn van ramen - het moet weelderig zijn en versierd met borduurwerk, patronen of franjes. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de keuze van stoffen. Een combinatie van duur materiaal en goedkoper, zoals fluweel met chintz of vlas met damast, is toegestaan.

Engels slaapkamerinterieur heeft de smaak van volwassen mensen die streven naar een afgemeten, comfortabel leven en een gezellig familienest willen creëren.

Meestal wordt dit ontwerp gekozen door vrouwen, maar vaak heeft het de voorkeur van mannen met een terughoudend, aristocratisch karakter.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer