Slaapkamer in de stijl van "Art Deco"

 Art Deco slaapkamer

Art Deco-stijl - spectaculair, chic, fascinerend. Deze slaapkamer zal een echte decoratie van het huis zijn en een onvergetelijke indruk maken. Lees dit artikel als je wilt weten hoe je een kamer in deze stijl kunt rangschikken.

Stijlkenmerken

Art Deco bevat klassieke, etnische en avant-garde motieven. Het onderscheidt zich door zijn diversiteit en veelzijdigheid. Het kan dichter bij zowel het klassieke interieur als het moderne interieur liggen, afhankelijk van de combinatie van meubels en decor. Deze stijl heeft echter bepaalde kenmerken:

  • rijke en contrasterende kleuren;
  • complexe en gevarieerde meubels;
  • dure materialen: kostbare houtsoorten, kristal, parelmoer, brons, dierenhuiden, ivoor en andere;
  • verlichting, met nadruk op de expressiviteit van het interieur;
  • geometrische vormen in een textiel, decor of vloerornament;
  • een overvloed aan textielelementen: meerlaagse gordijnen, decoratieve kussens en een zacht hoofdeinde;
  • decoreren met schilderijen, spiegels, tafellampen, objecten met een ongewone vorm.

Deze stijl verscheen aan het begin van de vorige eeuw. Het absorbeerde de luxe van aristocratische interieurs en de geest van innovatie, als weerspiegeling van de revolutie van de technologische vooruitgang. Het ontwerp combineert dus, op het eerste gezicht, dingen die ver van elkaar verwijderd zijn: een kristallen uitgehouwen kroonluchter met een groot avant-garde paneel aan de muur, de huid van een exotisch dier met vergulde figuren.

Hieronder staan ​​de meest karakteristieke interieurs van art deco-slaapkamers.

Het is de moeite waard om te beginnen met een interieur waarin letterlijk elk detail een gevoel van luxe creëert. De basis van het kleurengamma is verschillende tinten beige. In combinatie met het gele licht van tafellampen en glanzend textiel lijkt het interieur goud te worden. Donker hout, kenmerkend voor stijl, versterkt het gevoel van rijkdom.

U kunt ook de inherente stijl van het ongewone ontwerp van de kop van het bed en de nachtkastjes, de vorm van de lichten, het originele sieraad op het paneel en de metalen kuip voor de plant opmerken.

Een ander levendig voorbeeld van de overwogen stijl combineert verrassend op harmonieuze wijze verschillende kleuren, texturen en vormen. De basis van het ontwerp is de associatie met edele metalen. Het lichte hout van wandpanelen is afgestemd op de gouden kleur van textiel, er zijn tekeningen op het paneel.

Het warme licht van tafellampen versterkt het "gouden" effect. Grijze krullen van behang op de muur worden gecombineerd met een zilveren tint van lederen elementen en glanzende bollen aan het plafond. Het is vermeldenswaard de spectaculaire combinatie van vele verschillende vormen: ronde plafondlampen, vierkante panelen, rechthoekige geribbelde lijsten, gebogen nachtkastjes, een bank met een ruitpatroon, behang met krullen en bollen van verschillende diameter onder het plafond. Er zijn vrijwel geen repetitieve vormen in het interieur en tegelijkertijd blijft het harmonieus en in balans.

decoratie

Art decostijl is belichaamd met behulp van decoratieve elementen, dus de vloer, muren en plafond fungeren als achtergrond voor hen, zelfs als ze zijn bedekt met patroonbehang of versierd met wandpanelen.

Slaapkamerdecoratie zal afhangen van het ontwerpidee. De muren kunnen worden geschilderd in een monochromatische neutrale kleur of bedekt met behang met verschillende patronen: diamanten, strepen, geometrische vormen, Damascus-patroon. Vaak worden ze afgezet met lijsten.Dit zijn volumetrische decoratieve stroken die verschillende oppervlakken in de ruimte decoreren: muren, open haarden, bogen. Met behulp van lijstwerk worden ze expressiever.

7 foto

Het plafond kan worden geverfd, gedecoreerd met een gipsplaatconstructie met decoratieve verlichting. U kunt het glanzend maken - om de decoratieve verlichting van de kamer effectief weer te geven.

Deze stijl kenmerkt zich door een donkere houten vloer, maar in de slaapkamer kun je hem ook lichter maken. In dit geval kan het donkere element worden toegevoegd via meubels of decor.

Aangezien de basis van de stijl het decor is, wordt speciale aandacht besteed aan de materialen waaruit meubels, textiel en items voor interieurdecoratie zijn gemaakt. Er wordt verondersteld het gebruik van lederen meubels gemaakt van fijn hout. Hetzelfde geldt voor de vloer. Textiel moet ook nobel zijn. Het kan satijn, zijde, fluweel, brokaat en andere stoffen zijn. Decorelementen kunnen verguld zijn, gemaakt van ivoor, paarlemoer, glas, kristal, porselein, metaal, bont en andere materialen.

Kleurbereik

Het interieur in art-decostijl wordt gedomineerd door beige, donkere chocolade en bordeauxrode kleuren.De keuze van kleuren blijft echter voor de eigenaars. Wat betreft de slaapkamer, zal het assortiment beige-chocolade zowel de eigenaardigheden van de stijl als de tradities van het ontwerp van de slaapkamer in rustgevende kleuren ontmoeten.

Modern design kent echter geen grenzen en je kunt deze kamer in blauw en in lila en in elke andere kleur inrichten. Opgemerkt moet worden dat om de stijl te behouden het noodzakelijk is om vrij heldere contrasten te creëren. Kussens, spreien, bureaulampen of andere decoratieve elementen in diepe en rijke kleuren zien er heel geschikt uit.

Het plafond kan melkachtig of crèmekleurig worden geschilderd als er donker hout wordt gebruikt. Koel witte kleuren worden niet gecombineerd met de warme toon.

Als de dominante kleur koud is (zwart, paars), is het beter om het plafond wit te laten.

De muren kunnen licht of donker zijn. Vaak gebruikt een combinatie van verschillende tinten of ontwerp van een muur met patroon behang. In dit geval is een contrasterende combinatie geschikt - bijvoorbeeld beige met chocolade of wit met bordeaux.

Nu is het de moeite waard om een ​​interessant interieur te beschouwen in een niet-traditioneel art-deco-gamma - wit-violet. De beddensprei, de gordijnen en de muur achter het hoofdeinde zijn vrij grote accenten, dus er is geen behoefte aan extra kleuren. Chique wordt bereikt door verblinding in spiegels en metaal, gesneden lijst en textielpatronen. De combinatie van kleuren is helder genoeg, maar het overwicht van wit maakt de sfeer in de kamer behoorlijk rustig.

meubels

Meubelsamenstelling is een van de belangrijkste fasen. Het is belangrijk op te merken dat de stijl inherent is aan expressieve meubels. Voor de slaapkamer is heel belangrijk bed. Het hoofdeinde moet ongewoon en gedenkwaardig zijn. Het kan een afwijkende vorm hebben of een contrasterende kleur.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de nachtkastjes. Gebruik vaak de kasten en dressoirs van de oorspronkelijke vorm: sterk langwerpig of gebogen. Tafels op originele poten, zoals gekruiste, zijn ook populair.

Deze stijl wordt gekenmerkt door "rijke" meubels. Daarom kunt u veilig interessante stoelen, voetenbankjes, nachtkastjes en dressoirs meenemen. U moet zich echter wel houden aan de maatregel. Het is noodzakelijk om de grootte van de kamer zorgvuldig af te stemmen op de hoeveelheid meubilair.

Aanvankelijk wordt art deco beschouwd als de stijl van Bohemen en de elite,daarom moet het plaatsen van extra functionele gebieden heel voorzichtig gebeuren. Anders kunt u de algehele stijl doorbreken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer