Slaapkamers in donkere kleuren

 Slaapkamers in donkere kleuren

Het gedurfde ontwerp van de kamer in donkere kleuren wordt meestal aangepakt door creatieve mensen die niet-standaard oplossingen in het interieur prefereren. Je moet niet denken dat de donkere slaapkamer er somber en saai uitziet. Als u de juiste meubels, decoratiematerialen en decorartikelen kiest, wordt het resultaat een zeer stijlvol en aantrekkelijk ensemble.

Kenmerken van de kamer

Meestal voor het ontwerp van een slaapkamer, mensen kiezen lichte tinten van decoratie en meubels. Dit komt door de prevalentie van dergelijke ontwerpbeslissingen en hun eenvoud. Maak een harmonieus licht interieur onder de kracht van elke persoon.

Als je de kamer echter op een meer originele manier wilt versieren, moet je je wenden tot donkere kleuren. Met dergelijke kleuren moet je oppassen dat het interieur niet somber en eentonig uitvalt. Gelukkig kun je vandaag in de winkels van bouwmaterialen en meubelzaken een enorm scala aan producten ontmoeten, met behulp waarvan je gemakkelijk een mooie en organische sfeer kunt creëren.

Donkere tonen zien er geweldig uit in veel stijlen. Ze kunnen worden gebruikt in zowel strenge klassieke als populaire moderne interieurs. De donkere atmosfeer moet worden aangevuld met verschillende aantrekkelijke elementen. Het kan spectaculair meubilair met glanzende oppervlakken zijn, kleurrijke decoratieve elementen die dienen als heldere accenten of gewoon contrasterende objecten.

Vooral goed zal dit ontwerp in een kleine ruimte kijken. Een donkere decoratie creëert een visueel effect van een ruimere ruimte, als u de juiste afwerkingsmaterialen kiest en de meubels en decoratieve componenten op de juiste manier plaatst.

Veel mensen kiezen voor het donkere ontwerp van de slaapkamer, omdat je daarmee een mysterieuze en intieme sfeer kunt creëren.

Kleuren en opties voor hun gebruik

Als u geen sombere en depressieve atmosfeer wilt, moet u speciale aandacht besteden aan de kleurencombinaties in de kamer. Dus, in de rol van heldere accenten kunnen de details van een frisse witte kleur zijn.

Deze klassieke kleur trekt veel aandacht, waardoor de donkere muren en de vloer worden verdund.

Contrasterende tinten

Het ontwerp van de kamer, ingericht in sterk contrasterende kleuren, ziet er origineel uit.. In de regel zijn er in dergelijke ensembles geen vloeiende kleurovergangen. Het kan een heldere combinatie zijn van een zwart-witte of donkerrode muur. Dit ontwerp van het slaapgedeelte is nodig om de ruimtelijkheid in de kamer visueel te behouden en een harmonieuze vrede te creëren, afkomstig van de zwarte muur.

Om de zachtheid en diepte van de donkere kleuren te benadrukken, kunt u verwijzen naar de tekeningen op de gordijnen van een geschikte stijl, mooi beddengoed en andere harmonieuze meubels. Maar een kamer in de stijl van een oude zwart-witte film ziet er niet af als deze niet wordt verwaterd met elementen van meer verzadigde kleuren. Dit kunnen bijvoorbeeld interessante details zijn van bosbes, wortel, roze,lichtblauw of lichtgroen.

Vaak kiezen de eigenaren voor een contrasterend zwart-wit ontwerp, omdat het eenvoudig en betaalbaar is. Maar zelfs in dergelijke elementaire kleuren moeten er geschikte patronen zijn die originaliteit aantonen in het eenvoudige interieur.

Accent muur

Origineel en aantrekkelijk in een donker interieur zal een accentmuur lijken. Vooral vaak worden dergelijke ontwerptechnieken behandeld in het ontwerp van zwarte en donkergrijze kamers. Dit deel van de kamer kan in een contrasterende of neutrale kleur worden gemaakt.

Meestal bevinden accentmuren zich in bepaalde delen van de ruimte. Dit kan de ruimte zijn achter het bed, het dressoir of de kaptafel.

7 foto

Bruine tinten

Je kunt een gezellig en aantrekkelijk interieur creëren met bruine tinten in de decoratie. Tegen de achtergrond van donkerbruine muren ziet u er bijvoorbeeld harmonisch uit met een licht houten bed, aangevuld met crème of karamel beddengoed. Voor een dergelijke instelling is een mooie warme verlichting, zacht wordende en verwarmende donkere ruimte.

Donkerblauwe tinten

Modieus en mooi interieur kan worden gemaakt in een donkerblauwe kamer. In dergelijke kamers ziet u er harmonieus uit op een lichte vloer en plafond. Contrasterende meubels en decoraties van witte kleur kunnen tegen de achtergrond van blauwe wanddecoratie worden geplaatst.

Combinatie van tonen

Het interieur van een donkere slaapkamer zal harmonischer en aantrekkelijker zijn als het wordt verdund met geschikte tonen:

 • Klassiek zwart kan dus worden gecombineerd met donkergrijze, citroen- en donkere crèmekleur. Als u de voorkeur geeft aan scherpere tandems in kleur, dan kunnen de donkere kleuren worden gecombineerd met een contrasterende witte, beige en lichte crème tint.
 • Donkerblauwe kleur zal in harmonie zijn met het sappige koraal, de zachtpaarse en sneeuwwitte schaduw in het interieur.
 • Tegenwoordig zijn donkere kamers op een natuurlijke manier erg populair. Voor dergelijke omgevingen is het aan te bevelen bruin, moeras, pistache, donkerbeige en grijs-beige tinten van decoratie te kiezen.

Meubelen kiezen

Iedereen weet dat het hoofdelement van de slaapkamer het bed is. Op basis van het ontwerp van dit item, moet u de rest van het meubilair selecteren:

 • Op de achtergrond van zwarte en donkergrijze muren zien er indrukwekkende dingen uit lichte kleuren eruit.
 • Als het interieur licht is, zien zwarte en donkere meubels er onder zulke omstandigheden niet alleen elegant uit, maar ook ongelooflijk modieus en duur.
 • In de donkerbruine slaapkamer meubels kan worden geplaatst in zachte en warme kleuren. Het is beter om te harde en pakkende contrasten te weigeren, anders dreigt de kamer ongemakkelijk en ongemakkelijk te worden.

Meubels van een bepaalde stijl moeten worden geselecteerd in overeenstemming met de basisstijl van de slaapkamer.

verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het donkere interieur van de slaapkamer. Als lichtbronnen kunt u gebruiken:

 • de hoofdkroonluchter;
 • ingebouwde plafondverlichting;
 • tafellampen bij het bed;
 • staande lampen en prachtige schansen.

In de donkere slaapkamer kun je verfijnde kaarsen plaatsen in prachtige kandelaars. Met behulp van deze details zal het niet mogelijk zijn om een ​​groot gebied te belichten, maar het zal blijken een intieme en romantische sfeer te creëren.

Ontwerptrucs

Ervaren ontwerpers gebruiken de volgende technieken in het proces van interieurontwerp:

 • Complementeer de donkere slaapkamers met gelakt meubilair. Met behulp hiervan kun je de kamer onopvallend chique en glanzend maken.
 • Experts zeggen dat je in de donkere slaapkamers een groot aantal spiegels moet plaatsen. Dergelijke details zullen niet alleen hun hoofdfunctie vervullen, maar ook spectaculaire decoraties worden.
 • Het wordt niet aangeraden om dergelijke interieurs aan te vullen met zware gordijnen, die het natuurlijke licht verminderen. Het is beter om te kiezen voor prachtige opties met contrasterende patronen of prints.

De beste ideeën voor interieurdesign

Laten we in meer detail een aantal prachtige interieurs van slaapkamers in donkere kleuren beschouwen:

 • Tegen de achtergrond van zwarte muren, wit plafond en melklaminaat, zal een trendy bed met een rechthoekig grijs hoofdeinde en saai blauw beddengoed zijn plaats vinden, evenals een grijze stoel dichtbij een lichtblauwe ijdelheid met een hoge spiegel. Het interieur moet worden afgewerkt met gebogen bedlampjes, een klein grijs tapijt, een licht schilderij over het hoofdeinde en paarse gordijnen.
 • In een stijlvolle donkerbruine slaapkamer met zwarte laminaatvloer en een wit plafond, kunt u een donkerbruin tweepersoonsbed met licht beddengoed plaatsen.en voor haar een bank met een dubbele stof.Een dergelijk interieur zou moeten worden aangevuld met hoge staande lampen, een wollig tapijt van grijze tint, evenals lichtgordijnen en donkere gordijnen voor de ramen.
 • In een kleine ruimte kunt u een stijlvol contrasterend interieur creëren. Om dit te doen, tegen de achtergrond van zwarte muren, donkergrijze vloer en wit plafond, zou u een gezellig wit tweepersoonsbed moeten plaatsen en donkere nachtkastjes dichtbij moeten plaatsen. U kunt het decor compleet maken met een wandspiegel, kleine zwart-witte schilderijen, lichte Romeinse gordijnen en beddengoed met kanten inzetstukken.
 • Op de achtergrond van grijs-beige muren, grijze vloer en wit plafond vindt zijn plaats zwart tweepersoonsbed met saai grijs linnengoed, zwart dressoir en zwart lederen poef in het midden van de kamer. Zo'n somber ensemble moet worden aangevuld met een prachtige plafondkroonluchter met transparante krullen of gebogen lijnen, heldere schilderijen aan de muren met zwarte lijsten, grijszwart vloerbedekking en een rechthoekige spiegel boven de ladekast.
 • Tegenover de zwarte accentmuur kan een zwart tweepersoonsbed met kussens en een wit hoofdeinde worden geplaatst. Witte nachtkastjes met gele lampen vinden hun plaats bij het bed. Boven het bed zal harmonieus beeld met sappig stilleven kijken. Het raam in deze slaapkamer kan worden aangevuld met zware zwarte gordijnen tegen de achtergrond van doorschijnende gordijnen.
 • Diversifiëren kan de witte slaapkamer een donker bed met paars linnen zijn, bruine kaptafel, evenals een zwarte ladekast en een salontafel tegenover het bed. Voltooi het ensemble met foto's en verse bloemen in kleine vazen ​​op de nachtkastjes en tafels.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer