Lichte slaapkamers

 Lichte slaapkamers

De slaapkamer is een speciale plek waar de huiseigenaren de dag beginnen en eindigen. Bijna een derde van ons bewuste leven wordt ingenomen door slaap, en de kwaliteit ervan hangt grotendeels af van de emotionele component in het binnenste van de kamer voor rust. Pogingen om de functionele belasting van de beschikbare ruimte te vergroten vanwege de opstelling van het werksegment of het speelgebied zijn hier niet bijzonder relevant. Het belangrijkste doel van de slaapkamer - gemoedsrust geven, gedachten ordenen, de gedurende de dag opgebouwde spanning verwijderen. Laat het zo blijven, niet meer en niet minder.

De belangrijkste taak is om een ​​comfortabele, organische en gezellige sfeer te creëren met een ontspannen sfeer. Een van de opties is om de mogelijkheden van lichte, luchtige en onopvallende tinten van een lichtpalet te gebruiken. Welke stijlrichtingen en kleuroplossingen voor meubels, decoratie, textiel en inrichting helpen ons om onze plannen zo efficiënt mogelijk te realiseren - laten we het in meer detail bekijken.

De voor- en nadelen van lichte kleuren

De relevantie van lichte tinten in het interieurontwerp van slaapkamers bewijst veel stijlvolle en originele afbeeldingen van het pand in crème, wit, beige, parelmoer, karamel, lichtgele kleuren. De liefde van ontwerpers voor dit soort kleurenoplossingen wordt verklaard door de volgende voordelen van een helder bereik:

 1. De mogelijkheid om visuele effecten van volume te creëren vanwege de visuele uitbreiding van de ruimte. De kamer lijkt ruimer, tenminste twee keer zo groot als wat het werkelijk is. Bij het ontwikkelen van ontwerpprojecten voor slaapkamers met een bescheiden omvang is een dergelijke nuttige eigenschap van bijzondere waarde.
 2. Universaliteit - het lichtpalet wordt gecombineerd met bijna elk kleurenspectrum en naadloos samenwerkt met de meeste stijlen. Zowel dat als een ander vereenvoudigt de implementatie van complexe ontwerpideeën. De enorme keuze aan verschillende combinaties is niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een onbeperkt gebied voor creativiteit.

Nog drie argumenten voor het lichte interieur specifiek voor gebruikers:

 • compenseert gedeeltelijk het gebrek aan natuurlijk licht;
 • Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en draagt ​​bij aan een sterke, langdurige en daardoor gezonde slaap;
 • elimineert de moeilijkheden bij de vorming van het meubelensemble. Een groot aantal meubels voor slaapkamers wordt exact in de lichte versie geproduceerd. Hetzelfde geldt voor afwerkingsmaterialen.

De nadelen omvatten twee punten:

 • verplicht werk met accenten. Vanwege de neutraliteit van wit, grijs of de prevalentie van "gebleekte" pasteltinten, is er altijd een risico op een saaie en saaie atmosfeer. Het dominante sneeuwwitte kleurenschema kan in het algemeen een ruimte nabootsen, de vorm van objecten uitwassen en de grenzen van oppervlakken. Competente plaatsing van accenten helpt dergelijke problemen te voorkomen;
 • het schoonmaken van een lichte slaapkamer zal vaker nodig zijn, hoewel stofophopingen veel minder opvallen op witte meubels dan op "praktische" donkere oppervlakken.

stijlen

Een enkele stijl is wenselijk in het interieur van andere kamers, en uw behoeften en esthetische voorkeuren dienen als de belangrijkste referentiepunten bij het ontwerpen van de slaapkamer. Overweeg verschillende populaire stijltrends die herhaaldelijk hun gemak en functionaliteit hebben bewezen.

klassiek

Een begrijpelijke en gezellige klassieke stijl met een logisch arrangement van meubelensembles, een elegante inrichting en prachtige composities is altijd relevant. De belangrijkste voorwaarde voor de succesvolle uitvoering van de klassieke stijl in het interieur - de aanwezigheid van een ruim gebied. Als je een kleine slaapkamer ziet, moet de ruimte uiteindelijk niet overbelast lijken.

In welke mate de heldere kleuren hier kunnen worden gebruikt, is afhankelijk van de gekozen kleuroplossing:

 • contrast - meubels en textiel met een felle kleur + lichte afwerking.
 • verzadigd - kersen- en bordeauxrode tinten ondersteunen een rijk palet van gouden of oker tonen. Een andere optie - lichte afwerking contrasteert met de kleur van kers of bordeaux.
 • pastel - het pastelkleurgamma verzacht de situatie altijd, waardoor het echt knus wordt. In een dergelijk interieur is gekozen meubilair met een beknopt ontwerp.
 • monochroom - alleen zwart-wit duet is in dit geval geen vereiste: een populair contrasterend paar kan worden aangevuld met elke tint.

Vereisten voor het ontwerp van een slaapkamer in een klassieke stijl:

 1. De kleurprestaties van het meubelensemble zijn elke tint natuurlijk hout. Een alternatieve optie is wit of melkmeubilair, kan donker gelakt worden gebruikt.
 2. De verlichting is noodzakelijk een kroonluchter, ongeacht of het een luxueus ontwerp is met kristallen "tranen" of asceet, maar het moet de indruk wekken van een duur ding.
 3. Het gebruik van textiel en behang met bloempatronen of geometrische patronen, wandtapijten en schilderijen die klassieke thema's laten zien.

zolder

Het interieur van de slaapkamer, geslagen in de trends van een eenvoudig maar zeer ongebruikelijk loft-ontwerp, moet een maximum aan vrije ruimte en een minimum aan meubilair hebben. Geen franje en flitsende tonen als accenten. Om contrasten te creëren, is het beter om kalme en ingetogen koude tinten te gebruiken, die door de mogelijkheid om objecten visueel te kunnen afleggen, helpen visuele reductie van de ruimte te voorkomen.

Wat het meubilair betreft, lijkt de 'zolder'-stijl in veel opzichten op het minimalisme. Het meubilair moet laag zijn om visueel de hoogte van de kamer te benadrukken.

Kenmerken van de situatie:

 • Panelen met verschillende textuur - Bekleding, decoratieve steen als belangrijkste decor.
 • verlichting - warme tonen van lampen van dergelijke natuurlijke materialen zoals geweven stro of ongebleekt vlas.
 • Muurschildering - Een geweldige optie voor het vergroten van de ruimte. Een panoramisch uitzicht op de steden op hen zal de indruk wekken dat de kamer een uitgebreide glas-in-loodbeglazing heeft.
 • windows in een kleine slaapkamer is het het beste om te versieren met een lichtgordijndoek met een melkachtige of puur witte kleur.

tijdgenoot

Deze stijlrichting absorbeerde vele kenmerken van zijn prototype - de Scandinavische stijl. Beide zijn eenvoudige vormen, natuurlijkheid en neutrale tonen. Modern is een minimalistische stijl, met veel klassieke items. Het ontwerp is verdund met rijke multi-tier lampen, bonte matten, heldere panelen, fotobehang. Al het bovenstaande neutraliseert de ernst van een minimalistische omgeving.

Karakteristieke kenmerken:

 • Voor ingebouwd meubelmeubilair heeft een eenvoudige geometrie van vormen en scherpte van lijnen de voorkeur, terwijl zachte, gestroomlijnde vorm wenselijk is - vloeiende lijnen verzachten de atmosfeer en maken de kamer gezellig.
 • Patronen en ornamenten van geometrische vormen op de vloer, muren, textiel en stoffering.
 • Maximale vrije ruimte.
 • Minimale decoratie van raamopeningen (ideaal als met dunne tule). Gebruik van vouwgordijnen, rolluiken, rolluiken als alternatief voor gordijnen.
 • Verborgen verlichtingssystemen, die de lichtheid van het interieur geven.
 • Alle componenten van de omgeving zijn praktisch en functioneel.

In hedendaagse kleuren vloeit één toon vloeiend over in een andere, een vergelijkbaar effect kan worden bereikt met behulp van zachte, gedempte tinten - dit is gesmolten melk, een grijs palet, crème, ivoor.

Moderne stijl

De slaapkamer in moderne stijl belichaamt vele kenmerken van minimalisme, maar verschilt daarin in een verhoogde mate van warmte en comfort. In vergelijking met puur minimalisme legt deze richting de hoofdtaak om een ​​functioneel, praktisch en uiterlijk aantrekkelijk interieur voor het leven te creëren met het grootst mogelijke comfort.

Het concept van "flexibel" is van toepassing op de moderne stijl - het ontkent een strikt dogma, verwelkomt de fantasie van de ontwerper en nauwe interactie met andere stijlen: art deco, modern, nano-stijl, loft.

Er zijn geen duidelijke ontwerpregels, maar er zijn een aantal functies die de basis vormen voor de stijl:

 • Eenvoud van vorm, helderheid van lijnen.
 • Maximale vrije ruimte en natuurlijk licht.
 • Vereisten voor decor en accessoires - 100% praktisch en gebruik tot een minimum.
 • Er zijn geen gordijnen op de ramen en tapijten op de vloer.
 • Kleuropties zijn monochroom of neutraal.
 • Monochrome afwerking en meubelvoering zijn welkom.
 • Accentcombinaties met heldere, kleurrijke, rijke tinten.
 • Visuele uitbreiding van de ruimte met glanzende en chromen oppervlakken en het creëren van optische illusies - een overvloed aan spiegels.

Populaire tinten voor muren

Bij het kiezen van een kleurenoplossing voor wanddecoratie houden ze rekening met het gedeelte van de slaapkamer, het aantal vensters en aan welke kant van de wereld ze gaan. De zuidoostelijke en zuidelijke kanten elimineren het gebrek aan natuurlijk licht, en in dit geval zijn koude tinten geschikt.De noordkant is al een veeleisend ontwerp in warme kleuren die de kleurtemperatuur van de kamer kan verhogen. Ontwerpers raden aan maximaal drie kleuren te gebruiken met een lichttint als basis.

Hoe beïnvloeden de volgende kleuren perceptie?:

 • grijs - een kalmerend effect hebben, de emotionele achtergrond stabiliseren. De ideale partnertonen zijn roze, olijf, blauw, groen;
 • bruin - bijdragen tot het verwijderen van vermoeidheid, de effecten van stress neutraliseren, kalmeren. Ideale paren vormen bruin en beige, turkoois, roze, crème, koffie, oranje, groen of geel;
 • groen - ontspan, kalmeer, pas aan het gewenste humeur aan voor het slapengaan, wat ideaal is voor het versieren van de muren in de slaapkamer. Een harmonieus duet wordt verkregen uit zacht groen en wit, warmbruin of parelgrijs. Hier kunt u beige, oranje of geel gamma gebruiken als accentkleuren;
 • blauw - bevorder ontspanning na werkdag en word de beste helpers voor het creëren van romantische interieurs. Naast het vermogen om de ruimte visueel te vergroten, geven ze een gevoel van vrijheid en frisheid;
 • crème - een positief effect hebben op het algehele welzijn en de emoties harmoniseren. Dit zijn zeer zelfvoorzienende en tegelijkertijd ongewoon harmonieuze tonen die kunnen worden gecombineerd met elke kleur, en het interieur profiteert er alleen van;
 • purper - de magie van lila buitengewoon aantrekkelijk, vooral om aan de maatregel te voldoen. De overheersing van het palet van lila kan een depressieve toestand veroorzaken. Maar voor mensen met een neiging tot depressie is dit het beste medicijn. Geen enkele andere schaduw heeft het vermogen om onze emotionele achtergrond meer te beïnvloeden;
 • geel - wees opgewekt en zorg voor een positieve golf. Compenseer voor het tekort aan zon, voeg dynamiek, warmte en helderheid toe aan het interieur. De juiste combinatie van geel op de wanden en andere tinten in het interieur stelt u in staat de ruimte visueel aan te passen, visueel objecten te brengen;
 • beige - gunstig effect op het gezichtsvermogen, zonder de ogen te irriteren, een gevoel van vrede te creëren en een gezellige, uitnodigende sfeer te creëren. Om het effect van vervaagde randen van de vloer met een plafond te voorkomen, wordt het interieur met beige behang verdund met een extra tint beige.
8 foto

Vloerafwerking

De keuze van de vloer is een van de belangrijkste momenten in het ontwerp van het slaapkamerinterieur in heldere kleuren. Een goede vloerdecoratie geeft het beeld van de volledigheid van de ruimte. De meest voorkomende vloerafwerkingen zijn:

 • kurkhoes. Eco-vriendelijk, slijtvast materiaal met uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, bestand tegen vocht en schimmel.
 • vloerplaat. De beste vloerbedekking die organisch elk ontwerp complementeert. Het gaat lang mee met de juiste zorg en verdraagt ​​geen hoge luchtvochtigheid - het leidt tot verlies van vorm.
 • linoleum. Zuinige coating die in elke interieuroplossing past. De belangrijkste voordelen zijn eenvoudige installatie en onderhoud.
 • tapijt. Een andere budgetoptie waarmee u zowel kunt besparen op de aanschaf van de coating zelf, als op het werk van de tovenaar, omdat iedereen de installatie van tapijt onder de knie kan krijgen. Voors - praktische bruikbaarheid, duurzaamheid, visuele aantrekkingskracht, niet veeleisend onderhoud.
 • laminaatvloer. Het beschikt over een enorme verscheidenheid aan texturen met imitatie van graniet, hout, marmer, steen.Het grote voordeel is een aantrekkelijke lage prijs. Deze coating is winterhard in gebruik en eenvoudig te installeren.

Meubels kiezen en plaatsen

Het meubelensemble voor een lichte slaapkamer wordt gekozen rekening houdend met de gekozen stijlbeslissing. Om het kleurenschema in een ruime kamer te behouden, zijn de componenten van de situatie - een bed, een kledingkast, nachtkastjes, een kaptafel, gekozen uit licht hout. Als de prioriteit een contrasterend kleurenpalet is, dan zou op de achtergrond van lichte muren een donker bed en een ladekast passend zijn.

Luxe wit meubilair in de slaapkamer - een oplossing die zijn relevantie nooit zal verliezen.

Vergeet accenten niet. De vloer in de donkere versie in combinatie met de lichte muren zal de ruimte visueel vergroten, de geometrie van de vormen benadrukken en de grenzen van de ruimte duidelijk markeren.

Welke gordijnen passen?

Textiel gemaakt van rustieke vlas, elegante zijde, iriserend satijn, strikte katoen, verfijnde chiffon en nobele fluwelen kan het ontwerp uniek en onnavolgbaar maken.

Gordijnen selecteren, afgestoten door hun doel en stilistische richting. Als de slaapkamer is ingericht in de trends van de moderne of high-tech, zullen de Franse of Engelse gordijnen op moeten geven. Maar het interieur van de ruime, klassieke slaapkamer kan worden aangevuld met Franse gordijnen met weelderige dramatische plooien en een kleine slaapkamer met Oostenrijkse gordijnen.

Door het gebruik van textielontwerp kunt u de ruimte visueel aanpassen. De bekwame combinatie van kleuren van geconfronteerd met gestoffeerd meubilair, nachtkastjes en raambekleding zal helpen om de voordelen te benadrukken, de gebreken te verbergen.

Met lichte stoffen ziet een kamer van bescheiden formaat er ruimer uit. Met de hulp van beige en terracotta, kunt u de kleurtemperatuur verhogen, en grijze en paarse gordijnen - het interieur licht koelen. Gordijnen met verticale contraststrepen kunnen het plafond "optillen", met dwarsverbanden die bijdragen aan de "uitzetting" van de wanden.

Meestal draperieën op de ramen zijn beperkt tot een decoratieve functie en dienen als decoratie. Als de prioriteit niet alleen schoonheid, maar ook functionaliteit is, let dan op de lichtdichte, dikke gordijnen Inspire Blackout (Blackout).Gordijnfilters zijn gemaakt van een materiaal met hoge barrière-eigenschappen en bieden isolatie van zonlicht tot 100%.

decoratie

Accessoires zijn ontworpen om de sfeer origineel en exclusief te maken. Dankzij de afwerking wordt het interieur een weerspiegeling van de individualiteit van de eigenaars, wat een creatieve aanpak laat zien. Neutrale decoratie met heldere accenten - decoratieve kussens, bedsprei, nachtkastje, zal nooit saai worden. Het is alleen belangrijk om vast te houden aan het gekozen stijl- en kleurenpalet.

Het lichtpalet wordt verdund met heldere details: originele bloempotten met kamerplanten, boeken in donkere banden op een licht rek. De meest sappige en rijke tonen moeten in een klein decor zijn, het is onder deze voorwaarde dat de situatie expressief zal zijn. Focussen op een groot decoratief element - een foto, een tapijt, een salontafel, hij wordt ondersteund met behulp van kleine accessoires - kussens, servetten, kleine vazen.

Om scherpe contrasten te creëren in een klassiek licht interieur of in een Art Deco-ontwerp, wordt een zwart palet gebruikt. Zwart is de perfecte aanvulling op de witte achtergrond.Hier is het belangrijkste om de balans van kleur te observeren, anders krijg je geen wit en zwart interieur, maar een zwart-witte instelling.

Het volledig witte interieur is verdund met verschillende kleine zwarte vlekken, het is ideaal om zachte tinten te gebruiken: bruin, diepblauw, rokerig. Elke kleur kan een complete vervanging voor zwart zijn, terwijl de situatie eenvoudiger, verfijnder en moderner wordt.

verlichting

Harmonisch interieur toont de synchrone interactie van alle elementen, die elk op zijn eigen manier belangrijk zijn. De hoofdrol wordt aan het licht toegewezen. Het zijn goed gekozen verlichtingsarmaturen die betrokken zijn bij het creëren van een comfortabele en gezellige sfeer in de slaapkamer.

Het veranderen van de perceptie van het beeld van de kamer is een ander vermogen van bronnen van kunstlicht. Moderne verlichtingssystemen verschillen in de manier waarop het licht wordt gedistribueerd - direct, diffuus, gereflecteerd en het type lamp. De combinatie van verschillende manieren zorgt voor verbluffende visuele effecten.

Bij het plannen van de verlichting in de slaapkamer worden ze geleid door het oppervlak van de kamer, de indeling en indeling van het meubilair.

Om een ​​smalle kamer uit te breiden, moet de hoofdrichting van de lichtstroom een ​​langswand zijn.De uitgerekte ruimte kan visueel worden gecorrigeerd met behulp van een tegenlicht naar de verste wand. Gecombineerde verlichting - gereflecteerd licht + verspreid, draagt ​​bij tot de visuele uitbreiding van de ruimte tegelijk in alle richtingen. Een vergelijkbaar effect zorgt voor een felverlichte slaapkameromtrek.

Mooie ideeën voor interieurontwerp

In de fotocollectie presenteert het originele interieur van slaapkamers in een ander kleurenpalet en stijlprestaties. Er zijn verschillende oplossingen voor smalle ruimtes tot 20 vierkante meter. m. in een typisch appartement.

 • Ontwerp van een kleine slaapkamer in heldere kleuren.
 • Oorspronkelijk slaapkamerontwerp van 20 vierkante meter. m.
 • Een slaapkamer van 15 vierkante meter maken. m.
 • Slaapkamer 14 m² M. m.
 • Een voorbeeld van visuele toename van de ruimte in de slaapkamer 12 vierkante meter. m.
 • Ontwerp klassieke slaapkamer in heldere kleuren.
 • Contrast-uitvoering van een lichte slaapkamer.
 • Loft-stijl in het interieur van de slaapkamer van 20 vierkante meter. m.
 • Slaapkamerdecoratie in de stijl van hedendaags.
 • Lichte slaapkamer in een moderne stijl.
 • Klassieke stijl in het interieur van een lichte slaapkamer.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer