Wat te hangen in de slaapkamer boven het bed?

 Wat te hangen in de slaapkamer boven het bed?

Het lijkt een heel eenvoudige vraag die niet veel tijd kost om na te denken. Het eerste dat in je opkomt is een foto, behang, een mooie lamp. Tot op heden bieden ontwerpers echter honderden verschillende opties voor het decoreren van de kop van het bed en de muur erachter.

Wanddecoratie opties

De gewoonte om je huis in te richten, verscheen lange tijd in een persoon. Dit bracht het huis extra comfort, zorgde ervoor dat de kamer zich van de rest onderscheidde en liet zijn eigen verbeeldingskracht zien. Hiervoor werden allerhande beschikbare materialen gebruikt, bijvoorbeeld mooie, glimmende koperen platen achter het hoofdeinde of originele opschriften en tekeningen direct aan de muur.

Moderne mode dicteert zijn eigen voorwaarden voor het ontwerp van het slaapkamerinterieur en het gebruik van decoratieve ornamenten. Ze kunnen heel verschillend zijn: van beknopt en nauwelijks merkbaar, tot luxueus en duur.

 • Fresco's. Het oude type schilderij op nat gips verliest vandaag niet zijn relevantie. Dit type interieur past bij het interieur, ontworpen in de stijl van romantiek, modernisme, klassiek, barok. Als een plot van de afbeelding kunnen bijbelse scènes, beroemde schilderijen en andere ideeën worden gebruikt.
 • Gips. Stucwerk en pleisterwerk worden meestal gebruikt voor plafonddecoratie. Het kan een sierlijke rozet zijn voor een kroonluchter of een mooie rand. Voor de decoratie van de muur kunnen geometrische thema's worden geselecteerd (kolommen, bogen, bogen over het hoofdeinde). Gebruik ook elegante lijsten, bloemmanden en andere motieven.
 • Liefhebbers van beknopte, eenvoudige ontwerpen zullen zeker genieten van de stijlvolle, elegante wandversiering met kunststof of gipspleister. Hiermee kunt u interessant de muur bekleden, afzonderlijke delen selecteren en het oppervlak rondom de omtrek prachtig indelen.
 • Een muur decoreren met een tekening is de gemakkelijkste en snelste manier om een ​​origineel interieur toe te voegen. Figuur kan van verschillende inhoud zijn.Iemand geeft de voorkeur aan plantmotieven (bomen, een bloemenweide, een bos bloemen, een berkenbosje of een dennenbos). Iemand houdt van zeegezichten (zee, zand, zon, strand). Iemand wil geen afscheid nemen van zijn kindertijd (stripfiguren en sprookjesfiguren).

Andere veel gebruikte motieven zijn de sterrenhemel, regenbogen, vogels, vlinders, dieren, stadsgezichten. Afbeeldingen kunnen in verschillende technieken worden gemaakt en met verschillende materialen (verven, kleurpotloden, potloden).

 • Nog meer eenvoudige en beknopte versie - de inscriptie op de muur. Deze optie wordt vaak gebruikt in minimalistische interieuronderwerpen. Om dit te doen, eerder geschilderde muren en contrasterende kleuren van de inscriptie. Meestal is dit een beroemd citaat in een moedertaal of een vreemde taal, een regel uit een lied of film, een wijs gezegde, een grappige uitdrukking.
 • Liefhebbers van mooiere en spectaculaire ontwerpoptiesnatuurlijk geven ze de voorkeur aan laconieke inscripties luxe behang op de hele muur om de aandacht op deze muur te vestigen en er een helder accent van het hele interieur van te maken. Meestal zijn de overgebleven muren gemaakt in een versie met een enkele kleur van ingetogen kleuren.Een van de meest populaire afbeeldingen op de fotobehang zijn natuurlijke landschappen (bergen, watervallen, struikgewas, exotische tropen), planten (bomen, bloemen, fruit), stadsgezichten (nachtsteden, oude straten), monumenten van de architectuur, sterrenhemel, ruimte, dieren , abstractie, fantasietekeningen.
 • Kenners van klassieke en traditionele sieradenoptieswie behang als wandbekleding gebruikt, kan hun slaapkamer net zo interessant en modern decoreren. Voor deze perfecte combinatie van behang, meestal - eenkleurig en bont. Een andere interessante optie is het gebruik van behang met een enkel patroon, maar met een andere achtergrond. Achtergronden kunnen worden geplakt met verticale of horizontale strepen, in de vorm van een boog of een complexe geometrische vorm.
 • Glad geschilderde muren kan worden versierd met gestencilde afbeeldingen. Voor een kleine kamer is het het beste om een ​​vrij klein, onopvallend patroon (bloemen, vlinders, bladeren) op te pikken.

Naast andere, meer originele en ongebruikelijke ontwerpopties, is het mogelijk om gebruik te maken van contrasterende kleurtape om een ​​contourtekening te maken op een effen muur, open boeken of tijdschriftpagina's, gebreide servetten of vinylschijven.

Ongebruikelijke afwerking

Omdat de afwerking ook wordt gebruikt:

 • Tile. Dit materiaal wordt niet zo vaak gevonden in het interieur van de slaapkamer. Het kan echter worden gebruikt als een elegant laconiek decor. Keramiek, kunststof, glastegels of mozaïek kunnen worden gebruikt als kopbordrand of als geheel paneel op de muur achter het bed.
 • Houten lambrisering is een zeer interessante en originele inrichting. Hout is een natuurlijk materiaal met een speciale, unieke textuur, delicaat aroma en helende eigenschappen. Voor decoratie van het hoofdeinde kan worden gebruikt als een waardevol hout, en panelen van de meer betaalbare soorten hout. Het ziet er zeer ongebruikelijk uit met kunstmatig verouderd hout.
 • Textiles. Dit materiaal geeft veel verschillende opties voor het ontwerp van de muur. Het kan een gezellige overkapping zijn, en originele gordijnen, en een kleurrijke paneel-deken, gemaakt in patchwork-technologie, en zachte panelen. Textiel kan niet alleen worden gebruikt voor decoratie, maar ook voor muurisolatie en voor extra geluidsisolatie in een kamer.
 • Gipsplaten - een zeer volgzaam en plooibaar materiaal waaruit u de meest complexe en originele ontwerpen voor de wanden kunt maken. Hieruit kunt u de figuren snijden van mens, dier, vogels, bloemstukken, fantasie-ornamenten.

U kunt een doos maken en installeren over een bed van een originele vorm (halfronde, rechthoekige, vierkante) van gipsplaat. U kunt een meer complexe structuur met bogen maken, deze versieren met luifels, gordijnen, andere decoratieve elementen.

Om het interieur van de slaapkamer stijlvol en modern te versieren, kunt u verschillende materialen gebruiken: glas, papier, kurk, verf, metaal, steen, zand, schelpen en andere natuurlijke en kunstmatige materialen.

Wat kun je ophangen?

Naast interessant bekledingsmateriaal, is het mogelijk om de muur op verschillende andere manieren te versieren: door een decoratief ornament over het hoofdeinde te hangen, is het interessant om het slaapgedeelte te verslaan met behulp van decoratieve verlichtingsbronnen, en ook met planken van verschillende vormen en afmetingen.

Schilderijen - traditioneel en geliefd bij veel ontwerpopties voor de muren. Bovendien, niet alleen in de slaapkamer, maar ook in andere kamers. Afhankelijk van de inhoud, grootte en kleurbereik, kan de afbeelding de ruimte in de ruimte aanzienlijk veranderen: groter, ruimer, lichter,creëer een leuke of vrij strikte sfeer.

Er zijn verschillende opties om een ​​muur met schilderijen te versieren. Het kan een grote foto zijn of meerdere kleine, verenigd door een gemeenschappelijk thema en willekeurig in de muur of in een bepaalde volgorde geplaatst.

Poster. Zuinigere versie van de foto, die ook van tijd tot tijd kan worden gewijzigd.

Tapijt. Slechts een paar jaar geleden was het tapijt aan de muur in bijna elk huis te vinden. Tegenwoordig hebben velen deze traditie opgegeven, maar sommige gebruiken nog steeds mooie, kleurrijke, dikke of dunne tapijten om de muren te versieren.

Planken helpen niet alleen om het probleem op te lossen door souvenirs of prachtige snuisterijen in de slaapkamer te plaatsen, ze kunnen interessant en ongebruikelijk het interieur aanvullen. De eenvoudigste modellen zijn recht en de een boven de ander. Een interessantere optie is om planken van verschillende groottes in een dambord of een andere volgorde te plaatsen. Planken kunnen worden gemaakt in de vorm van complexe geometrische vormen, om meerdere lagen boven het bed te vormen, die zich boven het hoofdeinde bevinden, evenals aan de linker- en rechterzijde ervan.

9 foto

Een spiegel is een verplicht attribuut, zonder welke praktisch geen slaapkamerinterieur kan doen. Dit is vooral een functioneel object, daarnaast kunt u met een spiegel een kleine kamer visueel uitbreiden. Een mooi frame of een ongewone spiegelvorm dient ook als een stijlvolle en elegante toevoeging aan en decoratie van elk decor.

Decoratieve lampen vervullen ook meerdere functies tegelijkertijd. Met het warme, gedempte licht kunt u voor het slapengaan verschillende pagina's van uw favoriete boek lezen. Een mooi ontwerp van schansen is een extra element in de inrichting van de kamer.

Interieurontwerpideeën

De originele versie van het muurontwerp met schilderijen. De combinatie van deze in verschillende vormen en maten ziet er zeer harmonieus uit, dankzij het nauwe kleurenschema waarin ze zijn geselecteerd, en een interessante compositorische oplossing.

Een geweldige ontwerpoptie voor een kleine kamer. De heldere monochrome muren zijn gedecoreerd met een elegante contrastkleurige inscriptie met een beknopte inrichting. Simpel en smaakvol!

Een helder interieur op zich trekt voldoende aandacht. Vooral als het wordt ondersteund in een dergelijke verzadigde, zonoranje kleur.Iets schilderen van de witte verf over het hoofdeinde helpt om de diepe kleur enigszins te onderdrukken en het interieur subtieler te maken. Twee asymmetrisch geplaatste witte planken met een miniatuurbeeldje complementeren het decoratieve ontwerp van de muur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer