Schilderijen voor de slaapkamer

 Schilderijen voor de slaapkamer

Decor speelt een van de belangrijkste rollen bij het verbeteren van het interieur. Met behulp van goed gekozen onderdelen kunt u een kamer transformeren en een unieke, stylistische touch geven. Een van de meest populaire en spectaculaire decoratieve elementen zijn schilderijen. Vandaag zullen we in detail de rol van deze items in de slaapkamer onderzoeken.

species

De slaapkamer is niet zomaar een van de woonkamers, maar een echte gezellige hoek waarin je goed kunt uitrusten, slapen en afgeleid bent van alledaagse problemen. Zo'n kamer moet zo comfortabel mogelijk zijn om comfortabel te zijn.

Om een ​​aangename en mooie omgeving te creëren, moet u de juiste afwerkingsmaterialen, meubilair en natuurlijk inrichting kiezen. Met behulp van de nieuwste details kunt u de stemming en sfeer in de kamer radicaal veranderen.

Je kunt het interieur transformeren met behulp van goed geselecteerde schilderijen. Ze kunnen verschillende groottes, tonaliteit en textuur hebben. De keuze van geschikte opties hangt af van de basisstijl van de situatie in de slaapkamer en de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren.

Er zijn verschillende soorten van deze decoratieve elementen:

 • Reliëfschilderijen hebben een originele en aantrekkelijke uitstraling. Ze trekken de aandacht, vooral als je je toevlucht neemt tot een spectaculair spel van licht. Het reliëf in de afbeelding kan klein of uitgesproken zijn. De tweede optie is meer opvallend en kan de rol van een helder accent spelen in een comfortabele slaapkamer.
 • Modieus zijn tegenwoordig schilderijen, schetsen. Dergelijke opties zijn opmerkelijk voor gemakkelijke nalatigheid en natuurlijke schoonheid, die alleen aanwezig kan zijn in getalenteerde schetsen. Schetsbeelden zien er het best uit op de achtergrond van licht of pastelkleurige decoratie en discrete meubels.
 • Textielschilderijen hebben een interessante uitstraling. Dergelijke details kunnen het interieur van de slaapkamer comfortabeler en zacht maken. Het meest succesvol zijn de onopvallende landschappen of bloemstukken op een doek van licht textiel met de toevoeging van kant.
 • De trend van de afgelopen jaren is het realistische patroon van fotobehang. Vandaag kunt u in de bouwmaterialenwinkels een chique assortiment van dergelijke opties voor het ontwerp van de slaapkamer ontmoeten. Een van de meest populaire en gewilde afbeeldingen van landschappen en stedelijke panorama's.
 • Modulaire foto's zien er fris en aantrekkelijk uit in de slaapkamer. Moderne fabrikanten verrassen klanten met een breed scala aan scènes, dus het is mogelijk om de juiste optie voor het interieur van elke stijl te kiezen.
 • Positieve emoties geven realistische muurschilderingen van prachtige fotobehang. Ze kunnen worden afgebeeld als harmonieus landschap (stedelijk of natuurlijk), bloemstuk of je favoriete foto. De keuze is enorm.
 • Stijlvol en modern in de kamer ziet er een grote foto uit, die zich boven het hoofdeinde bevindt. Grote doeken kunnen verschillende tonaliteit hebben, afhankelijk van de basiskleuren van de kamer.

percelen

Tegenwoordig verkopen de winkels schilderijen met volledig verschillende onderwerpen, van klassieke natuurlijke composities tot geavanceerd surrealisme of veelzijdige abstractie. Laten we in meer detail de meest populaire opties bekijken die geschikt zijn voor het ontwerp van een slaapkamer.

Bijbelse thema's

Veel mensen kiezen bijbelse motieven om hun slaapkamers te versieren. Dit kunnen schilderijen met engelen zijn of scènes van de oorsprong van de wereld uit de Bijbel. Een dergelijk decor oogt harmonieus in het interieur in klassieke, antieke, barokke stijl, enz.

Tegen de achtergrond van dergelijke schilderijen kunt u houten meubels plaatsen in een pompeuze en aristocratische uitvoering.

Kruiden thema

Beelden van bloemen zijn erg populair. Dergelijke decoraties kunnen het interieur transformeren en met rijke kleuren verlichten. Een grote en heldere afbeelding met een bloemstuk kan bijvoorbeeld een lege muur in de slaapkamer decoreren. Soortgelijke afbeeldingen worden aanbevolen om op goed verlichte plaatsen in de kamer te hangen, omdat ze er in een tandem met natuurlijk licht erg mooi en aantrekkelijk uitzien.

Het is vermeldenswaard dat deze schilderijen geschikt zijn voor verschillende stijlen, van klassiek tot modern. Een harmonieuze foto met lichtroze rozen of pastelpioenen vindt op een romantische manier zijn plaats in een licht en luchtig interieur.

En op de achtergrond van een helder bed in een moderne stijl, zal een modulair beeld met rode klaprozen er harmonieus uitzien. Bloemen zijn de beste opties voor plaatsing boven het hoofdeinde.

Dergelijke foto's kunnen in elke kamer worden opgehangen: of het nu een kinder- of een familieslaapkamer is.

Een andere populaire picturale plant is sakura. Een foto met deze prachtige boom kan in het interieur van roze, paarse, paarse, witte, grijze en beige tinten worden geplaatst. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan grote doeken en deze boven het hoofdeinde van het bed te plaatsen.

Liefdesthema

Voor de slaapkamer zijn ideale schilderijen met liefde. Variaties van dergelijke decoratieve elementen kunnen erg veel zijn: van cartoons in cartoonstijlen tot volwaardige liefdescènes in de stijl van een klassieke roman.

Romantische schilderijen passen goed in het delicate interieur, ingericht in heldere, rustige en pastelkleuren. Zo zal een modulair beeld van een liefhebbend stel tegen de achtergrond van woeste zeegolven en zonsondergang er spectaculair uitzien tegen de achtergrond van zachte perzik of beige muren en een tweepersoonsbed met een hoofdeinde in de kleur creme brulee.

Gedurfde en contrastrijke afbeeldingen vinden hun plaats in helderdere, gewaagde en sensuele omgevingen. Dus een zwart-wit foto met een liefdesscène uit een oude film kan worden opgehangen boven een licht bed met contrasterende zwarte kussens en zwarte nachtkastjes.

dieren

Schilderijen met afbeeldingen van verschillende dieren zijn tegenwoordig erg populair. Deskundigen raden echter af om in het slaapkamerlinnen te hangen met roofdieren of onplezierige insecten. Als je nog steeds besluit om de kamer te versieren met vleesetende dieren, moet je niet kiezen voor agressieve composities met afschuwelijke grijns en scherpe klauwen.

Een uitstekend alternatief kunnen wolven zijn op de achtergrond van een winterlandschap. Zulke beelden zullen een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel en het oog net zo aangenaam maken. Met behulp van dergelijke details kunt u zelfs het meest eenvoudige en saaie interieur doen herleven.

In de slaapkamer kun je een mooie foto hangen, die een paard voorstelt. Deze dieren belichamen een natuurlijke schoonheid en gratie. Dergelijke doeken kunnen bijna in elke stijl in het interieur worden geplaatst - van country country tot aristocratische klassiekers.

Als je besluit een foto op te hangen in de slaapkamer met een prachtige leeuw met weelderige manen, dan is het aan te raden om de doeken te kiezen waarop dit dier zich in een koninklijke houding bevindt, in plaats van te jagen. Tegenwoordig zijn dergelijke afbeeldingen erg populair. Met hun hulp kun je het interieur transformeren en onopvallende zonnige kleuren erin brengen.

abstractie

Dynamische abstractie is geschikt voor de slaapkamer, maar dergelijke composities moeten worden geplaatst in gebieden die niet zichtbaar zijn wanneer u naar bed gaat. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat de schilderijen met de abstractie alleen geschikt zijn voor ultramoderne en futuristische omgevingen.

landschappen

Foto's met prachtige landschappen zijn ideaal om een ​​gezellige en ontspannen sfeer te creëren. De beste opties zijn composities voor de zomer en de lente.Je kunt dergelijke afbeeldingen niet alleen boven het hoofdeinde van het bed hangen, maar ook in gebieden die goed worden bekeken voordat je naar bed gaat, vooral als het landschap is gemaakt in rustgevende en niet-welsprekende kleuren.

De trend van de afgelopen jaren zijn de stadsgezichten met het beeld van hoge wolkenkrabbers en lawaaierige avondstraten met brandende lantaarns. Dergelijke opties zijn geschikt voor de decoratie van kamers in een moderne stijl. Afbeeldingen kunnen helder en verzadigd of dof en ingesloten zijn. Veel interieurs lijken harmonieus op zwart-witte straten in de stad.

Voor klassieke meubels zijn middelgrote en kleine schilderijen met pastel en aquarel stadsstraten van delicate tonen meer geschikt. Het kunnen bijvoorbeeld de romantische straten van Parijs zijn of de betoverende grachten van Venetië.

Water thema

Geschikt voor de slaapkamer en een foto van het wateroppervlak. Echter, met dergelijke schilderijen moet voorzichtig zijn. Voor dergelijke kamers is het aan te raden alleen dergelijke doeken te kiezen, die kristalhelder water met een aangename schaduw verbeelden. Overwoekerde vijvers van groenige kleur voor de slaapkamer is absoluut niet geschikt.

Als u een dergelijke foto maakt, moet u bedenken dat deze na verloop van tijd saai en verveeld kan worden. Volgens de leer van Feng Shui moeten dergelijke versieringen volledig worden verlaten, omdat ze een negatief effect kunnen hebben op de emotionele toestand en gemoedstoestand van een persoon. De volgende video zal je hier meer over vertellen.

Tips om te kiezen

Voor de selectie van schilderijen in de witte slaapkamer moet rekening worden gehouden met de stijl van het interieur en het kleurenpalet van meubels. Dus, tegen de achtergrond van witte muren en lichte bedden met vergelijkbaar beddengoed, zullen linnengoed met blauwe zeegolven, een tropisch strand of witte vogels in pastelkleuren er harmonieus uitzien.

Boven het bed met een zwart hoofdeinde en donkere nachtkastjes kunt u foto's hangen met een zwart-witte compositie, een vurige zonsondergang of rijke kleuren. Het decor kan in harmonie zijn met de schaduw van gestoffeerd meubilair of effectief contrasteren met het en met de decoratie van de muren.

Op een witte achtergrond zullen spectaculaire pastelkleuren eruit zien. Met behulp van schilderijen in dergelijke kleuren kunt u een zachte en kalme sfeer creëren, die zo belangrijk is voor de slaapkamer. In de omstandigheden van een donkere kamer zien monochroom, licht en foto's van neutrale tinten er harmonieus uit.

Als je besluit hetzelfde donkere doek op de donkere muur op te hangen, moet je de opties kiezen met heldere of witte details, anders wordt het decor samengevoegd met de afwerking.

Voordat u een geschikt decor kiest, moet u weten welke afbeeldingen niet in de slaapkamer mogen worden opgehangen:

 1. Plaats geen afbeeldingen van destructieve natuurlijke elementen, rampen, ongelukken en andere soortgelijke tragedies. Dergelijke composities kunnen leiden tot negatieve emoties en irritatie.
 2. In de slaapkamer van echtgenoten of een persoon die op zoek is naar een soulmate, is het niet aan te raden om foto's op te hangen met een eenzame figuur of trieste historische (religieuze, literaire) scènes.
 3. Het is niet nodig om in de familieslaapkamer te hangen en schilderijen met enkele afbeeldingen. Het kan bijvoorbeeld een eenzame boom, een bloem, enz. Zijn. Als je van deze plot van de afbeelding houdt, kun je twee doeken naast elkaar hangen.
 4. Hang geen te lichte en kleurrijke schilderijen voor het bed. Dergelijke composities zullen opvallen en voorkomen dat ze snel in slaap vallen.
 5. Het is beter om de schilderijen te verlaten die droevige en sombere scènes weergeven.Dergelijke afbeeldingen zullen de stemming van de eigenaren en hun emotionele toestand negatief beïnvloeden.
 6. Het is de moeite waard om de slaapkamer te versieren met schilderijen met regenweer of droevige herfstlandschappen. Dergelijke ontwerpopties kunnen ongelooflijk mooi en aantrekkelijk zijn, maar ze zullen droevige en depressieve gedachten oproepen.

Varianten van plaatsing in het interieur

Overweeg verschillende opties voor het plaatsen van schilderijen in het interieur op het voorbeeld van de leer van Feng Shui:

 1. In overeenstemming met deze beroemde leer moet de ruimte worden verdeeld in zones.
 2. Het is noodzakelijk om foto's in een kamer alleen op een van de muren te hebben. Er zouden zeer weinig van dergelijke decoratieve elementen moeten zijn (niet meer dan 3).
 3. Op alle doeken moet één plot worden bekeken.
 4. Het is beter om andere decoraties op de muren te weigeren.

Met de lering kun je verschillende afbeeldingen met hetzelfde of een soortgelijk motief ophalen. In dit geval zullen ze geen slechte energie uitstralen.

Afbeeldingen moeten in de volgende gebieden worden geplaatst:

 • De beste en meest gebruikelijke optie voor het plaatsen van doeken is een muur boven het bed. Een dergelijke beslissing zal het belangrijkste element van de slaapkamer visueel benadrukken.Maar het is noodzakelijk om rekening te houden met de hoogte van het hoofdeinde: het mag niet te groot zijn.
 • Vaak hangen mensen foto's boven nachtkastjes. Een dergelijke opstelling is acceptabel, maar decoratieve toevoegingen moeten zich aan beide zijden van het bed bevinden. Het is noodzakelijk om schilderijen van klein formaat en hetzelfde thema te kiezen. Het meest succesvol zijn de verticale doeken die het niveau van het plafond visueel kunnen veranderen.
 • Foto's kunnen aan de muur tegenover het bed worden opgehangen. Maar in dit geval moet u rekening houden met het doel van het decor. Als je een afbeelding kiest om snel en gemakkelijk in slaap te vallen, moet je de voorkeur geven aan een kalmere en vrediger compositie.

Als je het canvas nodig hebt voor een krachtige en snelle ontwaking, koop dan de optie met dynamische scènes.

Het is niet aan te raden om foto's op andere muren in de buurt van hoge meubels te hangen, omdat hun plot eenvoudig verloren kan gaan.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer