Hoe maak je een slimme kippenhok?

De bekwame regeling van het kippenhok hangt af van hoe de vogel zal voelen, en de hoeveelheid en kwaliteit van verse eieren zijn afhankelijk van de conditie. In de winter zijn er speciale voorwaarden voor thuiskippen vereist, dus in sommige gevallen is het nodig om automatisering te gebruiken.

Over het algemeen doen boeren alles met hun eigen handen, ze creëren bijvoorbeeld een bepaald klimaat voor de afdelingen, zorgen voor wandelen, bereiden nesten voor en leggen lagen aan. En de meest "gevorderden" gebruiken het "slimme kippenhok" -systeem.

Wat is een

Zorg goed voor je kippen, je moet alles doen zodat hun woning is uitgerust met automatisering. Dit is vooral belangrijk in de winter, wanneer luchten nodig is, zodat de vogel frisse lucht kan inademen.Het systeem genaamd "slimme kippenhok" biedt een hele lijst maatregelen om de omstandigheden voor het verblijf van pluimvee te verbeteren. Allereerst is het de moeite waard om uit te zoeken wat dit gebouw is.

Het bevat de volgende punten.

  • Schakel automatisch het licht in en uit. Dit betekent dat wanneer het buiten licht is, de verlichting in de kippenkamer moet worden gedoofd. Dit gebeurt meestal volgens een schema, omdat de vogel alleen bij daglicht snelt.
  • De kamertemperatuur moet op +15 +18 graden worden gehouden. Meteen moet worden gezegd dat hiervoor een thermostaat nodig is. Om warmte te leveren, heeft u apparatuur nodig en verwarming. In het land kunt u een film-infraroodstraler gebruiken - dit is de meest economische en efficiënte manier van verwarmen, waarbij geen overmaat zuurstof wordt verbruikt en de luchtvochtigheid normaal blijft. Voor vogels en mensen is het apparaat niet gevaarlijk.
  • Het is uiterst belangrijk voor de gezondheid en de hoge eiproductie van vogels om de deur automatisch te openen in de winter. Het kippenhok mag niet te snel openen en sluiten en de speciale ingebouwde sensor moet alleen reageren op vogels en op huiskatten. Zijn signaal maakt de laatste bang.Boeren hebben een oplossing gevonden en gebruiken RFID-sensoren, die een kip aan het been vastmaken. U kunt dus dag en nacht observeren van dieren in het wild, terwijl u passieve personen herkent die zich niet haasten.
  • Putgatautomatisering Het is ook belangrijk omdat natuurlijke ventilatie van het kippenhok op deze manier plaatsvindt, wat betekent dat er geen vocht, natuurlijk voorkomende schimmel zal zijn, evenals een gunstige omgeving voor verschillende infecties waaraan de vogel wordt blootgesteld.
  • Voor de volledige inhoud van de kuikenbehoefte en vochtigheidssensor, dit vereist een rit voor het raam. Er is echter een andere manier om dit probleem op te lossen - periodiek aangezet rioolbuis, uitgerust met een ventilator en toevoer- en uitlaatanemostaat, waarvan de belangrijkste functie de uniforme circulatie van luchtmassa's is.
  • Dit is niet alle wijsheid die wordt geassocieerd met automatische besturing. Idealiter kunt u deze systeemtellers toevoegen, van waaruit u alle metingen op afstand kunt doen via internet en beheer kunt beheren via het wereldwijde netwerk.

We mogen niet vergeten dat een enkel autonoom systeem niet genoeg is voor succesvolle landbouw.

Om de vogels goed te laten vliegen en comfortabel te zijn in een dergelijke geautomatiseerde woning, zal het nodig zijn om wat moeite te doen in andere woonpunten - lopen en voeden.

Kenmerken van elektrificatie van de kamer

De aanwezigheid van elektriciteit helpt bij het oplossen van verschillende problemen met betrekking tot de inrichting van lokalen voor het gevogelte.

Verwarming tijdens het koude seizoen

Experts raden het gebruik van geïmproviseerde verwarmingssystemen niet aan, omdat dit een bepaald risico is en er altijd een risico op brand bestaat. Het is beter om IR-zenders te gebruiken, deze worden op een plaats geïnstalleerd waar kippen zich kunnen verzamelen, of boven elk nest. In dit geval is het onredelijk om automatisering te gebruiken en de continue werking van de apparatuur verlengt de levensduur.

Luchtverhitters worden ook gebruikt en ze moeten zijn uitgerust met een automatische temperatuurregelaar. Toegestane in- en uit cycli zonder temperatuurregeling.

Coop ventilatie

Als er geen elektriciteit wordt geleverd, wordt natuurlijke ventilatie van de kamer gebruikt met verstelbare gaten in het onderste deel van het gebouw.Maar als het op de boerderij aankomt, zelfs als deze klein is, moet u een afzuigventilator installeren, wat betekent dat de elektrische bedrading voorbereid is.

verlichting

Zonder deze vereiste, is er geen manier om het in de winter te doen, omdat zelfs een paar vensters niet in staat zullen zijn om voldoende licht te leveren, en licht in de coop zou tot 12 uur per dag moeten zijn.

In een dergelijke situatie moet u zich opnieuw wenden tot een automatisch systeem uitgerust met een timer - u hoeft het dan niet handmatig te doen.

Als resultaat van talrijke experimenten en onderzoek kwamen veel beginnende boeren, die niet bekend zijn met de kenmerken van het automatiseringsproces, tot de conclusie dat het noodzakelijk is om te voldoen aan de Arduino-technologie. Hiermee kan zelfs de meest onwetende persoon het noodzakelijke automatische systeem voor verschillende doeleinden bouwen en in ons geval voor het optimaal functioneren van het kippenhok.

Tips voor het bouwen van een kippenhok vindt u in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer