Het kippenhok in de winter verwarmen: verwarmingsmethoden en geschikte soorten elektrische apparaten

Het verwarmen van het hok in de winter is een belangrijke gebeurtenis. Het creëren van thermisch comfort wordt beschouwd als een voorwaarde voor het kweken van vogels en is niet alleen te wijten aan bezorgdheid over de toestand van elk individu, maar ook gedicteerd door puur economische overwegingen.

De behoefte aan verwarming

Het creëren van een gunstig temperatuurregime hangt rechtstreeks samen met de productiviteit van kippen en is een noodzakelijke garantie voor succesvolle landbouw. Zelfs een lichte temperatuurdaling in het kippenhok, die meerdere dagen duurt, kan de eiproductie van de vogel drastisch "laten vallen" en de gewichtstoename door vleeskuikens merkbaar verminderen.Warmte speelt de rol van prioritaire detentievoorwaarden, samen met het voeren en het maken van de noodzakelijke aanvullende voedingen. Bovendien neemt in een koude kamer het risico op catarrale ziektes sterk toe en is er een merkbare afname van de immuniteit, en wanneer de temperatuur onder de 5 graden daalt, kan de vogel beenartritis krijgen. Ook kan een sterke temperatuurdaling in het kippenhok leiden tot de vorming van vorst en toename van de vochtigheid, wat onvermijdelijk leidt tot het optreden van infectieziekten van slachtkuikens en leghennen.

Het houden van vogels bij lage temperaturen heeft echter niet alleen invloed op de gezondheid van kippen. Naast het feit dat de eierproductie sterk daalt, zijn er problemen met het uitkomen van kippen. Dit komt door het feit dat de embryo's niet voldoende moederlijke warmte hebben, waardoor een zeer groot percentage niet-uitgekomen kippen sterft. Vanwege het feit dat de vogel het grootste deel van zijn calorieën niet hoeft te spenderen aan gewichtstoename, maar aan het verwarmen van zijn lichaam, is de voeropname bijna verdubbeld, wat, samen met een afname van de productiviteit, twijfel doet rijzen over het nut van het fokken van kippen.

In de winter is de optimale temperatuur in het kippenhok 10-15 graden Celsius. Het verhogen of verlagen van deze waarden schenden de biologische ritmes van kippen en hebben een nadelig effect op hun algehele conditie. Om de temperatuur in de kippenhokkamer te controleren, is het noodzakelijk om twee thermometers op te hangen. Een van hen moet bij de toegangsdeur worden geplaatst en de tweede dichter bij het plafond bij de bovenste baars.

Wanneer kun je niet verwarmen?

Om de verwarming van het kippenhok te organiseren, worden twee methoden gebruikt: kunstmatig en natuurlijk. Elk van deze heeft zijn sterke en zwakke punten, die verschillen van de anderen in energieverbruik, efficiëntie en hoeveelheid uitgegeven geld. Dus, voor de regio's in de zuidelijke of gematigde streken, is de natuurlijke methode redelijk geschikt. De belangrijkste voorwaarde voor het toepassen van deze methode is de afwezigheid van een significante afname van de nachttemperatuur en sterke wind. Als de temperatuur in een onverwarmde ruimte binnen 7 graden kan worden gehouden, is de natuurlijke methode rationeler en kan deze bij het uitvoeren van een aantal warmtebesparende maatregelen veilig worden gebruikt.

Het eerste doel van het opwarmen van het kippenhok is de vloer. Dit komt door het feit dat dankzij het verenpak het lichaam van de vogel niet bijzonder gevoelig is voor kou en het enige kwetsbare punt zijn de benen. Daarom moet eerst de isolatie van de vloer worden gemaakt. Voordat u begint met het leggen van de kachel, bestrooi het vloeroppervlak met gepoederde gebluste kalk met een snelheid van 1 kg / m2. De aanwezigheid van kalk zal het terrein van het kippenhok vrijwaren van het verschijnen van vlooien en teken. Vervolgens wordt de kalklaag bedekt met isolerend materiaal dat kan worden gebruikt als zaagsel, gevallen bladeren of stro. De totale dikte van de laag moet 25-30 cm zijn.

Het meest effectieve middel voor natuurlijke verwarming van de kamer is mest. In het proces van oververhitting produceert de toorts een aanzienlijke hoeveelheid warmte, wat voldoende is om het kippenhok in de winter te "verwarmen". De enige voorwaarde voor het gebruik van mest is een verbod op het verwijderen van de oude, al vertrappelde koningskaars. In dergelijke gevallen wordt een laag nieuwe kunstmest bovenop geplaatst, met behoud van de eerder aangelegde mest.

Er moet aan worden herinnerd dat voor het verwarmen van de vloer in geen geval geëxtrudeerd polystyreen mag worden gebruikt. Dit komt door het feit dat het materiaal een lage verwerkingscapaciteit heeft en niet in staat is om overtollig vocht af te voeren. Hierdoor zal de kamer vochtig en ongeschikt zijn om kippen te houden. Betonnen vloeren verschuiven isolatiemateriaal en vervolgens ommantelde platen.

Na isolatie van de vloer, is het noodzakelijk om door te gaan naar de isolatie van de muren en het plafond. Om dit te doen, moet je alle scheuren dichten, en niet vergeten om een ​​klein ventilatievenster te vormen. Bij het bouwen van een kippenhok dat niet is uitgerust met kunstmatige verwarming, moeten dubbele wanden en een plafond worden gemaakt. De holtes tussen de twee oppervlakken zijn gevuld met polystyreen of minerale wol, bovendien mag de dikte van de isolerende laag niet minder zijn dan 15 cm. Kippen verdragen vorst tot 12 graden. De laatste fase van de isolering van de kippenhokken is de isolatie van ramen en deuren, die wordt uitgevoerd met behulp van polyethyleen of dikke stof.

Hoe te doen zonder elektriciteit?

De kunstmatige verwarmingsmethode vereist het gebruik van verwarmingsapparatuur, waarvan de keuze afhankelijk is van de buitentemperatuur, de grootte van de kamer en de financiële capaciteit van de boer. Elektrische, gas- en vaste brandstoftoestellen worden gebruikt om de stapels en kippenhokken te verwarmen. De eenvoudigste methode is de elektrische verwarmingsmethode, maar bij frequente stroomuitval of bij constante stroompieken in het netwerk is het gebruik van deze verwarmingsmethode beter om anderen te weigeren en te gebruiken.

Stook gas

Gasverwarming is van twee soorten: convector en water. Het watersysteem werkt volgens het volgende principe: de warmte die door de verbranding van gas wordt gegenereerd, verwarmt het water in de warmtewisselaar tot de gewenste temperatuur, waarna het koelmiddel, dat door de leidingen stroomt en de radiatoren binnenkomt, de ruimte verwarmt. De essentie van convectieverwarming ligt in het feit dat het apparaat geen leidingen heeft en geen verbinding heeft met radiatoren, alleen zichzelf opwarmt en eruit ziet als een grote elektrische verwarmer. Een van de voordelen van verwarming met gas is de mogelijkheid van snelle verwarming van het kippenhok en hoge energie-efficiëntie.

De nadelen zijn de hoge kosten van apparatuur en de behoefte aan constante menselijke aanwezigheid. Bij installatie van een gasketel is bovendien toestemming van gasdiensten en strikte naleving van de constructie van brandveiligheidsnormen vereist. Dit type ketelapparatuur is aan te raden voor gebruik op grote pluimveebedrijven, waar het apparaat en het onderhoud voortdurend gecontroleerd zullen worden.

Zweedse kachel

Verwarmen met metalen ovens is de gemakkelijkste en meest betaalbare manier om een ​​kippenhok te verwarmen. De dikke kachel verschilt in het eenvoudige apparaat, heeft geen dure service en regelmatig verlaten nodig. De essentie van het werk van de kachel is vrij simpel: bij het verbranden van vaste brandstof worden de metalen wanden van de kachel heet en beginnen ze hun warmte aan de kamer af te staan. De voordelen van deze methode zijn lage brandstofkosten, snelle installatie en gebruiksgemak.

De nadelen zijn onder meer de noodzaak om te voldoen aan brandveiligheidsvoorschriften., die verplicht is een reeks maatregelen uit te voeren om brand te voorkomen. Dergelijke maatregelen omvatten de constructie van een vuurvaste pallet en de bescherming van nabijgelegen houten wanden tegen hoge temperaturen.Bovendien vereist het gebruik van de kachel de constante aanwezigheid van een persoon, die wordt veroorzaakt door de noodzaak om voortdurend brandstof over te geven. Maar het belangrijkste minpunt van verwarming met behulp van de kachel is dat het niet mogelijk zal zijn om een ​​constante temperatuur in de kamer te handhaven.

Diesel kachel

Verwarming met dieselapparatuur wordt ook gebruikt voor het verwarmen van kippenhokken. Dergelijke planten kunnen de lucht in de kamer snel opwarmen en hebben, in tegenstelling tot de fornuizen, een temperatuurregelaar. Hiermee kunt u de intensiteit van de vlam wijzigen en de gewenste temperatuur in de kamer creëren. Dieselfabrieken zijn volledig brandveilig en milieuvriendelijk. Het nadeel van dergelijke systemen is de hoge kosten van dieselbrandstof, die waarschijnlijk niet de winst van de verkoop van kippen dekt.

Buleryanom

Dit type ovens verwijst naar luchtconvectie en is een goede oplossing voor het probleem van verwarmingshokken. De apparaten hebben een hoge energie-efficiëntie en kunnen op elke brandstof werken. Bovendien is de buleryan, net als alle convectiemodellen, vrij zuinig en beschikt hij over een hoog vermogen.Hiermee kun je ze gebruiken om grote pluimveebedrijven en boerderijen op te kweken.

Water verwarming

De methode voor het verwarmen van water wordt als het meest efficiënt en brandveilig beschouwd. Als de woning wordt verwarmd met behulp van een boiler met waterverwarming, dan is de ideale optie om het kippenhok te verbinden met het verwarmingscircuit van het appartementencomplex. Om warmteverlies tijdens het transport van de warmtedrager van het huis naar het kippenhok te voorkomen, is de ruimte om kippen te houden beter om dicht bij het huis te bouwen. In het geval van een afgelegen locatie van gebouwen, moeten pijpen die langs de straat lopen worden opgewarmd.

Verwarmd van het lichtnet

Het verwarmen van een kippenhok in de winter met elektrische apparaten is de duurste verwarmingsmethode. Er zijn veel soorten elektrische kachels en welke te kiezen, Elke landbouwer beslist onafhankelijk, op basis van zijn eigen budget, de beschikbaarheid van alternatieve warmtebronnen en het volume van gebouwen.

  • Ventilatorverwarming zorgt voor een constante circulatie van warme lucht en draagt ​​bij aan de bijna onmiddellijke verwarming van de kamer. Bovendien heeft het apparaat een hoog rendement, is het volledig brandveilig en zorgt het voor een gelijkmatige verwarming van het hele kippenhok.De nadelen van verwarmingstoestellen zijn hoge kosten, hoog stroomverbruik, overmatig drogen van lucht en hoge geluidbelasting.
  • Oliekachels qua uiterlijk lijken ze op radiatoren van waterverwarming en bestaan ​​ze uit een verwarmingselement en verzegelde containers, waarin zich binnenin olie bevindt. De voordelen van kachels zijn een laag stroomverbruik, mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van een thermostaat. Het relais zorgt ervoor dat het apparaat niet oververhit raakt en schakelt het uit zodra de temperatuur van het koelmiddel een vooraf bepaald merkteken bereikt. Apparaten produceren bovendien geen ruis, verbranden geen zuurstof en ruiken niet. De nadelen zijn een trage en ongelijkmatige verwarming van de kamer, het risico van olielekkage in geval van schade en zwaar gewicht.
  • kachels Dit zijn energiebesparende apparaten waarvan de essentie wordt gereduceerd tot de absorptie van koude lucht van onderaf en de terugkeer van verwarmde massa's naar boven. De voordelen van de apparaten zijn de afwezigheid van lawaai en geur, lage kosten en het behoud van de natuurlijke vochtigheid van het kippenhok. De nadelen zijn onder andere directe afkoeling en ongelijke verdeling van warme lucht.
  • Infraroodlampen en kachels handelen als volgt: hun stralen verwarmen alle vaste objecten, die langzaam afkoelen en hun warmte afgeven aan de kamer. Bovendien doden IR-apparaten bacteriën met succes en bieden ze betrouwbare bescherming tegen pluimvee tegen infectieziekten. Verwarmingstoestellen kunnen de gewenste temperatuur handhaven, uitgerust met automatische regeling en zeer zuinig. De nadelen zijn de hoge kosten van sommige modellen en de noodzaak om contact met water te elimineren, omdat in geval van spatten op het glas, de lamp kan barsten en falen.

Het kiezen van het juiste verwarmingssysteem voor een kippenhok maakt het mogelijk om op een efficiënte manier brandstof te gebruiken en vogels te helpen het winterse tekort aan ultraviolette straling te overleven.

Hoe de kippenhok in de winter te verwarmen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer