Zomer kippenhok: tekeningen en bouwproces

 Zomer kippenhok: tekeningen en bouwproces

In onze tijd houden veel boeren zich bezig met het onderhouden en fokken van pluimvee. Voordat een dergelijk levend wezen wordt aangeschaft, is het noodzakelijk om hiervoor hoogwaardige "huisvesting" te bereiden, die zowel comfortabel als veilig zal zijn. Je kunt zo'n structuur zelf bouwen. Laten we in detail bekijken hoe het correct moet worden gedaan.

Vereisten voor constructie

Als u besluit om een ​​kippenhok van hoge kwaliteit op uw eigen perceel te bouwen, moet u eerst vertrouwd raken met een aantal vereisten waaraan een dergelijke structuur moet voldoen. Alleen als aan deze voorwaarde is voldaan, heb je een echt betrouwbaar huis, waarin de kippen zich prettig voelen.

 • Het is uiterst belangrijk om het kippenhok te voorzien van betrouwbare bescherming tegen de penetratie van andere roofzuchtige dieren. Hiertoe zijn de hokken van hen uitgerust met verschillende hekken en sluiten ze ook alle bestaande gleuven op, zodat ze geen geschikte plaats worden voor andere levende wezens.
 • In het zomerhuis moet kwalitatief hoogwaardige ventilatie aanwezig zijn. Bovendien moet het bij dergelijke constructies mogelijk zijn om te ventileren om de optimale temperatuur te handhaven. In te warme en benauwde omstandigheden zullen de kippen niet erg comfortabel zijn, wat hun eiproductie negatief zal beïnvloeden.
 • Een zeer belangrijke vereiste is de afwezigheid van tocht in het huis. Alleen met inachtneming van deze regel is het mogelijk verschillende ziektelagen te voorkomen (sommige worden gedurende een zeer lange en moeilijke tijd genezen). Bovendien is de ruimte waarin er geen tocht is, ideaal voor dergelijke huishoudelijke wezens.
 • Thermische isolatie is ook noodzakelijk, maar niet altijd. Als het kippenhok een zomerhok is, dan kun je zonder een dergelijke toevoeging, vooral als je in een comfortabel of warm klimaat leeft.
 • Goede verlichting moet aanwezig zijn in het huis.Bovendien omvat deze categorie zowel natuurlijk als kunstlicht. Zonder dergelijke componenten kan de productie van kippen aanzienlijk verminderen.
 • De loods moet zich op een stille en rustige plek bevinden. Bouw dergelijke voorzieningen niet in de buurt van wegen en andere lawaaierige objecten. Kippen houden van rust en stilte, en vreemde geluiden kunnen leiden tot hun chronische angst, die hun eiproductie en algemene gezondheid negatief zal beïnvloeden.

tekeningen

Alvorens tot de onafhankelijke bouw van een hoogwaardige pluimveestal over te gaan, is het van groot belang om er een gedetailleerde tekening van te maken. Het moet alle dimensionale en structurele parameters van de toekomstige constructie aangeven. Je moet ook rekening houden met in dit stadium en hoeveel kippen je zal bevatten. Het aantal doelen hangt af van de grootte van het gebouw. Beschouw een paar voorbeelden van tekeningen van dergelijke erecties voor verschillende aantallen lagen.

 • Voor 10 kippen Je kunt een klein huis bouwen met een plat schuin dak. Op de hoogste muur moet een lange houten deur worden geplaatst, en ernaast is een klein venster. Verder moet deze structuur een omheind terrein bevatten om te wandelen.Het is het beste om de gaasafsluiting te sluiten.
 • Voor 5 lagen Je kunt een klein zomerhuisje maken met een driehoekige vorm met een eenvoudig zadeldak van het opgerolde materiaal. De helling van houten basis in dit ontwerp kan slechts 30 graden bereiken, en de breedte van het bovenste deel - 813 mm. In zo'n omgeving zal een klein aantal kippen erg handig zijn.
 • Voor 20 kippen heb een pen een beetje meer nodig. Om dit te doen, kunt u een houten huis met een zadeldak bouwen, gecombineerd met het gebied dat is toegewezen voor het lopen van de vogels en omheind gaas. De breedte van het loopgebied kan oplopen tot 95 cm, en de lengte - 98 cm .De lengte van het huis zelf kan in dit geval 88 cm en 100 cm hoog zijn.

Selectie van materialen

Voordat u een sterk zomerhuis bouwt, moet u alle benodigde materialen correct selecteren. De keuze van geschikte bouwmaterialen zal afhangen van de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de toekomstige constructie. Vogelplekken worden aanbevolen om te worden gemaakt van planken. Dit bouwmateriaal is absoluut veilig, milieuvriendelijk en duurzaam. Het bevat geen schadelijke verbindingen die een persoon of een dier kunnen schaden.Dergelijke structuren hoeven meestal niet verder te worden geïsoleerd, omdat deze materialen zelf worden herkend als tamelijk warmteverbruikend. Houd er echter rekening mee dat de wanden in het huis van de planken een optimale dikte van ten minste 20 cm moeten hebben.

Als u een hoofdstructuur wilt opbouwen, is het toegestaan ​​om zich tot bouwmaterialen als baksteen te wenden. Dergelijke erecties verschillen qua betrouwbaarheid en duurzaamheid, maar extra verwarming is ook vereist. Zonder dit, zal het kippenhok altijd koud zijn, vooral als het weer buiten slecht is. Vaak zijn bakstenen gebouwen binnen bekleed met planken om gunstigere omstandigheden te creëren voor de kippen om te leven. Voor de vervaardiging van een vogelstal is het verboden om plaatijzer te verkrijgen, omdat het erg wordt verwarmd onder invloed van zonlicht. In een dergelijke omgeving zouden legkippen extreem ongemakkelijk zijn.

Hoe te bouwen?

Coop voor de zomer gebruik echt jezelf maken. Bij het uitvoeren van al het benodigde werk, is het belangrijk om te vertrouwen op eenvoudige instructies en materialen van hoge kwaliteit te gebruiken. Dit moet natuurlijk rekening houden met alle vereisten die van toepassing zijn op dergelijke bijgebouwen. Overweeg stap voor stap hoe je een zomerhuis kunt bouwen.

stichting

De eerste stap is om de basis voor te bereiden voor toekomstige bouw. Natuurlijk, als het gaat om een ​​zomerproduct, is het niet nodig om dergelijke installatiewerkzaamheden uit te voeren, maar ze zijn niet overbodig. Kortom, tijdens de bouw van huizen voor legkippen, wordt een lint- of kolomfundering gemaakt. Welke optie u ook kiest, u zult in elk geval een hoogwaardige betonoplossing, cementsamenstelling of baksteen moeten voorbereiden.

De tape-basis is zo gemaakt.

 • Eerst moet het geselecteerde gebied voor de constructie van de stal worden gereinigd van eventuele zwerfafval en vervolgens worden verwijderd uit de bovenste laag (ongeveer 25-30 cm).
 • Vervolgens moet je een gat graven. De diepte moet ongeveer 30 cm zijn.
 • Leg hierna een kussen van grind en zand op de bodem van de put.
 • De volgende stap is de constructie van bekistingen. Om dit te doen, selecteert u het juiste bord. De breedte van de bekistingbreedte moet ongeveer 25 cm zijn.
 • Plaats een waterdichtingslaag onder de bekisting, bijvoorbeeld dakleer.
 • Versterking met staven uitvoeren.
 • Nu kunt u de foundation gieten.

Het is toegestaan ​​om te beginnen met het bouwen van een houten structuur nadat de fundering volledig is uitgedroogd.Houd er rekening mee dat de afmetingen van het geprepareerde gebied geschikt moeten zijn voor de grootte van het geplande kippenhok. Voor de vervaardiging van de kolom moet de fundering eerst worden opgemaakt. Verder langs de omtrek van de voorgestelde constructie, worden pijpen vanaf de meter binnengedreven. Houd er rekening mee dat de steundelen niet meer dan 30 cm boven het maaiveld moeten zijn en dat de ondersteunende details extra worden versterkt met cementmortel en steenslag.

Paul

Om de vloer te installeren, moet u eerst houten logboeken installeren. Ze worden parallel aan het kleinere deel van de constructie geplaatst. Om dit te doen, wordt een bord bevestigd aan de onderste rand, met een afmeting van 10x5 cm .De stap tussen de planken moet ongeveer 60 cm zijn en vervolgens wordt bladmateriaal gelegd op de blokken, die kunnen worden gebruikt om muren af ​​te werken. Deze doeken moeten van begin tot eind worden geïnstalleerd. Ze moeten met schroeven worden bevestigd. Hun dop moet op een vlakke ondergrond zijn gemonteerd.

wanden

Nu is het noodzakelijk om de wanden van de schuur voor kippen te bouwen. Voor de bouw wordt het aanbevolen om hun gedetailleerde tekeningen en schema's voor te bereiden. Meestal zijn de muren van het kippenhok gemaakt van hout. Andere materiaalbases zijn omhuld met hetzelfde materiaal.Natuurlijk kun je je wenden tot andere bouwmaterialen, maar hout wordt als optimaal beschouwd. Probeer bij het voorbereiden van de muren geen gaten en spleten achter te laten, want roofdieren en koude lucht in geval van slecht weer kunnen er vervolgens doorheen dringen. Naast platen is het toegestaan ​​om multiplexplaten of riet te monteren. Vaak worden huizen voor lagen gemaakt van een speciale adobebaksteen. Als u de muurvoeten wilt verwarmen, is minvat of klei gemengd met stro hiervoor ideaal.

dak

Na het voltooien van het proces van het bouwen van muren, moet u overgaan tot de vervaardiging van de tweede belangrijke fundering - het dak.

Voorbereiding van het dak voor het huis heeft een aantal functies die uiterst belangrijk zijn om te overwegen.

 • Het wordt aanbevolen om een ​​constructie met dubbele hellingshoek te maken, omdat deze uitstekende beschermende eigenschappen heeft en u het interieur van de constructie tegen vochtige, natte neerslag kunt beschermen.
 • Om het dak van het kippenhok te versieren, kunt u standaard dakbedekkingsmaterialen gebruiken. Meestal wordt hier dakbedekking voor gebruikt, leisteen of tegel - de keuze is aan u.
 • Het dak heeft extra thermische isolatie nodig.Hiertoe is het toegestaan ​​om te verwijzen naar zo'n populair materiaal als de minerale wol of om spaanplaatvellen te gebruiken.

Ontwerpen met twee hellingen verschillen van elkaar doordat ze de mogelijkheid hebben om een ​​compacte zolder uit te rusten. Het is meestal opgeslagen voer voor vogels en verschillende apparaten die nodig zijn voor de verzorging ervan. Nadat u de installatie van plafondbalken hebt gemonteerd, kunt u overgaan tot de installatie van vloeren. In dergelijke gevallen is het mogelijk om borden te gebruiken. Materialen zoals geëxpandeerde klei of speciale steenkoolslakken zijn ideaal voor isolatie.

ventilatie

Goed geïnstalleerde ventilatie is een belangrijk onderdeel van een hoogwaardig kippenhok in de zomer. Dit systeem zorgt voor frisse lucht in de schuur. De goedkoopste en meest betaalbare optie is natuurlijke ventilatie. Het bestaat alleen uit het luchten van de erectie. In dit geval moet het venster dat verantwoordelijk is voor de kap kleine afmetingen hebben en boven het deurblad of direct aan het plafond liggen. Natuurlijk heeft dit elementaire schema nogal wat nadelen, omdat samen met de lucht, warmte de ruimte zal verlaten. Een speciaal systeem van het uitlaatgastype is erkend als effectiever.Het wordt aanbevolen om het te monteren als er minstens 20 lagen in de schuur zijn. Het is mogelijk om een ​​vergelijkbare constructie onafhankelijk voor te bereiden.

Het is zo gedaan.

 • Eerst moeten er in het dakbedekkingsmateriaal gaten worden gemaakt voor de installatie van buizen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de ingang voor luchtverplaatsing opzij moet worden gezet.
 • De standaard pijp kan worden vervangen door speciale dozen gemaakt van platen, maar dergelijke structuren moeten worden geverfd of geplamuurd.
 • Buizen voor de overdracht van luchtmassa's moeten zich op 20-40 cm van het dak bevinden. De uitlaatpijp moet zich ongeveer 1,5 m boven de dakconstructie bevinden.
 • Voor extra bescherming tegen water worden de randen van de buizen aangevuld met speciale kleine parasols.

Om een ​​optimale circulatie te verzekeren, moeten de ramen in de kippenstal op tegenoverliggende muren worden geïnstalleerd. Gebruik in dit geval een speciale ventilator die in het venster is geïnstalleerd. Run dit eenvoudige systeem zal handmatig moeten. Daarnaast zijn er speciale sensoren die het mogelijk maken om de vochtigheidsgraad in het gebouw onder controle te houden.

Interne structuur

Aan de interne opstelling van het zomer kippenhok moet niet minder verantwoord worden benaderd dan aan zijn onafhankelijke constructie. Vaak kost dit proces vrij veel vrije tijd.

Het is beter om te vertrouwen op de volgende nuttige aanbevelingen.

 • Bereid je voor op goede kippen. De diameter van deze onderdelen moet ongeveer 3-4 cm bedragen en tussen de afzonderlijke palen moet een inkeping van 35 cm worden gehandhaafd.
 • Kwaliteitsresten kunnen worden gemaakt van afvalmateriaal. Bijvoorbeeld geschikte oude dozen of dozen.
 • Feeders worden aanbevolen op de meest geschikte plaatsen voor kippen. Eén laag moet niet minder dan 15 cm lang zijn van de feeder.
 • Plaats extra voercontainers in het kippenhok. In de regel worden ze op 15 cm boven de vloer bevestigd. Op dergelijke plaatsen moet grind altijd worden gestort. Het is noodzakelijk voor lagen voor een goede eivorming.
 • Zet in een schuur voor kippen speciale bad. Om dit te doen, moet je een gratis container pakken en deze vullen met zand, as. Kippen houden ervan zulke baden in te nemen, omdat het de toestand van hun verenkleed gunstig beïnvloedt.
 • We moeten zorgen voor verlichting van hoge kwaliteit. Je moet niet te felle gloeilampen nemen - ze zullen de vogels irriteren. Het is beter om de voorkeur te geven aan zacht en warm licht.
 • Als u merkt dat er gaten of gaten ontbreken in de opgebouwde structuur, je moet absoluut van ze af komen. Anders zullen de kippen niet veilig zijn - niet alleen koude lucht, maar ook roofzuchtige "bezoekers" zullen in staat zijn om hen te bereiken.

Succesvolle voorbeelden

Een kundig uitgevoerd zomerhok huis zal niet alleen een gezellige en comfortabele woning voor gevederde levende wezens worden, maar ook een echte decoratie van het perceel buiten de stad of in het land. Dergelijke faciliteiten zien er in de meeste gevallen in de zomer geweldig uit tegen de achtergrond van goed verzorgd groen gras.

Een klein huis, geel geverfd, met een bruin getint zadeldak en witte ramen, zal er dus heel esthetisch aantrekkelijk uitzien samen met een ingeschoven maasvlak, met ondersteunende houten delen die met witte verf zijn geverfd. Zo'n nette structuur zal er nog aantrekkelijker uitzien als je er naast een bloemrijke beplanting regelt.

Prachtig uitziende houten kippenhokken, beschilderd met rijke rode verf.Zo'n opvallende kleur wordt vaak gecombineerd met witte details - ondersteunende elementen, dakbalken en steunen aan de onderkant. Het rooster in het gebied voor legkippen moet ook wit worden gekocht of in deze kleur worden geschilderd. De combinatie van rode en witte kleuren ziet er harmonieus uit tegen de achtergrond van netjes groen gras.

Een hoge kap van rode kleur op de steunen bedekt met gaas zal worden aangevuld met een dichte dakbedekking, bijvoorbeeld met tegels van een centrale schaduw. Voor de constructie moet een kleine scharlaken deur worden geplaatst. Het resultaat is een kleine, maar zeer handige stal voor 5-10 kippen. Het belangrijkste is om op de bodem van zo'n structuur het sterkste rooster zonder scheuren te plaatsen.

Hoe je een kippenhok met je eigen handen bouwt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer