Hoe maak je een eenvoudige kippenhok in het land?

Voor degenen die van het vroege voorjaar tot het late najaar in het land wonen, is het logisch om lagen te hebben en zich te laten smullen van zelfgemaakte eieren. In landelijke omstandigheden is het goed mogelijk om een ​​eenvoudig maar comfortabel kippenhok te maken.

Ontwerpkenmerken

Het kippenhok kan worden besteld bij een timmerman, kant-en-klaar kopen of het zelf doen. Er zijn veel soorten structuren, van een kleine draagbare versie tot een grootschalige structuur. Bij het ontwerpen van een kippenhok moet je een warme, maar niet hete plaats kiezen. Huis met nesten en zitstokken moeten boven de grond komen, het zal de vogels beschermen tegen de nacht koude en vochtige.

Mini-kippenhokken, voor meerdere vogels, worden gemakkelijk overgebracht naar een andere locatie. Ze kunnen worden gemaakt in de vorm van een brancard, op wielen worden gezet of eenvoudig in delen worden overgedragen.Grote percelen kunnen volumineuze kippenhokken met een ruim assortiment veroorloven. Soms zijn vogelhuisjes op verschillende verdiepingen gebouwd.

Kippen op gratis grazen haasten plezier. Maar degene die ze in de tuin durft te laten, zal zonder een oogst achterblijven. Eigenaren van pluimveehuizen hebben een uitweg gevonden, zoals een vogel om naar boven te lopen en groenten te redden. Ze bouwen lange netten uit een rooster, waarin vogels het kippenhok kunnen verlaten en het vanaf de andere kant kunnen binnengaan.

Met de zomeroptie in het zomerhuisje, kun je je leven helemaal niet ingewikkeld maken, het eenvoudigste kippenhok maken, in de vorm van een driehoek van verschillende leienplaten, en een kleine loopafstand, bedekt met een net. Wie houdt van complexiteit, kan een prachtig huis bouwen met een reeks huizen, ramen en bloembedden. Of een mini-huis voor slachtkuikens, vergelijkbaar met een echte landelijke hut.

Hoe je je eigen handen kunt bouwen

Voordat je begint met het bouwen van een kippenhok, moet je weten hoeveel vogels er in leven, de omvang van de toekomstige constructie hangt ervan af. Het vogelhuis in het land is redelijk realistisch om het zelf te doen, je hoeft alleen de stapsgewijze instructies te volgen.

Voorbereidende werkzaamheden

In elke bouwtijd is nodig voor de voorbereidende werkzaamheden.Deze omvatten: de keuze van locatie, project, materialen, voorbereiding van tekeningen en berekeningen.

Locatie selectie

Van het comfort van de vogel zal afhangen van de gezondheid en de kwaliteit van de eieren. Een goed gekozen plaats kan de eiproductie van kippen verder beïnvloeden. Op een warme zomerdag zullen de kippen zich ongemakkelijk voelen in de zon. Het is beter om ze onder een schaduwrijke boom te plaatsen. 'S Morgens zouden de schuine stralen van de zon moeten opwarmen en het kippenhok dat' s nachts is afgekoeld afvoeren, en hiervoor moet het zich aan de zuidoostkant van de bomen bevinden.

Het is beter om een ​​plek te kiezen voor de vogel weg van de tuin en de moestuin om het risico te elimineren dat chemicaliën het terrein binnendringen bij het verwerken van tuinbouwgewassen. Riolerings-, beerput- en compostputten mogen zich niet in de buurt van het kippenhok bevinden en lopen om infectie te voorkomen. Als u een kippenhok aan het huisje bevestigt, is het gemakkelijker om het te verwarmen en is het gemakkelijker om de vogel in de gaten te houden. Het is onmogelijk om bouwwerkzaamheden in de vallei uit te voeren, omdat de neerslag van het landperceel naar het kippenhok zal stromen.

Het is beter om een ​​haag rond het gevogelte te planten om ze te beschermen tegen wind en tocht. De vogel kan evengoed last hebben van hitte, koude en wind, dus al deze factoren moeten worden uitgesloten.Om het makkelijker te maken om de vogels onder controle te houden en ze op tijd voor de nacht te sluiten, moet het kippenhok worden bekeken vanuit de meest bewoonbare plaatsen in het land. Wanneer de kippen met pensioen gaan, moet je gewoon de deur achter hen sluiten.

project

De constructie moet beginnen met het voorbereiden van tekeningen en berekeningen. Op dit punt moet de plaats van constructie worden bepaald, een schets van het kippenhok opgesteld met verwijzing naar het terrein en de kardinaal. Het is noodzakelijk om aangrenzende gebouwen en bomen aan te geven, om rekening te houden met het niveau van schaduw, de windroos, om de aanwezigheid van tocht uit te sluiten. De tekening van het gebouw kan onafhankelijk worden gemaakt, rekening houdend met de eigenaardigheden van uw site, of lenen op internet.

Het bouwplan moet een plaats voor rustplaatsen, drinkbakken, feeders en wandelende vogels bevatten. Het is overdacht en aangewezen ventilatie, verlichting. Als u een kippenhok in de winter plant, overweeg dan het verwarmingssysteem. De afmetingen van het gebouw worden bepaald aan de hand van de berekening: twee kippen per vierkante meter plus 30% van het extra areaal onder de nesten. Maar in de praktijk zijn vogels meer geregeld dan wat de normen vereisen.

Bouwproces

Tijdens het constructieproces wordt alle werk in fasen uitgevoerd, met de nadruk op de tekeningen en berekeningen.In de beginfase wordt het terrein in kaart gebracht en de basis gelegd.

stichting

Voor verschillende kippen kun je een klein draagbaar kippenhok bouwen, het heeft geen basis nodig. Voor een groter project is een stichting vereist.

Ze zijn van drie soorten.

  1. Zuilvormige. Het gaat om de installatie van pilaren en de constructie van gebouwen op de frametechnologie.
  2. Stapel. Palen worden gebruikt als pilaren, die worden ingeperst op onstabiele gronden of op hellend terrein.
  3. Belt. De meest betrouwbare basis, het is gestort beton rond de omtrek van het hele gebouw.

Eenvoudige landopties gebruiken meestal het kolomvormige aanzicht van de basis, het is goedkoper en gemakkelijker uit te voeren.

De contouren van het toekomstige kippenhok moeten worden gegraven tot diep in de vriezer. Verdieping te maken met een stapfrequentie van twee meter. Het volume van de steun is ongeveer 20 cm en stijgt 40 cm boven het grondoppervlak.De bekisting kan worden geconstrueerd uit een ruwe plank van 60-80 cm hoog.Daarna versterken met wapening, de steunen plaatsen en beton gieten. U kunt vanuit elke hoek van het toekomstige gebouw aan het werk gaan. Bedek de overstroomde fundering met polyethyleen en laat een week staan ​​voor het drogen.

Paul

Wanneer de fundering wordt versterkt, is de kelder vastgebonden. Hiervoor worden vier balken met een dikte van 20 cm op het dakbedekkingsmateriaal gelegd, waardoor een doos ontstaat. Met behulp van metalen hoeken worden staven aan elkaar bevestigd.

Borden, op de rand (vertragingen) geplaatst, met behulp van spijkers worden aan het harnas bevestigd. De gebieden ertussen zijn gevuld met geëxpandeerde klei. Om de vogel tegen knaagdieren te beschermen, is het oppervlak vervolgens bedekt met een fijnmazig gaas met een overlap van een halve meter, die later naar de wanden zal stijgen. Top lay-out bord.

Construerend voor de vloer, is het beter om een ​​kleine neiging naar de deur te maken om verdere zorg voor het kippenhok te vergemakkelijken. Bij het werken met hout moet er rekening mee worden gehouden dat alle houten elementen moeten worden behandeld met antischimmel- en antivuurmiddelen. Warm de vloer op als de muren er al zijn.

Walling

De constructie van de wand moet beginnen met de installatie van zijrekken. Om een ​​sheddak verder uit te voeren, moet het verschil tussen de voorste en achterste rekken ongeveer een halve meter zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de helling van het dak niet in de richting van lopende vogels moet zijn.

Vervolgens wordt, met behulp van planken, de bovenste bekleding gemaakt en met spijkers aan de rekken bevestigd. Voordat u de kist installeert, moet u weten hoe groot de isolatie is. Thermische isolatielagen worden in de opening tussen de steunen gelegd.

In het gebied van de deur zijn ramen geïnstalleerd die openen voor het verlaten van vogels, dwarse geleiders. Als het frame klaar is, worden de vloer en het plafond met een snijplank genaaid.

dak

Om het dak te bedekken, moet je spanten voorbereiden. Om hun grootte te berekenen, meet u de afstand tussen de voorste en achterste pijler en voegt u nog dertig centimeter toe aan de overhang van het dak.

Spanten, zichtbaar op de rand, gemonteerd op de bovenste rand van het gebouw. De afstanden tussen de spanten zijn gelijk aan de breedte van de isolatie. De spanten zijn bedekt met polyethyleen, maken een krat en monteren de dakbedekking.

Om het dak te isoleren, worden er warmte-isolatieplaten gelegd tussen de spanten. In de noordelijke gebieden kunt u verschillende isolatielagen gebruiken. Er moet een paar centimeter ruimte overblijven tussen het dempingsmateriaal en de isolatie voor vrije luchtcirculatie.

Wandbekleding

De muren zijn omhuld na dakbedekking. Aan de buitenkant van het frame monteren ze staven waarop planken, multiplex, platen OSB worden bevestigd, met wat het kippenhok zou moeten worden genaaid.Tussen de rekken gelegd isolatie.

Dan is het kippenhok van binnenuit omhuld. De locatie van de ventilatieopeningen moet zonder huid worden gelaten.

Apparaat en maak het kippenhok klaar

Als de muren en het plafond worden behandeld met kalk, beschermt het de kamer tegen parasieten.

De vloer moet zijn gemaakt van warme materialen en cement, keramische tegels en bakstenen zijn er niet geschikt voor. Kippen zijn gevoelig voor reuma, als de vloer koud is, nat, zitten ze op hun poten en stoppen met lopen. Hout is het meest geschikte materiaal voor een kippenhok. Om het hout dat kippenmest bedekt niet te bederven, is de vloer bedekt met een dikke laag zand en zaagsel.

Het dak mag niet worden gebouwd van materialen die erg heet zijn in de zon of die veel lawaai maken van regen en wind. Kippen worden even slecht gedragen, zowel uit angst als uit oververhitting.

ventilatie

Voor stevige kippenhokken, kunt u een ventilatiebox onder het dak plaatsen. Kleine vogelhuisjes kunnen het doen met twee gaten met flappen op tegenoverliggende muren.

De beste optie zou een afzuigkap zijn die is uitgerust met een ventilator. Om een ​​dergelijk systeem te installeren, moeten twee vierkante gaten worden gemaakt op tegenoverliggende wanden.Een van hen zou veertig centimeter lager moeten zijn dan de andere. Een speciale ventilator wordt in het gat gestoken.

verlichting

Kippen zien slecht in het donker als ze bevriezen, of bang worden, beginnen te verstoppen en elkaar verpletteren. In dergelijke omstandigheden is het handig om regelbare verlichting te hebben met een soepele uitschakeling.

Nesten en nesten

Het is handiger om de roosting afneembaar te maken, zodat het gemakkelijker is om voor hen te zorgen en op verschillende hoogten te hebben. Om te roosteren moet een houten ladder komen, het is een breed bord met dwarsbalken.

Het is beter om de nesten met stro te bedekken en deze periodiek te veranderen. Hooi is minder geschikt, omdat het snel verdwijnt. Nesten moeten worden verduisterd, kippen houden er niet van om in fel licht te worden gedragen.

In het kippenhok moet je verschillende houten palen installeren op een afstand van 30-50 cm van elkaar.

feeders

Feeders zijn gemakkelijk te gebruiken als ze zijn gemaakt in de vorm van laden. Dan kun je in slaap vallen zonder het kippenhok binnen te gaan. Feeders worden meestal uit boards geslagen en op een lage hoogte geplaatst.

paddock vogels

Hoe meer ruimte voor wandelende kippen, des te lager het risico van verspreiding van infecties. Sommige eigenaren, met een groot aantal vogels, lopen verdeeld in secties om een ​​oogje te vermijden. De loopplaats moet droog zijn, die wordt verzorgd door zandige bodems of drainagesystemen.

Professionele tips

Voor de bouw en uitrusting van het kippenhok Sommige tips kunnen van pas komen:

  • Als je het gebied van het kippenhok berekent over het geplande aantal vogels, is het beter om met een marge te bouwen - in de toekomst kunnen er meer kippen zijn.
  • Als een klein kippenhok voor meerdere lagen wordt gebouwd, is het handiger om het op wielen te plaatsen. Dit zal helpen om het huis zonder problemen te verplaatsen en kippen zullen altijd verse weiden hebben.
  • Winterhut heeft solide materialen nodig (baksteen, steen), ze houden de warmte goed vast en zijn niet brandgevaarlijk, waardoor het mogelijk is om een ​​verwarming te gebruiken.
  • Wanneer de dagen korter worden en de kippen stoppen met rollen, kunnen ze "misleid" worden door extra verlichting, waardoor de "dag van het licht" wordt verlengd met behulp van lampen overdag.

Een comfortabel kippenhok zal vogels aanspreken, plus een goede verzorging. Als gevolg hiervan zijn actieve eiproductie en gewichtstoename verzekerd.

Hoe je een eenvoudig kippenhok kunt maken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer