Installatie van souterrainbeplating: installatiefuncties

De laatste fase in de constructie van gebouwen is hun buitendecoratie, waarbij elk constructie-element niet alleen prachtig moet worden gedecoreerd, maar ook beschermd tegen de negatieve impact van de omgeving. In dit geval moet speciale aandacht worden besteed aan de bekleding van de kelder, het is het hoofdgedeelte van het gebouw en bevindt zich op de grond zelf, waardoor deze wordt onderworpen aan de maximale mechanische belasting en de invloed van weersomstandigheden. Tegenwoordig wordt het populairste materiaal voor het afwerken van de kelder als een zijspoor beschouwd, omdat het goedkoop is en veel positieve eigenschappen heeft.

Wat is het?

De zijwandbeplating is een modern type bekledingsmateriaal dat op betrouwbare wijze de architecturale structuur beschermt tegen schimmels, hoge luchtvochtigheid en verschillende soorten beschadigingen. Bovendien is deze afwerking een originele decoratie van het buitenste gedeelte van het gebouw.Siding is gemaakt in de vorm van geëxtrudeerde of gegoten panelen, die lijken op natuurlijke materialen. Voor de vervaardiging van producten met verschillende grondstoffen en unieke technologieën, dankzij deze decoratieve panelen worden gekenmerkt door uitstekende kwaliteit en zorgen voor een basisduurzaamheid.

Siding is in serie geproduceerd, dus de afmetingen zijn afhankelijk van het modelbereik van elke fabrikant. In de regel bestaat een reeks uit verschillende soorten panelen met dezelfde textuur, maar met een ander kleurengamma. Daarom is het met behulp van dit materiaal mogelijk om elk ontwerpidee te vertalen naar realiteit en is het interessant om de structuur te ontwerpen en deze een individuele stijl te geven. De panelen kunnen worden bekleed als privéwoningen en andere soorten gebouwen. Het installeren van het product is eenvoudig, dus zelfs een beginnende meester kan het aan.

kenmerken van

De enorme vraag naar gevelbekleding is te wijten aan zijn prestatiekenmerken. Het materiaal heeft zich met succes in de markt bewezen, omdat het veel positieve eigenschappen heeft. De panelen zijn gemaakt van verschillende grondstoffen, dus elk type heeft, afhankelijk van de componenten, zijn eigen eigenschappen.De meest populaire decoratie is de metalen versie van de gevelbeplating, deze is gemaakt van gegalvaniseerd staal en bedekt met een speciale beschermfilm. Metalen panelen ze rotten en roesten niet, zijn goed bestand tegen mechanische belastingen, maar hun dikte maakt het materiaal zwaar, en dit bemoeilijkt het proces van transport en installatie.

Niet minder in kwaliteit en acryl gevelbeplating, het is gemaakt van moderne polymeren, dus het product is bestand tegen temperatuurveranderingen en vochtigheid. Het enige nadeel van het materiaal is de complexiteit van de installatie, omdat de geringste onnauwkeurigheid bij de installatie verplaatsing van de panelen kan veroorzaken en chips op hun oppervlak verschijnen. Bovendien is deze gevelbekleding bestand tegen chemische oplossingen, dus het is duur. Een alternatieve optie voor acrylbekleding is vinyl. Het is gemaakt in de vorm van horizontale en verticale panelen, het materiaal is betaalbaar, duurzaam, maar onstabiel tot mechanische schade en vereist speciale installatietechnologie.

Ziet er prachtig uit in modern design. vezelcementbeplating, de panelen zijn gemaakt in een brede keuze aan kleuren en texturen.Panelen kunnen baksteen en natuursteen imiteren. Het product is gemaakt van cement, versterkende vezels en minerale vulstoffen, die tijdens de productie in een monolithisch paneel worden geperst. Een dergelijke gevelbeplating is duurzaam, heeft een flexibele structuur en is bestand tegen vuur. Maar ondanks de positieve voordelen zijn vezelcementpanelen vrij kwetsbaar en kunnen ze gemakkelijk worden gebarsten of gechipt.

Om het gebouw na de afwerking een ongewone look te geven, kiezen de ontwerpers voor houten gevelbeplating. De panelen zijn gemaakt van hoogwaardige polymeren en gecomprimeerd hout, waardoor het externe product moeilijk te onderscheiden is van het natuurlijke materiaal. In tegenstelling tot eerdere soorten gevelbeplating, is hout veel langer en niet vatbaar voor chippen. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende grootten en diktes, hebben een rijke selectie kleuren, zodat ze perfect passen in elke stijl van de architecturale structuur. Het belangrijkste nadeel van het materiaal is de hoge prijs, maar als u gevelbeplating van kunstmatige materialen koopt, zal het goedkoop zijn.

Populaire fabrikanten

Voorpanelen zijn een onmisbaar materiaal voor de decoratie van de kelder.Omdat elk jaar de vraag ernaar groeit, proberen fabrikanten constant de markt aan te vullen met nieuwigheden. Tot op heden wordt een enorm scala aan panelen gepresenteerd, niet alleen binnenlandse, maar ook buitenlandse handelsmerken. Beoordeling van bekende fabrikanten leidde verschillende bedrijven:

 • Docke. Dit is een gezamenlijk bezit van Duitsland - Rusland. De producten van het bedrijf worden gekenmerkt door een hoge sterkte en prachtige textuur, waardoor het materiaal idealiter decoratieve steen, baksteen en zandsteen imiteert. De speciale productietechnologie maakt het product betrouwbaar in gebruik, een dergelijke afwerking kan tot 50 jaar duren, met behoud van de oorspronkelijke eigenschappen.
 • Alta-profiel. Dit is een Russisch merk dat de markt heeft gevuld met een uitstekende verzameling gevelbeplating. Speciale aandacht moet worden besteed aan panelen die zijn ingericht met thema's die zijn gewijd aan Altai, de Kaukasus, de Alpen en Tibet. Het materiaal is ook verkrijgbaar met imitatiematten en meer dan vijf soorten stenen.
Docke
Alta-profiel
 • Canada Ridge. Onder dit merk worden hoogwaardige decoratieve panelen geproduceerd met de textuur van kleine en grote stenen, bakstenen, leisteen en rotsachtig puin.Ongebruikelijke kleurnuances maken het mogelijk om ontwerpideeën uit te breiden en elk gebouw stijlvol te versieren. Bovendien beschermt een dergelijke voering de basis betrouwbaar tegen de externe invloed van de natuur.
 • Nordside. De producten van dit bedrijf hebben zichzelf over de hele wereld met succes aanbevolen, omdat het wordt gekenmerkt door positieve operationele eigenschappen en beschikbaar is in verschillende kleuren. Er zijn panelen met zowel gehechte als niet verbonden naden. Door de hoge kwaliteit van de panelen kan de basis betrouwbaar tot 50 jaar worden gebruikt. Siding met imitatie van natuursteen en metselwerk verdient speciale aandacht in de collecties van het bedrijf.
 • Exteria. De Amerikaanse fabrikant presenteerde zijn product niet alleen in de vorm van traditionele gevelbeplating, maar produceerde ook unieke panelen met de textuur van geslepen steen en natuurlijke ceder. Baksteenpanelen hebben een ruw oppervlak en zien er uniek uit. Dankzij een speciale verftechnologie is het moeilijk om een ​​tekening van een echt materiaal te onderscheiden.
Canada Ridge
Nordside
Exteria

Berekening van de hoeveelheid materiaal

Voordat u de kelderbeplating installeert, moet u het vereiste aantal panelen correct berekenen.Hiervoor wordt de omtrek van het te trimmen oppervlak gemeten en wordt het type afwerkmateriaal bepaald, omdat dit verschillende grootten kan hebben. De ondergrond kan worden ommanteld met vinylbeplating, de lengte van de panelen is van 2,5 tot 4,0 m en een breedte van 20-30 cm. Metaalbeplating is een goede optie, de lengte varieert van 50 cm tot 6 m, en de breedte is afhankelijk van de profielhoogte en niet meer dan 3 cm Voor vezelcementplaten zijn ze standaard verkrijgbaar in de lengte van 3 tot 3,6 m en hebben een maximale breedte van 30 cm.

Om het materiaal te berekenen, wordt de verkregen indicator van de oppervlakteomtrek gedeeld door de gemiddelde lengte van de panelen (0,9). Als gevolg hiervan wordt het aantal elementen voor één rij bepaald. Dan is het noodzakelijk om het aantal rijen zelf te berekenen, rekening houdend met de breedte van de panelen en de hoogte van de fundering. Als de afwerking in twee rijen wordt uitgevoerd, wordt het aantal onderdelen vermenigvuldigd met twee en wordt het totale materiaalverbruik verkregen. Het is ook belangrijk om het vereiste aantal startrails te bepalen, hiervoor moet het aantal delen in één rij in twee worden verdeeld.

Tijdens het plateren van de kelder zal worden geïnstalleerd en ebb. Aangezien hun gemiddelde lengte 2 meter is, wordt de omtrek van het gebouw conventioneel in tweeën gedeeld.Het uiteindelijke resultaat is het aantal onderdelen, maar het is de moeite waard om te overwegen dat bij het installeren van de bruikbare lengte 1,95 m zal zijn.

opleiding

Het afwerken van de souterrainbereiding, zoals elk ander type bouwwerk, begint met het voorbereiden van de fundering. Maar het belangrijkste verschil van deze dekking is dat het oppervlak niet hoeft te worden geëgaliseerd en bepleisterd. Daarom is de afwerking ideaal voor het decoreren van oude huizen van gordelroos of adobe. In dit geval is het voldoende om de staat van de basis te controleren en als er uitstekende uitsteeksels op de kap zitten, moeten deze worden verwijderd. Vervolgens moet u alle componenten berekenen en een krat of frame maken waarop de panelen worden gemonteerd.

Het is wenselijk om de kist van metalen profielen te maken, ze zijn veel sterker dan houten staven en ze hoeven niet te worden bedekt met speciale impregnering. Het eerste profiel wordt op een afstand van 5-10 cm van de grond bevestigd, als er een betonnen stoep rond het gebouw is, dan kunnen de profielen er rechtstreeks vanaf worden geïnstalleerd. Wat betreft de afstand van het frame tot de muur, het kan anders zijn, omdat het afhankelijk is van het type installatie, als de isolatie gepland is om tussen de kelder en de gevelbeplating te worden gelegd, is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de isolatie.Voor een eenvoudige installatie zonder isolatie wordt de kist eenvoudigweg in een rooster bevestigd, waarbij de profielen loodrecht en evenwijdig worden geplaatst. Meestal zijn de vierkanten van het krat gemaakt in afmetingen van 50x50 cm

montage

Siding heeft een speciaal ontwerp, dus het kan alleen verticaal worden gemonteerd. De panelen worden niet horizontaal geïnstalleerd en als de ondergrond uitsteeksels buiten het vlak van de gevel heeft, zijn er ebben aan bevestigd. Sierplanken van sokkelplaten zijn eenvoudig, zodat iedereen het met de hand kan doen. Een eenvoudige instructie helpt beginners om de technische taak te voltooien:

 • Installatie van zijspoor wordt uitgevoerd op een houten of profiel frame met schroeven. Het houten frame voor het afwerken van het gebouw is behandeld met een hydrofobe samenstelling en antiseptisch, dus het is het beste om stalen profielen te gebruiken voor de omhulling van de mantel. Eerst wordt de eerste rij panelen bevestigd aan de kist, deze wordt gemonteerd in een speciale groef van de startplaat. Er moet van links naar rechts worden gewerkt. De bovenste rijen zijn lager bevestigd met zelfvergrendelde sloten.
 • Dan moet je de hoeken vormen. Om dit te doen, worden de extreme panelen gesneden, waardoor een kleine opening ontstaat en de hoeken worden bevestigd.Tegelijkertijd mogen bevestigingsmiddelen niet meer dan 1,1 cm in het frame worden geplaatst. De gevelbekleding moet zorgvuldig worden bevestigd, in een poging het paneel niet te vast aan te spannen.
 • Aan het einde van de rand van de bekleding sluit u de afwerkingsbalk. In dat geval, als de gevel en de kelder zich in hetzelfde vlak bevinden, wordt de afwerkingsbalk tegelijkertijd de startgevel.

aanbevelingen

De kelder van het gebouw wordt beschouwd als een van de belangrijkste elementen van de constructie, daarom moet de kwestie van de afwerking op verantwoorde wijze worden behandeld, materiaal van hoge kwaliteit worden gekozen en de installatie van alle technologieën worden gevolgd. Onlangs hebben veel meesters de voorkeur gegeven aan gevelbekleding voor plinten, omdat dit de beste optie is voor buitenwerk: het is goedkoop en heeft positieve beoordelingen. Om de beplating van de kelder kwalitatief te maken, moet u op enkele nuances letten:

 • Bij het kopen van een materiaal is het belangrijk om de kwaliteit te controleren. Als het product dezelfde kleur heeft zowel van binnen als van buiten, dan kan het worden gekocht. Vaak zijn er goedkope versies van het product, de achterkant is lichter, ze moeten worden losgelaten. Dit is van toepassing op de dikte van de panelen, deze moet overal hetzelfde zijn.In dat geval, als het materiaal niet voldoet aan de door de fabrikant aangegeven indicatoren, merkbare gebreken vertoont, is het niet geschikt voor installatie.
 • Om de kelder in harmonie met het algemene uiterlijk van het gebouw te trimmen, is het noodzakelijk om de juiste kleur en textuur van de gevelbeplating te kiezen. Onlangs zijn klassieke design-opties in zwang, wanneer de gevel licht is gemaakt en het dak en de kelder donker zijn. Bovendien moet de gevelbekleding mooi worden gecombineerd met de afwerking van het gebouw. Je kunt ook de basis, het dak en de gevel in één kleur versieren, maar met verschillende tinten. Het is wenselijk dat het ontwerp warme kleuren kiest, zodat het gebouw er monolithisch en stijlvol uit zal zien.
 • Installatie van panelen moet worden uitgevoerd volgens de technologieën die inherent zijn aan elk type gevelbeplating. Omdat de minste onnauwkeurigheid de afwerking kan bederven en de coating niet lang meegaat.
 • Veel soorten gevelbeplating zijn niet bestand tegen mechanische schade, dus bij de installatie ervan is het de moeite waard om te overwegen en de montage voorzichtig uit te voeren.

Raadpleeg de volgende video over de kenmerken van de installatie van souterrainbeplating.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer