Stenen gevelbeplating: de voor- en nadelen

De snelle ontwikkeling van technologie heeft een positief effect op het verschijnen op de markt van hoogwaardige en meer geavanceerde producten. Het effect van vooruitgang is ook van toepassing op de bouwmarkt, in het bijzonder materialen voor buitendecoratie van woongebouwen en algemene gebouwen. Vandaag de dag wordt gevelbeplating vooral populairder dan andere fineerproducten.

Speciale functies

Er zijn veel variëteiten van dergelijk materiaal, echter, tussen deze variëteit, opruimen onder een steen onderscheidt zich gunstig. De vraag naar dit materiaal is vooral te danken aan de lage kosten ten opzichte van natuurlijke producten voor de voering, wat niet het enige positieve kenmerk van het product is.

Bovendien is de buitendecoratie van dergelijke panelen een zeer actuele trend.met indrukwekkend praktisch potentieel. De keuze van de producten is indrukwekkend, waardoor het een geweldige kans is om een ​​nabootsing van bijna elk natuurlijk materiaal na te bootsen. Het is mogelijk om te bepalen dat het gebouw is bekleed met panelen, en niet een echte steen, alleen bij nader onderzoek en op korte afstand van de gevel.

Uitvoering van afwerkingswerken is een verplicht uitgavenonderdeel voor woningverbetering, de mogelijkheid om gevelbeplating te gebruiken zal een mogelijkheid bieden om dergelijke kosten te verminderen. Het materiaal is in feite een bekledingspaneel met een vergrendelingsprofiel aan de zijranden. De belangrijkste functie van het product is het beschermen van oppervlakken tegen externe factoren, evenals het ontwerp van een aantrekkelijke buitenstructuur.

Het zijn de gevelbeplatingproducten die het meest worden gebruikt voor het afdekken van een gebouw onder een bepaalde richting, omdat ze u toelaten verschillende natuurlijke materialen te kopiëren, zoals hout, graniet, baksteen, enz.

Het belangrijkste kenmerk van moderne stenen gevelbeplating is dat het materiaal lijkt niet zomaar op een enkel mineraal, maar het herhaalt perfect het uiterlijk van een bepaalde steen - kalksteen, marmer, schelpenrots en vele anderen. Met deze eigenschap kan de koper exact de steen aanschaffen die hij het meest aantrekkelijk acht voor zijn constructie en het algemene ontwerp van de site.

Meestal, een dergelijke gevelbeplating omhult alleen de kelder van het huis, waardoor de nodige accenten worden gelegd, met de nadruk op de aanwezigheid van de stichting van steen. Maar tegelijkertijd zijn er constructies waarbij gevelbeplating werd gebruikt, wat betekent dat de gehele muur van het gebouw moet worden afgewerkt.De kleurenversies van het materiaal liggen zo dicht mogelijk bij de natuurlijke tinten van een of ander eerste monster.

Om het effect te verbeteren, kunnen kleuren meer verzadigd zijn, wat een visuele gelijkenis met natuursteen oplevert vanwege het kleuraccent dat is aangebracht op de textuur van het product.

Er zijn solide materialen - witte of zwarte steen, waarvan de functie alleen als de esthetiek van het externe ontwerp wordt beschouwd. De panelen herhalen de verwerking en de vorm van het natuurlijke materiaal - er zijn gladde monsters, wilde en puinsteen, steentjes en veel andere producten.

Siding heeft een aantal positieve functies.

 • Eenvoudig stylen. Zelfs een dressoir dat niet veel praktische ervaring heeft, kan de gevel onder ogen zien. Dit komt door de aanwezigheid van de noodzakelijke elementen voor het afwerken van hoeken, ramen en andere specifieke plaatsen.
 • Dergelijke elementen kunnen zonder problemen een ongelijk oppervlak ommanteld worden. Draaibanken verbergen effectief alle bestaande tekortkomingen.
 • Het materiaal is pretentieloos in onderhoud. Het is voldoende om van tijd tot tijd de gevel te doven met waterdruk om het opgehoopte vuil weg te spoelen.
 • Het vermogen om te gebruiken in alle weersomstandigheden - producten hebben een goede weerstand tegen temperatuurschommelingen en de gaten in de elementen voorkomen de opeenhoping van overtollig vocht.
 • De grote operationele term die wordt geleverd met het hoge niveau van duurzaamheid en het bestaan ​​van fabrieksgarantiedienst die ongeveer 50 jaar duurt.
 • Betaalbare kosten.
 • Weerstand tegen ultraviolette straling, vochtigheid en chemische middelen.

types

Er zijn verschillende soorten siding onder steen.

 • vinyl - gemaakt van PVC, wat het een aantal voordelen geeft: lichtheid, het materiaal rot niet en corrodeert niet,weerstand tegen verschillende temperatuurindicatoren en mechanische belasting, milieubescherming. De nadelen van producten omvatten het risico van scheuren op afzonderlijke panelen wanneer ze met grote kracht mechanisch erop werken. Kunststof gevelbeplating is de meest geschikte optie voor het bekleden van gevels van huizen.
 • metaal materiaal dat is gemaakt van gegalvaniseerd staal, waardoor het meer gewicht heeft in vergelijking met andere typen. De positieve eigenschappen van de producten omvatten een hoge mate van sterkte, weerstand tegen vervorming en brandwerendheid. Dit type product verschilt echter behoorlijk van een grote prijs.
 • acryl Siding heeft enkele overeenkomsten met vinylelementen, maar verschilt qua productiekenmerken. De grondstoffen voor productie zijn acrylpolymeren met goede chemische weerstand.
 • Vezelcement Producten - een relatief nieuw type materiaal dat veel wordt gebruikt in Europa en nog niet zo lang geleden op de binnenlandse markt verscheen. De elementen onderscheiden zich door een hoge index van sterkte en weerstand tegen weersomstandigheden, daarom zijn ze een tamelijk duur type product.

Om een ​​keuze te maken voor een bepaald type product, is het noodzakelijk om rekening te houden met de omstandigheden van de installatie en kenmerken van de verdere werking: dit geldt voor het oppervlak voor installatie, klimaat, de aanwezigheid of afwezigheid van een verwarmde basis, de verlichting van de gevel, de mate van blootstelling aan het oppervlak van zonlicht.

Naast de indeling van het materiaal dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van gevelbeplating, het kan in types worden verdeeld volgens het kleurontwerp en de gestructureerde diversiteit van het gesimuleerde oppervlak:

 • verbrande steen;
 • canyon;
 • puin steen;
 • graniet;
 • rotsachtige steen en anderen.

Er zijn veel kleur- en textuuropties, omdat het assortiment constant wordt bijgewerkt met nieuwe, moderne modellen.

afmeting

Alle afmetingen van steenproducten zullen variëren, afhankelijk van de fabrikant. De geschatte afmeting van het paneel is 1x0,5 m. Daarom dekken twee elementen 1 m2 van de basis.

De meest voorkomende reeks gevelbekleding beschikbaar in de volgende maten:

 • de Granit-serie heeft een lengte van 1134 mm, een breedte van 474 mm en een dikte van 23 mm;
 • "Canyon" -serie - lengte 1158 mm, breedte 447 mm en dikte 20 mm;
 • De "Stein" -serie is 1198 mm lang, 426 mm breed en 25 mm dik.

ontwerp

Het gebruik van stenen gevelbeplating is een uitstekende optie voor een goedkope buitenkant van het gebouw. Bovendien fungeren de producten niet alleen als decoratief materiaal, maar ook als een element dat bescherming biedt tegen atmosferische verschijnselen van de muurbedekking van het huis.

De uiterlijke kenmerken van de producten vallen op door hun diversiteit, op de markt of in de catalogus van fabrikanten, kunt u de nodige textuur en kleur van de panelen kiezen. Voortbouwend op de ontwikkeling van designelementen die een steen imiteren, realiseren experts hun meest creatieve ideeën, dus het is gemakkelijk om modellen te ontmoeten die het uiterlijk herhalen van klein of groot steen, baksteen, leisteen, rond materiaal.

Afhankelijk van het type gevelbeplating, kan het ook verschillen in kleurontwerp, maar dit zal geen belemmering vormen voor de selectie van producten die bij uitstek geschikt zijn voor de stijl van elk buiten- en landschapsontwerp van de achtertuin.

Opties tegenover de gevel moeten van tevoren goed worden doordacht. Een goed idee zou zijn om de muren en de kelder van het gebouw te onderscheiden met behulp van verschillende texturen van materiaal en tinten. U kunt in dezelfde stijl allerlei gebouwen op de site plaatsen, bijvoorbeeld een tuinhuisje, een badhuis of een pension.

De beknoptheid van de voering hangt grotendeels af van de juiste selectie van onderdelen, waaronder: afwerking en startstrips, hoeken, componenten voor het afwerken van deur- en raamopeningen. Door de juiste keuze van dergelijke onderdelen is installatie snel en zonder onnodige problemen mogelijk. Dankzij een groot aantal panelen, hun vorm, topografie en tinten, kan het materiaal niet alleen aan de voorkant van het huis, maar ook binnenshuis worden geïnstalleerd.

Muren kunnen volledig of alleen op bepaalde plaatsen worden bekleed in combinatie met andere materialen voor de decoratie van kamers. Gladde gips in perfecte harmonie met het rotsachtige reliëf van het materiaal, en de imitatie van kasseien op de basis ziet er voordelig uit samen met de gebruikelijke zijpanelen.

De gevelbeplating die een steensoort herhaalt, kan in een hal worden gebruiktin de lobby of in de keuken. De keuze van panelen is erg groot, het belangrijkste is om de juiste oplossing te kiezen in het ontwerp van dit materiaal.

fabrikanten

Siding-getrimde gebouwen krijgen een expressieve en unieke uitstraling. Het is mogelijk om stil te staan ​​bij de variant van de bekleding onder metselwerk of imitatie van vrijwel elke natuursteen.Door het enorme aantal fabrikanten is het heel gemakkelijk om uw ideale oplossing te vinden in termen van kosten, kleur en textuur.

Er zijn verschillende bedrijven onder materiaalfabrikanten.

 • Alta-profiel - een bedrijf met productiefaciliteiten in Rusland, de producten van deze planten zijn populair vanwege de lagere kosten met de kenmerken en eigenschappen van het materiaal, niet minderwaardig aan buitenlandse tegenhangers.
 • Docke Company, wat de absolute leider is in dit segment op de binnenlandse markt. De gehele productlijn heeft een betaalbare prijs en is van hoge kwaliteit.
 • Vinyl gevelbeplating van uitstekende kwaliteit produceert Russisch bedrijf "Aelit". Producten worden veel gebruikt voor gevelbekledingen.
 • American Nailite Siding geproduceerd in de vorm van klassieke panelen met imitatie van marmer en baksteen, zijn de producten hoge kosten, in vergelijking met andere fabrikanten.
 • Fabrikanten kiezen voor Novik (Canada) is populair vanwege zijn producten, die wordt gekenmerkt door een verhoogde operationele levensduur. Ook is het materiaal goed in trek vanwege een grote verscheidenheid aan originele texturen van panelen.
 • Pools materiaal Vox Het heeft een kleine prijs, waardoor er veel vraag naar is.
 • Canada Ridge Het is bezig met de productie van moderne panelen die bestand zijn tegen grote temperatuurschommelingen, die tegelijkertijd niet vervagen van de zonnestralen en anti-shock eigenschappen hebben.
 • Koninklijke stenen panelen hebben een grote selectie van texturen en tinten, producten worden vervaardigd volgens Canadese technologie met constante kwaliteitscontrole.

Tips en trucs

 • Wanneer u materiaal voor gevelbekleding koopt, moet u zich houden aan algemene aanbevelingen - doe alleen aankopen in gespecialiseerde supermarkten, geef de voorkeur aan populaire fabrikanten, zorg ervoor dat u kennis maakt met de documentatie voor het product, onderzoek de garantievoorwaarden die van toepassing zijn op dit product.
 • Het is belangrijk om de kwaliteitskenmerken van de producten te begrijpen en een visuele inspectie van de elementen uit te voeren om de uniformiteit van hun dikte, de afwezigheid van defecten aan de buiten- en binnenkant van de panelen, het samenvallen van het patroon en andere belangrijke nuances te bepalen.

Prachtige voorbeelden

Om de gevel van het huis te transformeren, is een betere optie dan het onder de steen liggen niet te vinden.De wanden, betimmerd onder de steen, garanderen bescherming en een mooie uitstraling.

Een huis zal er spectaculair en esthetisch aantrekkelijk uitzien, waarvan de basis is bekleed met opruimen onder een grote steen van onregelmatige vorm in combinatie met panelen die de textuur van het scheepsboard herhalen in een contrastkleurenschema.

Blokhelling en stenen gevelbeplating zorgen voor een fantastisch ontwerp, dankzij deze afwerking zal het gebouw lijken op een magische toren, die perfect in het ontwerp van de site zal passen, en hij zal op zijn beurt het algehele ontwerp aanvullen met groene bomen en struiken.

Twee- of drie verdiepingen tellende huizen waarin alleen fragmenten van de muren (gevel, sokkel of muren) in de vorm van een bepaald patroon bekleed zijn met steen, zullen origineel en mooi zijn. Natuurlijke kleuren vervagen niet in de zon, dus een nette uitstraling van het gebouw wordt al vele jaren geboden.

    Het woongebouw en aangrenzende gebouwen op de site, waarvan de gevels zijn gemaakt in een enkele ontwerpoplossing die natuursteenafwerking imiteert, zal een meesterwerk zijn dat de status van de eigenaar van het huis benadrukt, goede smaak en schoonheid van natuurlijke materialen in een modern ontwerp, mogelijk dankzij materialen zoals stenen gevelbeplating.

    Installatie van kelderverdeler, zie de video hieronder.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer