Krat voor opruiming: soorten en technologie van installatie

Installatie van gevelbeplating omvat de bouw van kratten - het frame waarop het zal worden gemonteerd. Je kunt het materiaal direct aan de muur bevestigen, maar ze moeten perfect glad zijn en het klimaat in de regio - warm. De isolerende laag wordt exclusief onder het frame geplaatst. Vergeet de gaten voor ventilatie niet. Daarom is in veel gevallen de installatie van het frame vereist.

Functies en doel

Installatie van het frame vergemakkelijkt aanzienlijk naar het huis met zijspoor. Ten eerste verbergt het alle kleine onregelmatigheden van de muren. Als het materiaal direct aan het huis wordt bevestigd, zijn idealiter gladde wanden nodig, anders zal de gehele bekleding in golven gaan, scheeftrekken, de gevelbeplatingstrips worden vervormd en zullen op plaatsen barsten.

Ten tweede wordt de gevel met krat geventileerd, wat betekent dat vocht zich niet ophoopt onder de gevelbeplating. Ook kunt u met het kader de gebroken geometrie van de muren verbergen wanneer de diagonalen niet overeenkomen.

Ten derde kunt u met het frame doorgaan met extra externe isolatie. Vellen geëxpandeerd polystyreen of minerale wol worden tussen de profielen gestapeld, maar mogen niet uitstulpen. Het is belangrijk op te merken dat de isolatie niet alleen beschermt tegen de kou, maar ook tegen de zomerse hitte. Hierdoor zal de temperatuur in het gebouw in de hitte lager zijn dan buiten.

Ten vierde kunt u met behulp van de frame-installatie de gevel van een oud houten huis upgraden. Het is eenvoudigweg onmogelijk om de gevelbeplating rechtstreeks aan verrotte muren te bevestigen, en het gebrek aan ventilatie zal een vernietigend effect hebben op het hele gebouw. En herinrichting groeit al snel uit tot een hoofdstad, op voorwaarde dat het huis niet volledig instort.

Het frame kan zowel verticaal als horizontaal zijn, afhankelijk van het type bekledingsmateriaal. Als je de kist op de juiste manier maakt, zal de gevelbekleding snel en zonder verstoringen zijn.

Soorten kratten voor gevelbekleding

Er zijn twee soorten frames voor opruimen, afhankelijk van het materiaal: metaal en hout. Elk heeft zijn eigen kenmerken en nuances van installatie, maar het algoritme van acties is over het algemeen hetzelfde.

Metalen kist

De structuur van de lat wordt opgetrokken uit gegalvaniseerd of aluminiummetalen profiel met verhoogde stijfheid, U-vormig met gebogen randen. Ze roesten niet en zijn gemakkelijk bestand tegen het gewicht van de bekleding. Metalen kratten zijn verschillende keren duurder dan hout, maar het is niet bang voor vocht, temperatuurschommelingen, schimmel, knaagdieren en insecten. Zo'n frame is veel duurzamer dan hout. In dit geval is het gewicht van het hele frame minder, omdat het profiel lichter is dan de straal.

Typisch is de profiellengte 3-4 m. Als het huis erg lang of lang is, moeten de elementen van de lat worden uitgezet. Met metalen profielen is dit veel eenvoudiger.

Voor de installatie van het metalen frame is vereist:

 • UD-profiel (PN) - leidend metalen profiel, in plaats daarvan kunt u plafondmerken PP 60 * 27 * 3000 mm kopen;
 • CD-profiel (PS) is een rechtopstaand profiel, het is beter om CD-60 te kiezen, een kleinere doorsnede zal het gewicht van de gevelbekleding niet ondersteunen en de bekleding zal in de loop van de tijd vervormen;
 • CD-connector - nodig om een ​​profiel te maken, gekocht indien nodig;
 • Ophanging (ES-beugel) of beugel - noodzakelijk voor montage van het CD-profiel aan de muur;
 • hardware - voor het monteren van het UD-profiel.

De profieldikte moet minimaal 0,45-0,5 mm zijn. Het aantal profielen hangt af van de grootte van het gebouw, er wordt ook rekening gehouden met raam- en deuropeningen. Als isolatie wordt gelegd, is de steek van de profielen gelijk aan de breedte, meestal is dit 50-60 cm.Het PS-profiel is met schroeven van een geschikt formaat geleideprofiel gemonteerd. Het profiel heeft langsgroeven die de sterkte vergroten. Hardware wordt geselecteerd afhankelijk van het materiaal van de muren. Als het cellenbeton of baksteen is, zijn pluggen vereist. Voor houten wanden passen conventionele roestvrijstalen schroeven.

Houten kist

Krat gemaakt van hout - de goedkoopste optie. Het wordt snel geplaatst, de installatie is soms eenvoudiger dan de versie van het metaal. Dit plustereinde.

Van de minnen kan worden geïdentificeerd:

 • speciale behandeling van schimmel en insecten is vereist;
 • houdt niet van vocht, het is vervormd;
 • vatbaar voor krimp;
 • problemen met transport en opslag;
 • het is moeilijk stavoy-hout op te bouwen.

Voor de lat moet men de staven kiezen uit vochtbestendige en duurzame houtsoorten, bijvoorbeeld lariks. De doorsnede van het frame moet 50 * 50 mm of 40 * 50 mm zijn, kleiner in omvang kan het gewicht van de gevelbekleding niet dragen. De hardware wordt geselecteerd volgens hetzelfde principe als voor de metalen lat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de evenwijdige staven gelijkmatig zijn, zonder blauwe plekken van schimmel, knopen en delaminatie. Anders zal een dergelijk frame leiden tot de kromming van de gevel.Het vochtgehalte van de boom mag niet hoger zijn dan 15%.

De houten kist is perfect voor het fineren van vinyl gevelbeplating en huizen van hout. Het wordt aanbevolen om te worden gebruikt voor de installatie van oude houten gebouwen.

Installatie: stap voor stap instructies

De montage van kratten vereist geen speciale vaardigheden en is eenvoudig te monteren met uw eigen handen.

Alle werkzaamheden aan de installatie van het frame kunnen worden opgesplitst in verschillende fasen:

 • Lijn het oppervlak van de muur uit, ontmantel het videobewakingssysteem, verwijder de kabels, maak het gordijn vast of verwijder het.
 • Om het gebied rond het huis op een afstand van twee meter vrij te maken.
 • Bereid de gereedschappen voor.
 • Markeer.
 • Maak montage randen en inlijstopeningen.
 • Zet het verticale rek vast, effen de isolatie.
 • Veilige horizontale lateibalken.

Het is noodzakelijk om de muren van het huis voor te bereiden, omdat dunne gevelbekleding sterke onregelmatigheden niet kan verbergen. Als er openingen zijn, moeten deze worden afgedicht, bijvoorbeeld met schuim. In houten huizen kan de opening tussen de spijlen worden hersteld. Het is noodzakelijk om alle uitstekende elementen van de wanden te verwijderen, zoals camera's, lantaarns, decor, afvoerleidingen, elektrische kabels, gordijnroeden, sierlijsten en luiken. Gekraakte gips en afbladderende verf moeten ook worden verwijderd.Er moet speciale aandacht worden besteed aan de hoeken, deze moeten worden genivelleerd of aangepast door het frame, waardoor het metalen profiel wordt versterkt.

Om te voorkomen dat de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, moet het gebied rond het huis worden verwijderd: verwijder het puin en de te verplanten bankjes, bloemen en struiken. Wees voorzichtig met trapladders, trappen of steigers, als het huis hoog is. Draden die niet kunnen worden verwijderd, moeten worden geïsoleerd. Om dit te doen verbergen ze zich in gegolfde kabelkanalen. Je hebt nodig: een ijzerzaag of een slijpmachine (afhankelijk van het materiaal), een hamer, een schroevendraaier (bij voorkeur een batterij) of een boor met een speciaal mondstuk, een meetlint (ten minste 3 m), een constructiepotlood, een touw, een vierkant, loodlijnen, een niveau (betere laser, maar je kunt en bubbels, op voorwaarde dat dit correct wordt weergegeven). Om je handen en gezicht te beschermen, heb je speciale brillen en werkhandschoenen nodig.

Het wordt aanbevolen om het hele oppervlak van de muren te behandelen met een antiseptische oplossing en het maakt niet uit of het hout is of niet. Dit beschermt het huis tegen rottende isolatie van de muur.

Nu kunt u doorgaan met de constructie van het frame, maar u moet eerst de opmaak maken.Als de gevelbeplating horizontaal is, moet de markering voor de lat verticaal zijn; voor verticaal opruimen - horizontaal. Het draaien begint met de constructie van het profiel en de rails vanaf de hoeken van het gebouw. De kunststof hoek van de voering wordt aan deze hoekconstructie bevestigd.

De meest problematische plaatsen in de constructie van het frame - de nauwkeurigheid en de soepele locatie van de jumpers. Daarom zullen het niveau en het dalen de belangrijkste en populairste hulpmiddelen zijn. Om het werk te vergemakkelijken, kunt u het touw rekken: dergelijke bakens zullen het bevestigingsproces van het horizontale profiel van de lat aanzienlijk vereenvoudigen. De onderste beugel mag niet hoger dan 5-20 cm van de grond worden geplaatst. De afstand is afhankelijk van de mate van bevriezing van de grond. De bovenrail wordt vastgemaakt om de dakrand van 20-25 cm niet te bereiken, daarna moeten loodlijnen worden bevestigd.

Installeer eerst horizontale latten rond de omtrek van het huis boven en onder, evenals rond de ramen en deuren. Door openingen in te lijsten wordt de sterkte van de hele constructie vergroot. Om de hoeveelheid materiaal te berekenen, moet u niet alleen de grootte van het huis weten, maar ook openingen. Het is noodzakelijk om de algemene grenzen te bepalen en te delen door de lengte van het profiel.Aangezien er restjes te wijten zijn aan ramen en deuren, is het beter om met een marge te tellen.

Dan kunt u beginnen met het monteren van de profielen. Als thuis met isolatie, dan is de stap tussen hen gelijk aan de breedte van het materiaal, meestal 40-60 cm. Als er een sterke windbelasting in de regio is, dan kan deze stap minder worden gedaan. De minimale breedte is niet ingesteld, maar een te frequente stap verhoogt het materiaalverbruik voor het frame en de belasting op de wanden van het gebouw. Het gevelbeplatingmateriaal heeft ook invloed op de stap: bijvoorbeeld is 60 cm voldoende voor vinyl; het metaal is zwaarder, hier is het beter om de stap te verkleinen tot 40 cm.

Als het klimaat in de regio vochtig is, kan er een waterdichte laag worden gelegd met de isolatie. De totale dikte van de isolatie met alle lagen mag niet op verticale racks gaan, anders zal het subsysteem van de ventilatie verslechteren. Sommige gerolde isolatie bevatten al een laag waterdichting. Hoeveel verticale racks moeten worden geïnstalleerd, is afhankelijk van de toonhoogte. De berekening is heel eenvoudig: u moet de omtrek van het gebouw delen door de stapbreedte. U kunt voor elke stap een andere hoeveelheid berekenen om met een marge te kopen.

De volgende fase is de installatie van horizontale jumpers.Voor montage op de muurbeugel of ophanging wordt gebruikt. Voor het gemak kun je een paar bakens van touw maken. Het touw moet zeer strak worden uitgerekt, zonder door te buigen, anders is een verkeerde uitlijning van de profielen mogelijk.

Installeer horizontale bovendorpels in stappen van 60-70 cm. Te vaak zijn niet nodig omdat de gevelbeplating is bevestigd aan verticale frameprofielen. De installatie van elke rail wordt aanbevolen om het niveau te controleren. Als er een bias is, is het gemakkelijker om het onmiddellijk opnieuw te doen dan om wijzigingen aan te brengen in het reeds voltooide frame. Alle lamellen moeten elkaar ontmoeten op de hoeken. Na het blijft alleen om het frame opruimen.

De schriftelijke instructie is geschikt voor de constructie van een verticaal frame onder de horizontale opstelling van de gevelbeplating. Voor verticale voering moeten de standaardprofielen horizontaal zijn en lateien verticaal. Anders is het hele proces van het monteren van het frame vergelijkbaar.

aanbevelingen

Installatie van metalen en houten frame is iets anders. In metalen kisten wordt eerst een UD-geleiderprofiel langs de omtrek van het gebouw van boven en onder en rond de openingen gemonteerd. Zijn hoofdtaak is om de structuur te fixeren en stijfheid te geven.Een CD-profiel met een pitch van 50-60 cm staat er al loodrecht op en het profiel wordt met een ES-beugel of beugel aan de muur bevestigd. Tegelijkertijd laten brackets toe om de gespannen bakens niet te gebruiken. Het metaal kan uitzetten tijdens warm weer, dus het wordt aanbevolen om een ​​kleine opening tussen de profielvoegen te laten.

Houten frame is veel eenvoudiger te installeren. Het heeft geen horizontale lateien nodig, maar de startstrips voor gevelbekleding en rond openingen moeten noodzakelijk zijn. De staven van de randen kunnen verder worden versterkt met metalen profielen, evenals de hoeken. Dit geeft de structuur meer kracht, maar waardeert het niet enorm. De constructie van een houten frame kan niet worden gedaan bij regenachtig weer of bij hoge luchtvochtigheid. De boom absorbeert overtollig vocht en wanneer het is gedroogd, zal de hele structuur verdraaien.

Ook moeten alle staven worden behandeld met verbindingen van rotten, insecten en het verlenen van weerstand tegen vocht. Om dit te doen, moet je een droogplaats organiseren en ervoor zorgen dat de boom niet wordt gedraaid en vervormd.

Zelfs met een nauwkeurige berekening van het materiaal, is het beter om veilig te zijn en het 10-15% meer te kopen. Vanwege het raam en de deuropeningen moet het materiaal worden gesneden,en in het midden van een bar kan een huwelijk worden gepakt, vooral als een groot perceel wordt gekocht. Het resterende materiaal is altijd handig bij tuinieren. Veel winkels voor thuisverbetering nemen ongebruikte materialen terug terwijl de presentatie wordt gehandhaafd.

   Als de constructie van het frame met je eigen handen voor de eerste keer in je leven wordt gedaan, is het beter om op de structuur van hout te blijven. Het is gemakkelijker te installeren en goedkoper, beschadigde materialen zullen gemakkelijker te vervangen zijn. Als de belangrijkste eis duurzaamheid is of als het klimaat in een regio opmerkelijk is voor een hoge luchtvochtigheid, is het beter om een ​​metalen frame niet op te slaan en te bouwen. Het zal voor een lange tijd dienen en zal zijn kosten volledig terugbetalen.

   Hoe u profielen voor opruiming kunt installeren, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer