Installatie van metalen gevelbeplating

 Installatie van metalen gevelbeplating

Een van de vele manieren om het af te werken, is de zijspoor dat een grote rol speelt. Maar dit materiaal is niet altijd sterk genoeg, de enige uitzondering is de metaalversie van de coating. Het heeft verschillende soorten prestaties en moet strikt worden gemonteerd op een speciale technologie die een speciale beoordeling verdient.

types

Het gebruik van metalen gevelbeplating is niet alleen ontworpen om de gevel te beschermen tegen de destructieve effecten van de omgeving, maar ook om een ​​aangenaam uiterlijk van het oppervlak te bieden. Coating met gevelbeplating maakt het mogelijk dat de woning ten minste vijftig jaar blijft staan ​​en tijdens het werken met het, is het noodzakelijk niet alleen strepen toe te passen, maar ook aanvullende elementen.

Rollende ontwerpen moeten worden gekozen omdat ze mechanisch stijver en minder gevaarlijk zijn in termen van letsel.

 • "Boord van het schip" zogenaamd bij toeval, omdat het uiterlijk vergelijkbaar is met het materiaal dat wordt gebruikt voor de bekleding van houten vaartuigen. Deskundigen beschouwen het voordeel van dit ontwerp als een eenvoudige installatie en het gemak van daaropvolgende bediening. De panelen zijn goed bestand tegen vlammen en zijn milieuveilig, ze zijn maximaal 6 m lang en de eerste laag is een lichtgewicht frame van het verticale type.
 • "Blokhuis" ziet eruit als hoogwaardige logs, en niet alleen de kleur en vorm wordt gereproduceerd, maar ook de textuur van natuurlijk materiaal. In tegenstelling tot een natuurlijk blokhut, is het niet nodig om het materiaal met antiseptica te verwerken of te verven. Door de montage op de draaibank kunt u de structuur extra isoleren; lichtgewicht constructie en belasting op de muur, evenals de basis is relatief klein. Installatie is mogelijk in elk seizoen van het jaar.
 • "Euro beam" Het is een metalen analoog van een geprofileerde balk en overtreft het veel op het gebied van brandveiligheid. Je kunt dit type blokken zowel verticaal als horizontaal plaatsen.Het vrijgeven van individuele bestellingen helpt om geld te besparen, omdat het knippen, het monteren van panelen op exacte afmetingen en ijdel weggooien van afgesneden delen is uitgesloten.
 • Optie "Crown" valt op door zijn verhoogde mechanische sterkte en uitstekende weerstand tegen vuur. Hiermee kunt u eventuele defecten in constructies corrigeren en zelfs als het weer voortdurend het oppervlak van het huis op sterkte test, blijft het uiterlijk zeer goed.

Kenmerken van de berekening

Het belangrijkste kenmerk van de berekening van de behoefte aan metaalbeplating is de grote complexiteit ervan. Bijna altijd is het de moeite waard om contact op te nemen met experts, aangezien metingen en miscalculaties met behulp van een online calculator niet betrouwbaar genoeg zijn.

Het meest nauwkeurige werkgebied kan pas worden gemeten nadat de kist is gelegd - het is dan dat de lengte en hoogte van de wanden worden berekend.

Vereiste materialen en gereedschappen

Onderdelen voor het monteren van metalen gevelbekleding moeten volledig aan het begin van het werk zijn. Het is mogelijk om de schroeven te vervangen door spijkers, maar de stalen opties zullen niet werken - alleen gegalvaniseerd.De noodzaak om schroeven met afdichtingspakkingen te kopen, komt alleen voor als de vellen worden vastgemaakt. Dan laat het rubber niet toe dat water naar de plaats van de plak dringt en des te meer om diep in te dringen.

Het wordt aanbevolen om bevestigingsmiddelen te selecteren die overeenkomen met de toon van het basismateriaal, zodat ze volledig zijn gecombineerd en een aantrekkelijk uiterlijk hebben.

Om een ​​profiel onder een log of een ander gewenst uiterlijk te schilderen, zullen niet alle soorten verf nuttig zijn. De beste oplossing is om een ​​decoratieve compositie direct samen met de gevelbeplating te kopen. In de meeste gevallen wordt reparatieverf verkocht in containers van 100, 200 en 1000 g - het is ontworpen om kleine krassen te schilderen of de snijpunten te sluiten. Voor de toepassing van deze compositie is een match nodig, je kunt deze vervangen door een wattenstaafje. Een speciale kleurstof rust op een gegalvaniseerde laag en bovendien is het uitstekend tegen ultraviolette stralen; de hulplijnen worden in stappen van 0,4 m ingesteld, dus het is vrij eenvoudig om het aantal dat ze nodig hebben te berekenen.

Montage technologie

Het snijden van metalen gevelbeplating in exacte afmetingen moet onmiddellijk worden gemaakt op het moment van aankoop. Ondanks de weerstand tegen weersinvloeden, is het beter om dit materiaal onder een luifel op te bergen, en het liefst in een droge, goed geventileerde ruimte.Het is verboden om zelfs kleine en lichte voorwerpen op de platen te leggen om schade te voorkomen. Het is noodzakelijk om zorgvuldig te controleren hoe plat het oppervlak is om de blokken te verbinden.

Het is onaanvaardbaar om bladen en panelen helemaal te monteren, omdat thermische uitbreiding dan in het algemene geval zelfs onbelangrijk is en onaangename verrassingen kan opleveren.

Stap voor stap instructies voor montage

opleiding

Begin met het snijmateriaal: stroken en individuele vellen. Het is erg belangrijk om in dit stadium geen fouten te maken, omdat het dan mogelijk zal zijn om economischer te kiezen en het werk naar behoren te doen. De metalen film moet vóór installatie worden verwijderd. Als het wordt blootgesteld aan ultraviolet licht, zal het verwijderen van de coating erg moeilijk zijn. Tijdens het werken heeft u een schaar of een zaag nodig voor het zagen van metalen onderdelen.

Bulgaars geknipte vellen aan de kant van de muur kunnen niet - u kunt de beschermlaag gemakkelijk vervormen en versnelde corrosie veroorzaken. Met de pons is het eenvoudig om extra gaten voor bevestigingsmiddelen te maken. Met behulp van een pons kunt u de gaten stempelen en het metaal buigen nadat het is gesneden.Om de strips aan de schroeven vast te maken, gebruik je een schroevendraaier en als je nagels gebruikt, heb je een hamer nodig.

De behoefte aan een klinknagelpistool ontstaat alleen wanneer klinknagels in eenvoudige uitwendige hoeken worden ingebracht.

Het is ook noodzakelijk om sproeiers op de boor te gebruiken om de schroeven met afdichting te schroeven. Het gebruik van nietjes is niet erg rationeel, omdat experts denken dat ze niet betrouwbaar genoeg zijn. Roulettes met stoffen strips hebben de voorkeur voor het uitvoeren van metingen, aangezien een metalen band per ongeluk het te meten paneel kan krassen - roest kan zeer snel verschijnen en het materiaal dat sterk is in het algemeen, zal zijn kwaliteiten verliezen. Het is raadzaam om lange niveaus of laserhulpmiddelen te gebruiken - deze zijn duurder, maar gemakkelijker om mee te werken.

Om dezelfde reden als in het geval van een meetlint, zijn metalen vierkanten slechter dan plastic en houten varianten. De veiligheid van de werknemers zelf wordt gewaarborgd door een beschermende bril en handschoenen, omdat het zeer gemakkelijk is onbeschermde handen te beschadigen met gereedschappen, scherpe randen van metaal en andere gevaarlijke voorwerpen.

De verwerkingsorder is als volgt:

 • startende rijstroken;
 • met name moeilijke hoeken binnen of buiten, de gecompliceerde niveaus van connectoren;
 • gewone rijstroken;
 • eenvoudige hoeken en connector;
 • koof.

Zowel metalen als vinylspanen worden vanaf de onderkant van de lijn op de muur geplaatst en geleidelijk naar boven verplaatst.

latten

Een dergelijk subsysteem, zoals obreshetka, is ontworpen om de sterkte van de fundering voor de deklaag aan de voorzijde te waarborgen. In het interval tussen de profielen worden materialen vaak gelegd om te beschermen tegen binnendringend vocht en warmte die naar buiten gaat. De kist is gemaakt van hout en metaal, beide typen onderscheiden zich door hun sterke en zwakke punten. Omdat de betrokkenheid van specialisten vrij duur is, is het beter om het probleem grondig te bestuderen en het werk zelf te doen. Hout is milieuvriendelijk en maakt het gemakkelijk om er metalen strips bovenop te leggen, maar het is niet duurzaam genoeg, dus de investering zal snel verloren gaan.

Het is raadzaam om een ​​hout te nemen met een afmeting van 5x5 cm, en het vochtgehalte van de boom wordt noodzakelijk geëvalueerd - het mag niet meer zijn dan 14%. Voorafgaand aan het begin van de werkzaamheden behandelen verantwoordelijke eigenaren of ervaren bouwers het natuurlijke materiaal altijd met vlamvertragers en ontsmettingsmiddelen.Het metalen frame is gemaakt op de profielen van de gipskartonplaat of op de geventileerde banen die de doorgang van de lucht naar binnen vergemakkelijken. De definitie van de opening wordt afgestoten door de specifieke kenmerken van het gebouw en het type gevelbeplating: het is meestal 30 cm, en alleen in geïsoleerde situaties is het nodig om de opening te vergroten tot 0,5 m.

Reiki-kisten op de onder- en bovenrand van het huis, op de hoeken en aan de voegen van de muren. Bij het installeren van de gevelbeplating verticaal montagetrap rent horizontaal. Als er openingen zijn voor deuren en ramen, moeten de lamellen op elkaar worden gemonteerd, zodat de installatie correct en perfect nauwkeurig is.

Dampscherm en waterdichting

Stukken thermische isolatiematerialen worden geplaatst in de openingen tussen delen van het profiel of houten planken. Glasvezel wordt erboven in de vorm van een film geplaatst, waardoor water naar buiten komt, maar niet in de isolatie komt. De dampscherm wordt door een nietmachine aan het houten frame bevestigd en op het profiel gelijmd. In beide gevallen zijn de gewrichten bedekt met plakband. Tijdens het werk kijken ze nauwlettend toe dat de isolerende dampfilm niet overmatig uitrekt en niet zelfs licht doorbuigt; pas na de voltooiing van de isolatiewerkzaamheden kan de installatie van het oppervlaktemateriaal beginnen met de technologie.

montage

Om de buitenste laag van opruimen te verzamelen, begint u zo nauwkeurig mogelijk de plaats te bepalen waar de originele strook moet worden bevestigd. Ze zoeken naar deze plek en zetten het laagste punt van het huis in relatie tot de horizonlijn. Op constructieniveau maken ze een rechte lijn 3-4 cm boven zo'n punt - dit is de lijn voor de onderkant van de eerste baan. Bevestig de gevelbeplating boven de kelder van het gebouw is alleen mogelijk met het gebruik van waterkering latten. Dergelijke ontwerpen worden op bestelling gemaakt en de voorbereiding van de schets en het vaststellen van exacte afmetingen is afhankelijk van de klant.

Docking kan worden gemaakt zonder een opening tussen de lamellen, in de buurt. De intensiteit van thermische uitzetting van het metaal is veel minder dan zelfs de beste opties voor plastic en vinyl. De enige openingen die worden uitgevoerd, zijn nodig voor meer comfort van de medewerkers, zodat ze tijdens de installatie geen krassen op het metaal maken en geen letsel oplopen. Werken met complexe extra elementen begint pas nadat de originele riem is bevestigd. Schroeven of spijkers worden aanbevolen om te worden gemonteerd met een opening van 20-30 cm.

De convergentie van bevestigingsmiddelen vanwege het feit dat complex in constructiedetails erger en grilliger is.Alleen met deze methode kunt u voorkomen dat ze plotseling van de muur worden gehaald en overtreding van de integriteit van de gevelbekleding in het algemeen. Het wordt aanbevolen vooraf te weten te komen hoe groot de hoek in de producten van een bepaalde fabrikant is, zodat de geïnstalleerde blokken correct kunnen worden gedokt.

Het is raadzaam om eenvoudige hoeken te gebruiken, omdat ze:

 • relatief goedkoop;
 • gemakkelijk te doen met je eigen handen;
 • zonder onnodige problemen worden vervangen wanneer de noodzaak zich voordoet.

In deze fase van het werk is het ook noodzakelijk om de openingen voor deuren en ramen te omhullen, met gebruikmaking van lamelhellingen of een combinatie van een platband met een terugvloeiplaat. De breedte van de constructie wordt gekozen rekening houdend met de diepte van de groeven en hoe groot de dikte van de lat is. Gegoten delen worden onderaan de ramen geplaatst. Het is zinvol om de compositie zodanig samen te stellen dat alle lamellen in verschillende deuren en ramen zich op hetzelfde niveau bevinden, waarna het uiterlijk van de gevel symmetrisch en vrij mooi zal zijn. Bevestigingsmaterialen van gewone rijstroken worden op dezelfde manier gemaakt als bij vinylpanelen: elk blok dat nu in de hoogte is, schuift over naar de vorige totdat het op de vergrendeling klikt.

Om rijstroken te verbinden,Experts raden het gebruik van complexe H-ligamenten of vereenvoudigde patches aan. Maar het is heel goed mogelijk om deze twee elementen te verlaten bij het bedekken en om de strook te overlappen. Het opsluiten van de vergrendeling aan één zijde van het zijspoor helpt om de stabiliteit van de verbinding te vergroten. Houtafwerking betekent alleen blokken gebruiken met ovale technologische gaten. Voor aanvang van de werkzaamheden wordt hout behandeld met alle kitgereedschap, wat alleen mogelijk is, omdat een dergelijke kans niet langer bestaat.

Experts raden aan schotelvormige deuvels te gebruiken als bevestigingsmiddelen. Het snijden van metalen gevelbekleding met een elektrische decoupeerzaag moet strikt op een vlak, stevig vlak liggen - alleen deze toestand zal vervorming helpen voorkomen. Het is het beste om de instelknop in de laagste stand op de eerste positie te zetten. Het is noodzakelijk om een ​​zaag op metaal uiterst voorzichtig te gebruiken, zonder scherpe bewegingen te maken. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat niemand en niets het werkproces afleidt.

  Als u deze eenvoudige regels naleeft, kunt u het meest geschikte type metalen gevelbeplating kiezen en deze op de juiste manier toepassen, zodat u in de kortst mogelijke tijd een elegante gevel voor uw huis kunt maken.

  Zie de volgende video voor meer informatie over het voorbereiden van de gevel op het monteren van gevelbeplating.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer