Acryl gevelbeplating: voor- en nadelen

Acryl gevelbeplating is een handig materiaal dat is ontworpen voor het bekleden van de gevel. Hiermee kun je het uiterlijk van de structuur van presentability, luxe en moderniteit maken. Ook is dit materiaal een uitstekende bescherming voor de wanden van klimatologische invloeden, die de levensduur van de structuur verlengt. Betrouwbaarheid, verscheidenheid aan kleuren en montagemogelijkheden maken acrylbekleding de meest populaire methode voor externe bekleding.

afspraak

Siding wordt een paneel voor speciale doeleinden genoemd, met behulp waarvan de gevels van gebouwen, kelders en gevels van gebouwen zijn voltooid. De installatie wordt uitgevoerd op een speciale kist met behulp van zelftappende schroeven of metalen ophangbevestigingen.

Tegenwoordig is acrylbeplating erg populair bij particuliere gebouwen. (huisjes, badhuizen, cottages, etc.). Ontworpen voor wandbekleding, het geeft het gebouw een zeer origineel ontwerp. Bovendien dienen de panelen als een uitstekende bescherming voor de muren van het huis tegen de gevolgen van de omgeving. Meer kopers voelen zich aangetrokken door het feit dat het afmaken met gevelbekleding veel eenvoudiger en budgetter is dan bijvoorbeeld baksteen.

Speciale functies

De belangrijkste kenmerken van acrylbeplating zijn de vorm, schaduwen en afmetingen van de panelen.

Volgens hun externe kenmerken zijn de panelen verdeeld in drie typen:

 • aan boord van hout;
 • verticale gevelbeplating;
 • blokhuis

Materialen verschillen in een breed scala van kleuren die diep rijk, delicaat pastel zijn of imitatie van echt hout creëren. Extra onderdelen, begin- en verbindingsstrips voor gevelbekleding zijn in de regel wit. Maar op verzoek van de klant kunnen de componenten in elke gewenste kleur worden gemaakt.

Hoogwaardige acrylmaterialen zijn direct gerelateerd aan individualiteit. hun componenten en verfijningsverwerking. De basis voor de panelen is acryl acryl element Acrylnitril-Styrol-Acrylester, dat een modern polymeer is. Dit bekledingsmateriaal heeft veel voordelen ten opzichte van hun tegenhangers.Het maakt de panelen veel beter bestand tegen ultraviolette straling en hoge temperaturen.

Een van de belangrijke voordelen van acrylbeplating is de hoge kleurechtheid, die tien keer meer is dan andere bekledingsmaterialen. Vinyl gevelbeplating burn-out sneller, dat is het verschil.

Bovendien is acryl erg resistent tegen chemicaliën, detergenten en allerlei atmosferische uitingen. De gebruikstemperatuur varieert van min tot plus tachtig graden. Het grote voordeel van acrylbeplating is de hoge prestaties, waardoor de levensduur van de gevel meerdere keren wordt verlengd. De stabiliteit van acrylbekleding is rechtstreeks afhankelijk van hoe hoogwaardige en betrouwbare materialen werden gebruikt om ze te maken.

Daarnaast is de gevelbeplating gevuld met speciale composietcomponenten die aan hun specifieke doel beantwoorden:

 • kleurstoffen - schaduwen toevoegen;
 • titanium dioxide - fixeert kleuren;
 • chemische componenten - voeg elasticiteit toe;
 • vlamvertragers - dienen als bescherming tegen vuur in geval van brand;
 • modifiers - verhoog mechanische stabiliteit;
 • antistatisch - waarborg de volledige afwezigheid van statische elektriciteit in de panelen en de veiligheid in het geval van een onweersbui.

Voors en tegens

Acryl gevelbeplating heeft veel positieve eigenschappen waardoor het een uitstekende optie is voor het afwerken van gevels.

 • Het belangrijkste verschil is betrouwbaarheid en stabiliteit vóór mechanische schade.
 • De geometrische vorm blijft onveranderd, zelfs bij een temperatuur van +80 graden.
 • Het bevat geen schadelijke componenten.
 • De panelen hebben een kleine mate van ontvlambaarheid (ontvlambaarheidsgroep G2).
 • Duurzaamheid van kleur, weerstand tegen ultraviolette stralen.
 • Zeer eenvoudig te monteren en gemakkelijk schoon te maken.
 • Laag gewicht van het materiaal, dat het totale gewicht van de constructie niet significant meet.
 • Bestand tegen zuren en logen.

Een van de belangrijkste nadelen van acrylbeplating is de relatief hoge kosten.

De resterende nadelen van dit materiaal lijken alleen in het geval dat tijdens de productie fouten werden gemaakt., oude apparatuur werd gebruikt, of de juiste verhouding van componenten werd niet waargenomen.Deze misstappen kunnen het materiaal blootstellen aan scheuren en snel verlies van kleur. Als de installatie van acrylpanelen onjuist is gemaakt, kan dit ertoe leiden dat de panelen na een tijdje hun oorspronkelijke vorm verliezen. Als de regels voor productie en installatie correct worden nageleefd, veroorzaakt acrylpleister gedurende vele jaren geen overlast.

afmeting

Het opruimen is verdeeld in verticaal en horizontaal, wat rechtstreeks afhangt van het type van hun bijlage. Standaard gevelbeplating per type scheepsboord heeft een lengte van 366 cm en een breedte van 230 mm. Verticale gevelbekleding is 310 cm lang en 205 mm breed. Acrylpanelen van het blokhuis zijn qua lengte identiek aan de verticale, maar de breedte hangt af van hun variëteit: een blokhuis met enkele breuk produceert 200 mm in de breedte en een blok met twee breuken produceert 320 mm.

De dikte van het paneel acryl opruimen gelijk aan 1,1 mm. De maten kunnen ook variëren, afhankelijk van de lijnen die deze materialen produceren. Het bedrijf AltaProfil produceert bijvoorbeeld panelen met standaardafmetingen: de lengte is 3660x230 mm en de dikte is 1,1 mm. De Quadrohouse-lijn onderscheidt zich door zijn originele stijl en heeft afmetingen van 3100x200 mm.En het merk "Orto" houdt zich bezig met de productie van gevelbeplating per type blokhuis. In grootte zijn hun panelen 3100x205 mm en verschillen ze in het houden van de wind tot 250 km / h.

ontwerp

Wat betreft het ontwerp, de acryl gevelbeplating heeft een groot assortiment aan kleuren en tinten. De meest populaire zijn zandkleuren en kleuren die verschillende boomsoorten nabootsen, vooral kleuren onder natuurlijke donkere en lichte bomen, evenals pistachetinten.

Als u graag opklimmen onder een natuurlijke boom, dan acryl acryl opruimen blok huis is ideaal voor jou. Ze worden geproduceerd op basis van innovatieve technologieën voor het verven van de bovenlaag door de methode van warmteabsorptie. Deze materialen imiteren heel natuurlijk hout.

De grootste vraag kan boren onder de boomstammen, die zich onderscheiden door een specifieke bosselering, zoals in echt hout.

Ook niet inferieur in populariteit en acrylbeplating, imitatie van hout, dat in hun uiterlijk lijkt op geverfd of behandeld hout.

Toepassingsgebied

Bovenal is er vraag naar acrylbekleding in particuliere huizen,maar gevelbeplating wordt vaak gebruikt bij de bouw van commercieel onroerend goed.

Acryl gevelbeplating is populair voor het afwerken van de volgende soorten gevels:

 • privéstructuren van boomstammen, planken en schuimblokken;
 • de snel gemonteerde frameconstructies;
 • winkels, paviljoens, cafés;
 • administratieve en kantoorinrichtingen;
 • garages, baden, veranda's, huisjes.

De belangrijkste reden waarom mensen hun toevlucht nemen tot acrylbekleding, is dat het een uitstekende bescherming van de gevel van gebouwen tegen externe klimatologische omstandigheden creëert.

Bovendien kunt u met gevelbekleding het gebouw verwarmen, omdat het geen koude lucht toestaat. Dankzij een combinatie van verschillende tinten en gevelbekledingsopties in één gevel, kunt u het uitzicht van uw gebouw eenvoudig veranderen en uniek maken.

beoordelingen

Veel kopers merken op dat acrylbeplating beter is dan veel andere materialen en een zeer duurzaam en hoogwaardig materiaal is voor het bekleden van gevels van gebouwen. Ook zijn er recensies die gebruikers een paar jaar geleden hebben geschreven nadat ze hun gebouwen hebben bekeken. Consumenten zeggen dat acrylbekleding er zeer stijlvol en luxueus uitziet,en zelfs na vijf jaar veranderen externe gegevens niet. De kleur blijft hetzelfde helder en verzadigd, de coating is zeer goed bestand tegen mechanische schade. Acryl gevelbeplating omgaat met zijn doel om een ​​barrière tegen de kou te zijn. Sommigen zeggen bovendien dat het tweekleurige fronton van het gebouw er erg mooi uitziet. Van de nadelen van acryl stoten het feit dat ze stof aantrekken en is vrij duur.

Als u Acryl gevelbeplating gaat kopen, kunt u beoordelingen vinden en lezen over de specifieke lijn van dit product die u interesseert.

Als er geen dergelijk bedrijf is, kunt u beoordelingen van alle merken voor de productie van zijspoor vergelijken en de hoogste kwaliteit kiezen, volgens de consumenten.

Mooie voering voorbeelden

Vandaag de dag is overal ter wereld de voorkant van de gevel met acrylaatbeplating erg populair. Het is gemakkelijker en goedkoper dan stenen lay-outs. De materialen die worden gebruikt bij het maken van gevelbeplating kunnen zeer divers zijn.

Als u kiest voor gevelbeplating om de gevel van het gebouw af te werken, krijgt u de volgende kwaliteiten:

 • temperatuurdalingstolerantie;
 • weerstand tegen mechanische schade;
 • kleurechtheid.

Variaties in het ontwerp van de gevel van een enorme set. Overweeg enkele voorbeelden van acryl gevelbekleding.

Op deze foto ziet het huis er echt fantastisch en heel mooi uit. Siding maakt het luxueus, en witte kleur verhoogt het bouwvolume aanzienlijk. Dit type gevelafwerking geeft het huis tegelijkertijd de moderniteit en creëert het effect van het gebruik van hout. Het ziet er erg leuk en gezellig uit.

Kort samengevat, is het vermeldenswaard dat vandaag de dag acrylpleister een zeer populair gevelmateriaal is bij consumenten.

Dit afwerkingsmateriaal behoort tot de elite klasse. Het is een van de meest betrouwbare, bestendige en mooie materialen. Als u dit materiaal kiest voor het bekleden van de gevel van uw gebouw, zult u tevreden zijn. Je krijgt immers veel voordelen, bijvoorbeeld duurzaamheid in gebruik, hoge kwaliteit, felle kleuren, weerstand tegen omgevingsinvloeden en transformeert je huis ook, waardoor luxe en stijl zijn uitstraling krijgen. Zelfs als de panelen imitaties van hout zijn, ziet je huis er nog steeds erg modern en interessant uit.

Hoe je de juiste gevelbekleding kiest, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer