Opruimen onder het logboek: toepassingsfuncties

 Opruimen onder het logboek: toepassingsfuncties

Veel huiseigenaren proberen hun huis niet alleen comfortabel, maar ook representatief te maken door een zijspoor te kiezen als een balk voor buitendecoratie. Dit materiaal is zeer geschikt voor het bekleden van alle soorten gebouwen, geeft de architectuur een esthetische uitstraling en beschermt het betrouwbaar tegen de negatieve impact van de externe omgeving. Meestal wordt een zijspoor onder een boom gekozen door de eigenaren van hout en framestructuren. Met deze afwerking kunt u de prestaties van het huis verbeteren en de rol van uitstekende warmte-, stoom- en geluidsisolatie vervullen. Gevelbekleding wordt beschouwd als een goedkope fineeroptie, vereist geen hoge financiële kosten en is eenvoudig te installeren.

Speciale functies

Het landhuis is een uitstekende plek om te wonen, dus de kwestie van de inrichting moet op verantwoorde wijze worden genomen, met name het betreft het exterieurontwerp van het gebouw. Omdat het natuurlijke hout duur is en het installatieproces complex en tijdrovend is, geven de meeste vaklui er de voorkeur aan om onder het hout te schuiven voor bekleding.

Dit bouwmateriaal wordt als uniek beschouwd., omdat het wordt geproduceerd door een speciale technologie, waardoor het huis dat wordt omhuld met gevelbekleding niet onderdoen voor het natuurlijke hout in termen van externe gegevens, het bestand is tegen moeilijke klimatologische omstandigheden en geen extra verwerking nodig heeft.

Bovendien hebben de materiaalpanelen een klein gewicht en veroorzaken ze geen belasting op het frame van het gebouw.

Vandaag de siding onder een hout heeft brede toepassing gevonden in de volgende gebieden:

 • bouw en inrichting van chalets;
 • decoratief ontwerp van veranda's, priëlen en andere uitbreidingen;
 • reparatiewerkzaamheden van eerder geïnstalleerde gevels;
 • tegenoverliggende huisjes;
 • tijdens de bouw van extra architecturale structuren;
 • het huis afgezet met een zijspoor slaat met de schoonheid,dankzij een enorme keuze aan kleuren en structuren kan het materiaal worden geselecteerd voor elk ontwerp, waardoor een originele uitstraling op het land ontstaat.

Voor- en nadelen van het materiaal

Het opruimen van een stamhout heeft een waardige plaats ingenomen op de bouwmarkt, aangezien het product ideaal de houtstructuur nabootst en u in staat stelt gebouwen op een originele manier te versieren, waardoor ze een dure en elegante uitstraling hebben.

Naast de esthetische functie heeft gevelbeplating ook de volgende voordelen:

 • Makkelijk in onderhoud. Dergelijke panelen vereisen geen grondverf en verf. Om de coating te "verversen" is het voldoende om hem met water te wassen.
 • Snelle en eenvoudige installatie. Om het materiaal te installeren, hebt u geen speciale uitrusting en gereedschappen nodig. Eerst maken ze een krat en worden er eenvoudig panelen aan vastgemaakt.
 • De mogelijkheid om installatiewerk uit te voeren, ongeacht de seizoenen. Het is mogelijk om het huis met gevelbeplating zowel in de winter, en in de zomer.
 • Veelzijdigheid. Het bouwmateriaal wordt niet alleen gebruikt voor buitendecoratie, ze versieren ook het interieur.
 • Lange levensduur. Gemiddeld wordt houtspanen al meer dan 50 jaar gebruikt.
 • Enorme selectie van soorten.
 • Chique reeks texturen en kleuren.
 • Hoge weerstand tegen extreme temperaturen, vocht, ultraviolette straling en schimmel.

Wat de tekortkomingen betreft, deze omvatten:

 • Het gehalte aan synthetische componenten. Siding is gemaakt van chemische elementen, dus het wordt niet beschouwd als een milieuvriendelijke grondstof.
 • Lage brandveiligheid. De panelen zijn vatbaar voor brand, bovendien kan bij het verbranden van het product gevaarlijke stoffen vrijkomen. In de regel is dit van toepassing op op vinyl gebaseerde gevelbekleding, dus het wordt niet aanbevolen om het in industriële gebouwen te installeren.
 • Verlies van kracht bij lage temperatuur. Onder invloed van een sterke temperatuurdaling beginnen de panelen aan mechanische schade te worden blootgesteld en breken ze snel.

types

Siding onder het blok is gemaakt van verschillende soorten, terwijl de bekleding huizen gemaakt van houten panelen erg populair is. Ze zien eruit als een clapboard, maar zijn ovaal van vorm, zijn gemaakt van gefreesd hout en worden beschouwd als volledig ecologische grondstoffen. Bovendien kan dit type gevelbeplating worden gebruikt voor interieurdecoratie van gebouwen, waar het een prachtig ontwerp zal creëren.Het materiaal ondergaat een speciale bewerking, daarom wordt het tijdens bedrijf niet onderworpen aan vervorming en krimp, het verhoogt de geluids- en warmte-isolatie van de constructie.

Om de duur van een dergelijke bekleding te verlengen, worden zijpanelen aanbevolen om permanent te verven met vernis en ze af te dekken met beschermende middelen tegen vocht, ongedierte en schimmel.

Goed beproefde en metalen gevelbeplating. Het is gemaakt van gegalvaniseerde platen met een dikte van 0,45 tot 0,52 mm. Het materiaal bestaat uit meerdere lagen en is bedekt met een beschermende coating. IJzerbeplating kan een of meerdere boomstammen per keer nabootsen en heeft een installatiebreedte tot 355 mm. De panelen zijn eenvoudig te installeren, omdat ze zijn verbonden met sloten. Dankzij deze afwerking krijgt het gebouw een hoge thermische isolatie, brandt het niet en is het bestand tegen temperatuurveranderingen, het kan een bereik van -50 ° C tot +80 ° C weerstaan.

Metaalbeplating wordt ook gekenmerkt door een lange levensduur en kan betrouwbaar tot 50 jaar worden gebruikt. Bovendien wordt het materiaal vertegenwoordigd door een enorme selectie kleuren en texturen. Het enige nadeel van ijzeren panelen is dat ze tijdens de installatiewerkzaamheden uiterst voorzichtig moeten worden behandeld om de beschermende laag niet te beschadigen.In de regel worden de panelen gesneden met speciaal gereedschap, waarna de snijplekken worden geaard en geverfd onder de basiskleur.

Een geweldige optie voor het afwerken van huizen is vinyl gevelbeplating. Door ontwerp heeft het materiaal overeenkomsten met metalen panelen. Geconfronteerd met gebouwen met dergelijke panelen is er geen enorme complexiteit, ze gebruiken producten met een lengte van 3,66 meter. Vinyl gevelbeplating is gemaakt van PVC, dus het is niet bestand tegen verbranding. Kunststof tijdens de installatie vereist de implementatie van bepaalde technologieën, hiervoor blijven kleine openingen tussen de panelen over. Ze helpen vervorming van de coating te voorkomen met de mogelijke uitzetting van elementen.

Acryl gevelbeplating is ook te vinden op de bouwmarkt. Dit frontmateriaal wordt beschouwd als het mooiste en meest veelzijdige, het bestaat uit verschillende componenten en de nieuwste soorten polymeren. De unieke productietechnologie maakt de panelen bestand tegen UV-stralen en agressieve omgevingen. Doorgaans worden dergelijke gebouwen door omhulsels omhuld die een origineel ontwerp vereisen, aangezien het materiaal idealiter het logboek imiteert en heldere, heldere en heldere kleuren kan hebben.

Acrylverf verliest 50 jaar lang niet zijn oorspronkelijke uiterlijk, de panelen zijn niet vervormd en worden voor een betaalbare prijs verkocht.

Bovendien kan de gevelbeplating onder de boomstam worden gemaakt van vezelcement, dat een mengsel is dat bestaat uit versterkende vezels, cement en zand. Dit materiaal staat niet alleen bekend om zijn duurzaamheid, duurzaamheid, maar is ook absoluut veilig om te gebruiken. Omdat de panelen veel gewicht in de schaal leggen, moet u de structuur verder versterken wanneer u ze op een blokhut installeert. Uiterlijk kunnen de panelen bochten hebben onder de boom of glad zijn.

afmeting

De bekleding onder de stam is een modern type bekledingsmateriaal, dat niet alleen veel voordelen heeft, maar waarmee u ook prachtige buitendecoratie van huizen kunt uitvoeren. Tegenwoordig kunt u verschillende soorten gevelbeplating kopen, elk met een andere textuur, vorm, kleur en maat. Deze laatste spelen een grote rol bij de installatie van het materiaal. Gewoonlijk worden de houtblokken gemaakt in standaardmaten van 500 × 361 mm, maar ook panelen van 500 × 230 mm, 600 × 330 mm, 800 × 361 mm zijn te vinden.

Wat de dikte van de vellen betreft, is deze 0,35 mm, 0,4 mm, 0,45 mm, 0,5 mm. Siding wordt in de regel geproduceerd met een hoogte van 28 mm en 30 mm.Tijdens de installatie worden extra hulpstukken gebruikt in de vorm van platbands, rails, hoeken en beugels. Daarom is het voor het starten van de installatie van de panelen belangrijk om de afmetingen correct te berekenen, omdat er in de toekomst mogelijk problemen met de vatting kunnen optreden. Meestal kiezen ze bij het afwerken van huizen voor een zijspoor van 2000, 4000 en 6000 mm lang, zodat je snel grote gebieden kunt inklappen en de installatie economischer maakt, omdat er een minimum aan trimmen vereist is.

ontwerp

Het opruimen onder een natuurlijke boom opent enorme kansen voor ontwerpers omdat het interessant is om externe afwerking te geven.

Voor decoratieve versieringen die op harmonieuze wijze worden gecombineerd met het algemene uiterlijk van de architecturale structuur, is het belangrijk om de kleur en textuur van de panelen correct te selecteren.

Het is ook de moeite waard om aan de volgende aanbevelingen te voldoen.

 • Heldere log opruimen ziet er geweldig uit op de achtergrond van een donker dak. Deze combinatie van tinten is een klassieker en kan daarom vaak worden gevonden in het ontwerp van landhuizen.
 • De helderheid van de muren hangt af van de grootte van de constructie, dus dankzij een eenvoudig kleurenspel met gevelbekleding kunt u het gebouw visueel vergroten of verkleinen.Tegelijkertijd kan de kleur van de muren en de vensters worden benadrukt.
 • Een win-win is opruimen, het imiteren van een ronde log. Als de schaduw de kleur van het dak volledig herhaalt, krijgen we een monolithische structuur.
 • Een ongewoon ontwerp wordt beschouwd als een huisdecoratie met donkere houten lambrisering. Om de buitenkant een bepaalde individualiteit te laten krijgen, moet het dak in dit geval licht worden gemaakt. Dit geldt ook voor tinten van deuren, ramen. Ze moeten van de gevelbeplating opvallen met lichte kleuren.
 • Voor huizen van eenvoudige vorm moet u een helder contrast en ongebruikelijke overgangen tussen panelen en andere details van de structuur maken. Wat betreft gebouwen met een complexe configuratie, is het mogelijk om ze soliditeit te geven met behulp van een rustige combinatie van tinten. Tegelijkertijd is het goed om panelen onder een balk te kiezen, zoveel mogelijk overeenkomend met een natuurlijke kleur.

  Bovendien moet de buitenkant van een landhuis tegelijkertijd uit verschillende tinten bestaan, maar let er op dat u de warme en koude kleuren van de gevelbekleding niet meteen kunt gebruiken. Anders gaat de balans van het palet verloren en wordt het huis negatief beoordeeld.Als het gebouw zich binnen de beplanting bevindt, is het nodig om de harmonie van de natuur en het huis te benadrukken, om een ​​enkele ontwerpfoto te maken, waarbij de gevelbeplatingstinten moeten worden herhaald in andere elementen van het landschap. Daarom wordt voor deze doeleinden de keuze voor het materiaal van bruin, groen, geel, beige en blauw meestal gestopt.

  Naast het palet, in de bekleding van gebouwen, wordt veel aandacht besteed aan de ontwerpstijl, in overeenstemming waarmee een bepaald type gevelbeplating wordt gekozen.

  • Russisch landhuis. Dergelijke huizen worden gekenmerkt door complexe vormen, daarom is het opruimen onder een balk van neutrale tinten geschikt voor bekleding. Een decoratieve decoratie op een speciale manier benadrukt de architecturale configuraties en maakt het gebouw chic.
  • Classic. Kies voor dit ontwerp een materiaal van beige kleur, het geeft het huis een vintage look en komt het meest overeen met het natuurlijke hout. Tegelijkertijd ziet het er interessant uit met een gevelbekleding, waarbij de panelen de natuurlijke textuur van het hout herhalen. Dit decor is zeer geschikt voor landelijke gebouwen die op kleine stukken land liggen.
  • Renaissance. Het maken van huizen in deze stilistische richting houdt in het gebruik van roodachtig opruimen, bruin, crème en crème kleur. De gevel in de Renaissance moet een contrasterende afwerking hebben, dus is het wenselijk om panelen met een glanzend oppervlak te kiezen.
  • Provençaalse, landelijke en mediterrane stijl. Alle gebouwen in dit ontwerp combineren witte kleur. Om een ​​ongewoon effect in de voering te bereiken, wordt het aanbevolen om een ​​witte inrichting te combineren met een palet van grijs en staal. Zowel acryl en vinyl gevelbeplating kan worden gebruikt in bekleding.
  • Alpine stijl. Dergelijke huizen verbazen zich met een originele combinatie van wit met natuurlijke houtkleur. Daarom is het bij het ontwerpen van de gevel het beste om het materiaal onder de bar aan te vullen met lichte inserts. Ongebruikelijk met panelen onder een witte pleister en een dak van stro dat er uitziet. In dat geval, als het dak is gemaakt met rode tegels, is een donkerbruine gevelbeplating ook een uitstekende optie voor buitenbekleding. Bovendien kunnen panelen onder de log van lichtbruin en zandtinten worden gebruikt om constructies te ontwerpen waarin elementen van metselwerk voorkomen.

  Mooie voering voorbeelden

  Tot op heden is de decoratie van huizen onder het hout erg populair. Hiermee kunt u een chique ontwerp en ongewone composities creëren. Afhankelijk van de textuur en imitatie van het materiaal, kan de architectonische structuur zowel een strikte als moderne uitstraling krijgen. Meestal voor buitenhuizen kiezen voor hout opruimen, het is verticaal en horizontaal geïnstalleerd. Dergelijke panelen onder het hout zijn ideaal voor het bekleden van de zolder. De hoekige vorm van het materiaal maakt het zo dicht mogelijk bij de natuurlijke structuur van hout. Voor kleuren is het in dit geval het beste om panelen onder een lichtstraal te gebruiken. Ze benadrukken niet alleen de schoonheid van de structuur, maar kunnen ook gemakkelijk worden gecombineerd met elk type dakbedekking.

  Je kunt het gebouw ook inkaderen met een zijspoor onder een hout dat het bord van het schip imiteert. Het wordt beschouwd als universeel en geweldig voor zowel grote als kleine huizen. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en kenmerken van landschapsontwerp, kunt u kiezen voor lichte en donkere tinten van panelen. Deze gevelbekleding is het best om tegelijkertijd een residentiële structuur en al zijn uitbreidingen uit te geven, inclusief tuin priëlen.Dit zal een algemeen beeld van de site creëren.

    Het ziet er goed uit op de huizen en het materiaal voor de eurobar, die precies de structuur van de militaire bar herhaalt. Na deze voering krijgt het gebouw een natuurlijke uitstraling. In dat geval, als u het effect van een houten blokhut zo veel mogelijk wilt bereiken, dan is het ontwerp het beste om een ​​"log" te kiezen, het is gemaakt van verschillende breedtes en na de installatiewerkzaamheden is dit praktisch niet anders dan het afwerken met natuurlijk materiaal. Voor grote gebouwen kan het worden gecombineerd met donkere inzetstukken en voor kleine huizen is het wenselijk om lichtbruine en beige tinten te kiezen.

    Zie de volgende video om te leren hoe je een huis kunt omhullen met een zijspoor onder een blok.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer