Docke opruiming: functies, maten en kleuren

Het Duitse bedrijf Docke is een van de toonaangevende fabrikanten van verschillende soorten bouwmaterialen. Docke gevelbeplating is veel gevraagd vanwege de betrouwbaarheid, kwaliteit en aantrekkelijke uitstraling. Hiermee kunt u een stijlvolle gevel van hoge kwaliteit creëren.

Voors en tegens

Het Docke-bedrijf is gevestigd in Duitsland, maar heeft al verschillende eigen fabrieken in Rusland. De producten zijn in trek bij consumenten over de hele wereld. Het bedrijf past innovatieve technologische ontwikkelingen toe, moderne hoogwaardige apparatuur. Echte professionals werken aan de productie van bouwmaterialen. Producten worden zorgvuldig gecontroleerd in elke productiefase, wat wijst op een uitstekende kwaliteit.

Vandaag specialiseert Docke zich in de productie van drie soorten gevelbeplating: Vinyl, acryl en Woodslide. Docke vinyl gevelbeplating wordt gepresenteerd als een polymeer materiaal vervaardigd met behulp van de nieuwste technologie. Het is zeer licht, duurzaam en bestand tegen verschillende weersverschijnselen. Het kan in verschillende klimatologische omstandigheden worden gebruikt. Veel kopers worden ook aangetrokken door de betaalbare prijs.

Duitse geleerdheid manifesteert zich niet alleen in de uitstekende kwaliteit van gevelbeplating, maar ook in de manier waarop de panelen worden verpakt. Elk detail is zorgvuldig ingepakt in een speciale film. Elke lade bevat gedetailleerde installatie-instructies. Een dergelijke zorgvuldige houding stelt elke klant in staat om het materiaal zonder enige vorm van schade te krijgen.

De belangrijkste voordelen van Docke opruimen:

 • de perfecte combinatie van uitstekende kwaliteit en redelijke prijs van producten;
 • een ruime keuze aan kleuren en texturen;
 • duurzaamheid - het bedrijf geeft een garantie voor producten tot 25 jaar;
 • behoud van een aantrekkelijk uiterlijk en kleurprestaties, lichte panelen behouden hun kleur tot 7 jaar, donker - tot 3 jaar;
 • een speciaal anti-folie slot, dat verantwoordelijk is voor de sterkte en betrouwbaarheid van gevelbeplating, het is bestand tegen zeer sterke windvlagen;
 • bescherming tegen het verschijnen van biologische corrosie en schimmel;
 • weerstand tegen vocht en andere klimatologische factoren;
 • uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen;
 • mogelijkheid om te werken bij een luchttemperatuur van -50 tot +50 graden;
 • brandveiligheid - zelfs bij zeer hoge temperaturen kunnen de gevelpanelen enigszins smelten, maar ze worden beschermd tegen brand;
 • elasticiteit helpt producten te beschermen tegen lichte mechanische stress;
 • niet-geleidende elektriciteit;
 • milieuvriendelijk materiaal dat geen giftige stoffen bevat;
 • formaatnauwkeurigheid en laag gewicht;
 • gemak en gemak bij installatie;
 • gemak van zorg.

Docke opruimen kan ideaal worden genoemd omdat het geen belangrijke nadelen heeft.

De nadelen van producten kunnen alleen worden toegeschreven aan de uitzetting van het materiaal bij verhitting, evenals de mogelijkheid van schade tijdens sterke schokken. Hoewel het bedrijf biedt en grondbeplating, die wordt gekenmerkt door schokbestendig.

Technische specificaties

Merk Docke biedt drie soorten gevelbekleding: acryl, vinyl en WoodSlide. Elke soort heeft uitstekende eigenschappen en eigenschappen.

 • Vinyl gevelbeplating is het meest populair en gewild. Het kan verticaal of horizontaal zijn. Het paneel wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteitstextuur en bestaat uit twee lagen. De buitenste laag van opruimen, vanwege de aanwezigheid in de samenstelling van modifiers en stabilisatoren, zorgt voor weerstand tegen vocht, lage en hoge temperaturen, de stralen van de zon. De binnenste laag van het paneel is verantwoordelijk voor het handhaven van de juiste vorm van het frame en de sterkte van het product als geheel. Vinylpaneel is verkrijgbaar in standaardmaten. De breedte varieert van 23 tot 26 cm, lengte - van 300 tot 360 cm en de dikte is 1,1 mm.
 • Acryl gevelbeplating Het is duurzamer en bestand tegen verwering dan vinyl. Het trekt de aandacht met verzadigde en duurzamere kleurenontwerpen. De lengte van het acrylpaneel is 366 cm, breedte - 23,2 cm en dikte - 1,1 mm. Dit ras wordt vertegenwoordigd door de vormfactor "Ship Beam". U kunt kiezen uit een goede optie uit verschillende elegante kleuren.
 • WoodSlide Siding trekt de aandacht met zijn uniekheid, omdat het is gemaakt van hoogwaardige polymeren. Het is bestand tegen verschillende atmosferische verschijnselen.Perfect imiteert de textuur van natuurlijk hout. Standaard gevelbeplating breedte is 24 cm, lengte - 366 cm en dikte 1,1 mm.

Kenmerken van elk Docke-ras zijn veerkracht en elasticiteit, weerstand tegen hoge luchtvochtigheid en bescherming tegen schimmel en schimmels. Producten zijn brandveilig, omdat ze niet de neiging hebben om te vuren. Onder de voorgestelde diversiteit vindt u een breed scala aan texturen: glad of reliëf, die idealiter de textuur imiteren van hout, baksteen, steen en andere materialen.

types

Het Duitse merk Docke biedt verschillende soorten gevelbeplating voor hoogwaardige en stijlvolle woondecoratie. De meest populaire zijn vinylpanelen, waaronder de volgende typen:

 • "Scheepsboordhout" - de klassieke versie van de gevelbekleding Docke, die het mogelijk maakt met minimale financiële kosten het uiterlijk van een woongebouw of een bijgebouw te versieren. Het wordt gepresenteerd in elf aantrekkelijke kleuren, waarmee je een spectaculaire optie kunt kiezen of verschillende tonen kunt combineren.
 • "Visgraat" - Vinylpanelen die de textuur van houten lambrisering overbrengen.Ze worden gekenmerkt door een aantrekkelijk uiterlijk, uitstekende technische kenmerken en een betaalbare prijs. "Yolochka" is gemaakt in vier delicate pastelkleuren, die perfect met elkaar zijn gecombineerd.
 • blokhuis gepresenteerd in de vorm van dunne panelen gemaakt op basis van vinyl. Het imiteert perfect de luxueuze textuur van natuurlijk hout. Met deze panelen kunt u het huis een respectabele uitstraling geven. Ontwerpers van het bedrijf bieden zes pasteltinten voor het decoreren van de gevels van woonhuizen.
 • verticaal - er is veel vraag omdat u hiermee de hoogte van het gebouw visueel kunt verhogen. Verschilt in gemak bij de installatie, het kan worden gecombineerd met andere soorten gevelbeplating. De fabrikant biedt vier heldere kleuren om de meest spectaculaire ontwerpoplossingen te vertalen naar de realiteit.
 • eenvoudig - de nieuwe lijn van het Docke-bedrijf heeft een kleiner formaat, geoptimaliseerde grootte van het slot en de tegenpartij. De gevelbeplating is gemaakt in zes originele kleuren.

Acryl gevelbeplating wordt gepresenteerd in felle kleuren, dankzij het gebruik van verzadigde kleurstoffen.De diepe textuur in combinatie met luxueuze tinten brengt perfect de textuur van natuurlijk hout met zijn nobele schittering over.

Kelderpanelen zijn een economische oplossing voor het bekleden van het onderste deel van de gevel van een gebouw. Ze brengen perfect de textuur van natuurlijk materiaal over, en imiteren het leggen van stenen tegels. Op de foto van het paneel zijn er naden tussen de "tegels", maar deze zijn ondiep.

Het voorpaneel maakt het niet alleen mogelijk om een ​​betrouwbare beschermende coating te monteren, maar ook om een ​​echt slot te creëren. Het opruimen brengt perfect de textuur van natuursteen en baksteen over. Met dergelijk materiaal ziet elk huis er luxueus, rijk en zeer indrukwekkend uit. Een verscheidenheid aan kleuren stelt elke klant in staat om verder te bouwen op zijn persoonlijke voorkeuren.

accessoires

Dockse gevelbekleding wordt niet alleen vertegenwoordigd door de hoofdpanelen: voor elke variëteit wordt een afzonderlijke lijn met aanvullende elementen aangeboden. Hiermee kunt u de meest duurzame en nette structuren creëren voor gevels.

Hoofdcomponenten:

 • startprofiel (gebruikt om te beginnen, helemaal onderaan, andere elementen zijn eraan toegevoegd);
 • hoekig profiel (kan uitwendig of inwendig zijn, het is verantwoordelijk voor de betrouwbare bevestiging van de panelen aan elkaar op de kruising van de wanden);
 • afwerkingsprofiel (ontworpen voor het bevestigen van de rand van het paneel, horizontaal afsnijden, en voor een betrouwbare bevestiging van de bovenste rij panelen bij het maken van raamopeningen);
 • nabij-raamprofiel (gebruikt voor raam- en deuropeningen);
 • profiel voor verbinding (wordt gebruikt als de gevel van het gebouw langer is dan het gevelpaneel en wordt ook vaak gebruikt om verschillende ontwerpideeën te implementeren);
 • J-afkanting (ontworpen voor front-, gordijn- en gevelplaten);
 • J-profiel (geschikt voor het afwerken van openingen van deuren en ramen, evenals voor het afdekken van de panelen vanaf de zijkanten);
 • schijnwerpers (gepresenteerd in de vorm van massieve en geperforeerde decoratieve elementen; ze worden gebruikt om de dakrand van daken en overdekte veranda's te versieren).

Het Duitse merk Docke biedt extra elementen in verschillende kleuren. Elk element wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en een stijlvolle uitstraling. Ze zorgen niet alleen voor een mooi gevelontwerp, maar zijn ook verantwoordelijk voor de sterkte en bruikbaarheid van de afgewerkte coating.

Kleuren en maten

Docke gevelbekleding trekt de aandacht met prachtige decoratieve oplossingen en natuurlijke tinten met een matte glans. Panelen imiteren verschillende oppervlakken: onder een baksteen, houten stammen en balken.

Kleuroplossingen kunnen worden gebruikt als een opzichzelfstaande optie voor het decoreren van de gevels van gebouwen, en ze kunnen worden gecombineerd om ongebruikelijke en originele ontwerpoplossingen te belichamen.

Elke panelencollectie wordt gepresenteerd in verschillende kleurenversies, maar ze zijn allemaal gemaakt in standaardformaten.

 • Collectie "Ship Beam" heeft zulke kleuren: halvah, crème brûlee, citroen, perzik, room, banaan, cappuccino, kiwi, ijs, pistachenoten en karamel. Het paneel heeft een formaat van 3660x232 mm, dikte is 1,1 mm.
 • Spar gevelbeplating Gemaakt in vier kleuren: ijs, pistachenoten, bosbessen en halva. Het formaat van het paneel is 3050x255.75 mm.
 • Liniaal "Blockhouse" vertegenwoordigd door vele kleuren: karamel, room, perzik, citroen, banaan, pistache. De afmetingen zijn 3660x240 mm.
 • Verticale zijspoor trekt aandacht met vier kleuren: kiwi, ijs, cappuccino en banaan. Het formaat is 3050x179.62 mm.
 • Eenvoudig opruimen Het heeft zes verschillende kleuren, Champagne, Rosso, Dolce, Asti, Brut en Verde. Het paneel heeft afmetingen van 3050x203 mm en de dikte is slechts 1 mm.

Installatie-instructies

Installatie van zijspoor van het Duitse merk Docke kan met de hand worden gedaan, omdat het installatieproces vrij snel en eenvoudig is.

 • Om te beginnen, is het noodzakelijk om de bekleding onder de panelen te maken, omdat deze verantwoordelijk is voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het ontwerp van de gevel van het gebouw. Voor de ommanteling kunt u een profiel van metalen of houten staven gebruiken.
 • Eerst moet je de muren schoonmaken en egaliseren, het oppervlak behandelen met een antiseptisch middel.
 • Voor het maken van kisten van hout zijn staven nodig met een doorsnede van 5x5 cm. Deze moeten gelijk zijn in lengte van de hoogte van de muur. De boom moet minder dan 12% vocht bevatten. De breedte tussen het frame en de muur hangt af van de dikte van de isolatie.

Het frame is bevestigd met schroeven. De stap is ongeveer 40 cm. De houten kist mag alleen worden geïnstalleerd bij droog zonnig weer.

 • Om een ​​metalen frame te maken, moet u UD-profielen, CD-profielen met rekmontage en connectoren en ES-beugels aanschaffen. Om een ​​metalen frame te bouwen, moet u beginnen met de installatie van een UD-profiel, omdat het een begeleidingsstrip is. Het CD-profiel is verantwoordelijk voor het bevestigen van de gevelbeplating aan de algemene constructie van de lat.

Nadat je het krat hebt gemaakt, moet je een isolatielaag aanbrengen en vervolgens naar de zijspoorinstallatie gaan, die de volgende stappen omvat.

 • Het werk moet aan de onderkant van de gevel beginnen. Allereerst de installatie van het startprofiel.
 • Hierna kunt u de hoekprofielen monteren. Ze moeten in een verticale positie worden geïnstalleerd. Het profiel wordt elke 200-400 mm bevestigd.
 • Een belangrijk onderdeel van het werk is het inlijsten van openingen voor ramen en deuren. Om de bekleding te beschermen tegen vocht, moeten aluminium of gegalvaniseerde onderdelen worden gebruikt. Experts adviseren om openingen met kit verder te verwerken.
 • Voor het uitvoeren van sterke rijen voor het invoegen van dokken, moet u doorgaan met de installatie van H-profielen. Als het profiel moet worden verlengd, moet het koppelen worden uitgevoerd met een overlapping.
 • Na de installatie van alle elementen, moet u overgaan tot de installatie van gewone panelen, bijvoorbeeld, het "Visgraat" opruimen.
 • Eerst moet je de eerste rij siding aan de startplaat bevestigen.
 • Alle volgende rijen panelen worden van onder naar boven en van links naar rechts vastgezet.
   • Om de bovenste rij met panelen te maken die wordt gebruikt als afwerkingsstrip.
   • Wanneer u horizontale panelen installeert, mag u in geen geval de verbinding te vast aandraaien. Het is noodzakelijk om kleine openingen tussen bevestigingsmiddelen en panelen te laten. Dit voorkomt de vervorming van de gevelbeplating tijdens plotselinge veranderingen in temperatuuromstandigheden.

   Bedrijf beoordelingen

   Het Duitse bedrijf Docke is in veel landen over de hele wereld bekend, dankzij de uitstekende kwaliteit van de gevelpanelen, de aantrekkelijke uitstraling van producten en betaalbare prijzen. Tegenwoordig zijn er veel positieve beoordelingen van consumenten die Docke opruimen om hun huis te ontwerpen. Ze noteren de goede kwaliteit van de panelen, het gemak van installatie, een breed scala aan texturen en kleuren.

   Het merk Docke biedt hoogwaardige gevelbeplating voor eigenaren van particuliere woningen. Het onbetwistbare voordeel van het gevelmateriaal is sterkte, betrouwbaarheid, weerstand tegen de invloed van verschillende weersverschijnselen, bescherming tegen de vorming van schimmels en schimmel. Kopers houden van een ruime keuze aan extra elementen, waarmee u alles kunt kopen wat u nodig hebt om de panelen te installeren.

   Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat Docke gevelbekleding snel verdwijnt in de zon., maar de materialen zijn meestal gemaakt in pastelkleuren, dus burn-out is onopvallend. Onder de nadelen merken kopers ook op het feit dat, als de overlapping van panelen is voltooid, er nog steeds kleine openingen zijn, die vanaf de zijkant goed te zien zijn.

   Voorbeelden van huizen met afwerking

   Het natuurlijke houtblok met de buitenkant van huizen ziet er mooi en stijlvol uit. Dankzij het gevelbeplating blokhuis, kunt u het uiterlijk van natuurlijk hout accuraat overbrengen. Het is bijna onmogelijk om de blockhouse-panelen van de houten balken te onderscheiden. De combinatie van lichtpanelen met donkere randen van raam- en deuropeningen ziet er bijzonder elegant en elegant uit.

   Een verscheidenheid aan kleuren voor buitenbeplating maakt het gemakkelijk om de meest geschikte optie te kiezen. Het huis is subtiel en prachtig ingericht met een lichtgroene horizontale gevelbeplating.

     Het huis met Docke-gevels ziet eruit als een sprookjeskasteel, omdat de in Duitsland gemaakte panelen de textuur van natuursteen prachtig weergeven en hun unieke print en natuurlijke kleuren behouden. De combinatie van lichte en donkere afwerkingen ziet er indrukwekkend uit.

     Een beoordeling van de dockingzijde van vinyl wordt gepresenteerd in de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer