Dolomietenbeplating: voor- en nadelen

 Dolomietenbeplating: voor- en nadelen

Dolomieten gevelbeplating is een populair afwerkingsmateriaal. Het geeft de gevel een nette en aantrekkelijke uitstraling en beschermt ook op betrouwbare wijze de kelder tegen ongunstige omgevingsfactoren.

Technische specificaties

Siding, vervaardigd door Dolomit, is een driedimensionaal paneel waarmee de buitenkant van de gevel de onderkant van de gevel kan worden gemaakt. De materiaalproductietechnologie bestaat uit de productie van gegoten elementen met hun daaropvolgende kleuring. Vinyl, titanium en modificerende additieven worden als grondstoffen gebruikt. De panelen zijn verkrijgbaar in de maten 300x22 cm met een dikte van 1,6 mm.

Deze maat wordt als standaard beschouwd, maar afgezien daarvan is het materiaal ook verkrijgbaar in niet-standaardafmetingen, met een paneellengte van één meter veelvoud.

Het opruimen imiteert volkomen verschillende soorten metselwerknatuursteen, zeer nauwkeurig overbrengend de textuur en de kleur van natuurlijke mineralen. Docknaden kunnen in de kleur van het paneel worden geverfd of in een ongeverfde vorm blijven. Een kenmerk van de "Dolomite" is een universeel type bevestiging tussen de panelen, weergegeven door het "nest-doorn" -systeem. Compleet met zijpanelen, montagemateriaal voor montage en accessoires worden geproduceerd, in kleur en textuur die volledig samenvallen met het basismateriaal.

voordelen

Hoge vraag van klanten naar de begane grond Dolomit zijspoor is te wijten aan een aantal onbetwistbare voordelen van het materiaal.

 • Volledige milieuveiligheid van de panelen wordt bereikt door componenten te gebruiken die onschadelijk zijn voor de menselijke gezondheid als grondstof. Het materiaal is niet-toxisch, wat het gebruik van gevelbeplating mogelijk maakt, niet alleen voor de gevels, maar ook voor de binnenhuisinrichting. Siding is niet vatbaar voor het uiterlijk van schimmel en meeldauw en is niet van belang voor knaagdieren en insecten.
 • Door de goede vorst- en vochtbestendigheid kunt u in elke klimaatzone gevelbekleding gebruiken, zonder het risico van scheuren of zwelling van de panelen. Het materiaal verdraagt ​​extreme temperatuurdalingen en is bestand tegen zowel te lage als te hoge temperaturen.
 • Hoge brandwerendheid. Gevelbeplating is niet vatbaar voor ontbranding en ondersteunt geen verbranding. Dit verhoogt de brandveiligheid van gebouwen met dit type panelen aanzienlijk.
 • Goede weerstand tegen ultraviolette straling garandeert het behoud van de helderheid van kleur gedurende 10 jaar, terwijl de totale levensduur van het materiaal vijftig jaar is.
 • Makkelijk in onderhoud. Om de zijspui schoon te houden, volstaat het om het regelmatig te wassen met een reinigingsmiddel en het vervolgens met een slang weg te spoelen.
 • Opbouwpanelen hebben een gering gewicht, zodat de belasting op de dragende muren van het gebouw merkbaar wordt verminderd.
 • Hoge sterkte van het materiaal door de aanwezigheid van verstijvingen, waardoor het bestand is tegen mechanische belasting en schuring.
 • Een breed assortiment met een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen stelt u in staat om een ​​gevelbeplating te kiezen voor elke gevel.
 • Comfortabele kosten en hoge kwaliteit van het materiaal maakt het nog meer gekocht en in de vraag.

De nadelen van gevelbeplating zijn onder meer de noodzaak van selectie van panelen tijdens de installatie om het samenvallen van spikes en groeven in de kasteelstructuur te verzekeren.

Collectieoverzicht

Dolomit gevelbeplating is verkrijgbaar in verschillende collecties die verschillen in het ontwerp van naden, textuur, imitatie van metselwerk, kleur en grootte.

De meest voorkomende en gekochte zijn verschillende series.

 • "Rocky Reef" Verkrijgbaar in twee versies. "Suite" wordt vertegenwoordigd door panelen van 2 meter, die natuurlijke leisteen perfect nabootsen. Een opvallend kenmerk van de collectie is het gebrek aan zichtbaarheid van de verbindingen, wat wordt bereikt dankzij de zijverankeringen en de afwezigheid van een verbindingsstrip. De Premium-versie wordt gekenmerkt door het matte oppervlak van de panelen en de overheersende aanwezigheid van terracotta- en kastanjetinten, evenals safari- en granietkleuren.
 • "Kuban zandsteen". De serie is gemaakt in de vorm van steenslag, die sterk lijkt op zandsteen. Het verbinden van de platen wordt uitgevoerd met behulp van de doorn-groefconstructie.De panelen hebben een hoge weerstand tegen omgevingsinvloeden, kraken niet en schilferen niet.
 • "Dolomite Exclusive" gemaakt in de kleuren van graniet en agaat met behulp van de technologie van herhaalde kleuring. Dankzij deze methode krijgen de panelen het effect van overloop en kleurmenging. Het materiaal weert vuil af, zodat het kan worden gebruikt wanneer huizen met veel verkeer op straat worden geconfronteerd.
 • "Dolomiet geverfd" Het heeft een expressieve textuur en wordt gekenmerkt door prokraskoy-naden. Het nadeel van de serie is de noodzaak om de zijverbindingen te versieren met decoratieve accessoires.
 • "Slate". Panelen perfect imiteren natuurlijke leisteen, zijn uitgerust met longitudinale bevestigingen "groove-doorn" en zijn een optimale verhouding van de prijs en kwaliteit.

Installatie functies

Dolomiet gevelbeplating steekt gunstig af bij andere soorten decoratieve coatings in installatiegemak. Geconfronteerd met de basis met vinylpanelen vereist niet veel arbeid en ervaring bij het uitvoeren van afwerkingswerkzaamheden.

De eerste fase van het onder ogen zien van de basis zou de installatie van de lat moeten zijn. Het oppervlak van de muren is niet bepalend.De lat kan worden gemaakt van latten of een metalen profiel bedekt met een beschermende zinklaag. Het wordt afgeraden om houten blokken te gebruiken: de boom heeft de neiging op te zwellen en te krimpen, wat de integriteit en het behoud van de oorspronkelijke vorm van de coating nadelig kan beïnvloeden. Er moet een vuurvaste isolatie worden geplaatst tussen het oppervlak van de muur en het gemonteerde frame.

De volgende stap is de spanning van het Krijtkoord, dat zich op het niveau van het gebouw bevindt in een strikt horizontale positie. Nadat het touw tussen twee spijkers in de hoeken is bevestigd, moet het worden losgemaakt en losgelaten, waardoor een krijtstreep op de muur wordt afgedrukt, die als hoofdrichtlijn zal dienen voor het leggen van de onderste rij panelen. Bevestiging aan de zijkant wordt uitgevoerd op verticaal vastgemaakte geleiders. De lamellen moeten in een horizontaal vlak worden bewogen, waarbij spijkers met groeven worden gecombineerd. Het bovenpaneel wordt bevestigd met een afwerkingsstaaf, die een hogere bevestigingssterkte biedt. Tijdens het installatieproces is het nodig om het reliëf te combineren, wat veel gemakkelijker zal zijn als de panelen vooraf worden uitgezet op de vloer in overeenstemming met het patroon dat wordt gevormd.

beoordelingen

Het zijspoor "Dolomit" is in hoge consumentenvraag en heeft veel positieve recensies. Het gemak en de duurzaamheid van de panelen, evenals de mogelijkheid om ze voor weinig geld te verwerven, worden genoteerd. Kopers letten op het brede kleurengamma van het materiaal, evenals op de goede compatibiliteit en compatibiliteit van gevelbekleding met andere soorten decoratieve gevels. De voordelen omvatten een hoge weerstand van het materiaal tegen mechanische spanning en het vermogen om vuil af te stoten.

Assemblage van sides op het principe van laminaat en een kleine hoeveelheid afval wordt ook zeer gewaardeerd door de consument.

Van de minnen is er een groot aantal bramen op de achterkant van de panelen, en een verkeerde combinatie van kleuren op de lamellen uit één pakket. De aandacht wordt gevestigd op de afwezigheid van slagpennen op de groeven van de panelen, waardoor water er ongehinderd in kan komen.

Het zijspoor "Dolomit" combineert een hoge kwaliteit, een optimale prijs en uitstekende decoratieve eigenschappen. Door de combinatie van deze kenmerken met behulp van panelen, kunt u elke gevel optillen, waardoor deze een stijlvolle en nette uitstraling krijgt.

In de volgende video vindt u instructies voor het installeren van zijspoor "Rocky Reef".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer