Fineber Siding: Key Features

Fineber vinyl gevelbeplating is relatief recent ontstaan ​​in de bouwmarkt, maar is al erg populair geworden onder moderne consumenten. Met dit materiaal kunt u zorgen voor de nodige ventilatie en de gevelwanden op betrouwbare wijze beschermen tegen verschillende invloeden van buitenaf die een nadelige invloed op hen hebben. Dit artikel beschrijft de belangrijkste kenmerken, de voordelen van deze coatings, vooral hun productie en gebruik.

Speciale functies

Bij het maken van Fineber gevelpanelen wordt de coëxtrusiemethode gebruikt, waardoor de resulterende materialen zo betrouwbaar mogelijk zijn. Fabrikanten gebruiken grondstoffen van de hoogste kwaliteit. Ze creëren esthetische producten die betrouwbaar worden beschermd tegen invloeden van buitenaf met een speciale buitenlaag.

Deze coating zorgt voor een lange levensduur en verhoogde materiaalsterkte.

Er zijn nog andere voordelen aan deze zijafdeling:

 • vorstbestendigheid;
 • milieuvriendelijkheid;
 • weerstand tegen extreme temperaturen;
 • veiligheid voor de menselijke gezondheid;
 • verhoogde slagvastheid.

In de klantrecensies die op internet te vinden zijn, worden alle voordelen van de bovengenoemde Fineber-producten genoteerd. Meestal zijn consumenten tevreden met deze materialen en schrijven ze niet over belangrijke nadelen. Deze coating is geschikt voor residentiële, commerciële, industriële, bijgebouwen. Deze zijpanelen zijn ideaal voor gebruik in barre klimaten.

species

Fineber gevelbeplating panelen zijn verdeeld in verschillende soorten, afhankelijk van hun uiterlijk. De volgende soorten gevelbeplating kunnen worden onderscheiden.

 • "Industrial". Dergelijke producten kunnen worden toegeschreven aan de klassieke, heldere kleuren zijn slechts 3. Ze zijn meer geschikt voor industriële, industriële gebouwen. Door middel van heldere panelen kunt u onder andere een specifiek commercieel gebouw markeren. Een dergelijke receptie zal klanten helpen aantrekken.
 • "Blokhuis". Deze producten imiteren log heel goed. Ze zien er niet uit als standaardmaterialen, omdat ze een meer ronde vorm hebben. Met behulp van dergelijke coatings kun je een gezellig, warm logboekhuis worden, zelfs het meest gewone gebouw. De fabrikant biedt zes kleuren. Dergelijke panelen zullen de constructie van onberispelijkheid, originaliteit geven.
 • "Standaard". Dergelijke materialen lijken op een scheepsplank. Met hun hulp kun je het gebouw terughoudendheid geven, strengheid. Kopers zijn beschikbare producten van verschillende tinten: van donkerbruin tot wit. Aan de buitenzijde bootsen dergelijke coatings de snede van hout na. Met hun hulp geeft u de gevel adel.

De fabrikant biedt niet alleen gevelbekleding aan, maar ook sokkelpanelen die bakstenen en stenen oppervlakken imiteren. Deze producten zijn ook gemaakt in verschillende kleuren.

accessoires

Het bedrijf biedt ook componenten. Ze hebben dezelfde schakeringen als gevelbekleding. Met behulp van extra profielen geeft u het gebouw een nette uitstraling, maakt u de decoratie compleet.

Consumenten hebben de mogelijkheid om verschillende soorten Fineber-profielen te kopen.

 • Afvoerbalk. Gemonteerd boven de ramen. Een dergelijk element voert water af.
 • J profiel Het wordt gebruikt in deur- en raamopeningen als een voering, het wordt ook gebruikt voor het afwerken van de uiteinden van het gebouw.
 • Soffit. Dit element wordt op de kroonlijst van het dak geïnstalleerd.
 • Oorspronkelijk profiel. Het wordt geïnstalleerd vóór de installatie van het eerste gevelelement.
Afvoerbalk
J profiel
koof
Oorspronkelijk profiel
 • Innerlijke hoek. Het moet op de hoeken van de gevel zijn.
 • Buitenhoek. Dit element wordt gebruikt om de buitenste hoeken van de gevel af te knippen.
 • Afwerkingsplaat. Het wordt geïnstalleerd onder de dakrand. Het wordt toegepast na de installatie van de panelen.
 • Perioculaire plank. Ontworpen om de functie van de behuizing uit te voeren. Het wordt ook gebruikt om de hellingen van de verzonken deuren en ramen te sluiten.
Binnenhoek
Buitenhoek
Finish bar
Dichtbij venster
 • Windplank Het wordt gebruikt bij de uitvoering van afwerkingswerkzaamheden aan de zijkanten van het dak.
 • Startplaat. Het is ontworpen om het eerste zijspoorelement te installeren.
 • H-profiel. Staat toe om oprichtelementen vanaf het uiteinde te verbinden.
Windplank
Startbalk
H profiel

productie

Fineber zijpanelen worden gemaakt in een van de oudste fabrieken die gespecialiseerd zijn in vinylproducten. Dergelijke soorten gevelbekledingsmaterialen zijn vervaardigd sinds 2001. Op de Russische markt bestaat dit soort opruiming de laatste tijd, maar het is erg populair geworden bij consumenten. De materialen die Fineber biedt, worden niet alleen in Rusland, maar ook in het buitenland zeer op prijs gesteld. Omdat een zeer breed scala van dergelijke afwerkingsmaterialen beschikbaar is voor consumenten, hebben ze de mogelijkheid om verschillende architecturale projecten te implementeren.

Tools en training

Als u Fineber-gevelelementen installeert, moet u eerst de nodige armaturen en bevestigingen voorbereiden.

U hebt de volgende hulpmiddelen nodig:

 • het bouwen van een droger (een dergelijke aanpassing hoeft niet in alle gevallen te worden gebruikt);
 • spijkers met verborgen dop en gegalvaniseerde coating of schroeven;
 • bouwniveau;
 • een hamer;
 • meetlint;
 • schroevendraaier;
 • cirkelzaag;
 • elektrische boor;
 • ijzerzaag-melkozubka.

  Allereerst zal het noodzakelijk zijn om de gevelmuren zorgvuldig voor te bereiden alvorens de installatiewerkzaamheden uit te voeren: maak de oude pleister schoon van het oppervlak en maak deze zo vlak mogelijk.

  Er moet aan worden herinnerd dat de resultaten van de installatie grotendeels afhangen van de inspanningen die zijn geleverd bij het voorbereiden van de fundering.

  montuur

  Zijpanelen moeten worden gemonteerd op een frame dat is gemaakt van een metalen profiel of houten balk. Het zal nodig zijn om het van tevoren te monteren, ter voorbereiding op de installatiewerkzaamheden. Op een afstand van 10 cm van de hoek van het gebouw, bevestig de verticale balken om de buitenste hoeken te installeren. Bevestig vervolgens de dwarsbalken tussen het verticale profiel (400 mm steek). Monteer het frame van het frame, gebruik het niveau om het ontwerp zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Montage- en hulpprofielen

  De meest geschikte methode van installatie van gevelbeplating Fineber - horizontale installatie van links naar rechts, van onder naar boven. Producten worden afwisselend op elk oppervlak gemonteerd: afgewerkt met één muur, ga naar een andere. Strenge consistentie bij de implementatie van installatiewerkzaamheden - de sleutel tot een goed resultaat.

  Combineer zijpanelen niet van verschillende batches op hetzelfde oppervlak. Aangezien onder invloed van temperatuur hulpprofielen en voorpanelen smaller of breder kunnen worden, moet er een ruimte overblijven tussen de verticale elementen van de lat en de uiteinden van de gevelbeplating.

  Spijkers of schroeven moeten draaien of hamer is niet erg strak. Als je ze op deze manier repareert, kan de balk vrij bewegen als de temperatuur verandert. Installeer de panelen niet in het geval dat de luchttemperatuur te laag is.

  Zijpanelen moeten op de gewenste maat worden gesneden met behulp van een cirkelzaag of een tand met kleine tanden. Knip het product moet op de textuur van de naad zijn, te beginnen bij de bevestigingsgaten. Het is noodzakelijk om alles zo zorgvuldig mogelijk te doen, zodat het oppervlak van het product niet wordt beschadigd. Begin met het bevestigen van het verticale hulpprofiel van boven naar beneden.

  Installatie opruimen
  Zijden snijden

  Startplaat en buitenhoek

  De startplaat moet horizontaal zijn. Bepaal de plaats waar het zich zal bevinden, moet het gebouwniveau gebruiken. U kunt dus alles zo nauwkeurig mogelijk doen.

  Begin met het installeren van de buitenste hoek vanaf de linkerhoek van het oppervlak. Zorg ervoor dat de onderkant van de startbalk samenvalt met de onderkant van de hoek. De installatie van de hoek moet beginnen aan de bovenkant van de gevelmuur.

  Locatie van de startplaat
  Installatie van de buitenhoek

  Gevelpanelen

  Plaats het eerste paneel in de startbalk en plaats het in de groef op de hoekbalk. Draai het paneel is niet erg strak om een ​​kleine opening te krijgen. Vergrendel alle sloten op de startplaat. Knip in de rij de laatste en eerste panelen af ​​(hoek - negentig graden). Plaats hiervoor het zijspoorpaneel op het frame en bevestig het niet. Markeer vervolgens de lijnen waarop de onderste en bovenste panelen moeten worden gesneden.

  Gebruik spijkers of schroeven om de panelen op het frame te bevestigen door middel van speciale gaten.

  Fineber gevelbeplating panelen zijn duurzame, zeer hoogwaardige bekledingsmaterialen die fabrikanten creëren, gegeven de klimatologische omstandigheden in Rusland. Voor gebruikers is de optimale verhouding tussen kwaliteit en kosten van dergelijke producten zeer aantrekkelijk.

  Omdat het bedrijf een groot aantal kleuren van dergelijke producten biedt, kunt u precies deze optie kiezen die het beste past in het totale ontwerp van het gebouw. Met de implementatie van de installatiewerkzaamheden kunt u het zelf oplossen zonder de hulp van experts in te roepen. Een bepaalde ervaring is echter belangrijk: u moet de nuances van het installeren van dergelijke materialen begrijpen.In dit geval zullen de resultaten u niet teleurstellen.

  Zie de volgende video voor informatie over het installeren van de FineBer-basispanelen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer