Opklimmende blokhut: maten en kleuren

Elke persoon probeert de decoratie van zijn huis mooi en netjes te maken. Tegenwoordig is gevelbeplating een populair materiaal voor interieurdecoratie. Vandaag zullen we praten over een aantrekkelijke en duurzame coating genaamd een blokhuis.

Functies en voordelen

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor het opruimen van een blokhuis vanwege de mooie uitstraling. Dit type afwerking ziet eruit als een blokhut, dus deskundigen noemen dit materiaal vaak een coating onder de stam. Ondanks het feit dat een dergelijke afwerking het uiterlijk heeft van houtachtig linnen, kan deze bestaan ​​uit een verscheidenheid aan elementen (metaal, vinyl).

Het gevelbekleding van het blokhuis wordt uitgevoerd door afzonderlijke segmenten van speciaal afgerond hout of geprofileerd hout. Dergelijk materiaal kan niet alleen worden gebruikt voor het decoreren van buiten, maar ook voor het interieur van de kamer. Heel vaak wordt deze coating gebruikt als decoratief element.

Siding Block House heeft een aantal belangrijke voordelen.

 • Weerstand tegen temperatuurschommelingen. Deze coating kan veilig worden gebruikt voor buitendecoratie. Immers, dit materiaal is niet bang voor hoge temperaturen.
 • Brandwerendheid. Sommige soorten van deze gevelbeplating zijn gemaakt met behulp van moderne technologie en de toevoeging van speciale stoffen die ze vuurvaste eigenschappen geven.
 • Milieuvriendelijkheid. Dit product is gemaakt van natuurlijke materialen en daarom bevat het geen enkele stof die gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid en absoluut veilig is.
 • Aantrekkelijk uiterlijk. De meeste professionals en consumenten hebben het mooie uiterlijk van dergelijke producten opgemerkt. Bovendien moet worden opgemerkt dat het blokhuis veel verschillende kleuren heeft.
 • Eenvoudige installatie. Elke persoon kan dit gezicht onafhankelijk installeren zonder veel tijd en moeite te besteden.
 • Duurzaamheid.Een blokhuishuis zal zijn eigenaars meer dan een decennium van dienst zijn. De gemiddelde levensduur van het materiaal is 50-70 jaar.
 • Redelijke prijs. De kosten van een dergelijke afwerking zijn niet te hoog. Ze zal bijna iedereen veroorloven.

types

Op dit moment kunnen consumenten op de markt voor bouwmaterialen veel verschillende soorten gevelbekleding tegenkomen. De meest populaire zijn:

 • vinyl;
 • metaal;
 • hout;
 • acryl.

vinyl

De basis voor dit type gevelbeplating is PVC. Voor buitenversiering wordt de vinylcoating in de regel in twee lagen gelegd. In dit geval werkt de onderste laag als een stevige basis en de bovenkant - een decoratief element.

Vinyl blokhuis is goedkoper in vergelijking met andere typen. Het kleurbereik van dit type materiaal wordt meestal weergegeven in verschillende pasteltinten (lichtbruin, crème, beige, pistache, kleur van gebakken melk).

De kleur van deze coating vervaagt niet en blijft vele jaren in de oorspronkelijke vorm.

Vinyl blokhuis voor het afwerken van huizen heeft de volgende positieve eigenschappen.

 • Vochtbestendigheid.Als er een grote hoeveelheid water op het materiaal komt, zal het niet opzwellen, het zal in zijn oorspronkelijke vorm blijven.
 • Weerstand tegen chemicaliën. Als een schadelijke oplossing met chemische elementen op het oppervlak van de basis terechtkomt, heeft dit geen invloed op het materiaal. Hij zal zijn visuele aantrekkingskracht niet verliezen.
 • Duurzaamheid. Vinyl gevelbeplating kan hun eigenaren 50-60 jaar dienen.
 • Laag gewicht. Zulke ontwerpen zijn licht, wat het installatiewerk aanzienlijk vereenvoudigt.

Ondanks de vrij grote lijst met voordelen heeft vinylbeplating bepaalde nadelen.

 • Lage vorstbestendigheid. Dit type coating is niet erg bestand tegen temperatuurveranderingen, dus het is beter om het te gebruiken bij het uitvoeren van binnenhuisarchitectuur.
 • Lage brandweerstand. In tegenstelling tot andere monsters is vinylsnijden zeer vatbaar voor brand, dus is het beter om het te behandelen met speciale stoffen en oplossingen die de ontvlambaarheid van dergelijke materialen verminderen.

metaal

Dit type gevelbeplating is gemaakt van een dunne metalen plaat of gegalvaniseerd staal.De basis van de toekomstige coating die bovendien is bedekt met speciale stoffen met polyester of polystyreen. Ze bieden een hoge weerstand tegen externe mechanische schade.

Metaalbeplating is het meest koud en brandwerend. vergeleken met andere typen. Bovendien is het minder dan andere coatings die onder invloed van zonlicht vervagen. Volgens de meeste experts, een dergelijk kader combineert alle belangrijke kenmerken van metaal en hout, dus het wordt vaak gebruikt in plaats van de gebruikelijke houten materiaal.

hout

Een dergelijke gevelbeplating wordt meestal gedaan vanuit de afgeronde stam. Het onderscheidt zich van andere soorten blokhutten door het natuurlijke uiterlijk, omdat natuurlijk hout een uitstekend esthetisch oppervlak heeft. Bovendien zijn dergelijke materialen aangenaam om aan te raken.

Het is belangrijk te weten dat houten gevelbekleding blok huis veel rot herinneren, dus voor het einde van het product moet worden behandeld met een speciale verbinding, of gewoon schilderen. Anders kan het ontwerp snel zijn oorspronkelijke uiterlijk verliezen.

Voor de vervaardiging van houten gevelbekleding met zowel naald- als hardhout. Vaak gebruikte linden, ceder, sparren, dennen, esdoorn, eiken, essen.

De Siberische lariks onderscheidt zich door zijn speciale sterkte en betrouwbaarheid.

acryl

Deze gevelbeplating is gemaakt met de toevoeging van acrylpolymeren, waardoor de coating een hoge slijtvastheid heeft. Het product wordt gemaakt door gieten of extrusie. Qua uiterlijk lijkt dit materiaal op vinyl, maar het heeft hogere kosten.

Acryl gevelbeplating is goed bestand tegen corrosie, schimmels en schimmel. Het heeft ook goede vorstbestendigheid, vochtbestendigheid en brandwerendheid. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat deze dekking niet voor elke koper betaalbaar zal zijn.

afmeting

De grootte van elk deel van het gevelbeplating blokhuis is afhankelijk van het materiaal waaruit het is gemaakt. Het kan enorm variëren (van 3m tot 7m). Maar meestal worden voor het afwerken 4-5m-panelen gebruikt.

Als u vinyl opruimen voor de kamer wilt gebruiken, moet u rekening houden met de grootte ervan. De standaardlengte voor dit ontwerp is 3.5cm-3.7cm, en breedte 2.3m-2.5m.De dikte van dit product is meestal 1,1 mm-1,5 mm.

Voor metaalbeplating zijn er hun standaardmaten. De lengte van dit materiaal kan sterk variëren (van 1m-5m). De breedte van de coating is 2-3,5 cm. De dikte van het metalen type is vrij klein - 0,5 mm - 1 mm.

kleur

Het kleurenpallet van een zijspoorblok onder een blok kan heel verschillend zijn. De meest populaire tinten zijn:

 • chocolade;
 • ijs;
 • beige;
 • pistache.

De schaalkeuze hangt af van de stijl van het huis en de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren.

Vaak vinden consumenten in gevelwinkels gevelbeplating gemaakt van hout, steen of baksteen. Dit soort ontwerpen van tegenwoordig worden steeds populairder. Tegenwoordig geven veel mensen de voorkeur aan de kleur van 'gouden eik', wat wordt weergegeven door een glanzende laag rood of lichtbruin.

Vaak gebruiken consumenten bij het afwerken van hun woning gevelbeplating met gebeitst eiken. Het is een donkere houttint met een natuurlijk structuurpatroon. Dit type ontwerp is perfect voor bijna elk huisontwerp.

Vaak wordt bij opstelling van de kamer de kleurschaal onder een moer gebruikt.Het onderscheidt zich door rustige pasteltinten (beige, kleur van gebakken melk, pistache). Dergelijk materiaal is perfect voor verschillende soorten kamers.

merken

Momenteel zijn er veel fabrikanten van gevelbekleding. De producten van elk merk onderscheiden zich door hun voordelen en prestatiekenmerken. Overweeg de populairste merken die dergelijke materialen produceren.

Tecos

Tecos produceert haar producten met behulp van de nieuwste technologie. Dit bedrijf produceert drie verschillende soorten panelen. Het kleurenpalet van deze coatings omvat 24 kleuren. Ook wordt elk afzonderlijk monster onderscheiden door een speciaal structuurpatroon.

Docke

Docke is niet minder populair. Volgens veel experts produceert dit Duitse bedrijf hoogwaardige en duurzame panelen. De producten van deze fabrikant verschillen van alle anderen in heldere, rijke kleuren.

"Metalist"

Een andere fabrikant van gevelbekleding is Metalist. Ze is gespecialiseerd in de productie van vinylcoating, die er prachtig uitziet.Sommige deskundigen zeggen ook goede sterkte, kwaliteit en duurzaamheid van dergelijk materiaal.

Montage technologie

Eerst moet u, voordat u de panelen zelf installeert, de startbalk maken. Om dit te doen, moet u de buitenhoeken met een loodlijn bevestigen en deze moeten in stappen van 30 cm worden bevestigd. Daarna moet u de strips aan de verbindingen van de onderdelen monteren.

Ook tijdens installatiewerkzaamheden moet het ontwerp van raam- en deuropeningen worden voltooid. Produceer het met behulp van de strook voor hellingen. Daarna worden de panelen gesneden en samengevoegd. Om dit te doen, moet u een deel van het deel van de startbalk inhaken en dit bevestigen met zelftappende schroeven.

Na installatie van de panelen bij de deuren en ramen. Om dit te doen, wordt de gevelbeplating gesneden op de breedte van de openingen. Zorg er ook voor dat u een getij maakt met een kantelhoek. Ze moeten aan beide zijden tegelijk zijn (iets breder dan de gaten). Hun langsranden moeten omhoog worden gebogen.

Op het ontwerp staan ​​dan vaste zijhellingen van de lamellen en de bovenste hoofdriem. Er moet een drainagesysteem worden geïnstalleerd, waarna het bovenste deel van de constructie moet worden ontworpen.Tegelijkertijd is het de moeite waard om de zelf-snijdende bouten en een bevestigingsniveau of de bovenste uitstroom te gebruiken.

Zie hieronder voor meer informatie over gevelbekledingen van blokhutten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer