Maten van vinyl gevelbeplating

 Maten van vinyl gevelbeplating

Vinyl gevelbeplating is een praktisch en goedkoop afwerkingsmateriaal dat wordt gebruikt voor de buitenbekleding van gebouwen. Het is een PVC-paneel van een bepaalde grootte, dat zorgt voor een laag gewicht van de bekleding (extra versterking van de fundering is niet nodig), de vochtbestendigheid en weerstand tegen omgevingsinvloeden en bioresistentie. Wat betreft sterkte is het vrij hoog (hoewel het inferieur is in termen van deze indicator voor metaalbeplating).

Fundamentele parameters

Met behulp van vinylbeplating kunt u originele stilistische effecten bereiken, omdat de panelen extern zeer divers zijn. Er zijn opties die steen, hout en stenen oppervlakken imiteren.Bovendien is de gelijkenis zo dichtbij dat het mogelijk is om imitatie alleen te detecteren bij nader onderzoek.

Montage zijpanelen geproduceerd op de kist, gebruik van een kachel is mogelijk. Als de wanden glad zijn en geen thermische isolatie nodig hebben, is installatie direct op hen zonder kratten mogelijk.

Siding is beschikbaar in de vorm van panelen, die verschillende afmetingen kunnen hebben. Normen die de grootte van profielen bepalen bestaan ​​niet. Elke fabrikant produceert panelen met bepaalde parameters. Bovendien kunnen de afmetingen afhankelijk zijn van de installatie van zijspoor (verticaal of horizontaal), op basis van het doel (voorkant of kelder).

Lengte en breedte

Gemiddelde lengtes en breedtes die vinylspatie kan hebben zijn:

 • lengte - van 2500 tot 3750 mm;
 • breedte (werkend) - van 220 tot 275 mm;
 • breedte (nuttig) - van 200 tot 255 mm.

De lengte en breedte van de kunststof gevelbeplating kan ook afhangen van het soort oppervlak dat het nabootst.

 • Scheepspanelen hebben een lengte van 3000-3390 mm (verkorte versie) en 3660-3810 mm (standaardversie). De verkorte panelen onderscheiden zich door een eenvoudigere installatie: door verbinding te maken, kan de vereiste lengte worden samengesteld.De breedte van de panelen onder de boord van het schip varieert binnen 172-232 mm. Soms is het meer rationeel om bredere "platen" te gebruiken om te voorkomen dat panelen moeten worden gesneden. Hun breedte is van 240 tot 255 mm, maar er zijn ook modellen met een breedte van 305 mm.
 • Visgraatbreedte hangt af van hoeveel golven het heeft. In overeenstemming hiermee worden enkelvoudige "visgraat" (gemarkeerd met S), dubbel (aangeduid als D), drievoudig (aangeduid met de letter T) onderscheiden. Gemiddeld is de breedte van een enkele golf 114,3 mm; om de breedte van een dubbele en driedubbele dennenboom te kennen, volstaat het deze indicator te vermenigvuldigen met 2 en 3. Bij het kopen van een dennenboom uit de Verenigde Staten of Canada, kunt u zien dat de lengte van één golf in inches wordt aangegeven. De standaard is 4,5 inch breed, wat 114,3 mm is.
 • Blokhuis (imitatie van het houtoppervlak) heeft meestal een breedte van 240 mm met een lengte van 3660-3810 mm. De breedste breedte wordt gekenmerkt door een geperforeerde schijnwerper, die wordt gebruikt om de onderkant van de gevel en dakoverstekken van overkappingen te ontwerpen. De breedte is 305 mm met een gemiddelde lengte van 3050 mm. Materiële parameters zijn variabel, afhankelijk van het merk dat ze afgeeft. Aldus produceert het bedrijf "Alta-profiel" een zijspoor "scheepsboord" in de afmeting 3100x230 en 3660x230 mm.

2 cm bredere profielen van het Duitse merk Docke ("Duke").Een van de meest dimensionale panelen wordt geproduceerd door het bedrijf Grand Line ("Grand Line"). Hun lengte en breedte zijn 3000x238 mm. De kleinste breedte heeft de producten van het bedrijf Mitten. In de opstelling van de fabrikant is er een profiel van 178 mm breed, waarvan de lengte 3040 mm is.

Afhankelijk van het doel van opruimen, kan het front en grond zijn. De dimensies van de eerste werden hierboven besproken. Voor een eenvoudiger ontwerp van de basis worden kleine rechthoekige panelen gebruikt. In de meeste gevallen volstaan ​​hun afmetingen om het materiaal in de kelder van het gebouw in één breedte te fixeren.

Onder de populairste kelderpanelen kunt u profielen selecteren met de afmeting van 1140x480 mm en 1135x474 mm. In dergelijke formaten worden tegels geproduceerd van een van de toonaangevende fabrikanten - Alta-Profil. Klein formaat wijzigen houdt verband met de oppervlaktekenmerken van het materiaal. De "Stone" -collectie wordt dus aangeboden in de maten 1135x474 mm en de collectie die stenen nabewerkt bevat panelen van kleinere afmetingen - 1130x468 mm.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen werk- en bruikbare zijsporen. Bij de berekening van de benodigde hoeveelheid materiaal moet alleen rekening worden gehouden met de laatste.Bij het overwegen van een zijspoorpaneel, kunt u vinden dat een deel ervan perforaties heeft. Het is noodzakelijk om volgende panelen te repareren en nadat de installatie aan het zicht is onttrokken en daarom niet in de berekeningen moet worden meegenomen.

dikte

De sterkte-eigenschappen ervan hangen grotendeels af van de wanddikte. Voor gevelpanelen is de standaarddikte 0.6-2.0 mm. Tegenwoordig kan de markt echter voldoen aan de paneeldikte van 0,4-0,6 mm. Ze zijn van binnenlandse of Chinese oorsprong. Profielen van Europese fabrikanten mogen niet dunner zijn dan 0,6 mm, aangezien deze parameter wordt geregeld door een strenge norm.

Het wordt aanbevolen om gevelbekleding aan te schaffen, waarvan de dikte niet minder is dan 0,6 mm. Dunnere materialen kunnen de betrouwbaarheid niet garanderen.

Verschillende fabrikanten kunnen de dikte van de panelen wijzigen. Bijvoorbeeld, zijspoor van het Canadese bedrijf Mitten heeft een dikte van 1,02 tot 1,2 mm, afhankelijk van de productlijn. Southern Beaded gevelbeplating is 1,14 mm dik.

Ten slotte wordt de wanddikte bepaald door het doel ervan. Meer dichte panelen worden kelders genoemd en zijn ontworpen om de onderkant van de gevel af te knippen. De dikte van dergelijke profielen is meer dan 2 mm en kan soms 4 mm bedragen.Dit komt door het feit dat het keldergedeelte gevoeliger is voor vocht, vorst, mechanische schade.

Maten van accessoires

Gezien de afmetingen van de panelen en het berekenen van hun aantal, is het belangrijk om de afmetingen van de componenten te verduidelijken. In de regel lijken ze op panelen, maar dit is niet altijd het geval. J-sierstrips hebben dezelfde lengte als de meeste zijpanelen, maar zijn niet geschikt voor installatie in combinatie met Docke-panelen, omdat ze een kortere lengte hebben.

De buitenste en binnenste hoeken hebben een lengte van 3050 mm, de breedte komt overeen met de breedte van het paneel. Start- en finishstrips zijn verkrijgbaar in lengtes van 3660 mm. Scharnierende profielen en strips voor raamkokers hebben dezelfde lengte en bijna-venster hellingen - 3050 mm.

Hoe de hoeveelheid berekenen?

Er zijn verschillende opties voor het berekenen van het vereiste aantal panelen voor bekleding.

 • Neem contact op met de specialisten van de winkel waar de aankoop van materiaal is gemaakt voor buitenwerk. In de regel zijn managers van gespecialiseerde bedrijven getraind om dergelijke berekeningen te maken en beschikken ze over de nodige computerprogramma's hiervoor. Het moet echter duidelijk zijn dat zelfs een professional niet in staat zal zijn om een ​​exacte berekening te maken zonder een structuurplan te hebben dat de specifieke numerieke waarden van zijn parameters aangeeft.

Daarnaast moet worden begrepen dat de verkoper geïnteresseerd is om zoveel mogelijk van het plateringsmateriaal te verkopen, daarom is afronding, een grote voorraad materialen en de verkoop van componenten mogelijk, zonder welke u kunt doen. Als ongebruikte (en ongesneden) panelen kunnen worden teruggestuurd naar de winkel, kunt u dergelijke berekeningen veilig vertrouwen.

 • Vrijwel elke speciaalzaak biedt gratis gagediensten aan als u materiaal van hen koopt. Deze optie verdient de voorkeur boven de eerste, omdat de berekeningen worden gemaakt rekening houdend met de kenmerken van het gebouw.

Ongeacht of u dit bedrijf zelf denkt of vertrouwt aan professionals, het is belangrijk om te begrijpen waaruit dergelijke berekeningen bestaan.

  Voor een mooie en correcte installatie moet u een verscheidenheid aan componenten aanschaffen.

  • De panelen voor de gevel en kelder.
  • Het startniveau vanaf waar de eerste rij start. Het kan worden vervangen door een startprofiel, gekenmerkt door grotere sterkte.
  • Het afvoerniveau met decoratieve functie, en dient ook als een bijzondere uitstroom bij plaatsing over een sokkel of het werkende element van een constructie.
  • Verbindingsstrip of H-profiel - gebruikt om elementen te scheiden of meerdere korte profielen aan te brengen.
  • Interne en externe hoeken.
  • Met het afwerkingsprofiel kunt u de installatie voltooien en de bovenste snijrand van de panelen verbergen.
  • J-profiel, met een decoratieve functie of uitstekende behuizing voor het raam.
  • Hellingprofiel wordt gebruikt voor speling.
  • Soffit - een paneel ontworpen voor het plaatsen van dakranden.

  Om het aantal panelen te berekenen, moet het geveloppervlak worden gedeeld door het effectieve oppervlak van het paneel zelf. Bovendien moet u een voorraad panelen toevoegen voor snijden, schroot en voorraad - ongeveer 7% van het aantal resulterende aantal stroken.

  Bepaal het gebied dat moet worden aangepakt, kan op 2 manieren zijn.

  • Vermenigvuldig de lengte en hoogte van de structuur. Deze methode is geschikt als een van de zijden wordt geconfronteerd of het gebouw een eenvoudige rechthoekige structuur heeft.
  • Een meer accurate methode is om het gebied van elke zijde te berekenen en vervolgens de resultaten samen te vatten.

  Vanuit het resulterende gebied wordt het oppervlak van die oppervlakken afgetrokken die niet door het profiel worden bedekt. Dit zijn deur- en raamopeningen.

  Goed advies: als er een klein venster in de muur van het huis is (bijvoorbeeld een dakkapel) of er zijn ventilatiegaten, dan is het gemakkelijker om hun oppervlakte niet te berekenen, maar om het in algemene berekeningen te gebruiken. De overblijfselen van de panelen op hetzelfde moment zijn onbeduidend.

  Tot slot kunt u vandaag op het internet rekenmachines vinden om de vereiste hoeveelheid gevelbeplating te berekenen. Het enige wat u nodig hebt, is het oppervlak en de nuttige breedte van de gevelbekleding instellen. Afhankelijk van de functionaliteit van de rekenmachine, kunt u onmiddellijk het gevelgebied instellen of het programma opdracht geven om berekeningen te maken, met vermelding van de lineaire afmetingen van de lengte en breedte van de wanden.

  Om fouten en crashes van het programma te voorkomen, kunt u voor de meest nauwkeurige resultaten 2-3 onafhankelijke calculators gebruiken.

  Ongeacht de gebruikte berekeningsmethode, onthoud dat gevelbekleding op een lat is gemonteerd, waarvan de montage respectievelijk de lengte van de wanden zal vergroten en het oppervlak van de gevel zal toenemen. Bij gebruik van isolatie en vinylpanelen neemt de lengte van de wanden na de bekleding aanzienlijk toe - met 4-6 cm.

  De meest nauwkeurige methode voor het berekenen van het materiaal dat nodig is voor muurdecoratie kan een grafische methode worden genoemd. Om dit te doen, moet je op een vel papier alle delen van het huis tekenen die verondersteld worden te zijn voltooid. De tekening moet alle elementen van het gebouw bevatten en overeenkomen met het echte object op de gekozen schaal. Verder worden op dezelfde schaal panelen getekend en gesneden. Ze moeten een kleinere kopie zijn van degenen die u wilt monteren.

  Nadat deze voorbereidingen zijn voltooid, start je het spel in "mozaïek", dat wil zeggen dat je de panelen op de wanden van het gebouw plaatst en indien nodig knipt. Deze methode is goed omdat u hiermee het aantal restjes en afvallen kunt minimaliseren en u dus geen materiaal met een grote marge hoeft te kopen.

  Om het aantal schijnwerpers te berekenen, wordt het nuttige oppervlak van het te trimmen dak (gevels en gordijnrails) gedeeld door het effectieve oppervlak van de schijnwerpers.

  Het is gemakkelijk om erachter te komen hoeveel startstrips nodig zijn - het is noodzakelijk om de omtrek van het gebouw te meten, de lengte van de openingen af ​​te trekken van de resultaten en het resulterende getal vervolgens te delen door de lengte van het paneel. Gemiddeld vereist dezelfde hoeveelheid afvoerstrips.

  Het aantal externe en interne hoeken wordt berekend op basis van het aantal en de hoogte van de hoeken van het gebouw. H-profielen worden handmatig berekend, als het nodig is om meerdere profielen samen te voegen.Bijna-vensterpanelen worden overwogen door de totale omtrek van de vensters te delen (tel afzonderlijk voor elk venster en de waarden toe te voegen) door de lengte van het profiel. Kleine verschillen zijn afhankelijk van hoe het venster is geïnstalleerd.

  In de volgende video vindt u een gedetailleerde video-instructie over het installeren van Holzsiding vinyl gevelbeplating van het bedrijf Holzplast.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer