Brick opruiming: de voors en tegens

 Brick opruiming: de voors en tegens

Baksteenhuizen worden al anderhalve eeuw als een symbool van betrouwbaarheid en welvaart beschouwd. Daarom is het percentage landhuizen dat van dit materiaal is gemaakt zo groot. De bouw van dergelijke woningen vereist echter serieuze financiële investeringen en tijdrovend. Voor degenen die hun huis met zo'n koppeling willen versieren en niet verlieslatend blijven, bieden fabrikanten gevelbekleding als baksteen.

Speciale functies

Siding, diep geworteld in het bouwwoordenboek, is voor het grootste deel het proces van het afdekken van de gevel van een gebouw. Een andere betekenis van de term is een vrij nieuw materiaal (20 jaar geleden wisten ze er niets van in ons land), dat gebouwen omhulde.Verschijnen in de jaren 1950 van de twintigste eeuw in Amerika en Canada, siding is onlangs verschenen op binnenlandse ruimtes. Het is vinyl, metaal en hout.

Een belangrijk feit is dat niet alleen nieuwe gebouwen worden afgezet met gevelbekleding, maar ook oude gebouwen worden hersteld. De panelen geven niet alleen een esthetische uitstraling, maar beschermen ook de hoofdmuren tegen vernietiging.

Direct baksteen gevelbeplating is gemaakt van vinyl, metaal en kelder. Vinyl is gemaakt van goedkopere PVC. De meest populaire is de kelder, die is gemaakt van polypropyleen, heeft een hoge sterkte en is zo natuurlijk dat het bijna niet te onderscheiden is van baksteen.

Het opruimen van baksteen heeft zijn voor- en nadelen, zoals elk bouwmateriaal.

Een van de voordelen zijn de volgende:

 • Siding kan worden bedekt met elk oppervlak van de wanden - van het schuimblok tot de bar, het is alleen belangrijk dat de krimp van de wanden wordt voltooid en alle defecten worden gereinigd en gefixeerd.
 • Voor montage op de wanden is een speciaal steunrooster bevestigd, waarop decoratieve panelen worden gelegd. Als gevolg hiervan is er een kleine opening tussen de hoofdwand en de decoratieve coating die ventilatiefuncties uitvoert.Zo zal metselwerk dienen als extra bescherming tegen externe invloeden van buitenaf en zal het geen broeikaseffect veroorzaken.
 • Onder de huid kunt u elke isolatielaag aanbrengen, terwijl het uiterlijk er niet onder lijdt: bij de juiste installatie begrijpt u dat het huis niet is dichtgemetseld, u kunt alleen dicht bij de muren komen.
 • Duurzaamheid. Op voorwaarde dat je een eersteklas afwerking hebt gekocht, duurt het opruimen ongeveer 50 jaar - dezelfde hoeveelheid rode baksteen blijft staan ​​zonder afwerking. Het is echter nog steeds problematisch om dit vast te stellen, omdat gevelbeplating op binnenlandse open plekken al minder dan 30 jaar wordt uitgevoerd.
 • UV-bestendigheid - de panelen vervagen niet in de zon en blijven vele jaren helder.
 • Duurzaamheid - schade aan de structuur is alleen mogelijk met sterke mechanische actie.
 • Eenvoudige installatie - de panelen worden volgens het principe van de ontwerper samengevoegd.
 • De praktische aspecten worden gekenmerkt door een minimale hoeveelheid afval bij het kijken naar de gevel.
 • U kunt het beschadigde paneel eenvoudig vervangen.
 • Milieuvriendelijkheid.
 • Vereist niet veel arbeid.

Bij het kiezen van een baksteen zijspoor, overweeg dan de nadelen van deze afwerking:

 • Het huis afwerken met brandbaar materiaal is een behoorlijk riskante onderneming.
 • Het verschil tussen echte en kunstmatige plaatsing is te onderscheiden, zij het vanaf een korte afstand.
 • Beperkt kleurengamma.
 • Installatie onder de kracht om professionals met speciale apparatuur en vaardigheden te produceren: het is belangrijk om zich strikt te houden aan de technologie van bekleding en veiligheid op het werk.
 • Het grote totale gewicht van de panelen vereist de creatie van een extra kader, de versterking van de fundering, die de financiën beïnvloedt.
 • De prijs voor sokkelbeplating is vrij hoog in vergelijking met plastic panelen.

Ondanks de vrij ernstige nadelen, is het nog steeds goedkoper om opruimen onder een steen te produceren dan om een ​​heel huis uit steen te jagen. Bovendien is de verzorging van de panelen vrij eenvoudig - het is voldoende om het opgehoopte stof met water te wassen en veel fabrikanten hebben gezorgd voor extra bescherming tegen branden en smeulen met vuurbestendige verbindingen en substraten.

types

Fabrikanten bieden een vrij groot kleurengamma voor het opruimen van baksteen. Als u decoratieve zijpanelen kiest, moet u letten op de materialen waaruit ze zijn gemaakt.

Plastic opruimen is het populairst bij kopers. Te koop wordt het vertegenwoordigd door vinyl- en sokkelproducten. Vinyl is gemaakt van polyvinylchloride (PVC), de kelder is gemaakt van duurder polypropyleen. Beide materialen reproduceren nauwkeurig de structuur van bakstenen, alle poriën en scheuren.

Het verschil tussen de twee soorten plastic zit in de dikte van de plaat: de kelder is dichter, beter bestand tegen krassen en de vinyl is dunner en lichter, maar heeft tegelijkertijd een meer resistente kleur.

Vinyl gevelbeplating wordt voornamelijk gebruikt voor gevelafwerking.De heldere kleuren blijven zo na tien jaar werken. PVC-panelen hebben de structuur van cellen, dus ze houden de warmte goed vast. Onlangs verschenen geïsoleerde kunststof sandwichpanelen met grotere dikte op de markt. Ze vereisen geen extra afwerkingsisolatie.

Polypropyleen panelen kregen de naam dankzij het feit dat ze voornamelijk worden gebruikt voor het afwerken van een sokkel. Duurzaam en flexibel polypropyleen is bestand tegen ernstige mechanische belasting. Het kleurenschema van de sokkelpanelen is behoorlijk divers: donkere tinten van gebrande baksteen, klinker-gladheid, goud en oker worden even goed geïmiteerd.Een ander belangrijk detail - de locatie van de metalen kratten bij het installeren van de kelder siding onder de baksteen. In barre klimatologische omstandigheden wordt hij met 10 cm van de grond opgetild, die in de winter bevriest. En als het klimaat mild is, kun je het frame dicht bij de grond plaatsen.

Misschien ziet plastic gevelbeplating er niet zo natuurlijk uit als bitumen gevelmateriaal met zijn natuurlijke basaltlaag, maar alle technische kenmerken zijn op geen enkele manier inferieur en prijsbeleid is democratischer. PVC-panelen worden even goed gebruikt voor het bekleden van hout, blokken of bakstenen.

Metaalbekledingsmateriaal is gemaakt van aluminium, gegalvaniseerd dun staal. De meest populaire is aluminium gevelbeplating vanwege de prijs en het gemak van schilderen. Tegelijkertijd is aluminium onderhevig aan vervorming en is het onrealistisch om het oorspronkelijke uiterlijk van het paneel terug te geven. Ook is het metaal vatbaar voor corrosie bij de verbinding en heeft gegalvaniseerd materiaal de neiging om van de polymeerlaag af te pellen. De rijkdom aan kleuren ijzeren gevelbekleding kan ook niet opscheppen.

Dit type afwerking heeft zijn belangrijke voordelen:

 • sterkte;
 • duurzaamheid;
 • weerstand tegen temperatuurschokken;
 • niet onderhevig aan rotting en schimmelvoortplanting;
 • verdwijnt niet in de zon;
 • niet bang voor vocht;
 • installatie kan onder alle weersomstandigheden worden uitgevoerd;
 • klein gewicht aan panelen.

Vezelcement baksteen gevelbeplating verwijst naar de premium klasse van gevelmaterialen.

Een mengsel van cement met zand en versterkende vezels zorgt voor een duurzame decoratieve coating, met onbetwistbare voordelen:

 • duurzaamheid;
 • het veiligste materiaal tussen bakstenen gevelbeplating;
 • brandwerendheid - het niveau van ontvlambaarheid G0 en G1 - als de panelen aan de voorzijde met verf zijn bedekt;
 • vochtbestendigheid;
 • vorstbestendigheid;
 • hoge buigsterkte;
 • corrodeert niet;
 • niet bang voor externe invloeden - temperatuursveranderingen, UV-straling;
 • verdwijnt niet in de zon;
 • installatie kan op elk moment van het jaar en onder alle weersomstandigheden worden uitgevoerd - in tegenstelling tot bijvoorbeeld klinkers;
 • Vezelcementpanelen huis ziet er uitzonderlijk respectabel uit.

Het bestaande aanbod baksteen gevelbeplating is in staat om te voldoen aan bijna alle eisen van consumenten in alle klimatologische omstandigheden.

ontwerp

Gevel gevelbeplating met baksteen imitatie is al lang een klassieker geworden, geschikt voor alle architectonische vormen en oplossingen. Een echte baksteen is eigenlijk alleen rood en geel, en moderne productietechnologie stelt ons in staat om het kleurengamma van panelen voor baksteen aanzienlijk uit te breiden. De klanten krijgen de volgende tinten aangeboden: gebrande baksteen, wit, beige, goud, zand, bruin, kersen, brons, barnsteen, melkachtig en zelfs wol. In de exclusieve collecties van sommige fabrikanten vindt u tinten malachiet, graniet, agaat.

Het formaat van de patronen die zijn aangegeven door de stenen op de panelen kan ook variëren. Het kan hetzelfde zijn in vorm en textuur van klassieke klinkerproducten. Dit kan een combinatie zijn van oppervlakken van het antieke type van verschillende breedte en gladheid.

fabrikanten

Er is een vrij groot aantal bedrijven dat verschillende soorten bakstenen gevelbekleding produceert.

firma

Type gevelbeplating geproduceerd

Kenmerken van het bedrijf

Mitten (Canada)

vinyl

Het is populair in laagbouw, heeft tal van voordelen en heeft zich bewezen in barre weersomstandigheden.

Tecos (België-Rusland)

vinyl

Een internationaal vinyl vloerbeplating bedrijf

AltaProfil (Rusland)

Vinyl, kelder

De producten van het bedrijf zijn niet van minder goede kwaliteit dan vergelijkbare producten van de wereld. De oorspronkelijke ontwikkeling van materiaal dat bestand is tegen het harde klimaat van Rusland

Doecke-R (Rusland-Duitsland)

Vinyl, kelder

2 fabrieken in Rusland produceren hoogwaardige producten met behulp van Duitse technologie en een betaalbare prijs.

Grand Line (Rusland)

Vinyl metaal

Het heeft goede eigenschappen (niet brandbaar, vervaagt niet in de zon, is niet bang voor temperatuurveranderingen) en een betaalbare prijs.

Bepaalde Teed (VS)

vinyl

Populaire fabrikant, wiens producten ongeveer 80% van de huizen in de VS en Canada in de schappen liggen

T-Siding (Rusland)

Begane grond

De innovatie van het bedrijf is de productie van panelen met een naadloze verbinding.

Holzplast (Rusland)

Begane grond

De productie wordt uitgevoerd volgens Europese technologieën op Duitse apparatuur. Het resultaat is een eersteklas product, aangepast aan de omstandigheden in het Russische klimaat.

Royal Stone (Rusland)

Begane grond

Panelen worden gemaakt op de Canadese technologieën. De productkwaliteit wordt serieus gemonitord.

Nailite (VS)

Begane grond

Siding heeft een hoge kwaliteitsklasse. Kosten - veel hoger dan concurrenten

Dolomit (Rusland)

Begane grond

De naam van het bedrijf is afkomstig van de natuurstenen dolomiet. Het volledige assortiment van de fabrikant imiteert de kleuren en textuur van deze steen. Grondstoffen worden geleverd door toonaangevende Europese bedrijven.

Novik (Canada)

Grond, metaal

De leidende positie van het bedrijf vanwege de duurzaamheid van de producten, evenals unieke texturen.

Vox (Polen)

Begane grond

Zeer populair vanwege de lage kosten. De kwaliteit komt echter overeen met de prijs.

Kmew (Japan)

Vezelcement

De panelen zijn gemaakt van een mengsel van hoogwaardige cement met kwartsvuller. Drie unieke soorten coating (acryl, hydrofiel, photoceramics) geven de panelen een heldere tint die gegarandeerd meer dan twaalf jaar meegaat.

Tips en trucs

Het kiezen van bakstenen gevelbeplating voor buitenbekleding, Profiteer van een paar tips van toonaangevende ontwerpers en experts op het gebied van afwerkingsmaterialen:

 • De combinatie van een houten gevel (gemaakt van natuurlijk materiaal of decoratief plastic) met een bakstenen bekleding wordt als een verhuizing beschouwd.
 • Voor gevelbekleding zijn zowel monochroom als een combinatie van twee tinten acceptabel. Donkerdere baksteen lijkt in contrast te staan ​​met de lichte muren in de kelder of de hoeken van het huis.
 • Bovendien kunt u de vensteropeningen met donkere gevelbeplating aanbrengen om de kelder te evenaren.
 • Bij het kopen van afwerkingsmateriaal is het de moeite waard om de regel te onthouden: als u een enkele tint wilt, neemt u producten van dezelfde batch.
 • Zorg voor opruimen is niet moeilijk: het is voldoende om te spoelen met schoon water onder druk van een slang.
 • Elk type gevelbeplating wordt geselecteerd afhankelijk van het ontwerp en type gebouw. Zwaarvezelcementplaten zijn bijvoorbeeld niet geschikt in een high-rise zakencentrum.
 • Voordat u materiaal koopt voor het platteren van de basis, moet u de juiste afmetingen maken - zo kunt u het juiste aantal panelen kopen. De afmetingen van de panelen variëren van elke fabrikant. Dolomit biedt bijvoorbeeld 3-meter gevelbeplating voor het bekappen van plinten, en het is mogelijk om op verzoek van de klant zelfs langere panelen te produceren. Het bedrijf Novik produceert standaardafmetingen van panelen van 1150x520 mm en Vox - 1110x460x2,5 mm, de lengte van het Alta-profiel varieert van 1130 tot 1168 mm.
 • Klantrecensies over de verschillende soorten gevelbeplating meestal positief.Ze merken het gemak van installatie, zelfs met hun eigen handen, het esthetische uiterlijk en de stabiliteit van het materiaal in strenge winters. Wat betreft het kiezen van metalen gevelborden zijn de meningen dubbelzinnig. Klanten merken dat de prijs betaalbaar is, maar aluminium panelen zijn gebogen, zelfs tijdens de levering. Bovendien, als het regent en wind, is de metalen voering erg lawaaierig.

Prachtige voorbeelden

Huizen, ommanteld met baksteen gevelbekleding, zien er zeer respectabel uit en heel weinig mensen laten onverschillig. Een rijk kleurenpalet laat mooie combinaties toe van een mooie bakstenen basis met monochrome muren of een volledig gemetseld oppervlak.

7 foto

Een interessante oplossing voor het gevelbeplating van het bovenste deel van de gevel onder het dak. Contrasterende kleurenpanelen kunnen worden gebruikt om originele architecturale vormen te onderscheiden. Siding kan de kolommen en hoeken van het gebouw benadrukken.

En hier is de combinatie van metselwerk met hout, die ontwerpers beschouwen als een mauveton. In dit originele gebouw ziet het er erg organisch uit.

Een andere optie om te eindigen tegen het advies van ontwerpers in: een lichte basis en een donkere gevel. Het ziet er uit en is redelijk in staat om fans van een dergelijk ontwerp te vinden.

Een mooie combinatie van melk en baksteenrood is het kleurbereik van T-siding onder de naam "London Brick".

Huizen met baksteen gevelbekleding ziet er altijd modern en niet saai. Een prachtig landhuis of een favoriet zomerhuis zal er altijd geweldig uitzien met zo'n "gezicht". In zo'n huis wil je keer op keer terugkeren, en extra isolatie en bescherming tegen externe invloeden van de natuur zullen warmte en comfort behouden.

In deze video vindt u het proces van naar het huis gericht zijn met zijpanelen onder de steen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer