Kies gevelbekleding voor gebruik buitenshuis

Zelfs de bouwers van de XIX eeuw dachten na over hoe gebouwen en gebouwen kunnen worden beschermd tegen invloeden van buitenaf, terwijl ze esthetisch en aantrekkelijk blijven. Toen werd het uitgevonden om de planken tegen de muur te spijkeren, zodat elke volgende laag boven de vorige hing - dit maakte het mogelijk dat de druppels zonder obstakels omlaag gleden als het regende. Houten platen werden 60-70 jaar geleden vervangen door vinyl, metaal en cement. Tegelijkertijd werd een geventileerde geveltechnologie uitgevonden. Dit alles maakte het leven voor bouwers eenvoudiger, zorgde voor de duurzaamheid van de gevel en bepaalde de stijl.

types

Nu heeft een dergelijke voering de moderne naam gekregen - zijspoor en is het meest moderne buitenafwerkingsmateriaal. Zijn platen combineren, zoals voorheen, utilitaire en esthetische functies.Het kenmerk van dit materiaal wint natuurlijk, als we het vergelijken met andere façade-tegenhangers, en de huidige verscheidenheid aan kleuren en texturen zal zelfs de meest veeleisende klant tevreden kunnen stellen. Elk paneel, ongeacht het materiaal waaruit het vervaardigd is, is uitgerust met een grendel en een rand met gaten voor spijkers.

Tegenover de gevel met gevelbeplating is een soort geventileerde geveltechnologiewaarin de panelen aan de krat zijn bevestigd en de lucht vrij circuleert in de gevormde ruimte. Indien nodig wordt een verwarmer in de vrije ruimte geïnstalleerd, waardoor het opruimen praktischer wordt. Bovendien zien de kamers versierd met gevelbeplating er ook erg stijlvol uit.

Hieronder staan ​​de bestaande soorten gevelbeplating, hun kenmerken en kenmerken van de toepassing.

vinyl

Vinylbeplating is een paneel van polyvinylchloride (PVC) met de toevoeging van titaniumdioxide, calciumcarbonaat, modificatoren en andere stoffen. Dergelijke panelen worden gebruikt wanneer ze worden geconfronteerd met een gevel. Het voordeel van deze platen is dat ze bestand zijn tegen plotselinge temperatuurschommelingen, inclusief de brandende zon en vorst, gemakkelijk kunnen worden gewassen uit een normale tuinslang en hun oorspronkelijke uiterlijk zelfs na vele jaren behouden blijven.

Dit werd mogelijk gemaakt dankzij de bovenste beschermlaag (capstock)welke meer dan 20% van de totale dikte van het web zou moeten zijn. De binnenste laag (substraat) is verantwoordelijk voor de geometrische kenmerken. Bij een gevelbeplating van hoge kwaliteit komt de kleur van de binnenste en buitenste lagen overeen. Ondanks alle voordelen, vinyl gevelbeplating brandt snel, kan buigen onder een sterke klap en ziet er niet zo duur als het had kunnen zijn.

Meestal worden PVC-panelen gebruikt voor het afwerken van particuliere huizen, cottages, wanneer ze de imperfecties van de muren verbergen en proberen ze ook de isolatie te verbergen.

U kunt de verticale en horizontale gevelbeplating selecteren.

 • verticaalnaast de bijbehorende bevestiging heeft deze een symmetrische vormfactor (standaard) van de panelen. In Rusland worden dergelijke vinylpanelen zelden gebruikt in paviljoens of cafés. Past van de ene hoek naar de andere.
 • horizontaal het soort sluiting is gebruikelijk in Rusland, dergelijke panelen hebben verschillende profielvormen: "scheepsboord" en "visgraat". Installatie is van onderop.

Als u geen aanhanger bent van natuurlijke materialen, is vinylbeplating, handig en snel te installeren, een geweldige optie.Waar voor je geld laat je niet onverschillig.

Plastic doorbranden en er niet aan ontsnappen. Hoogwaardige gevelbekleding verdwijnt gelijkmatig en geleidelijk, zodat u het helemaal niet opmerkt. Het verschil zal alleen zichtbaar zijn wanneer u besluit de verlenging in te schuiven of de panelen te vervangen. Dan zal er een merkbaar verschil zijn in verschillende tonen. Strek daarom de gevelbekleding niet meerdere seizoenen uit, probeer alles tegelijk te doen.

Hoogwaardige Canadese gevelbekleding zal de kleurintensiteit niet verliezen, zelfs niet na 10 jaar, de Rus zal nog minstens 5 jaar helder en nieuw blijven, en goedkope en goedkope mensen verliezen hun eigenschappen in een jaar.

Bovendien is er schuimspaanbeplating - het zijn PVC-panelen, gekenmerkt door verminderde thermische geleidbaarheid en de mogelijkheid om trillingen te absorberen en het geluid te dempen. Met behulp van schuimpanelen kun je de isolatie natuurlijk niet volledig vervangen, maar je kunt nog steeds een bepaald effect bereiken.

hout

Natuurlijk hout is een milieuvriendelijk en betrouwbaar materiaal. In tegenstelling tot PVC, rot het, vervormt het en kan het niet bogen op vele jaren van onberispelijke uiterlijk.Aan de andere kant heeft het een uitstekend niveau van thermische isolatie en uitstekende decoratieve kwaliteiten.

Houten panelen kunnen in verschillende typen worden verdeeld.

Op type materiaalverwerking:

 • panelen waarvan het hout een vochtgehalte van niet meer dan 18% heeft, zijn vervaardigd van hardhout en harde tropische soorten;
 • panelen van brandwerende rotsen (grenen of as), ondergaan een aanvullende warmtebehandeling bij 170-220 graden;
 • hout, geïmpregneerd met antisepticum.

Per type sectie worden onderscheiden:

 • "Tand en groef";
 • "Een kwart";
 • "Overlap" of "Amerikaans";
 • "Butt" (planken).

Houten gevelbeplating is populair in Amerika en CanadaDaarom is het beter om bij het kiezen van dergelijke panelen in Rusland de fabrikanten van deze specifieke landen te kiezen.

Installatie is gemaakt op latten (krat), die moet worden gemaakt van hout dat bestand is tegen vocht. Bij maximale luchtvochtigheid, heeft het de voorkeur om een ​​balk te kiezen. Nagels in 50 mm zijn nodig voor de bevestiging. De hoeken zijn bedekt over de zijpanelen. Ramen en deuren vormen een omhulsel.

  Houten panelen zijn verdeeld in een dubbele balk en blokhuis.

  • Opgeheven staven. Het is gemakkelijk te raden aan de hand van de naam dat de verhoogde balken panelen zijn die hout imiteren, een gladde voorkant hebben.Er is een enorme verscheidenheid aan kleuren, tinten en structuren van dergelijke panelen, dus dit materiaal is bij ontwerpers zeer in trek voor interieurdecoratie.
  • Blokhuis Dit type paneel bestaat uit verschillende boomsoorten, maar coniferen worden als de beste beschouwd. Dankzij impregnaties worden naaldbomen niet aangetast en vormen ze geen mal.

  Afwerkingsmateriaal, gemaakt van ceder, laat u fineren en binnenshuis. Lariks panelen - zeer duurzame, goede en hoogwaardige panelen, met de hoogste waarde. Nog niet zo lang geleden verscheen gelijmd blokhuis.

  Er is een classificatie die de klasse van het materiaal bepaalt:

  • "A" - 1 knoop op het paneel van 1,5 m, niet meer dan 2 blinde scheuren;
  • "B" - 4 teven en 2 blinde scheuren op 1,5 meter van het paneel;
  • "C" - knopen zijn aanwezig, maar niet meer dan 25 mm in diameter, de aanwezigheid van 2 door scheuren.

  Houten gevelbeplating helpt u bij een individueel ontwerp, of het nu gaat om een ​​buiten- of binnenhuisdecoratie van een gebouw.

  metaal

  Metalen gevelbeplating is gemaakt van staal, zink of aluminium. De laatste kan in elke kleur worden geverfd, imiteren elke textuur.

  Het belangrijkste nadeel van metalen panelen is hun "geluid" tijdens regen, sterke windstoten. Corrosie kan ook optreden op plaatsen met schade. Aan de andere kant, als er geen mechanische schade is en het niet nodig is om het hele vel te vervangen, heeft metaalbeplating een levensduur vergelijkbaar met PVC.

  Stalen panelen zijn toepasbaar voor werkplaatsen of industriële gebouwen, ze worden niet blootgesteld aan verbranding, maar hebben een zeer groot gewicht, wat de belasting op de fundering verhoogt.

  Metalen gevelbekleding kan worden onderverdeeld in de volgende types:

  • schijnwerpers;
  • wandpanelen;
  • panelen onder het logboek;
  • rechte rechte gevelbeplating (verticaal gemonteerd).

  Het concept van "sokkelmetaalbeplating" bestaat niet. De fabrikant brengt op het metalen oppervlak een tekening aan die het ene of een ander materiaal imiteert. Een dergelijk proces werd mogelijk gemaakt dankzij de "photo-offset" -technologie. Deze panelen hebben een speciale naam Printech.

  Bijzonder populaire panelen die het log nabootsen - is een metalen Woodstock. Het is eigenaardig in zijn vorm, het kan het reliëf van een vakwerk of metselwerk reproduceren, heeft zo'n profielgeometrie dat het gemakkelijk het patroon van natuurlijk hout herschept.

  cement

  Vuurorganisaties en -diensten stellen geen hoge eisen aan cementpanelen en zijn daarom het meest voorkomende materiaal bij reparatie- en afwerkingswerkzaamheden. Tegelijkertijd zijn deze panelen erg duur en zwaar.

  Cementpanelen bestaan ​​voor 80% uit cement met de toevoeging van zand, mineralen en cellulosevezels. Cementbeplating kan een glad of reliëf oppervlak zijn, modellen die steen, baksteen en andere materialen imiteren komen zeer vaak voor. Meestal zijn dergelijke panelen gemaakt in een grijze natuurlijke kleur met een oppervlak dat klaar is om te worden geschilderd. De koper wordt uitgenodigd om de kleur te kiezen en de gevelbeplating te schilderen.

  Voor het gemak en het gemak van installatie, kan cement opruimen worden gemaakt in de vorm van een ontwerper met bevestigingsmiddelen aan de achterkant bevestigd. Bij installatie op een bakstenen muur is het noodzakelijk om een ​​lat te maken.

  Begane grond

  De kelder is een belangrijk element in de constructie van elk gebouw, het moet met speciale aandacht worden benaderd. Vanwege de nabijheid van de grond, is het voortdurend onderworpen aan mechanische schade en interageert vaak met vocht.Meestal worden panelen die steen imiteren gebruikt, dit geeft visueel betrouwbaarheid aan de gehele structuur als geheel.

  Meestal is het plintpaneel gemaakt in de maten 1125x480 mm. De parameters kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant, maar er is een gemiddelde waarde van 1x0,5 m gevonden. Het is eenvoudig te berekenen dat er 2 panelen nodig zijn om 1 vierkante meter te bedekken. Hoogwaardige en betrouwbare gevelbeplating heeft geen duidelijk zichtbare verbinding, de bevestiging is zeer sterk. Deze verbindingen beïnvloeden de verdere werking van de basis.

  Meestal worden PVC, metaal of cement gebruikt voor grondpanelen. De laatste innovatie van de constructie, die nog geen tijd gehad heeft om zich in Rusland te vestigen, is een souterrain met isolatie. Opwarming wordt bereikt door een polyurethaanschuim op het materiaal aan te brengen.

  Om dit ontwerp te installeren, is een metalen kist nodig, horizontaal bevestigd. De eerste rij moet noodzakelijkerwijs een plank worden, de start genoemd, deze is gemonteerd rond de omtrek van het onderliggende huis, het was met haar om de rest van het paneel te installeren.

  Hoeken zijn decoratieve elementen en dragen geen semantische lading. Deze elementen trimmen meestal de hoeken van ramen en deuren.

  Ventilatieroosters hebben ook een decoratieve functie, voor het beoogde doel zijn ze nodig voor een betere ventilatie onder de panelen.

  keramisch

  Keramische zijpanelen werden voor het eerst geproduceerd in Japan. Ceramidering heeft zichzelf gevestigd als een materiaal met vrij hoge prestatiekenmerken. Het is een vezelcementpaneel dat bestaat uit silicaatvezelmaterialen. Later worden ze gehard in een oven, een coating met meerdere lagen wordt erop aangebracht, die erg veel op keramiek lijkt. De toplaag van de coating moet noodzakelijkerwijs fluorbevattende, anorganische of siliconen-acrylkleurstoffen bevatten.

  Dergelijke panelen worden met succes in Rusland gebruikt, dankzij hun verdiensten:

  • materiaal dat bestand is tegen hitte en kou;
  • vervaagt niet, dankzij een innovatieve bekleding;
  • creëert een barrière tegen geluid;
  • komt overeen met de hoogste klasse van brandwerendheid;
  • vanwege de afwezigheid van asbest, wordt het beschouwd als een zeer milieuvriendelijke coating;
  • Keramische panelen hebben een thermische isolatie-index die 10 keer groter is dan die van betonnen oppervlakken.

  De belangrijkste nadelen van keramiek zijn het grote gewicht en de complexe installatie.Voor het installeren van de panelen hebt u speciale bevestigingen nodig die geen boorklemmen vereisen. De schoenplaatjes op de schroeven zijn bevestigd aan het metalen profiel van de mantel. Dankzij hermetische naden is de behandeling van naden niet vereist.

  Keramische gevelbeplating kan niet alles veroorloven. Ten eerste hebben ze zeer hoge kosten. Ten tweede wordt transport vanuit Japan geassocieerd met bepaalde problemen. Ten derde de complexiteit van installatie en specifieke montage. Daarom is dit type voering nu alleen te vinden op de gevels van grote bedrijven of particuliere huizen van rijke mensen.

  Voors en tegens

  Russische inkopers hebben al lang gevelbekledingspanelen opgemerkt als een eersteklas gevelafwerking, maar tot nu toe zijn ze niet erg gewild. Hieronder staan ​​alle voor- en nadelen van opruimen. Nadat u ze heeft onderzocht, kunt u beslissen: is dit type afwerking geschikt voor u?

  Overweeg eerst alle voordelen van dit materiaal.

  • Bescherming van het oppervlak van de gevel tegen regen, sneeuw, wind, UV-stralen enzovoort.
  • Siding vereist geen speciale voorbereiding van de muren en verbergt tegelijkertijd alle zichtbare gebreken van de gevel.
  • Condensaat wordt afgevoerd langs het binnenoppervlak van de gevelpanelen,dat zorgt voor geen overbelasting van het vocht.
  • Siding kan een huis uniek, individueel, met een uniek ontwerp maken. Elk gebouw bekleed met gevelbekleding ziet er modern uit.
  • Een ander voordeel van het materiaal is dat het duurzaam is. Als u een kwaliteitsbekledingsmateriaal kiest, kan de levensduur tot 50 jaar zijn. Zonder restauratie kan het meer dan 30 jaar dienst doen. In termen van duurzaamheid, is het ook noodzakelijk om rekening te houden dat het materiaal van hout iets minder dan van plastic dient, maar het ziet er nobeler en duurder uit.
  • Eenvoudig te gebruiken: het is voldoende om het af en toe te wassen en dan alleen wanneer nodig.
  • Siding - vrij milieuvriendelijk en veilig materiaal. Omdat ze biologisch inert zijn, zullen de panelen de menselijke gezondheid niet schaden.

  Aan de andere kant hebben zijpanelen verschillende nadelen.

  • Installeer stroken, of ze nu hout, metaal of pvc zijn, veel moeilijker dan alleen de muur schilderen, maar sneller dan om het met een echte steen te leggen.
  • Voor elke mechanische impact, speciaal of niet, zal het paneel volledig moeten worden veranderd, dus de vraag rijst in de analyse en verzameling van het oppervlak.
  • Het is noodzakelijk om alle kenmerken van het materiaal duidelijk te kennen om onaangename incidenten te voorkomen. Als er een vuurpot naast de PVC-gevoerde muur is, kan het materiaal smelten. Als de muur bekleed is met metaal, kan deze heet worden, wat ook gevaarlijk kan zijn.
  • De hoge kosten van onderdelen en bevestigingsmiddelen. Als u goedkopere tegenhangers gebruikt, wijst de fabrikant de garantie af.

  Hoe dan ook, alle voor- en nadelen hangen af ​​van de specifieke situatie, omstandigheden, kansen en wensen van de klant.

  Populaire merken

  De moderne markt biedt vele Russische en buitenlandse fabrikanten die actief zijn op de Russische markt. Opgemerkt moet worden dat elke fabrikant zijn eigen kosten heeft en dat de lijst met producten niet alle soorten omvat.

  De eenvoud van installatie en duurzaamheid van het ontwerp hangt af van de kwaliteit van het product, die wordt ingesteld door de fabrikant.

  • Canada wordt beschouwd als de grondlegger van de spoorindustrie. Een van de meest populaire bedrijven die vinylsporen aanbieden, wordt als een bedrijf beschouwd. handschoen. Het grote voordeel van het merk is een garantie voor kwaliteit gedurende 50 jaar.Het bedrijf verzekert ook dat hun product milieuvriendelijk is, niet bang voor de zon of vorst. De eigenaardigheid van Mitten-producten is dat de klant het paneel in elke prijsklasse kan ophalen en zelfs de goedkoopste panelen bestand zijn tegen extreme temperaturen, de fabrikant garandeert geen opgeblazen gevoel en delaminatie.
  • Vinyl gevelbeplating panelen Gieterij komt uit de VS., ze worden geproduceerd door Tarco Group met behulp van speciale technologieën. In Rusland is Foundry de enige PVC-gevelbekleding in volledige kleuren. Ondanks het fabricagemateriaal zijn Foundry-panelen niet onderhevig aan verbranding. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​gedeelte van een huis in de buurt van een vuurpot aan te kijken. In Rusland heeft deze fabrikant een exclusieve dealer, die de aanschaf van panelen vergemakkelijkt.
  • Duits bedrijf Docke betrokken bij de productie van acryl- en vinylpanelen. Deze gevelbeplating is ontworpen voor zware klimatologische omstandigheden en ondanks de lage prijs hebben de panelen een uitstekende kwaliteit. Op de officiële website van het bedrijf varieert de prijs van dergelijke PVC-panelen van 140 roebel. / stuk voor verticaal opruimen tot 239 roebel. / stks per blok huis. Acrylpanelen kosten 255 roebel. / St. De installatie is gemakkelijk en snel, het huwelijk in de "sloten" is uiterst zeldzaam. Uiterlijk zijn er geen klachten, de gevel zal nog vele jaren zijn oorspronkelijke voorkomen behouden.
  • Nordside - Russisch bedrijfdie zich bezighoudt met een plastic en gevelbekleding. Reviews spreken over goede kwaliteit van producten en naleving van productietechnologieën. Producten zijn gecertificeerd. Nordside zijspoorgarantie - 50 jaar vanaf de datum van verkoop.
  • Firm Nailite is het eerste bedrijf ter wereld dat panelen voor kelderbeplating begon te produceren. Planken kunnen steen, baksteen of hout imiteren. De prijs is vanaf 740 roebel per eenheid in de grootte 470x1130 mm. Nailite produceert panelen met een dikte van 0,003 m, terwijl hun uithoudingsvermogen meerdere keren hoger is dan die van vinyl. Het materiaal bevat polypropyleenharsen, waardoor het extreem duurzaam is. Dankzij de harsen zijn de panelen bestand tegen vocht, zijn ze niet bedekt met schimmel, worden ze niet donker en rotten ze niet.
  • Russisch merk Holzpast biedt de gevel van het basistype Wandstein. Extern simuleert het product een breed scala aan steen en metselwerk, daarnaast heeft het 6 lijnen in het bereik. Het voordeel van Wandstein is dat de panelen gemaakt zijn van polypropyleen, dus ze zijn niet bang voor water, vuil en mos, hebben een eenvoudige installatie dankzij het Clickschloss-slot, ze kunnen worden gewassen. De fabrikant geeft een garantie op kleur - 15 jaar (grondstof Zugfest). De kosten van de panelen bedragen 390 roebel per eenheid (0,795 x 0,595 m).

  Dus, in de niche van vinyl gevelbeplating fabrikanten, bedrijven uit Canada, Amerika en Duitsland hebben sterke posities. De bedrijven Novik, Mitten, het Amerikaanse merk CertainTeed en de Duitse Holzplast zijn ook populair. Gezien de Russische markt van een betaalbaar prijssegment, kan men de Alta Profil en FineBer handelsmerken uitkiezen.

  Metaalbeplating in Rusland wordt geproduceerd door het bedrijf Nord Haus, Grand Line en Optima. Het Belgische bedrijf Eternit, het Japanse bedrijf Nichiha, heeft een unieke vezelcementbekleding van de gevel, het Russische merk RosPan verdient speciale aandacht.

  Elk van deze merken verdient aandacht en uw keuze moet afhangen van de prijscategorie die u verwacht. Let bovendien bij het kiezen op, let op het tijdstip van de garantie, het type slot om de installatiekosten te bepalen, de mogelijkheid van levering, enz.

  Hoe te kiezen?

  Siding wordt gekozen op basis van persoonlijke voorkeuren, de klimatologische omstandigheden van de regio, evenals de kenmerken van de werking van het gebouw.

  Controleer de uniformiteit van de kleur, dikte van het paneel. De hoogwaardige stroken zijn egaal van kleur, gelijkmatig verdeeld aan beide zijden van het paneel. De goedkopere versie heeft een helderdere binnenkant, het is gemakkelijk uit te leggen met een kleinere hoeveelheid kleurstof.

  De zijsnede van het paneel moet over de gehele lengte dezelfde dikte hebben, de verdere werking van de gevel hangt ervan af. Het is noodzakelijk dat de belasting gelijk wordt verdeeld. De lengte van het paneel, moet u de afwezigheid van onregelmatigheden, ruwheid, juistheid en uniformiteit van de locatie van de gaten voor schroeven en nagels controleren.

  Als dergelijke tekortkomingen aanwezig zijn, suggereert dit niet alleen het huwelijk, maar ook de aanwezigheid van schendingen in de productietechnologie, waardoor de kenmerken meerdere keren zullen worden verminderd.

  Verpakking voor opruimen, is ook van twee soorten - kartonnen dozen en gewone polyethyleen. Uiteraard voorkomen stijve kartonnen dozen vervorming van de panelen tijdens transport en opslag, maar dit voegt waarde toe aan het eindproduct.

  Vergeet niet op voorhand te bepalen waar de panelen op worden gemonteerd - een houten of metalen profiel. Dit bepaalt ook de keuze van gerelateerde materialen voor verdere reparaties.

  Er zijn mythes over opruimen die de volledige keuze van dit materiaal verstoren.

  • Hoe dikker, hoe beter. Mythe. Als de dikte van het paneel meer is dan aangegeven, betekent dit niet van hoge kwaliteit.We hebben het niet over panelen die met speciale technologieën zijn geproduceerd. De optimale paneeldikte is 1 cm.

  Het veranderen van de dikte kan leiden tot het verlies van de noodzakelijke parameters voor gevelbeplating, dit zal de slagvastheid verminderen, en met een sterke temperatuurverandering kan het paneel volledig barsten. Meestal dikke panelen - gewoon een huwelijk of de imperfectie van technologie.

  • De prijs van gevelbeplating is niet afhankelijk van de kleur. Mythe. Hierboven hebben we al gezegd dat budgetmodellen verschillen hebben in de tonen van de externe en interne kant. Vandaar de conclusie: het opruimen van donkere kleuren is duurder, niet alleen vanwege de grotere concentratie van de kleurstof, maar ook vanwege de laag fixeerstof: het is noodzakelijk om de verzadigde kleur te beschermen tegen uitbranden, hiervoor wordt een speciale oplossing gebruikt.

  PVC-panelen met donkere kleuren zijn bijvoorbeeld meestal 1,5 - 2 keer duurder dan hun pastel tegenhangers. Wees voorzichtig als je ziet dat de fabrikant de panelen van donkere en lichte kleuren in één prijscategorie plaatst.

  Er zijn enkele tips voor bekledingsconstructies. Als u bijvoorbeeld een landhuis bestrijkt, is het beter om PVC-panelen te kiezen. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren, ze hebben niet veel gewicht, ze zijn eenvoudig geïnstalleerd, je kunt het zelf doen.Meestal worden lichte kleuren gekozen, zodat het paneel bij het vervagen over enkele jaren hetzelfde ziet op de zonnige en schaduwrijke zijde van het huis. Als u een huis wilt verkopen en snel moet worden opgeschoond, dan verbergen de vinylpanelen alle gebreken van de gevel.

  Vinylbekleding is goedkoper dan andere opties, maar als u nog steeds besluit de juiste geventileerde gevel te maken, moet u rekening houden met de kosten van isolatie, bevestigingssystemen, installatie. Het verschil in prijs ten opzichte van peers zal dus niet zo opvallen.

  Metaalbeplating wordt als het sterkste beschouwd, het wordt voornamelijk gebruikt in regio's met barre klimatologische omstandigheden (Siberië, het Verre Oosten). Metaal is bestand tegen grote temperatuurdalingen, het is vrij onpretentieus in de zorg en bediening. Onder de nadelen van dergelijke panelen, is de belangrijkste neiging te roesten en corrosie in het geval van enige schade aan de integriteit van de plaat. Fabrikanten verminderen het gewicht voor gemakkelijk transport en installatie tot het maximum, dus de gemiddelde plaatdikte is 5 mm. Zo'n plaat is gemakkelijk te vervormen.

  Vezelcement gevelbeplating lijkt hout niet alleen uiterlijk: cement panelen zijn gemakkelijk te zagen in elke richting.In het bijzijn van speciale schroeven voor het bevestigen van de panelen op een houten kist zijn geen boorgaten nodig.

  Indien nodig kan een isolatiemateriaal tussen de gevelbeplating en de muur van het huis worden geplaatst om de thermische eigenschappen van het gebouw te verbeteren.

  Voordat u de installatie start, moet u alle gereedschappen voorbereiden.

  Eerst moet u bepalen op welk frame de voering wordt bevestigd (metaal of hout) en vervolgens de tool kopen:

  • roulette, liniaal, hoek;
  • potloden met een zachte stylus (ze laten sporen beter achter);
  • niveau, is het beter om water te gebruiken;
  • schroevendraaiers, schroevendraaier met hamerboorfunctie voor harde materialen;
  • hamer en vatting (voor de mogelijke demontage van de panelen);
  • gereedschap voor metaal (Bulgaars, schaartang of tang);
  • decoupeerzaag voor het zagen van hout.

  Mogelijk zijn er andere verbruiksartikelen nodig:

  • vochtbestendige film;
  • profiel of lamellen voor kratten;
  • hoeken, platbands voor hoeken, ramen, deuren;
  • isolatie indien nodig;
  • bevestigingsmiddelen.

  Succesvolle voorbeelden

  Het omhullen van de gevel van het huis met opruimen is niet moeilijk, maar snel en economisch. Hieronder ziet u een selectie voorbeelden van gevels met schachten.Deze patronen kunnen een geweldig idee voor uw huis zijn.

  Optie gebruik van metalen bekleding thuis. Op het eerste gezicht lijkt het alsof het huis is bekleed met hout, de gevel ziet er zeer elegant en netjes uit. De halfronde vorm van metalen gevelbeplating perfect bootst natuurlijke logs.

  Verschillende soorten panelen zien er anders uit: een visgraat kan ergens geschikt zijn en een scheepsraad ziet er ergens eleganter uit.

  Als u van plan bent om de gevel op een stijlvolle en elegante manier te ontwerpen, let dan op het feit dat combinaties van verschillende kleuren bijna altijd perfect harmoniëren met het bruine dak.

  Het kiezen van lichte tonen van de gevel, vooral wit, vergeet niet dat het de ruimte vergroot. Het is mogelijk dat het sneeuwwitte gebouw er veel groter en groter uitziet dan het in werkelijkheid is. Bovendien is de witte kleur bijna niet vervaagd in de zon, maar vereist meer zorg.

  Op de markt van afwerkingsmaterialen kunt u tegenwoordig een speciale verf kopen voor opruimen. Als u om welke reden dan ook besluit de kleur van de panelen te veranderen, kunt u de verf gebruiken, maar vergeet niet dat het verven van de PVC-panelen op dezelfde of vergelijkbare toon moet plaatsvinden.

  Kies geen donkere tonen voor opnieuw schilderen, panelen met diepe kleuren hebben de neiging om meer te verwarmen, en hierdoor blijft de verf slecht.

  Zie de volgende video over de metalen gevelbekleding en de kenmerken van de installatie.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer