Alta-Profile gevelbekleding: soorten, maten en kleuren

 Alta-Profile gevelbekleding: soorten, maten en kleuren

Siding is momenteel een van de vele afwerkopties voor buitenelementen van gebouwen. Dit bekledingsmateriaal is vooral populair bij eigenaren van chalets en zomerhuisjes.

Over het bedrijf

Het bedrijf "Alta-Profiel", gespecialiseerd in de productie van gevelbeplating, zijn er ongeveer 15 jaar. In de afgelopen periode heeft het bedrijf een goede kwaliteit gevelbeplating bereikt tegen een betaalbare prijs. De release van de eerste panelen gaat terug tot 1999. Tegen 2005 is het mogelijk om een ​​aanzienlijke uitbreiding van de gepresenteerde opties te detecteren.

Het bedrijf kan trots zijn op zijn innovatieve ontwikkelingen. In 2009 bracht Alta Profile bijvoorbeeld de eerste panelen met acrylcoating op de binnenlandse markt uit ("Oak Light Premium").

Het assortiment van de fabrikant omvat PVC gevelbeplating voor gevel en kelder, extra elementen, gevelpanelen en structuren voor het organiseren van de afvoer.

De voordelen van het bedrijf

Alta-Profile-producten genieten van het welverdiende vertrouwen van de consument vanwege de voordelen van het bedrijf. Allereerst zijn het producten van hoge kwaliteit en concurrerende kosten. De kwaliteit van de panelen wordt ongetwijfeld gewaarborgd door de controle die in elke productiefase wordt uitgevoerd. Eindproducten hebben certificaten die zijn gecertificeerd door Gosstroy en Gosstandart.

Alles wat u nodig hebt om de gevel af te werken, kunt u bij deze fabrikant kopen. Een breed scala aan producten omvat verschillende soorten profielen, waaronder imiterende stenen, geplaveide, houten en stenen oppervlakken. De gelaagde gevel is elegant en naadloos. Dit laatste wordt verzekerd door een betrouwbare slotbevestiging en een onberispelijke paneelgeometrie.

De afmetingen van de panelen zijn optimaal voor de bekleding van standaard gebouwen - ze zijn vrij lang, wat niet interfereert met het transport en de opslag.Trouwens, ze zijn verpakt in een polyethyleen hoes met golfkartonnen uiteinden, wat overeenkomt met de aanbevelingen voor het opruimen van opberghulpstukken.

Voor zijn producten geeft de fabrikant een garantie van minstens 30 jaar, wat een garantie is voor panelen van hoge kwaliteit. Vanwege de hoge prestatiekenmerken kunnen profielen worden gebruikt bij temperaturen van -50 tot + 60С. De fabrikant produceert panelen, gericht op gebruik in de barre binnenlandse weersomstandigheden. De levensduur van de panelen gespecificeerd door de fabrikant is 50 jaar.

De uitgevoerde tests tonen aan dat zelfs na 60 vriescycli, de gevelbeplating zijn operationele en esthetische kenmerken behoudt, en de mechanische schade veroorzaakt geen scheuren en breuk van de panelen veroorzaakt.

Onder de panelen kan isolatie worden gelegd. De optimale thermische isolatiematerialen voor profielen zijn minerale wol, schuim, polyurethaanschuim. Vanwege de aard van het materiaal is het biostabiel.

Kleurenpanelen van deze fabrikant behouden schaduw gedurende de gehele gebruiksperiode.dat wordt bereikt door het gebruik van speciale kleuringstechnologie.De additieven in de panelen beschermen vinylspanen tegen verbranding, het brandgevaar van het materiaal is klasse G2 (licht brandbaar). De panelen zullen smelten maar niet verbranden.

De producten van het bedrijf zijn lichtgewicht en daarom geschikt voor bevestiging, zelfs in gebouwen met meerdere verdiepingen. Het geeft geen gifstoffen af, het is volkomen veilig voor mens en dier.

Typen en kenmerken

De voorkant van het bedrijf Alta-Profil wordt gepresenteerd door de volgende serie:

 • Alaska. Een kenmerk van de panelen in deze serie is dat ze voldoen aan de Canadese normen (nogal streng), en Pen Color (VS) nam de controle over het productieproces. Het resultaat is een materiaal dat voldoet aan de Europese kwaliteits- en veiligheidseisen. Het kleurenpalet heeft 9 kleuren.
 • "Blokhuis". De vinylbeplating van deze reeks imiteert de afgeronde stam. Bovendien is de imitatie zo nauwkeurig dat ze alleen kan worden onderscheiden bij nader onderzoek. Elementen zijn verkrijgbaar in 5 kleuren.
 • Kanada Plus-serie. De zijspoor uit deze serie zal worden gewaardeerd door degenen die op zoek zijn naar panelen met mooie tinten. De elite-serie bevat een verscheidenheid aan kleur kunststof profielen, geproduceerd in overeenstemming met de normen die worden geaccepteerd in Canada. De meest gewilde collecties zijn Premium en Prestige.
 • Quadrohouse-serie - Dit is een verticaal opruimen, gekenmerkt door de rijkdom van het kleurenpalet: de profielen zijn helder met een glanzende glans. Met dergelijke panelen kunt u het gebouw visueel "uittrekken" om de originele voering te krijgen.
 • Alta Siding. De panelen van deze serie worden gekenmerkt door traditionele productie, klassieke afmetingen en kleurenschema. Deze serie is het populairst. Naast andere voordelen worden ze gekenmerkt door een verhoogde kleurechtheid, dankzij het gebruik van speciale verftechnologieën.
 • Naast vinylpanelen produceert de fabrikant hun duurzamere analoog op basis van acryl. We moeten ook de strips markeren voor afwerking met verbeterde isolatiekarakteristieken, die wordt bereikt vanwege de eigenaardigheden van de productie (ze hebben polyvinylchloride geschuimd). Ze bootsen houten oppervlakken na en zijn exclusief ontworpen voor horizontale installatie. De serie wordt "Alta-Bort" genoemd, het uiterlijk van de panelen is "visgraat".
 • Naast de gevel is ook een aardingslijst verkrijgbaar, gekenmerkt door hoge sterkte en handig voor montage-afmetingen.Het hoofddoel van dergelijke panelen is tegenover het keldergedeelte van het gebouw, dat gevoeliger is voor vorstinwerking, vocht en mechanische schade. De levensduur van het materiaal is 30-50 jaar.

Siding-profielen kunnen worden geverfd of een bepaald oppervlak nabootsen.

De meest populaire zijn verschillende texturen.

 • Geveltegels. Imiteert tegels met dunne bruggen tussen tegels, die vierkant en rechthoekig zijn.
 • Canyon. Volgens zijn uiterlijke kenmerken is het materiaal identiek aan natuursteen, het is bestand tegen de effecten van lage temperaturen, ultraviolette stralen.
 • Graniet. Dankzij een vrij ruw oppervlak ontstaat een imitatie van natuursteen.
 • Brick. Imitatie van klassiek metselwerk, verouderde of klinkervariant is mogelijk.
 • "Antieke steen". Bootst antiek materiaal na. De stenen in deze versie zijn iets langer dan in de "Brick" -serie. Ze kunnen verouderd zijn, opzettelijk inbreuk maken op de geometrie.
 • Stone. Het materiaal is vergelijkbaar met de "Canyon", maar heeft een minder uitgesproken reliëfpatroon.
 • Rotsachtige steen Deze afwerking ziet er bijzonder indrukwekkend uit op grote oppervlakken.
 • Puin steen. Uitwendig is het materiaal vergelijkbaar met tegenoverliggende grote onbehandelde kasseien.

Maten en kleuren

De lengte van de panelen "Alta-profiel" varieert in het bereik van 3000-3660 mm. De kortste zijn de profielen van de Alta-Bord-serie - hun afmetingen zijn 3000x180x14 mm. Nogal een grote dikte vanwege het feit dat de panelen hoge thermische isolatie-eigenschappen hebben.

De langste panelen zijn te vinden in de Alta Siding en Kanada Plus-serie. De parameters van de panelen zijn hetzelfde en vormen 3660 x 230 x 1,1 mm. By the way, Kanada Plus is een acryl gevelbeplating.

De panelen van de Blockhouse-serie hebben een lengte van 3010 mm met een dikte van 1,1 mm. De breedte van het materiaal varieert: voor enkelvoudige breukvlakken - 200 ml, voor twee breukvlakken - 320 mm. Tegelijkertijd zijn de eerste gemaakt van vinyl, de laatste zijn acryl.

Het verticale profiel van Quadrohouse wordt gepresenteerd in vinyl- en acrylversie en heeft parameters van 3100x205x1,1 mm.

Qua kleur zijn de gebruikelijke witte, grijze, rokerige, blauwe tinten te vinden in de Alta Profile-serie. Nobele en ongewone tinten aardbei, perzik, goud en pistachekleur worden gepresenteerd in "Kanada Plus", Quadrohouse en "Alta-board". De blokken die door de Blockhouse-serie worden gesimuleerd, hebben een schakering van licht eiken, bruinrood (twee ruig opruimen), beige, perzik en gouden (single-fracture analoog) kleur.

Het zijspoor wordt gepresenteerd door 16 collecties, de dikte van een profiel varieert binnen 15-23 mm. Uiterlijk is het materiaal een rechthoek - deze vorm is het meest geschikt om naar de kelder te kijken. De breedte varieert van 445 - 600 mm.

De "Brick" -collectie heeft bijvoorbeeld een breedte van 465 mm en de "Rocky Stone" heeft een breedte van 448 mm. Minimaal rekening houden met de lengte van de kelderpanelen "Canyon" (1158 mm) en het maximum - de lengte van het profiel "Klinkersteen", wat gelijk is aan 1217 mm. De lengte van de resterende soorten panelen varieert binnen de opgegeven waarden. Op basis van de grootte is het mogelijk om het oppervlak van één basispaneel te berekenen - het is 0,5-0,55 vierkante meter. m. Dat wil zeggen, het installatieproces zal behoorlijk operationeel zijn.

Aanvullende elementen

Elke panelenreeks heeft zijn eigen extra elementen - hoeken (extern en intern), verschillende profielen. Gemiddeld heeft elke serie 11 items. Het grote voordeel is de mogelijkheid om de kleur van de afwerkingspanelen in de schaduw van gevelbekleding te kiezen.

Alle componenten voor gevelbeplating merk "Alta-profiel" kunnen worden onderverdeeld in 2 groepen.

 • "Alta apparatuur." Inclusief accessoires voor gevelbeplating en film voor waterdampbarrière.Deze omvatten elementen voor het monteren van gevelbeplating, isolatiemateriaal, kratten.
 • "Alta Decor". Het bevat afwerkingselementen: hoeken, stroken, randen en hellingen.

Extra elementen omvatten ook schijnwerpers - panelen voor het vijlen van de dakrand of voor het afwerken van het plafond van de veranda's. De laatste kan een gedeeltelijke of volledige perforatie hebben.

montage

Het installeren van zijpanelen van Alta Provil heeft geen kenmerken: panelen zijn gemonteerd zoals elk ander type gevelbekleding.

Allereerst wordt er een houten of metalen frame langs de omtrek van het gebouw geïnstalleerd. Trouwens, bij de producten van het merk kun je een speciale plastic kist vinden. Het voordeel is de verscherpte structuur onder het paneel "Alta-profiel", dat wil zeggen dat de montage van de zijwand handig en snel zal zijn.

Draagprofielen zijn aan de kist bevestigd. Vervolgens is de markering gemaakt voor de installatie van U-vormige beugels van metaal. De volgende stap is de installatie van beugels en lateibalken, het ontwerp van hoeken en hellingen. Tenslotte worden, in overeenstemming met de voorgestelde instructie, PVC-panelen gemonteerd.

Siding laadt de fundering van het gebouw niet, omdat het zelfs geschikt is voor het onder ogen zien van een vervallen huis, zonder versterking van de fundering.Het kan worden gebruikt voor volledige of gedeeltelijke bekleding, waarbij bepaalde structurele elementen worden benadrukt. Door de aanwezigheid van een grote verzameling extra elementen, is het mogelijk om zelfs structuren van fraaie vormen te fineren.

zorg

Speciale zorg voor de gevelbekleding tijdens het gebruik is niet vereist. In de regel treedt tijdens regen zelfreiniging van oppervlakken op. Dit is vooral merkbaar op de verticale gevelbeplating - water, geen obstakels tegenkomend in de vorm van groeven en uitsteeksels, stroomt van boven naar beneden. Bij het drogen op het materiaal blijven geen vlekken en "sporen" achter.

Indien nodig kunt u de muren wassen met water en een spons of gebruik een slang. Bij sterke vervuiling kunt u de gebruikelijke reinigingsmiddelen gebruiken - noch het materiaal zelf noch de schaduw ervan zullen eronder lijden.

Het is mogelijk om de oppervlakken schoongemaakt met een zijspoor op elk moment in de loop van hun vervuiling schoon te maken.

beoordelingen

Bij het analyseren van de beoordelingen van degenen die Alta-Profile gevelbekleding gebruikten, kan worden benadrukt dat klanten de hoge nauwkeurigheid van de groeven en de geometrie van de panelen opmerken. Vanwege deze installatie kost het wat tijd (voor beginners - minder dan een week) en het uiterlijk van het gebouw is perfect.

Degenen die schrijven over de decoratie van oude huizen met ongelijke muren, merken op dat zelfs met dergelijke initiële opties, het eindresultaat waardig was. Dit is de verdienste van niet alleen de geometrische nauwkeurigheid van de panelen, maar ook de aanvullende elementen.

Zie de volgende video voor informatie over het installeren van de Alta-Profil-voorpanelen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer