Voxbeplating: specificaties, kleuren en afmetingen

De markt van vandaag biedt een verscheidenheid aan materialen die worden gebruikt voor de afwerking van gevels. Siding heeft speciale erkenning onder hen ontvangen. Het is veelzijdig, praktisch en heeft een esthetische uitstraling. Een van de meest bekende is gevelbeplating geproduceerd door het Poolse bedrijf Vox. Goede recensies van het gebruik en de bediening benadrukken de kwaliteit van de materialen van dit merk.

Wat is een Vox-zijspoor

Op dit moment worden producten niet alleen in Polen vervaardigd, maar ook in andere landen: Roemenië, Wit-Rusland en Rusland. Hiermee kunt u de kwaliteitskenmerken van het materiaal aanpassen onder bepaalde klimatologische omstandigheden.

VOX gevelbeplating is alom bekend in de markt. Het wordt gekenmerkt door een redelijke prijs, kwaliteit en bruikbaarheid.Wordt gebruikt voor de verwerking van gevels van gebouwen op oppervlakken van verschillende typen.

Vox gevelbeplating is gemaakt op basis van polyvinylchloride. Dit zijn monolithische panelen met een dikte van 1-1,5 mm. Ze zijn zeer duurzaam, goed verdragen door atmosferische verschijnselen en mechanische effecten.

De producten zijn niet-toxisch en milieuvriendelijk, waardoor u ze veilig op het werk kunt gebruiken.

Het bereik van de fabrikant is vrij breed. Het biedt klassieke vinyl, plintpanelen en schuimspanen. Opbouwpanelen voor wanden zijn 25 cm breed en 385 cm lang.

Vinylpanelen zijn verkrijgbaar in twee kleurencollecties. De UNICOLOR-collectie is gemaakt in tinten en kleuren zoals wit, beige, geel, zand, crème, amber en lichtgroen. De NATURE-collectie is een imitatie van een boom. Bij het maken ervan wordt de technologie van thermisch afdrukken gebruikt. Gemaakt in tinten zoals natuurlijke en grijze eiken en dennen.

Het zijspoor van Socle verschilt van vinyl, in de eerste plaats door zijn formaat. Met een breedte van 46,5 cm hebben ze een lengte van 111 cm en lijken ze qua uiterlijk op baksteen of metselwerk. Paneel bevestigd met speciale schroeven.Gemaakt in kleuren zoals wit, rood en bruin, verbrand, zand en donker zand, evenals verbrand mahonie.

Schuimrubber is een product dat verschilt in sommige kenmerken en eigenschappen. Verkrijgbaar in olijf, beige, crème en wit, heeft een patroon van houtstructuur. Het wordt gekenmerkt door een goede warmte-besparing, anti-corrosie en schimmelwerende werking, weerstand tegen verschillende weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Siding tolereert mechanische belastingen, biedt isolatie, is absoluut milieuvriendelijk. Bij het leggen wordt het unieke bevestigingssysteem Fastech Lock gebruikt, waarmee het voorkomen van openingen tussen de elementen wordt voorkomen.

Voors en tegens van Vox zijspoor

Het onbetwiste voordeel van Vox-producten is de volledige veiligheid van het milieu. Bovendien zijn de materialen in staat om ventilatie te bieden, zijn bestand tegen ongunstige weersomstandigheden, hebben anticorrosie- en schimmelwerende effecten en worden goed verdragen door vocht. Het kleurengamma van gevelbekledingspanelen van deze fabrikant biedt ook een ruime keuze, waardoor er geen verdere verven nodig is.

Er zijn geen problemen met het installeren van zijspoor, de installatie is snel en eenvoudig. Materialen zijn sterk en duurzaam, gekenmerkt door een lange levensduur.

Gebruikers merken nauwelijks nadelen bij het gebruik van Vox zijpanelen, maar om de levensduur van het materiaal te verlengen, is het noodzakelijk om de juiste installatietechniek te observeren en ook om te veel mechanische impact op het materiaal te elimineren.

Technische specificaties

Vox gevelbeplating wordt gepresenteerd in de vorm van monolithische panelen. Ze hebben een dikte van 1 tot 1,5 mm en bestaan ​​uit drie lagen, die elk hun eigen functie hebben.

De eerste laag is elastisch en beschermt het materiaal tegen aanzienlijke temperatuurschommelingen. De tweede helpt een mechanische impact te verduren. De derde beschermt tegen UV-stralen. Zodat de kleur van de panelen tijdens bedrijf niet verandert en ze zelf niet vervormd zijn, is titaniumdioxide in het materiaal aanwezig.

De panelen zijn vrij licht - er is geen overmatige belasting op de gevel van het gebouw. De randen van de gevelbeplating hebben een speciaal ontwerp dat vervorming en losraken door sterke wind helpt voorkomen.De panelen van deze fabrikant kunnen op vrijwel elk oppervlak worden gemonteerd. Ze zijn goed te combineren met hout, steen en steen.

Vox-gevelbeplating verdraagt ​​vocht, het is brandwerend, tolerant voor de werking van agressieve chemische verbindingen. Panelen zijn veel sterker dan houten en zijn gemakkelijker te installeren dankzij speciale montagegaten.

Complete set

Elementen van gevelpanelen worden gekenmerkt door hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. De panelen zelf kunnen enkel of dubbel zijn.

Het pakket bevat:

 • startprofiel;
 • scharnierende, priokonny en afwerkingsniveaus;
 • verbindingsstrip;
 • hoeken, eb, binnenwelving en trim.

Door de hoge kwaliteit van alle elementen kan de levensduur van de hele constructie vele jaren worden verlengd.

Vox zijspoorinstallatie

Het installatiewerk aan gevelbekledingspanelen van deze fabrikant is niet al te ingewikkeld. De eerste stap is om het oppervlak voor te bereiden en schoon te maken. Er mogen geen uitstekende delen op de muren achterblijven, alles moet worden verwijderd: van vensterbanken naar de antenne. De eerdere voering - als het niet is gepland om deze te verwijderen - moet stevig worden bevestigd en mag de installatie van de panelen niet belemmeren.

Eerst moet je een krat maken. Zij is het die verder zal bepalen hoe solide en stabiel de structuur zal zijn. In dit geval moet het wandenoppervlak zo vlak mogelijk zijn.

Het frame voor gevelbeplating kan worden gemaakt van metalen of houten balken. Cellen moeten voldoen aan de afmetingen van isolatieplaten.

Draaien wordt uitgevoerd rond de omtrek van het gebouw. Als de muren van hout zijn, is het ook raadzaam om de latten op het raamwerk van hout aan te brengen. In dit geval moet u het vochtgehalte van het materiaal controleren, de maximale snelheid - 18 procent. Bovendien moet de boom worden behandeld met een antisepticum, waardoor schimmel en meeldauw niet beter zichtbaar worden.

In het geval van baksteen en steen wordt de materiaalkeuze voor het frame aanzienlijk uitgebreid. Kan worden gebruikt metaal, hout, strips van polyvinylchloride.

Bij het installeren met zijpanelen moet u enkele belangrijke voorwaarden vervullen:

 • schroeven zijn niet te strak - er moet een opening van een millimeter zijn tussen het paneel en het paneel;
 • bij het werken met vinyl gevelbeplating, moet in gedachten worden gehouden dat wanneer de temperatuur verandert, het kan uitbreiden of inkrimpen;
 • Om vervormingen te voorkomen, moeten er tussen de zijsporen en de elementen tussenruimten van 5-7 millimeter zitten.

Samenvattend

  Over het algemeen zijn de zijpanelen van Vox van hoge kwaliteit, betaalbare prijs, lange levensduur. Het zal tijdens de installatie geen problemen veroorzaken, eenvoudig te installeren vanwege het gemak van de elementen. Het verdraagt ​​temperatuurverschillen van -50 tot +50 graden, veroorzaakt geen scheuren en loslaten. Het is een uitstekende oplossing om de gevel een frisse en representatieve uitstraling te geven.

  Hoe je een VOX gevelbeplating aankoppelt, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer