Vinyl gevelbekleding: kenmerken en voordelen

Klassieke houten huizen zijn altijd een prioriteit geweest voor ontwikkelaars. Hun uiterlijk spreekt voor zich. Ze zijn comfortabel en gezellig. Veel mensen dromen ervan een houten landhuis te hebben, maar dit is niet zo eenvoudig. Om het te bouwen, moet je een aantal moeilijkheden overwinnen, variërend van de keuze van een blokhut en eindigend met de buitenbekleding.

Vinyl gevelbeplating kan een van de klassieke soorten exterieur trim worden genoemd. Maar het is zo gewoon dat je door het te gebruiken, je huis van een individuele stijl berooft. Fabrikanten van gevelbekleding hebben besloten de tijd bij te houden en hebben een volledig nieuw model van bekledingspanelen ontwikkeld.

Dit is een huis in vinylblokken dat een imitatie van een houten blokhut creëert. Het heeft alle technische details en elementen bedacht, dus het is niet moeilijk om het te monteren. Het resultaat is een huis van nieuwe moderne materialen die de tradities uit het verleden beschermen.

productie

Een blokhuis is een muurlamel gemaakt van polyvinylchloride en imiteert de vorm van een blok of een houten bar.

Ze zijn gemaakt door co-extrusie - het smelten van gesmolten materialen door een extruder. Zijn eigenaardigheid ligt in het feit dat twee ongelijke stoffen worden gebruikt. Aan het einde van het proces wordt een profiel verkregen dat verschillende eigenschappen heeft. Het bestaat uit twee lagen. De eerste laag beslaat ongeveer 80% van het volledige product, de tweede speelt de rol van een decoratief element. De binnenlaag heeft de werkdruk en is verantwoordelijk voor de geometrie van het profiel.

De acrylcomponent geeft de oppervlakteweerstand, beschermt tegen externe invloeden van buitenaf en geeft ook de kleur aan het product. De kleurkeuze kan worden aangepast door een andere hoeveelheid kleurstof toe te voegen.

De dikte van het product is 1,1 mm. Bij de vervaardiging van vinylpoeder voor gevelbeplating, heeft de coating een uniforme structuur en dezelfde kleur over het gehele oppervlak.

voordelen

 • Het wordt gekenmerkt door een hoge mate van materiaalweerstand tegen invloeden van buitenaf bij het uitoefenen van kracht. Het is bestand tegen de toegepaste schokbelasting.
 • De samenstelling van PVC heeft verschillende voordelen. Het ontleedt niet, rot niet en is niet onderhevig aan corrosie. Het belangrijkste is dat het milieuvriendelijk is. Acryl oppervlak elimineert het uiterlijk van micro-organismen op het oppervlak. Muizen en ratten zullen de coating niet beschadigen.
 • De samenstelling van het mengsel voor co-extrusie omvat vuuradditieven. Ze verminderen de rookontwikkeling in geval van brand.
 • Het temperatuurbereik van de werking van de gevelbeplating van -50 ° C tot + 50 ° C. Dat wil zeggen, in onze klimatologische omstandigheden kan het overal worden gebruikt.
 • UV-bestendige gevelbeplating, de kleur blijft hetzelfde als de fabrikant van plan was. Hij is niet bang voor neerslag. Zulke dekking met minimale zorg zal meer dan een halve eeuw duren.
 • Het gewicht van het eindproduct is relatief klein, dus het heeft geen effect op de belasting van de bodem van het huis en op de muren. Tijdens de installatie worden algemene hulpmiddelen gebruikt, dus u hoeft geen gespecialiseerde werknemers in te huren, wat tot extra kosten kan leiden. Genoeg klein team van bouwers, die het werk snel en efficiënt uitvoeren.
 • Het type gevelbeplating is ideaal voor geventileerde gevels van het systeemsysteem.Bovendien kunnen de wanden verder geïsoleerd en geluiddicht zijn. Dit maakt het ontwerp van het systeem mogelijk. Dus, het huis zal nog beter zijn en het zal warm blijven.
 • Last but not least maskeert het plastic blokhuis de gebreken van de muren. Als er een helling valt of als de helling niet goed is getekend en het onmogelijk is om het te repareren, zal de gevelbekleding u te hulp schieten.

Voor al zijn verdiensten heeft het materiaal verschillende nadelen. Het brandt bijvoorbeeld niet, maar smelt in de buurt van een open vlam. Vinyl blokhuis biedt geen extra gevelisolatie.

afmeting

Er zijn blokhuizen in verschillende soorten en maten.

Standaard lamellen, in uiterlijk dat lijkt op een enkele houten stam:

 • breedte - 180 mm;
 • breedte - 250 mm.

Ze zijn geschikt voor gebruik buitenshuis.

Lamellen zien eruit als twee dubbele houtblokken:

 • breedte - 120 mm;
 • breedte - 150 mm.

Het is al toegestaan ​​om binnenshuis te gebruiken. De lengte varieert van 3 tot 3,81 meter.

Het uiterlijk van het blokhuis is vergelijkbaar qua structuur met natuurlijk hout. De kleur wordt door de klant naar uw smaak gekozen.

In de regel zijn dit natuurlijke tinten. Maar met moderne technologie kunt u de gebruikelijke schaduw van de boom veranderen en zijn er kleuren als gebleekte eiken- of bronzen walnoot.

Siding lamellen worden één voor één gerekruteerd en op hun plaats geklikt. Daarom is hun installatie vrij eenvoudig. Om het canvas aan de kist te bevestigen, hebt u extra stroken nodig die voor montage zorgen.

Zonder enige twijfel heeft de gevelbepaler een reeks extra componenten. Bijvoorbeeld windstrips, externe en interne hoeken, startprofielen, scharnierende lamellen, afwerking, venster. Ze zijn gemaakt in dezelfde kleur als de gevelbeplating. Hun lengte komt overeen met de lengte van het paneel.

Installatie stappen

Voor vinyl gevelbeplating blokhuis, kunt u dezelfde installatie richtlijnen toepassen als voor gewoon gevelbeplating. Voor het werk moet je de installatie-instructies lezen.

De eerste stap is het voorbereiden van de muren en andere oppervlakken. Voor dit doel is de kist erop gemonteerd. Het kan van hout of metaal zijn. De elementen zijn gemonteerd op een loopafstand van 400 mm. Dankzij de kist kunt u bovendien isolatie aanbrengen en de thermische isolatie van de constructie vergroten. Het ontwerp van de draaibank maakt het mogelijk om een ​​spleet tussen de muur en bevestigingsmiddelen te maken, wat betekent dat deze wordt geventileerd en dat condensvorming wordt uitgesloten.

Als u de wanden verder waterdicht wilt maken, kunt u een dampremmende barrière en een windbarrière gebruiken. Dit zijn speciale films, die elk hun functie vervullen.

Het is raadzaam om zich te houden aan bepaalde fasen van de installatie. Ten eerste zijn de begin- en eindstreepjes vast. Plaats vervolgens de hoeken op de ramen en deuren, bevestig de binnen- en buitenhoeken. Om de panelen met elkaar te koppelen, hebt u mogelijk een verbindingsrail nodig. De set lamellen gaat van onder naar boven.

Materiaal dat te wijten is aan temperatuurveranderingen is onderhevig aan verschillende mate van vervorming of uitzetting. Vast canvas moet niet volledig worden hersteld. Bevestigingsmiddelen hoeven niet te worden vastgedraaid totdat deze stopt. Experts raden aan deze niet één keer te draaien. Als spijkers worden gebruikt, moet de afstand tussen de kop en de voet ongeveer 1 mm zijn.

Aan de zijkant moeten openingen ongeveer 5 mm ruimte overblijven voor de natuurlijke uitzetting en samentrekking van het materiaal. In de winter moet de afstand worden vergroot tot 1 cm.

Het is noodzakelijk om spijkers in te hameren en schroeven in te schroeven loodrecht op de basis en alleen de gegalvaniseerde of geanodiseerde armatuur te gebruiken.

Het eerste paneel wordt naar het startprofiel geklikt, de volgende panelen worden aan de eerste gekoppeld, enzovoort.

Aan het einde decoratieve hoeken, windstroken instellen.

instrumenten

 • hamer, handzaag, meetlint, niveau;
 • elektrische zaag;
 • scharen voor metaal;
 • perforator voor bevestigingsgaten;
 • kerfslag;
 • hulpmiddel voor het demonteren van panelen.

Hoe te kiezen?

Als je wilt dat je huis van een afstand wordt genomen voor een huis gemaakt van natuurlijk hout, volg enkele regels:

 • U moet de markt zorgvuldig analyseren, informatie over fabrikanten lezen, de beste voorbeelden bekijken. Het kleurenpalet van bedrijven is heel anders en om de afwerking aangenaam te maken, moet je meer aandacht besteden aan de keuze.
 • Let altijd op uiterlijk. Panelen moeten een uniforme kleur hebben, absoluut geen toegestane vlekken of andere tinten, behalve zoals vermeld. Het oppervlak van de gevelbeplating moet de textuur van het hout herhalen. Hoe beter dit wordt gedaan, hoe natuurlijker de decoratie eruitziet.
 • Gaten voor installatie moeten netjes zijn. In vorm lijken ze op een ovaal. Dit is een speciale technische oplossing om ervoor te zorgen dat de coating niet statisch is.
 • Ervaren bouwers adviseren om te kiezen voor bekende bedrijven die al jaren op de markt werken.

prijs

Degenen die voor de eerste keer een complexe constructie tegenkomen, begrijpen hoe duur het is. Kopers maken zich altijd zorgen over de prijs. Maar deze benadering is fundamenteel verkeerd.Je moet nadenken over de kwaliteit en prestaties. Een blokhuis van lage kwaliteit kan de uitstraling van het huis bederven. De voor- en achterkant van de lamellen moeten van dezelfde kleur zijn. Als dit niet het geval is, hebt u een monster van slechte kwaliteit.

De prijs van het materiaal varieert van 200 tot 900 roebel per 1 m2. Voor deze prijs moet u de kosten van het werk toevoegen. Dit is nog steeds een gemiddelde van ongeveer 300 roebel.

De volgende factoren zijn van invloed op de prijs:

 • kwaliteit van de prestaties;
 • complexe installatie;
 • seizoensgebonden zijn;
 • hoeveelheid werk.

Vinylblokkenhuis is een nieuw type decoratie dat snel aan populariteit wint, vooral in regio's waar houten huizen de voorkeur hebben.

De vorm volgt de vorm van houten stammen en dit is het belangrijkste voordeel. Het vervangt de onpersoonlijke standaard gevelbeplating panelen en geeft het huis een meer esthetische uitstraling.

Het belangrijkste doel is:

 • verbetert de externe perceptie van het uiterlijk van het huis;
 • maskeert defecten aan muren met weinig moeite;
 • verhindert het binnendringen van neerslag en vocht;
 • met zijn hulp verwarmen ze het huis - onder een zijspoor leggen ze een kachel.

Zonder veel moeite krijg je een modern, warm, mooi huis. Een verscheidenheid aan kleuren is nuttig om deze te markeren tegen de achtergrond van standaardafwerkingen.Recensies van dit afwerkingsmateriaal zijn alleen positief.

Installatie van vinyl opruimen "block house", zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer