Wat zijn de afmetingen van siding?

Siding is wijdverspreid geworden wanneer geconfronteerd met de gevel van gebouwen. Dit komt door de weerstand van het materiaal voor de omgeving (vochtigheid, vorst en plotselinge temperatuurveranderingen, squally wind), sterkte en esthetische aantrekkingskracht. Panelen zijn geschilderd in pastel of felle kleuren, kunnen glanzend of mat zijn en steen- en baksteenmetselwerk, hout en keramische oppervlakken imiteren.

Siding release form - panelen, waarvan de afmetingen afhangen van het type profiel, de kenmerken van de toepassing en de fabrikant.

Speciale functies

De belangrijkste voordelen van siding - zijn weerstand tegen vocht. Kunststofmodellen laten geen vocht door, metalen tegenhangers hebben een speciale polymeercoating die waterafstotende eigenschappen van het materiaal biedt.

Het is belangrijk dat de gevelbeplating een hoge sterkte heeft, waardoor het een betrouwbaar materiaal is om het huis te bedekken. In dit opzicht zijn de metalen panelen sterker, ze zijn niet bang voor mechanische schokken.

Vanwege de kleine uitzettingscoëfficiënt barsten de profielen niet in de kou en zijn ze bestand tegen 60 vriescycli. De aanwezigheid van een anti-heuvel slot stelt je in staat om het materiaal zonder angst te gebruiken, zelfs in regio's die worden gekenmerkt door squally wind.

De levensduur van het materiaal is ook indrukwekkend, wat gemiddeld 30-60 jaar is, afhankelijk van het type paneel.

De meeste zijpanelen hebben een klein (3-6 kg per m2) gewichtdaarom is aanvullende versterking van de fundering niet vereist. Profielen kunnen samen met het isolatiemateriaal (minerale wol in rollen of polystyreen) worden gemonteerd. De bevestiging gebeurt direct op de muur of het krat (gemaakt van hout of metaal). Als de bevestigingsmethode op de lat wordt gekozen, moet u zich geen zorgen maken over de gelijkmatigheid van de wanden. Dankzij deze techniek is het eenvoudig om onregelmatigheden aan het oppervlak en scheuren te verbergen.

Door de aanwezigheid van het vergrendelingsmechanisme kunnen de panelen eenvoudig worden geassembleerd volgens het principe van een kinderontwerper. Met andere woorden, installatie kan worden uitgevoerd zonder tussenkomst van professionals, het is mogelijk om het materiaal zelfs bij lage temperaturen te installeren.In dit geval moet het paneel echter 24 uur op kamertemperatuur worden bewaard.

Met behulp van gevelbekleding met imitatie van verschillende oppervlakken, is het mogelijk om interessante stilistische beslissingen te bereiken. Het is belangrijk dat het materiaal zo nauwkeurig mogelijk steen, hout, baksteen imiteert, u kunt deze stilering alleen in de buurt vermoeden.

Tot slot verschilt de prijsverschilbaarheid in prijs, de prijs zal zeker lager zijn dan de kosten van facing met steen of baksteen.

Maten van verschillende typen

Afmetingen gevelbeplatingprofielen worden niet bepaald door overheidsnormen. Elke fabrikant bepaalt onafhankelijk welke maten de panelen zullen zijn.

De afmetingen zijn niet alleen afhankelijk van het merk waaronder profielen voor buitenwerk worden geproduceerd, maar ook van het type. Het is belangrijk voor welk type afwerking het profiel bedoeld is. Voorste opties hebben dus een kleinere dikte dan de kelder. Deze laatste zijn ontworpen om de kelder van het gebouw te beschermen en in te richten, dat gevoeliger is voor vocht, reagentia op de weg en mechanische schade. Dit is de reden voor de dikte van de kelderpanelen, 1,5 - 2 maal de hoogte van het standaardprofiel voor de gevel.

Informatie over de breedte, lengte en hoogte van de gevelbeplating is nodig om het vereiste aantal gevelbekledingspakketten nauwkeurig te berekenen, rekening houdend met het afval tijdens de installatie.

hout

Het heeft sterkte- en vochtbestendigheid, maar alleen onder de voorwaarde van regelmatige verwerking met speciale verbindingen. Het materiaal wordt gekenmerkt door goede prestaties van warmte- en geluidsisolatie, uniek kleurengamma en unieke textuur, hoge kosten.

Fabrikanten wordt aangeraden zich te houden aan de volgende indicatoren bij de vervaardiging van het materiaal: lengte - van 2 tot 6 m, breedte - niet meer dan 22 cm, dikte - niet meer dan 2,2 mm.

cement

Het materiaal in de basis heeft cementmengsels en modificatoren en om de sterkte ervan te waarborgen, worden speciale cellulosevezels toegevoegd die een versterkende eigenschap hebben. Het resultaat is een solide monolithisch materiaal dat bestand is tegen vorst en hoge luchtvochtigheid. Echter, cementplaten zijn niet geschikt voor elk type fundering, omdat ze extra belasting geven op de fundering van het gebouw.

De lengte van dergelijke panelen kan variëren van 3 tot 3,6 mm, breedte - 20 cm, dikte - 0,8 - 1,2 mm.

vinyl

Het is gemaakt op basis van polyvinylchloride, een beetje acryl is toegestaan ​​in de samenstelling (het blijkt acrylaatspanen te zijn, wat een soort vinyl is).Kunststof panelen worden gekenmerkt door elasticiteit, evenals de rijkdom van het kleurenpalet. Dit laatste is het gevolg van de toevoeging van een kleurpigment rechtstreeks aan de samenstelling van het product in de productiefase.

Klassiek voor PVC-panelen is een hoogte van 2,5 tot 4 m. Langere panelen zijn optimaal voor het bekleden van hoge gebouwen, omdat het mogelijk is om naden op het oppervlak te vermijden. Het gebruik ervan vereist echter vaardigheid - het profiel buigt en kan scheuren.

De totale breedte van het paneel is 20-30 cm (nuttige breedte is 2-3 cm minder), en de dikte is niet groter dan 0.7 - 1.2 mm. Het gewicht van één profiel ligt in het bereik van 1,5 - 1,9 kg.

Door Amerikanen gemaakt gevelbekleding heeft een iets andere standaardbreedte - van 20,5 tot 25 cm.

Afmetingen kunnen variëren afhankelijk van het aantal rails dat op 1 paneel is bevestigd. Single (gemarkeerd met S), double (gemarkeerd - D) en triple (je kunt het herkennen aan marker T) modellen worden onderscheiden.

keramisch

Het keramische profiel op basis van klei en andere natuurlijke componenten is milieuvriendelijk en kan daarom niet alleen voor externe, maar ook interne voering worden gebruikt.

Standaardafmetingen zijn: lengte - 3-4 m, breedte - 19-22 cm, profielhoogte - niet meer dan 1 mm.

metaal

Metalen gevelbeplating is gemaakt van gecoat staal met een beschermende polymeercoating. Profielafmetingen zijn afhankelijk van het type. Er zijn verschillende opties voor het materiaal - vlakke panelen, scheepspaneel, visgraat en dubbele visgraat.

Voor metalen gevelbeplating is de standaardhoogte van het scheepsboord 0,5 - 6 m met een breedte van 25 cm en een materiaaldikte van 0,5 mm. De visgraatmodificatie heeft een breedte van 25 cm met een profiellengte van 0,5-6 m en een profielhoogte van 0,5-0,6 mm. Het gewicht van metalen gevelbeplating is gemiddeld 4 kg per m2.

De dikte van het materiaal bestaat niet alleen uit de dikte van het metalen frame zelf, maar ook uit de dikte van de polymeercoating. Gemiddeld heeft de laatste laag een dikte van ten minste 40 micron.

Kelderpanelen

Panelen voor montage op de basis kunnen worden gepresenteerd in elk type gevelbekleding. Met andere woorden, ze zijn gemaakt van metaal, vinyl, vezelcement, keramiek, hout. De meest populaire en meest geschikte voor dit gedeelte van het huis zijn vinyl (en acryl) en metalen profielen.

Een kenmerk van opruimen is de compactheid van de afmetingen. In de regel, de vorm van release - kleine rechthoeken, waarvan de lengte overeenkomt met de standaard hoogte van de kelder in de huizen. Panelen van deze grootte zijn eenvoudig te installeren, bijna zonder afval vast te zetten.

Traditioneel is de lengte van het materiaal 1-1,5 m, breedte - van 40 tot 90 cm, dikte - niet minder dan 2 mm (2-4 mm). Siding met verhoogde thermische isolatie-eigenschappen kan een kleinere dikte hebben. Het kan zonder isolatie worden gemonteerd.

Hoe de hoeveelheid berekenen?

Bij het kopen van een materiaal moet het worden gekocht zodat het voldoende is voor de gehele gevel, rekening houdend met de voorraad. Dit komt door het feit dat de tinten van de panelen van dezelfde fabrikant van verschillende partijen kleine kleurverschillen kunnen hebben.

Verkrijg de juiste hoeveelheid materiaal om nauwkeurige berekeningen te maken. De eenvoudigste manier is om een ​​professionele meter uit te nodigen, meestal geeft de fabrikant of de winkel hun diensten kosteloos door bij hen een bestelling te plaatsen. Het voordeel van deze methode is dat de specialist de benodigde hoeveelheid siding nauwkeurig berekent en de verantwoordelijkheid neemt voor de ondernomen acties. Er bestaat echter een risico dat de meter, die geïnteresseerd is in het verhogen van de aankoopcontrole, agressief componenten kan aanbieden waarvan kan worden afgezien.

U kunt ook een speciaal programma gebruiken voor het berekenen van het materiaalverbruik.

Vaak bieden dergelijke calculators aan om bouwmarkten en bedrijven te gebruiken,betrokken bij de vervaardiging van gevelbeplating.

Als u wilt bepalen hoeveel panelen u wilt kopen, helpt u een eenvoudige berekening 'op de oude manier'. Bekijk hier de dimensies van de te gebruiken profielen en de afmetingen van hun componenten. Bovendien moet u de hoogte en lengte van de wanden, kelder, openingen (deur en raam) meten. En meet ook de hoogte van de hoeken van de structuur (intern en extern).

Nadat u de nodige metingen hebt uitgevoerd, gaat u verder met het berekenen van het aantal rijen met profielen aan de muur. De hoogte van de laatste wordt gedeeld door de breedte van het profiel (handig, niet totaal). Het resulterende getal is het aantal rijen. Als u het aantal panelen in een rij met deze factor vermenigvuldigt, krijgt u het totale vereiste aantal profielen. Het blijft over om deze figuur te delen door het aantal panelen in het pakket en het resultaat is afgerond. Het resultaat is het aantal gevelbekledingsdozen dat nodig is voor bekleding.

Op die delen van de muur met openingen zijn echter minder profielen vereist. Bereken hiervoor de lengte van de profielen in dit deel van de structuur en hun aantal.

Het tellen van accessoires is gedaan stuk. Bepaal het aantal hoekstroken door de hoogte van de muur te delen door de hoogte van één lat.Het aantal platbands wordt bepaald op basis van de omtrek van de openingen. Meting van de omtrek in de bovenste en onderste delen van de wanden, bepalen het aantal te beginnen (bevestigingsmiddel, voor de vaststelling van de onderste rij gevelbeplating) en laatste (het laatste element van het gemonteerde oppervlak) stroken.

De berekening van start- en afwerkingslamellen wordt uitgevoerd zonder rekening te houden met de materiaalvoorraad. Om geld te besparen, kan een zijspoor worden gebruikt als een onderste secundaire rail, waarin de vergrendelingsverbindingen zijn voorgesneden. Het aantal elementen van het J-profiel kan worden bepaald door de totale lengte van de verticale sneden bij het venster en de diagonale vlakken op de gevels (het profiel wordt gebruikt voor deze secties) te delen door de lengte van één paneel.

Bij het berekenen van het is het belangrijk om enkele aanbevelingen te volgen.

  • Houd bij het meten van de hoogte en de omtrek van de muren rekening met de grootte van de projecties en nissen. Voor hun ontwerp gebruikt J-profiel en speciale hoeken.
  • Bereken de lengte van de wanden, bedenk dat deze aan beide zijden lichtjes zal toenemen als gevolg van de installatie van de panlat voor gevelbeplating.
  • Voordat u een bepaald materiaal koopt, analyseert u de kenmerken van de afmetingen van een aantal van de populairste modellen.Het is handiger om een ​​tabel hiervoor te tekenen, inclusief kolommen zoals de naam van het materiaal, de lengte, breedte, het vereiste aantal panelen en componenten, de geschatte kosten van de bekleding. Een dergelijke hint helpt u niet te verdwalen in de parameters van verschillende soorten gevelbekleding en stelt u in staat de meest optimale optie voor de prijs te vinden.
  • De meest nauwkeurige berekening van het vereiste oppervlak, de omtrek en de hoogte van de oppervlakken is mogelijk met behulp van een schematisch plattegrond van het huis, dat de exacte parameters toont.
  • Na het vereiste aantal panelen te hebben berekend, voegt u nog eens 15% toe aan dit aantal voor toeslagen, overlappingen en bijsnijden.
  • Als het nodig is om het materiaal te kopen, is het belangrijk dat de nieuwe batch dezelfde serie en nummer heeft als de eerder gekochte. Anders kunnen de tinten van materialen uit verschillende batches variëren.

Het is onmogelijk om een ​​gebouw in te schuiven zonder terug te vallen op de zijsporen. Hiervoor heeft u een cirkelzaag nodig met een harde diamantschijf voor het zagen van vezelcement, elektrische decoupeerzaag of een zaag, een metalen mes om het metaal- of vinylprofiel de vereiste lengte te geven. Bezuinigingen worden verwerkt met amaril.

Een overzicht van de voormaterialen - vinyl gevelbeplating en kelderpanelen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer