Houten gevelbeplating: kenmerken naar keuze

Onder de enorme verscheidenheid aan opties voor buitenafwerking, die vooral populair is, is houten gevelbeplating. Het is een praktisch, stijlvol en slijtvast materiaal dat de aandacht van anderen trekt. Dit product heeft een aantal kenmerken en voordelen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de distributie van afwerkingen.

De boom die in het productieproces wordt gebruikt, zorgt voor een comfortabel microklimaat. Bovendien is het een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal.

Karakteristieke afwerking

Siding is een afzonderlijk type bekledingsmateriaal. Het is op de muur gemonteerd met een speciaal frame, dat vooraf op het gebouw is geïnstalleerd. Deze afwerking is erg populair in Canada en in heel Noord-Amerika. Voor de vervaardiging ervan kan een verscheidenheid aan materialen worden gebruikt.

Houten panelen zijn ideaal voor het afwerken van een landhuis en andere soortgelijke gebouwen. Vanwege het feit dat het hout luchtdeeltjes passeert, neemt de levensduur van het gebouw toe en wordt de vorming van condensaat en schimmel onmogelijk. Natuurlijk materiaal, dat wordt gebruikt op het gebied van productie, heeft individuele kenmerken die afwezig zijn in kunstmatige analogen. Andere voordelen van afwerking zullen we verder in het artikel bekijken.

voordelen

Bij de vervaardiging van houten gevelbeplating aan het basismateriaal worden verschillende componenten toegevoegd. Additieven spelen een belangrijke rol in de sterkte en duurzaamheid van het materiaal. Dankzij de high-tech apparatuur en speciale technieken worden gewone natuurlijke grondstoffen omgezet in betrouwbare, praktische en stijlvolle afwerkingen. Productiebedrijven gebruiken verschillende soorten hout.

De voordelen van afwerkingsmaterialen omvatten verschillende punten.

 • Sterkte. Hoogwaardig product heeft een hoge sterkte. Houten gevelbeplating perfect tolereert constante belastingen, het houden van zijn vorm en hardheid.
 • Levensduur Dit type afwerking heeft een lange levensduur.Van jaar tot jaar zal houten fineer verrukt zijn van schoonheid en gebruiksgemak. Vanwege dit kenmerk kan dit materiaal een winstgevende en praktische aanwinst worden genoemd.

Met behulp van houten gevelbekleding, vergeet je het veranderen van de bekleding van het buitenste deel van het gebouw voor een lange tijd.

 • Resistance. Geconfronteerd met toont weerstand tegen de grillen van slecht weer: wind, regen, sneeuw. Direct zonlicht en plotselinge temperatuurschommelingen zullen de huid niet beschadigen. Kleur, vorm en hardheid blijven ongewijzigd. Afwerkingsmateriaal is bestand tegen bevriezing tot -50 graden Celsius. In dit geval blijft de structuur van de coating achter.
 • Processing. Het materiaal is eenvoudig verwerkbaar. Indien nodig kunt u de grootte van de plaat eenvoudig zelf aanpassen.
 • Security. Het is een natuurlijk, milieuvriendelijk en veilig materiaal voor de gezondheid zonder schadelijke en gevaarlijke onzuiverheden. De boom wordt aanbevolen voor huizen met allergieën, kleine kinderen of dieren.
 • Dampdoorlaatbaarheid Het materiaal "ademt" door zuurstof door te laten. Deze factor voorkomt de vorming van schimmel en meeldauw. Luchtcirculatie is erg belangrijk voor het creëren van een comfortabel microklimaat, ongeacht het weer buiten het raam.Deskundigen merken op dat de damppermeabiliteit van houten gevelbekleding erg hoog is.
 • Installatie. Met behulp van dit materiaal kunt u het installatieproces zelf uitvoeren en geld besparen op de diensten van professionele vakmensen. Voor de voering zijn geen speciale dure apparatuur en extra verbruiksartikelen nodig.
 • Esthetiek. Hout dat wordt gebruikt voor het maken van afwerkmaterialen heeft speciale esthetische kwaliteiten. Het wordt geassocieerd met natuurlijkheid, comfort en huis warmte. Het materiaal past perfect in het klassieke en etnische decor, evenals de stijl van de countrymuziek. Een verscheidenheid aan houtsoorten heeft de oorspronkelijke kleur: sommige panelen zijn uniform en gelijkmatig geverfd, andere zijn aangevuld met lijnen en patronen.
 • Warming. Bekleding van dit type kan fungeren als een extra bescherming tegen de kou. Het materiaal zal helpen om de kostbare warmte binnen in huis te houden, en zonder dat is een comfortabele atmosfeer onmogelijk.

tekortkomingen

Als u hebt besloten om hout te gebruiken voor het bekleden van een woning of een andere constructie, moet u niet alleen bekend zijn met de voordelen, maar ook met de nadelen van het afwerkingsmateriaal. Alleen als u alle kenmerken kent, kunt u de juiste keuze maken:

 • Brandwerendheid. Het product heeft een lage weerstand tegen vuur. Als een hoog brandgevaar in de regio aanhoudt, is het raadzaam om deze afwerking volledig te verlaten of speciale oplossingen te gebruiken om het hout te beschermen. De vlam veroorzaakt onherstelbare schade aan de bekleding, zelfs als deze wordt behandeld met beschermende verbindingen.
 • Blootstelling aan vocht. Ondanks het feit dat het materiaal dampdoorlatendheid en vochtbestendigheid heeft, heeft vocht een negatief effect op de afwerking. Om dit te voorkomen, moet u investeren in speciale formuleringen.

Oplossingen bieden bescherming tegen overtollig vocht, houden de vorm van het hout en de schoonheid van het afwerkingsmateriaal.

 • Care. Afwerkingsmateriaal van hout moet zorgvuldig worden onderhouden en moet constant worden geïnspecteerd, anders moet u de lijst gedeeltelijk of volledig vervangen. Gebruik geen agressieve chemische verbindingen om houten panelen van stof en vuil te reinigen.
 • Kosten. Natuurlijke grondstoffen zijn in de regel duurder dan kunstmatige opties. De kosten van een dergelijke afwerking zijn niet voor iedereen beschikbaar.Het verschil tussen de prijs van houten gevelbekleding en dezelfde bekleding van andere materialen is ongeveer veertig procent.
 • Extra werk. Bij het installeren van de panelen is het noodzakelijk om afzonderlijke ventilatiespleten te bouwen die tussen de muur van het huis en de behuizing zelf worden geplaatst.

species

Houten gevelbeplating is verdeeld in twee hoofdcategorieën: valse balken en blokhuis. Deze twee coatingopties lijken op elkaar, maar hebben bepaalde functies. Overweeg hun onderscheidende kenmerken.

Blokhuis

Type bekledingsplaten voor buitenwerk. Uiterlijk imiteert een geschaafde boom. In het proces van het vervaardigen van materiaal gebruikt een verscheidenheid aan houtsoorten. Elk individueel cijfer heeft bepaalde kenmerken die worden overgebracht naar de finish.

Bij de productie van gevelbekleding gebruikt een verscheidenheid aan hout.

 • Pine. De bekende naaldboom heeft een hoge duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het materiaal is bestand tegen reproductieprocessen van schadelijke organismen. Ze zijn de oorzaak van veel onaangename gevolgen.
 • Cedar. Bij gebruik van gevelbeplating van dit soort hout, is het niet nodig om speciale beschermende maatregelen te nemen tegen vocht of waterdichtmakende materialen.Ceder regelt perfect het niveau van optimaal vochtgehalte.
 • Lariks. Dit is de duurste bijgeleverde plank. De hoge prijs wordt volledig gerechtvaardigd door uitstekende duurzaamheid, slijtvastheid en praktische bruikbaarheid. Het ras wordt niet blootgesteld aan de negatieve effecten van vocht.
Lariks blokhuis
Canadees ceder blokhuis
Dennenbos huis

  Op hun beurt zijn de producten van de block house-groep verdeeld in drie klassen met specifieke prestatiekenmerken.

  • Klasse A. Afwerkingsproducten die tot deze klasse behoren, zijn van de hoogste kwaliteit. Eén plank kan niet meer dan twee blinde scheuren bevatten en niet meer dan één knoop van anderhalve meter lengte. De aanwezigheid van een kleine hoeveelheid harszakken.
  • B. Materiaal van tweede klaskwaliteit. Op een 1,5 meter lang oppervlak kunnen er niet meer dan vier kleine knopen zijn. Het maximale aantal scheuren (niet-doorlatend) is 2. Niet meer dan twee harszakken.
  • C. Ten derde, laatste klas. De maximale diameter van de knopen op dergelijke panelen moet 25 millimeter zijn. Het is toegestaan ​​om niet meer dan twee scheuren te hebben.Op een oppervlakte van vijf meter zijn zakken met een maximale grootte van 50 millimeter toegestaan.
  Block House Class A
  Blokhuis Klasse B
  Block House Class C

  Verhoogde straal

  Deze soort is relatief recent op de binnenlandse markt verschenen. Deze gevelbekleding heeft uitstekende waterafstotende eigenschappen, terwijl de hoge betrouwbaarheid van het materiaal behouden blijft. Met afwerking kunt u een vlak en ideaal gelijk oppervlak ontvangen. Ophangstralen kunnen worden gebruikt voor binnen- en buitenbeplating.

  In de winkels van huishoudelijke materialen vindt u een grote verscheidenheid aan producten van dit type, die verschillen in kleur en textuur.

  Een enorm assortiment geeft maximale keuzevrijheid. Productiebedrijven gebruiken zowel gewone als zeldzame boomsoorten om een ​​valse bundel te maken.

  Installatie functies

  Deskundigen identificeren drie opties om het gebouw met houten gevelbeplating onder ogen te zien.

  • Schapen groef. Het meest populaire en meest gebruikte type. Deze techniek kan worden gebruikt bij het werken met een blokhuis of een valse balk. Planken worden aan elkaar bevestigd door speciale verbindingen aan de randen.
  • Overlappen.De betrouwbaarheid van de afgewerkte coating wordt gewaarborgd door de panelen op verschillende niveaus samen te voegen.
  • Butt. Afwerkingsmateriaal is stevig aan de muur bevestigd. Het installatieproces houdt rekening met ventilatieshiaten.
  Butt-montage gevelbeplating
  Overlap optie
  Bevestiging doorngroef

  Voor het leggen, is het noodzakelijk om het frame uit te rusten waaraan de planken zullen worden bevestigd. Voor een hoogwaardige en duurzame bevestiging wordt er een draaibank gebruikt (houten product gemaakt van sterke en vochtbestendige rails). Als de regio een hoge luchtvochtigheid behoudt, is het beter om een ​​keuze te maken in het voordeel van de balken. De eerste gevelbeplatingstrook wordt bevestigd met behulp van een startrail.

  Voor het bevestigen van de panelen hebben spijkers van 50 mm nodig. De laagste planken moeten op een afstand van minstens 15 centimeter van de grond worden geplaatst.

   Siding - de leider onder de afwerkingsmaterialen gemaakt van hout voor geconfronteerd met huizen en andere gebouwen. De moderne markt is rijk aan producten van zowel binnenlandse als buitenlandse merken. Vooral populair zijn producten van de Finse en Canadese productie.

   Over hoe je het frame onder de zijspoor van het profiel kunt maken, zie je in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer