Afmetingen van de gevelbekleding van het blokhuis

De verscheidenheid aan bekledingsmaterialen zal het hoofd veranderen voor elke koper. Om de juiste keuze te maken, moet u weten welk materiaal uw trouwe dienst zal dienen en u bij geen enkel weer teleurstellen. De beste financiële oplossing voor het bekleden van de wanden van verschillende gebouwen en huishoudelijke structuren is een materiaal dat clapboard of "block house" wordt genoemd.

Speciale functies

Het huis, bekleed met "block house" -materiaal, ziet er discreet en beknopt uit, maar is tegelijkertijd zeer waardig en stijlvol, waardoor "blokhuis" niet alleen op de buitenkant, maar ook bij het maken van interieuroplossingen veel gebruikt wordt.

Er was eens niet eens de vraag in welke mate het 'blokhuis' was gemaakt.Nu is er een verscheidenheid aan moderne materialen voor decoratie voor elke smaak, die een breed scala aan creativiteit vertegenwoordigen. Consumenteneigenschappen, maten, profielen, kleuren van het "blokhuis" worden door niets beperkt, wat het absoluut "flexibel" maakt bij het implementeren van externe consumentenoplossingen, en een uitstekende visuele combinatie biedt in verschillende stijlen.

"Blokhuis" is een paneel dat hout imiteert, dat kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals vinyl, metaal, MDF, natuurlijk hout en andere.

Typen panelen

Houten gevelbekleding "blokhuis" imiteren een blok, maar is een bord met een geschaafd oppervlak met een breedte van 80 tot 150 mm en een dikte van 8 tot 20 mm, gekenmerkt door de aanwezigheid van groeven en toppen. De meest voorkomende monsters zijn gemaakt van grenen, lariks, eiken, linden, elzen en anderen. Het houten "blokhuis" is verdeeld in de volgende types, afhankelijk van de bestemming:

 • voor binnenhuisdecoratie (geschatte totale afmetingen van het paneel zijn 22x99x2100 mm of 22x99x3000 mm);
 • universeel (36x142x3000 mm of 36x142x 6000 mm);
 • voor buitenafwerking (36x1930x6000 mm).

  Het metalen "blokhuis" imiteert ook hout,maar heeft een aantal voordelen in lichtbestendigheid, brandwerendheid, is bestand tegen extreme temperaturen en onpretentieus in de zorg. Het belangrijkste toepassingsgebied is gevelbekleding. De geschatte afmetingen van het paneel zijn 22x360x600 mm.

  PVC "blokhuis" is het meest budgettair van al het bovenstaande, maar dit neemt niet weg dat het een behoorlijke lijst met positieve eigenschappen heeft:

  • weerstand tegen temperatuursdalingen in het bereik van -50 tot +60ºС;
  • weerstand tegen de ontwikkeling van micro-organismen wanneer vocht verandert;
  • pretentieloze zorg;
  • levensduur van 50 jaar;
  • geschatte totale afmetingen van het paneel zijn 2x24x366 mm.

  Productie van houten panelen

  In de eerste fase wordt de voorbehandelde boomstam gezaagd door de transversale of radiale methode. Vervolgens wordt in de periode van 10 dagen tot 2 weken (droogtijd is afhankelijk van het oorspronkelijke vochtgehalte van de boom) deze blootgesteld aan hoge temperaturen. Vervolgens worden met behulp van freesmachines het profiel en het vooroppervlak van het bord direct gevormd. Snijd vervolgens de nok en de groeven. In de volgende fase wordt het product geconfronteerd en gesorteerd.

  Beschikt over opslag van houten opties

  Vergeet niet dat hout een zeer wispelturig materiaal is, dus het is erg belangrijk na de verwerking om te zorgen voor optimale opslagomstandigheden, wat niet tot rampzalige gevolgen zal leiden. Hout moet worden beschermd tegen vocht.

  Om schade aan de panelen als gevolg van vocht te voorkomen, zijn de platen verpakt in een speciale krimpfolie, waarbij bundels van meerdere lamellen worden gevormd, terwijl de uiteinden open blijven voor natuurlijke ventilatie. Opgemerkt moet worden dat de plaat, gedroogd bij natuurlijke vochtigheid, veel minder vervormd is en barst. Droog karton moet een vochtgehalte hebben dat niet hoger is dan 15%.

  Let bij het kiezen op de kenmerken en kosten van de consument. Droge voering kost 25-30% duurder vanwege de kosten van het drogen, maar tegelijkertijd is het minder barstend of vervormd.

  Gezien de kwaliteit en de kenmerken van verschillende houtsoorten, is het de bedoeling de panelen op te delen in variëteiten of klassen (A, B, C). Deze scheiding wordt uitgevoerd afhankelijk van de staat van het hout, de aanwezigheid van harszakken en knopen die aan elkaar zijn gesmolten.

  De gegevens van de categorie moeten worden weergegeven in het pakket "block-house".

  • A - voor elke 150 cm lengte zijn één knoop, twee harszakken en twee niet-doorlopende scheuren toegestaan;
  • B - voor elke 150 cm lengte zijn niet meer dan vier knopen, twee harszakken en twee niet-doorlopende scheuren toegestaan;
  • C - toelaatbare scheuren, zakken, grotere knopen dan in andere categorieën.

  Het "blokhuis" van de hoogste kwaliteit behoort tot klasse A.

  Fasen van bevestigingspanelen voor trimmen van huizen

  Wanneer je het huis bedekt, moet je eenvoudige regels volgen en consequent handelen.

  • Vóór aanvang van de werkzaamheden moet het materiaal worden geacclimatiseerd (accepteer de eigenschappen van de omgeving om verdere vervorming, scheuren en vervormingen te voorkomen). Voor buitenwerk is de aanpassingsperiode 2 tot 3 dagen, voor interieurwerkzaamheden is de minimumperiode 5 dagen.
  • Thermische isolatie en dampscherm van de buitenmuren van het gebouw.
  • Voorbereiding van het "blokhuis". Oppervlaktebehandelingspanelen snel en diep doordringende beschermende middelen. Voor grooves en spikes wordt deze procedure aanbevolen om tweemaal te worden uitgevoerd.
  • Directe installatie van de panelen begint vanaf de onderkant van de muur en leidt verder naar boven volgens het principe "doorn in de groef" (de doorn is omhoog, de groef is naar beneden). Bevestig het "blokhuis" aan de muur als schroeven, bouten of speciale beugels.Bij verandering van de temperatuur en vochtigheid van het paneel kan de dichtheid van het materiaal veranderen, dus het is het beste om de kruidnagels te bevestigen, omdat ze geen kleine verplaatsingen beïnvloeden.

  Na het afwerken van de bekleding, is het noodzakelijk om de beschermende laag opnieuw op de panelen aan te brengen en vervolgens de coating om de vijf jaar te vernieuwen.

  De geheimen van de meesters

  Om de totale hoeveelheid werk te verminderen, wordt aanbevolen om brede panelen te gebruiken voor de buitenbekleding van het gebouw, waardoor het huis een stijlvolle uitstraling krijgt. Dergelijke panelen zijn moeilijk te onderscheiden van deze balk. We mogen natuurlijk ventilatie niet vergeten en een korte afstand terugtrekken voordat we met de installatie beginnen. Bij het opnieuw aanbrengen van een beschermlaag moet speciale aandacht worden besteed aan de naden en gewrichten.

  Voor buitenbeplating wordt aanbevolen om een ​​vlak "blokhuis" van naaldbossen te gebruiken en voor binnenbekleding - van hardhout. Het wordt niet aanbevolen om binnen brede panelen te gebruiken. De geschatte kosten van afwerking kunnen variëren afhankelijk van de kenmerken en het materiaal van het "blokhuis".

  Hoe te kiezen?

  Om de beste panelen te selecteren die zijn gemaakt in overeenstemming met Russische en internationale normen, en bespaar jezelf op onnodige kosten, Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan een paar punten:

  • Het is de moeite waard om te beginnen met een nauwkeurige berekening van de benodigde hoeveelheid materiaal, die direct afhangt van de kenmerken en de grootte van het "blokhuis", en niet te vergeten de fout bij het trimmen.
  • Meer concurrentie tussen fabrikanten op de Russische markt betekent niet dat er alleen panelen van hoge kwaliteit zijn die overeenkomen met het aangegeven cijfer. U moet het gekochte product zorgvuldig inspecteren op duidelijke gebreken (scheuren en andere schade). Maar hier zijn er enkele problemen: u kunt de goederen niet uitpakken als deze in een film is verpakt. U ziet alleen de panelen aan de randen. Binnen de verpakking kunnen planken worden verborgen die zijn vervormd door vocht en onjuiste opslag.
  • Om te controleren op de aanwezigheid van krommingen, zijn 2-3 panelen met elkaar verbonden, aangezien er geen rigide fixatie mag zijn. Meet, indien mogelijk, het vochtgehalte van het materiaal.
  • Panelen moeten langs de groei van de boomstam worden gesneden en jaarringen mogen niet uit het bord steken om splitsing te voorkomen. De randen van de planken moeten ook worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze glad zijn en zonder scheuren, wat tekenen zijn van afwijzing.
  • Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het "blokhuis", dat in de lengte is opgebouwd (frezen van verschillende delen van het bord). Secties kunnen van ongelijke lengte zijn, passend op het patroon of type zaag, de verbinding kan met lijm worden gemaakt.
  • Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de aanwezigheid van schimmels en andere micro-organismen.

  Elke kromming, scheuren, onregelmatigheden en vervormingen maken de panelen ongeschikt voor gebruik en installatie. Het loont de moeite om de verbindingsgroeven te controleren.

  Kosten van panelen

  De kosten van het blokhuispaneel zijn afhankelijk van verschillende factoren, waarvan de boomsoort en de geometrische parameters bepalend zijn. Voor de productie van gebruikte rotsen die groeien in het productiegebied. Echter, op maat gemaakt voor een extra vergoeding, kunt u de vervaardiging van elk materiaal bestellen. De kosten van boomsoorten die gebruikelijk zijn in de middelste rijstrook liggen in het bereik van 150 roebel per m² (pijnboom) tot 1250 roebel per m² (eiken soort).

  Klassen (A en B) in Rusland zijn erg moeilijk visueel te onderscheiden, respectievelijk, en hun prijs is 20-25% meer. De prijs voor klasse C is veel lager. Extra kosten voor 1 m² voor klasse A zullen geforceerde droging toevoegen.

  Handige tips

  Het wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan een paar hoogtepunten.

  • "Block-house" 300 mm kan tot nu toe het meest populaire en veelzijdige afwerkingsmateriaal worden genoemd. Het wordt vertegenwoordigd door panelen van hout, metaal, vinyl.
  • Door de verscheidenheid aan materialen waaruit het is geproduceerd, zal zelfs de meest veeleisende consument een waardige optie vinden die past bij persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden. Onder de aangeboden variëteit kunt u een paneel van hout, metaal of vinyl kiezen.
  • Met een breed scala aan eigenschappen kunt u het "blokhuis" gebruiken voor buitenafwerking met een groot temperatuurverschil en een hoge luchtvochtigheid, en voor interieurdecoratie.
  • Bij het kiezen van een bepaald type en klasse van "blokhuis", is het erg belangrijk om het zorgvuldig te inspecteren, vervormingen te verwijderen en te controleren op de aanwezigheid van spaanders en scheuren.
  • Tijdens de installatie is het noodzakelijk om te voldoen aan bepaalde voorwaarden en niet te vergeten acclimatisatie van het materiaal, behandeling met beschermende verbindingen en natuurlijke ventilatie, in welk geval het meer dan een dozijn jaar zal duren.

  Zie de volgende video voor informatie over het communiceren van het huis "blokhuis".

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer