Het afwerken van een souterrain van een landhuis dat onder stenen staat

De decoratie van de sokkels en gevels van architecturale structuren wordt uitgevoerd met behulp van verschillende materialen, die niet alleen de huizen een aantrekkelijk uiterlijk geven, maar ook een betrouwbare bescherming bieden tegen de penetratie en destructieve werking van vocht en veranderingen in de omgevingstemperatuur.

De sideruimte onder een steen behoort tot het aantal van dergelijke materialen. Door de hoge decoratie en functionele kenmerken, bespaart het de architecturale structuur tegen een verscheidenheid aan negatieve effecten.

voordelen

Kelderverdelingspanelen zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. Fabrikanten proberen consumenten te verrassen met hun eigen productietechnologie, maar ze gebruiken meestal dezelfde componenten: polymere materialen, modifiers, natuurlijke talk en additieven.

Door de acrylcoating zal de schaduw van de panelen niet veranderen onder invloed van ultraviolet (welke andere materialen voor de kelder niet kunnen onderscheiden).

Bovendien heeft het opruimen onder een steen vele voordelen.

 • Door de verbeterde productiemethode en het gebruik van speciale additieven heeft het eindproduct een grotere plasticiteit, vochtbestendigheid en weerstand tegen hoge en lage omgevingstemperaturen.
 • Het voordeel van grondspatie over natuursteen ligt in het feit dat de eerste bestand is tegen de groei van mos en schimmel, zich niet leent voor corrosieprocessen en niet verandert in de loop van de tijd.
 • De levensduur van dit materiaal is 45 jaar. Het kan worden geïnstalleerd bij temperaturen onder het vriespunt, wat niet mogelijk is met plastic panelen. Siding produceert geen onaangename chemische geur, zeer duurzaam.
 • In vergelijking met andere gevelbekledingsmaterialen is gevelbekleding goedkoper.
 • Makkelijk in onderhoud. De textuur van de kelderverdelingspanelen speelt geen speciale rol, het materiaal kan met stromend water worden gewassen.
 • In de meeste gevallen hoeft een dergelijke voering niet te worden vervangen en gerepareerd.

Maar als de panelen om wat voor reden dan ook zijn vervormd, moet alleen het beschadigde element worden vervangen.

tekortkomingen

Het is niet zo eenvoudig om de negatieve kant van een kelder onder stenen te vinden, Echter, voor een paar momenten moet u op de aankoop letten.

 • Beperkte kleur. Omdat de panelen extern gestileerd zijn als natuursteen, is het niet altijd mogelijk om een ​​schaduw naar smaak te kiezen. Als u er echter niet in bent geslaagd om een ​​geschikt ontwerp in de catalogi van winkels te kiezen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant en de kleur van de panelen naar eigen goeddunken bestellen. De prijs van een dergelijk product zal hoger zijn en of de koper moet beslissen of hij te veel betaalt voor een dergelijke service.
   • Ondanks het feit dat de panelen perfect bestand zijn tegen verschillende belastingen en de negatieve invloed van omgevingsfactoren, het is niet nodig om brandwerendheid te verwachten. Aangezien het belangrijkste materiaal voor de productie van kunststof is, zal het paneel snel smelten als u er mee in aanraking komt met vuur en daarom moet u geen vuur maken of afval in de buurt van het huis verbranden.
   • Indien verkeerd geïnstalleerd, kan gevelbekleding barsten.daarom is het noodzakelijk om alle aspecten van de installatie van dit materiaal te bestuderen (als de installatie door eigen handen wordt gedaan), of om het werk aan professionals toe te vertrouwen.

   species

   Installatie van kelderpanelen onder de steen kan niet beginnen zonder kennis van welke soorten gevelbekleding bestaan. Fabrikanten bieden momenteel vier versies van panelen die natuursteen imiteren.

   Elk type decoratie-architecturale structuur heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en in sommige gevallen en nadelen.

   • Houtvezel. Opbouwpanelen zijn gemaakt van houtvezels. Het resultaat is een product dat perfect een steen imiteert. Het belangrijkste voordeel is milieuvriendelijkheid en absolute veiligheid voor de menselijke gezondheid.

   Kan zelfs worden gebruikt voor interieurdecoratie van het gebouw.

   • Vinyl panelen. Dit type panelen geproduceerd met de toevoeging van kleurstoffen. Dankzij deze technologie onderscheiden vinylproducten zich door een breed scala aan kleuren en structuren, zodat u gemakkelijk een materiaal met een acceptabele tint en imitatie van een bepaald type steen kunt vinden.
    • Sandwichpaneel. Geconfronteerd met materiaal met uitstekende externe kenmerken en extra thermische isolatie-eigenschappen. Ze zijn een meerlaagse constructie. Natuursteen imiteert in dit geval de bovenste decoratieve laag.
    • Polyurethaan panelen. Een soort stenen beplating, gemaakt van zacht plastic, afgewisseld met marmeren spaanders. Deze facing is beschikbaar voor elke consument, deze is van hoge kwaliteit en is daarom erg populair.

    Productiebedrijven

    De moderne markt van bekledingsmaterialen wordt vertegenwoordigd door verschillende fabrikanten. De bekendste zijn:

    • "AltaProfil". De kwaliteitskenmerken van de kelderverdeler van dit merk voldoen aan alle bestaande normen en de kosten zijn veel lager dan die van buitenlandse tegenhangers.
    • Docke. Het bedrijf is een leider onder de fabrikanten van kelderbeplating. Producten van handelsmerken zijn te vinden in meer dan 260 steden over de hele wereld. Het is van hoge kwaliteit, bruikbaarheid en redelijke prijs.
    • "Dolomite". Het bedrijf gebruikt natuursteen dolomiet als basis voor productie, vandaar de naam van het bedrijf. Alle kelderbeplating heeft een breed scala aan kleuren. Grondstoffen voor de productie van gevelbeplating levert toonaangevende Europese bedrijf, dat is een garantie voor hoogwaardige gefabriceerde goederen.
    • "Tehosnastka". Het bedrijf houdt zich bezig met de productie van plastic producten.Het merk is ook gespecialiseerd in het maken van kelderbeplating. Het werk van het merk onderscheidt zich door de verhouding van de uitstekende kwaliteit van gevelpanelen en een aanvaardbare prijs. De nadruk ligt op de productie van gevelbeplating, het imiteren van steen.
    • Nailite. Amerikaans handelsmerk. Het hoofdassortiment is gemaakt van baksteen en klassieke panelen met imitatie onder de steen, de meest gevraagde. De kosten zijn veel hoger dan de concurrentie.
    • Russische organisatie "Aelit" Het bedrijf is bezig met de productie van vinyl kelderbeplating - hoogwaardig en betrouwbaar materiaal, dat wordt gebruikt voor het bekleden van gebouwen onder steen / baksteen.
    • Fineber - Het grootste Russische bedrijf heeft een groot assortiment panelen dat een gemiddelde prijsniche beslaat. Merkproducten hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding voor consumenten.
    • Nordside - de grootste binnenlandse fabrikant van gevelmaterialen. Voor het maken van gevelbeplating panelen wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige polymeermengelingen van vooraanstaande Europese leveranciers. Nordside-producten zijn bestand tegen extreme temperaturen, ongunstige weersomstandigheden en blootstelling aan ultraviolette straling.

    Hoe te kiezen?

    Bij het kopen van een zijspoor voor het afwerken van een landhuis moet je verschillende factoren overwegen. Een hoogwaardige voering moet uitstekende technische eigenschappen en een hoogwaardig oppervlak hebben zonder een enkel defect. Afhankelijk van het materiaal van de prestaties van het paneel, wordt het niveau van de burn-out in de zon bepaald. Dit kan elke verkoper in het bouwcentrum vertellen.

    Het is beter om stenen thermische panelen te kopen in die organisaties waar het assortiment zeer groot is en u kunt de kleur, textuur en grootte van de panelen kiezen. Daarnaast moet de winkel al meer dan een jaar bestaan ​​in de markt van bouwmaterialen en vaste klanten hebben.

    De keuze van het product is van invloed op de grootte. Grotere panelen worden sneller gemonteerd, maar hun kosten zijn veel meer dan kleinere. U kunt altijd speciale licenties en certificaten krijgen voor hoogwaardige voering.

    Installatie functies

    Een van de doorslaggevende factoren die de keuze beïnvloeden bij het kopen van een souterrain kelder is de eenvoud van de installatie. Ongeacht de textuur, materiaal, productie en kleur kunnen de panelen persoonlijk worden gelegd, met minimale tijd en zonder het gebruik van speciaal gereedschap.

    Zelfs huiseigenaren die nog nooit hun werk hebben gedaan en geen enkele ervaring hebben in de bouwsector, kunnen dergelijke werkzaamheden aan. Voor bekleding hebt u een kleine set instrumenten en apparatuur nodig die u waarschijnlijk in elk huis hebt.

    Installatiewerkzaamheden worden in een specifieke volgorde uitgevoerd.

    • In de eerste fase wordt de omhulling geconstrueerd uit het metalen profiel. Opbouwpanelen worden eraan bevestigd met behulp van schroeven. Het is beter om speciale bevestigingselementen te kopen die speciaal zijn ontworpen voor het bevestigen van polymere materialen.
    • Het is noodzakelijk om kleine openingen tussen de panelen te maken, aangezien wanneer het product in verschillende perioden van het jaar wordt gekoeld of verwarmd, de panelen kunnen variëren in grootte (met 3-5 mm).
    • Er moet een afstand van 1-2 mm tussen het paneel en de dop van de schroef worden gemaakt.
    • Kelderpanelen worden niet aanbevolen om te worden geïnstalleerd bij een omgevingstemperatuur lager dan -5 ° C. Fabrikanten adviseren ook om voor een aantal uren op te staan ​​in een warme kamer voordat ze worden geïnstalleerd.
     • Om de extra lengte van de panelen te verwijderen of in te korten, moet u de molen met de dunste tanden gebruiken.Zo kunt u onaantrekkelijke afbrokkelingen langs de randen voorkomen, die in de regel de gebruikelijke handzaag achterlaten.
     • Bij het kopen van opruimen onder steen, moet u de naden en randen van de panelen zorgvuldig onderzoeken. Ze moeten duidelijk overeenkomen en hebben geen defecten. Alle soorten grondplaten onder natuursteen van betrouwbare fabrikanten hebben een goed doordachte verbinding in de vorm van speciale sloten. Producten worden in elkaar gestoken en duidelijk vastgelegd. Het volgende wordt ingevoegd in het vorige paneel, enzovoort, totdat de gevel van het huis volledig bedekt is met bekledingsmateriaal.

      De klus is vrij eenvoudig. Het belangrijkste ding - niet haasten en alle stappen zo zorgvuldig mogelijk doen.

      Hoe je een zijspoor op een sokkel monteert, kijk in de volgende video.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer