Huizen afwerken met zijspoor: ontwerpideeën

 Huizen afwerken met zijspoor: ontwerpideeën

De inrichting van een landhuis of cottage vereist aanzienlijke inspanningen, tijd en financiële kosten. Elke eigenaar wil dat zijn huis uniek en mooi is. Het is even belangrijk dat de reparatie werd uitgevoerd op een hoog niveau en met hoogwaardige materialen. Exterieurvereisten zijn veeleisender, omdat het fineer wordt blootgesteld aan de agressieve effecten van natuurlijke fenomenen. Siding in dit verband is een van de beste opties. Laten we proberen erachter te komen waarom je dit materiaal de voorkeur zou moeten geven.

Soorten gevelbeplating

De bouwmarkt biedt een breed scala aan afwerkingsmaterialen voor gevels. Beschouw het hoofd.

vinyl

Het meest gebruikte materiaal voor de buitenkant. De liefde van deze mensen voor hem is te danken aan de onbetwistbare voordelen van deze grondstof. Dit zijspoor is een glad paneel dat licht van gewicht is. Het kleurenpalet aangeboden door fabrikanten is in staat om te voldoen aan de eisen van de meest veeleisende klant. Dit zijn eenvoudige varianten, imitatie van hout, baksteen of steen.

Andere voordelen van dit materiaal zijn de volgende eigenschappen:

 • democratische prijs;
 • eenvoudige installatie vanwege het kleine gewicht van de panelen;
 • lange levensduur (hoogwaardig materiaal kan ongeveer 50 jaar meegaan);
 • milieuvriendelijkheid (geeft geen toxines en andere schadelijke stoffen af ​​die schadelijk zijn voor de gezondheid);
 • breed temperatuurbereik waarbij de werking van vinylbeplating mogelijk is.

hout

Dit is een echt edel materiaal dat zo dol is op natuurlijke en milieuvriendelijke kenners. Meer recent was dit type bekledingsmateriaal het populairst.Dit is te wijten aan het feit dat er vroeger niet zo'n modern alternatief was als metaal- of vinylbeplating. Tot op heden hebben houtspanen hun posities aanzienlijk ingeleverd.

Het gaat allemaal om de ongerechtvaardigde hoge kosten van het materiaal. In vergelijking met zijn tegenhangers heeft het niet zo'n lange levensduur. Het is noodzakelijk om met beschermende middelen te behandelen en regelmatig geschilderde elementen bij te werken. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het merendeel van de gebruikers afziet van het gebruik ervan bij het ontwerp van de gevel.

cement

Weinigen weten het, maar er is zo'n soort zijspoor. Het is gemaakt van hoogwaardig beton en cellulose. Deze combinatie maakt het mogelijk om een ​​hoge sterkte te bereiken.

Dit type gevelbekleding:

 • vervormt niet wanneer de temperatuur daalt;
 • bestand tegen alle weersomstandigheden (inclusief sneeuw, regen, hagel, brandende zon en extreme kou);
 • vereist geen extra antiseptische en andere verwerking;
 • is een vuurbestendig materiaal;
 • in het geval van kleine defecten en schade, kunt u deze gemakkelijk herstellen zonder volledige demontage.

Ze zien er thuis met zo'n fineer behoorlijk respectabel uit.De nadelen zijn de vrij hoge prijs van het materiaal zelf en de installatie.

keramisch

De hoge prijs, een vrij gecompliceerde productietechnologie en niet minder gecompliceerde installatie veroorzaken een lage vraag naar dit type gevelbeplating. Volgens zijn belangrijkste kenmerken kan het worden vergeleken met een cementanalogon. Als u voor dergelijke kosten kiest, krijgt u in ruil daarvoor een mooi uiterlijk, uitstekende warmte- en geluidsisolatie voor vele jaren.

metaal

Dit type gevelbekleding is een directe concurrent van de vinyl-tegenhanger. Het kan niet alleen worden gevonden op de gevels van particuliere huizen, maar ook in de decoratie van openbare gebouwen. Het is gemaakt van drie metalen: staal, zink en aluminium. De algemene voordelen van alle drie soorten metaalbekleding omvatten hoge sterkte. Moderne fabrikanten hebben geleerd om panelen te maken die bijna niet van buitenaf van een echte baksteen, hout of steen te onderscheiden zijn.

Begane grond

De kelder van elk huis wordt vaak onderworpen aan mechanische stress. Bovendien kunnen plassen zich vormen aan de basis en in de winter sneeuwen. Aan de technische kenmerken van kelderverdieping die aan hogere eisen voldoen.Dit moet een bijzonder duurzaam materiaal zijn dat niet gevoelig is voor vervorming en bestand is tegen vocht. Het bestaat uit zeer duurzame polymeren. Het rijke kleurengamma en de verbeterde sterkte vanwege de dikte maken het onmisbaar voor het afwerken van de meest kwetsbare delen van het gebouw. Dergelijk materiaal is duurder dan gewone analogen, maar het gaat goed met zijn functies om.

waardigheid

Bij het analyseren van de voor- en nadelen zullen we het hebben over vinyl en metaalachtig materiaal Dat is wat ze bedoelen als ze het hebben over het onder ogen zien van een huis met zijspoor.

 • Het is bestand tegen zonlicht, ultraviolette straling, windvlagen en andere natuurlijke verschijnselen die het tijdens de werking zal tegenkomen.
 • Dit materiaal beschermt de muren van het gebouw tegen negatieve invloeden. Als het op oude structuren was geïnstalleerd, kan het hun verdere vernietiging voorkomen. Maar voordat dit wordt afgedekt, moet het oude oppervlak worden behandeld met een primer.
 • Het wordt gekenmerkt door eenvoudige installatie en vervanging van individuele elementen, als de behoefte zich voordoet.
 • Het aanvankelijke voorkomen van het opruimen kan vele jaren handhaven.Het is niet nodig om extra te schilderen, beschermende middelen te hanteren. Het enige dat nodig is, is om het te wassen. Regendruppels, wind en stofdeeltjes maken het niet schoner. Zodat hij u altijd blij heeft gemaakt met zijn uiterlijk, minstens één keer per jaar wassen regelen.

tekortkomingen

Strenge nachtvorsten kunnen het vinyl opruimen behoorlijk fragiel maken. Probeer daarom overmatige belasting en mechanische effecten te vermijden. Bij contact met vuur is materiaalvervorming onvermijdelijk (het kan eenvoudig smelten). In dit geval is demontage niet genoeg.

kleur

Denk niet dat het met de hulp van een beperkt kleurenpalet onmogelijk is om een ​​uniek ontwerpproject te creëren voor de buitenkant van het huis. Te allen tijde werd de voorkeur gegeven aan natuurlijke materialen, die spooraansluiting imiteren. Alleen kost het op hetzelfde moment soms goedkoper.

In de huidige markt kunt u de volgende opties voor gevelbekleding vinden:

 • imitatie van steen, baksteen, puin;
 • boord of hout;
 • monofone opties;
 • blokhuis

Als u een huis met één verdieping heeft, is het beter om één primaire kleur te kiezen. Denk niet dat dit een grote eentonige plek zal zijn, omdat de kelderelementen en hoekpanelen van een andere tint het een afgewerkte laconieke look zullen geven.

Door de klassieke combinatie van wit en zwart, de textuur van hout en baksteen, kunt u uw landhuis veranderen in een sprookjeskasteel of een gezellig blokhut. Beperk je fantasie niet en ervaren architecten en ontwerpers vertellen je de meest voordelige kleurencombinatie.

Voorbeelden van mooi design

Het is moeilijk te geloven, maar op de onderstaande foto's zien we geen natuurlijke steen of log, maar een zijspoor. Het op het eerste gezicht onderscheiden van natuurlijk materiaal is moeilijk. En gezien zijn lange levensduur en concurrerende prijs, wordt het een ideale voeringoptie. Gebruik de bovenstaande ontwerpideeën als een bron van inspiratie.

Moderne gevelbekleding voldoet aan alle basiseisen.gepresenteerd aan facing materiaal. Als u nadenkt over de transformatie van uw oude landhuis of van plan bent om een ​​nieuw gebouwde cottage in exterieur te decoreren, moet u er zeker op letten. Het is praktisch en mooi, het oog zal lang plezier hebben en de belangrijkste beschermende functies vervullen. Laat je huis mooi zijn van binnen en van buiten.

Hoe je het huis kunt omhullen met opruimen, zul je leren in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer