Metalen gevelbeplating onder de balk: kenmerken en voorbeelden van bekleding

 Metalen gevelbeplating onder de balk: kenmerken en voorbeelden van bekleding

Ondanks de verscheidenheid aan bekledingsmaterialen blijft hout een van de meest populaire coatings voor buitendecoratie. Dit komt door het nobele uiterlijk en de speciale sfeer van warmte en comfort die het materiaal geeft. De installatie ervan vereist echter aanzienlijke financiële uitgaven en vervolgens regelmatig onderhoud. Bij afwezigheid van de laatste, worden houten oppervlakken nat, rotten, ondergaan de vorming van schimmels en binnenin insecteninsecten.

Om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te bereiken en maximale oppervlakte-imitatie is mogelijk met behulp van metalen gevelbeplating onder de balk.Het kopieert nauwkeurig de houten textuur, maar het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, duurzaam, duurzaam en zuinig.

Speciale functies

Metalen gevelbeplating op het oppervlak heeft een longitudinale profielverlichting die, wanneer geassembleerd, de vorm van een stam volgt. Ook op de voorkant van het profiel met behulp van een foto-offset afdrukken toegepast een patroon dat de natuurlijke textuur van hout nabootst. Het resultaat is de meest nauwkeurige imitatie van een staaf (het verschil is alleen merkbaar bij nader onderzoek). Het profiel is gebaseerd op een aluminium of stalen strip met een dikte van 0,4-0,7 mm.

Om een ​​karakteristiek blok te verkrijgen voor een ronde vorm, wordt het onderworpen aan stampen. Vervolgens passeert de strip de persfase en heeft daarom de nodige sterkte. Nadat het oppervlak van de strook bedekt is met een beschermende zinklaag, die bovendien gepassiveerd en geprimed is, waardoor bescherming tegen corrosie wordt geboden, evenals verbeterde hechting van materialen. Ten slotte wordt een speciale anti-corrosiepolymeercoating aangebracht op het buitenoppervlak van het materiaal, dat het materiaal tegen vocht beschermt. Als regel worden polymeren zoals polyester, porie, polyurethaan gebruikt.Duurdere modellen hebben mogelijk extra bescherming - een laag vernis. Het heeft hittebestendige en antistatische eigenschappen.

Dankzij deze productietechnologie brengt metalen gevelbeplating gemakkelijk en zonder schade aan zichzelf temperatuurdalingen, mechanische schokken en statische belasting over. Natuurlijk, in termen van betrouwbaarheid en sterkte, is metaalbeplating veel beter dan vinyl.

Voors en tegens

Het materiaal geniet grote populariteit van de consument vanwege de voordelen:

 • weerstand tegen veranderingen in luchttemperatuur, vanwege de lage uitzettingscoëfficiënt van het materiaal;
 • breed temperatuurbereik van werking (-50 ... +60 C);
 • weerstand tegen milieueffecten door de aanwezigheid van een beschermende coating, evenals weerstand tegen squally wind, die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een anti-inbraak slot;
 • brandveiligheid;
 • het gebruik van het materiaal maakt het mogelijk om een ​​droog en warm microklimaat in het huis te bereiken, vanwege het feit dat het dauwpunt voorbij de bekleding verschuift;
 • originaliteit van uiterlijk: imitatie onder het hout;
 • weerstand tegen corrosie;
 • lange levensduur (beoordelingen wijzen erop dat het materiaal geen ernstige defecten en storingen vertoont, tenzij de installatietechniek natuurlijk wordt nageleefd);
 • eenvoud van installatie (dankzij de slotverbindingen wordt het materiaal geassembleerd volgens het type van de kinderontwerper en daarom is zelfmontage mogelijk);
 • sterkte, weerstand tegen mechanische schade (met een aanzienlijke impact zal het vinylprofiel breken, terwijl alleen deuken op het metaal achterblijven);
 • het vermogen van het materiaal tot zelfreiniging als gevolg van de gestroomlijnde vorm van de profielen;
 • verschillende modellen (het is mogelijk panelen te kiezen voor geprofileerd of cilindrisch hout dat verschillende houtsoorten imiteert);
 • de mogelijkheid om panelen op isolatie te gebruiken;
 • winstgevendheid (tijdens het installatieproces is er praktisch geen restafval meer, omdat het materiaal kan worden gebogen);
 • hoge installatiesnelheid, omdat er geen voorafstelling van de wanden vereist is;
 • het vermogen om een ​​geventileerde gevel te creëren;
 • laag gewicht van het materiaal, en daarom de afwezigheid van overmatige belasting van de ondersteunende structuur van het gebouw;
 • breed toepassingsgebied;
 • de mogelijkheid om profielen in de horizontale en verticale richting te monteren;
 • milieuveiligheid van het materiaal.

Zoals elk materiaal heeft een op metaal gebaseerd profiel nadelen:

 • hoge kosten (in vergelijking met metalen vinyl gevelbekleding zal goedkoper zijn);
 • het vermogen van profielen om op te warmen onder invloed van zonlicht;
 • in geval van schade aan de polymeercoating de vernietiging van het profiel niet voorkomt;
 • als een paneel is beschadigd, moeten alle volgende worden gewijzigd.

  Typen panelen

  Vanuit het oogpunt van ontwerp, kan metalen gevelbeplating voor hout van 2 soorten zijn:

  • geprofileerd (rechte panelen);
  • afgerond (afgebeelde profielen).

  De afmetingen en dikte van profielen kunnen verschillen: lengte in verschillende modellen kan 0,8-8 m, breedte - van 22,6 tot 36 cm, dikte - van 0,8 tot 1,1 mm zijn. Zoals je ziet, kan de band breed en smal zijn. Uit de praktijk blijkt dat panelen met een breedte van 120 mm met een materiaaldikte van 0,4-0,7 mm het meest geschikt zijn voor installatie. Profielen van Europese fabrikanten mogen een dikte hebben van minder dan 0,6 mm (dit is de staatsnorm), terwijl de banden van binnenlandse en Chinese fabrikanten een dikte van 0,4 mm hebben. Het is duidelijk dat de sterkte-eigenschappen en prijs ervan afhangen van de dikte van het materiaal.

  Er zijn de volgende soorten metalen gevelbeplating onder het hout.

  • Euro straal. Zorgt voor gelijkenis met de fineer houten profiel bar.Verkrijgbaar in enkele en twee kritische versies. Het profiel met twee profielen heeft een grotere breedte, zodat het gemakkelijker te monteren is. Het heeft een breedte van 36 cm (waarvan 34 cm nuttig is), een hoogte van 6 tot 8 m en een profieldikte van maximaal 1,1 mm. Het voordeel van EuroBrus is dat het niet vervaagt in de zon.
  • L-balk. "Elbrus" wordt vaak een variant van de Eurobar genoemd, omdat deze ook een geprofileerde staaf nabootst, maar kleinere afmetingen heeft (tot 12 cm). De afmetingen, met uitzondering van de breedte, zijn vergelijkbaar met de Eurobar. De breedte van de "Elbrus" is 24-22.8 cm. In het midden van het profiel is er een groef die lijkt op de letter L, waarvoor het materiaal zijn naam kreeg.
  • Ekobrus. Simuleert een esdoornplank met grote breedte. Materiaalafmetingen: breedte - 34,5 cm, lengte - van 50 tot 600 cm, dikte - tot 0,8 mm.
  • Blokhuis Imitatie van de afgeronde bar. De breedte van het materiaal is tot 150 mm voor smalle profielen en tot 190 mm voor breed. Lengte - 1-6 m.

  De volgende soorten materialen kunnen worden gebruikt als extern coatingprofiel.

  • Polyester. Het wordt gekenmerkt door plasticiteit, rijkdom aan kleurenschaal. De levensduur is 15-20 jaar. Het heeft een PE-label.
  • Geborsteld polyester. Het heeft dezelfde kenmerken als een gewone, maar de levensduur is slechts 15 jaar. Het wordt meestal aangeduid als REMA, minder vaak - PE.
  • Plastisol. Het heeft verbeterde prestaties en dient daarom tot 30 jaar. Gemarkeerd PVC-200.

  Indrukwekkende levensduur wordt ook onderscheiden door gevelbekleding gecoat met Pural (gebruiksperiode - 25 jaar) en PVDF (serveert tot 50 jaar). Ongeacht het type polymeer dat wordt gebruikt, moet de dikte ervan ten minste 40 micron zijn. Als we het echter over plastisol of pural hebben, is de dikte mogelijk minder. De 27 μm dikke laag plastisol is dus qua eigenschappen vergelijkbaar met de 40 μm polyesterlaag.

  ontwerp

  Vanuit het oogpunt van kleur zijn er 2 soorten panelen: profielen die de kleur en textuur van een natuurlijke houten balk (verbeterde euro balk) en materiaal herhalen, waarvan de tint kan zijn volgens de RAL-tabel (standaard euro balk). De verscheidenheid aan kleurenoplossingen is ook afhankelijk van de fabrikant. De metalen gevelbeplating van het Grand Line-merk omvat bijvoorbeeld ongeveer 50 tinten. Als we het hebben over buitenlandse fabrikanten, dan kunnen de producten van het ALCOA, CORUS GROUP bedrijf bogen op een rijk kleurengamma.

  Imitatie van opruimen onder het hout kan worden uitgevoerd onder de volgende houtsoorten:

  • moeraseik, evenals een gestructureerd gouden equivalent;
  • dennen met een goed gedefinieerde textuur (een glanzende en matte versie is mogelijk);
  • ceder (gekenmerkt door een uitgesproken textuur);
  • esdoorn (meestal met een glanzend oppervlak);
  • walnoot (in verschillende kleurvariaties);
  • kers (een onderscheidend kenmerk is een rijke nobele tint).

  Denk er bij het kiezen van een profielschaduw aan dat donkere kleuren er goed uitzien op een gevel met een groot oppervlak. Kleine gebouwen met randbeplating onder een gebeitste eik of wengé zien er somber uit. Het is belangrijk dat partijen van verschillende fabrikanten voor hetzelfde hout kunnen verschillen, daarom moeten profielen en aanvullende elementen bij hetzelfde merk worden gekocht, anders bestaat er een risico om verschillende tinten van het logboek te krijgen.

  Toepassingsgebied

  De belangrijkste doelstelling van het gebruik van metalen gevelbeplating voor hout is de buitenbekleding van de gevel, omdat de operationele kenmerken ervan niet veranderen onder invloed van omgevingscondities. De panelen zijn ook geschikt voor buitenbekleding van de kelder van het gebouw. Het materiaal dat wordt gebruikt om dit gedeelte van de gevel af te werken, moet worden gekenmerkt door verhoogde sterkte, weerstand tegen mechanische schokken, vocht, sneeuw, reagentia.Metaalbeplating voldoet aan de opgegeven vereisten en wordt daarom met succes gebruikt als een basisanalogon. Varianten van gebruik van het materiaal ook vanwege het merk dat het produceert. De gevelbeplating van het bedrijf "L-timber" kan bijvoorbeeld zowel in de horizontale als in de verticale richting worden gebruikt en ook worden gebruikt voor het vijlen van dakranden. Veelzijdigheid van gebruik wordt ook gekenmerkt door de profielen van het merk «CORUS GROUP».

  Metalen profielen voor hout dat wordt gebruikt voor de afwerking particuliere huizen, garages en bijgebouwen met één of meerdere verdiepingen, openbare gebouwen en winkelcentra, industriële faciliteiten. Ze worden veel gebruikt voor de decoratie van priëlen, veranda's, putten en poorten. Het materiaal is geschikt voor gebruik in regio's die worden gekenmerkt door agressieve omgevingscondities. Installatie van profielen wordt uitgevoerd op de lat, die een boom kan zijn behandeld met een speciale samenstelling of metalen profielen. Het gebruik van metalen profielen onder de balk maakt de installatie van thermische isolatiematerialen mogelijk: minerale wolrolmaterialen of schuim.

  Prachtige voorbeelden

  • Metalen gevelbeplating voor hout is een zelfvoorzienend materiaal, waarvan het gebruik het mogelijk maakt om nobele gebouwen te verkrijgen die zijn gemaakt in de traditionele Russische stijl (foto 1).
  • Op metaal gebaseerde gevelbeplating voor hout wordt echter met succes gecombineerd met andere afwerkingsmaterialen (foto 2). Win-win is een combinatie van hout en stenen oppervlakken. Deze laatste kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het afwerken van de kelder van een gebouw of uitstekende elementen.
  • Bij gebruik van panelen kunnen de overgebleven elementen van het gebouw in hetzelfde kleurenschema worden gemaakt als de metalen gevelbeplating (foto 3) of een contrasterende schaduw hebben.
  foto 1
  foto 2
  foto 3
  • Voor kleinere gebouwen is het beter om te kiezen voor opruimen onder lichte of gouden tinten van hout. En zodat het gebouw er niet vlak en eentonig uitziet, kunt u contrasterende elementen gebruiken, bijvoorbeeld raam- en deurkozijnen, dakbedekking (foto 4).
  • Voor meer massieve gebouwen kunnen warmer gevelbekledingskleuren worden gebruikt, die de adel en de luxe van het huis zullen benadrukken (foto 5).
  • Als het nodig is om de authentieke sfeer van een dorpshuis na te bootsen, dan is gevelbekleding in navolging van een rond hout geschikt (foto 6).
  foto 4
  foto 5
  foto 6
  • Om de architecturale eenheid van het huis en de omhullende structuren te bereiken, kan het hek worden afgedekt met gevelbekleding met imitatie van een logoppervlak. Het kan volledig op een houten oppervlak lijken (foto 7) of gecombineerd worden met steen of baksteen (foto 8). Naast de horizontale locatie van de gevelbeplating is verticale installatie ook mogelijk (foto 9).
  foto 7
  foto 8
  foto 9

  Kenmerken van het monteren van metalen gevelbeplating, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer