Stenen bodembeplating: kenmerken naar keuze

 Stenen bodembeplating: kenmerken naar keuze

Siding is een moderne technologie voor het afdekken van gebouwen met speciale panelen. Ze beschermen de muren effectief tegen de schadelijke gevolgen van de omgeving. Meestal zijn de panelen gemaakt van duurzaam vinyl, dat bestand is tegen de invloed van hoge luchtvochtigheid en temperatuurveranderingen.

voordelen

De eigenaardigheid van vinyl is dat het met succes de textuur van verschillende materialen imiteert:

 • natuursteen;
 • betonblokken;
 • rode baksteen;
 • klinker tegels.

Vooral ziet er goed uit souterrainbeplating, die perfect elk afwerkingsmateriaal nabootst.In tegenstelling tot standaard PVC-panelen, is het materiaal voor souterrainbeplating dikker.

natuursteen
betonblokken
rode baksteen
klinker tegels

De voordelen zijn als volgt:

 • zijn eigenschappen niet verandert onder invloed van ultraviolette straling;
 • heeft een goede dichtheid en tegelijkertijd een klein gewicht;
 • eenvoudig te installeren;
 • neemt de meest verschillende vormen aan;
 • niet beïnvloed door de omgeving;
 • wordt niet beschimmeld en roest niet;
 • is goedkoop;
 • de fabrikant garandeert een levensduur van maximaal 70 jaar.

afmeting

De panelen voor souterrainbeplating hebben de basisparameters van 1x0,5 m, terwijl verschillende fabrikanten enkele afwijkingen toestaan. De "basaltsteen" kan bijvoorbeeld parameters 1169x449 mm hebben en de "rode steen" 1160x470 mm.

Voordat u een materiaal koopt, moet u op dergelijke details letten en zorgvuldig de vereiste hoeveelheid bekledingsmateriaal berekenen.

kwetsbaarheden

De meest kwetsbare plek in de gevelbeplating zijn voegen, dus bij het kiezen van een materiaal en het installeren ervan, wordt aanbevolen om goed op deze knooppunten te letten. Een verbinding is de plaats waar vocht naar binnen sijpelt.Als het van slechte kwaliteit is, zal de beschermende coating vervormd worden onder invloed van het temperatuurverschil, na een korte tijd zal het onbruikbaar worden. Hoe kleiner de openingen bij de gewrichten, hoe beter en vriendelijker de panelen zijn.

types

Onder een steen of een baksteen

De meest populaire zijn sokkels afgezet met "steen" of "steen". Imitatie kan zo realistisch zijn dat de verschillen alleen door een expert kunnen worden opgemerkt, in dit opzicht heeft siding in de kelder geen gelijke. Panelen "onder een steen" of "onder een baksteen" zijn gemaakt om gebouwen te omhullen waar veel ramen en deuren zijn vanwege het feit dat dergelijk materiaal op de moeilijkst bereikbare plaatsen kan worden gemonteerd.

Het metselwerk gevelbeplating is ook in de vraag. Mensen met een verfijnde smaak kopen graag dergelijk materiaal. Dergelijke panelen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, de panelen worden niet beïnvloed door hoge temperaturen, mechanische impulsen.

De Alpine Granite-collectie is gemaakt van speciaal PVC, dat een levensduur van maximaal drie decennia garandeert. In dit geval vervagen de kleuren niet of vervagen ze. Er zijn tientallen schakeringen en kleuren, altijd echt iets origineels ophalen, dat overeenkomt met het ontwerp en de afbeelding van het gebouw.

verbrande baksteen
Alpine graniet

Geïmporteerde kelder siding met isolatie is nog niet ontvangen distributie in Rusland. Het spuiten gebeurt van binnenuit met een polyurethaanverbinding die de gevel effectief beschermt tegen de invloed van lage of hoge temperaturen. Deze nieuwigheid wordt al veel gebruikt in woningbouw in het noorden van Europa. Koude winters in Rusland zijn een objectieve voorwaarde voor een merkbare vraag naar dit soort voering. Voor de prijs kost het iets meer dan standaard basisbeplating.

Looks winnende verzameling "Rocky Stone", omdat het natuurlijke schoonheid combineert, geeft het de originele uitstraling van elke structuur. Opruimen, imiteren van malachiet, is ook een interessante oplossing. Een verscheidenheid aan verschillende groene kleuren creëert een uniek patroon. De grootte van deze stenen kan heel verschillend zijn.

Rotsachtige steen

metaal

Metaalbeplating is ook erg populair, hoewel het veel duurder is. De panelen zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, van binnen is dit materiaal bovendien bedekt met een beschermende primer. Metalen basisbeplating is altijd al in veel verschillende landen veel gevraagd geweest.Het is gemaakt van gegalvaniseerd staal, dat niet wordt beïnvloed door de omgeving. De kelder van het gebouw, bekleed met dergelijk materiaal, ziet er elegant uit.

fabrikanten

Novik

Canadese zijspoor van het bedrijf Novik is erg populair, er zijn verschillende soorten afhankelijk van het gesimuleerde oppervlak:

 • baksteen;
 • wilde steen;
wilde steen
baksteen
 • puin steen;
 • cederhout;
 • de borden.

Het bedrijf belooft levenslange garantie op alle posities. De afmetingen van de panelen zijn 1152x522 mm. Ze hebben een individueel ontwerp dat hen een originele uitstraling geeft. Prijzen variëren van 700 tot 800 roebel.

cederhout
puin steen
de borden

Met de hand gesneden stenen paneel

Natuurlijk is er veel vraag naar natuurlijk materiaal. Een ander Canadees bedrijf is het met de hand gesneden stenen paneel. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van panelen die wilde steen van verschillende soorten en maten nabootsen. Voor grondspatie is zo'n facing perfect.

Producten uit Canada zijn over de hele wereld bekend, ze onderscheiden zich door een breed assortiment en uitstekende kwaliteit.

Alta-profiel

Het Russische bedrijf "Alta-profiel" vertegenwoordigt verschillende soorten basisbeplating.

 • Onder de steen. Er is veel vraag naar.De afmetingen zijn 1134x475 mm, en de dikte - 20 mm. Minimaal afval wordt gegenereerd tijdens de installatie.
 • Onder de steen. Er is een enorme verscheidenheid aan texturen en kleuren. De afmetingen zijn 1132x468 mm, dikte - 18 mm.
 • Onder de tegel. De panelen hebben speciale ribben die een nog grotere stevigheid geven. Afmetingen kunnen 1160x445 mm, dikte - 22 mm zijn. Er zijn beschikbare texturen die verschillende materialen nabootsen.
Onder de steen
Onder de tegel
Onder de steen

Antiek baksteen gevelbeplating wordt vertegenwoordigd door panelen die de baksteen van het oude Griekenland na te bootsen, het ziet er spectaculair uit. Afmetingen zijn 1167x447 mm, dikte - 18 mm.

Siding "Canyon" ziet er elegant uit, trekt de aandacht met een nobele uitstraling. Afmetingen zijn 1115x446 mm, dikte - 22 mm. De nieuwste collectie wordt vaak besteld voor de bekleding van de gehele gevel van het gebouw. Zijn kosten zijn ongeveer 500 roebel.

canyon
Antieke baksteen

Profiel vox

Het Duitse bedrijf Profile Vox heeft een enorm aantal verschillende modellen van alle kleuren en texturen. Aanzienlijke vraag zijn panelen die steen of baksteen imiteren. De bekendste collectie is Solid Mur. De afmetingen van de kelderbeplating zijn 1111x462 mm, dikte - 2,5 mm.

Een speciaal kenmerk van gevelbeplating is dat de panelen erg dun zijn en tegelijkertijd buitengewoon duurzaam, ze zijn bestand tegen aanzienlijke mechanische belastingen.

Vaak worden de panelen van dit bedrijf gebruikt voor het bekleden van de gehele gevel van het object. Prijzen variëren van 500 tot 600 roebel.

Docke

Het Duitse bedrijf Docke biedt sterke en duurzame producten. Elk jaar verrast het bedrijf zijn klanten met nieuwe ontwikkelingen. Collectie Berg omvat panelen die "onder de steen" zijn gemaakt. Dit materiaal kan niet alleen de sokkel van gebouwen omvatten, maar ook particuliere suburbane huishoudens. De zijafmetingen zijn 1128x460 mm.

De Stern-collectie bevat panelen die natuursteen nabootsen. Vooral genoten van de producten van dit bedrijf ingezetenen van de noordelijke landen van Europa. De zijafmetingen zijn 1195x425 mm en de prijs varieert van 400 tot 500 roebel.

ijsberg
achtersteven

Wandstein

Het Duitse bedrijf Wandstein biedt panelen die op harmonieuze wijze perfecte kwaliteit en een brede selectie combineren. De afmetingen van de panelen zijn 796x596 mm. Dit materiaal is ideaal voor het afwerken van landhuishoudens. Na het werk is er een minimale hoeveelheid afval. De prijs varieert van 400 tot 800 roebel.

montage

Installatie van kelder gevelbekleding begint met de bodem van de kelder. Geconfronteerd moet eerst worden gedaan vanaf een deel van de muur, ga dan naar de andere kant. Tijdens de installatie moet u kleine openingen maken waardoor de platen kunnen "ademen".

De panelen, verwarmd door blootstelling aan zonlicht, worden groter, als er geen openingen tussen zitten, is hun vervorming mogelijk.

Om de panelen op de basis te bevestigen, hebt u sterke bevestigingen nodig. Het is noodzakelijk om een ​​krat te maken waarop de hoofdelementen worden gemonteerd. De kist ondervindt aanzienlijke ladingen, dus het materiaal moet duurzaam zijn. Het bestaat uit ophangingen en profielen. Het moeten ook ventilatieroosters zijn. Zonder normale ventilatie zal vocht zich onder de panelen verzamelen, wat het oppervlak van de muur nadelig zal beïnvloeden.

Hoekblokken voor het opklimmen van de kelder zijn accessoires die ramen en deuren afsnijden. Het j-profiel is een element dat vele doelen dient, het helpt om het materiaal aan de muur te bevestigen. Door de kelderpanelen onder de steen te monteren, kan zelfs een houten huis in een minislot worden veranderd.Door de keuze uit honderden verschillende texturen en kleuren kunt u het ideale materiaal kiezen voor het realiseren van originele ideeën.

De installatie gebeurt alleen van links naar rechts. Als de panelen tijdens het koude seizoen worden gemonteerd, moet de opening tussen de blokken minimaal 3 mm zijn. De panelen bevatten speciale gaten om vast te maken. De pijlen op het pakket zullen u altijd vertellen hoe u panelen het beste kunt opslaan. Het is het beste om ze rechtop te bewaren en de bevestiging van het materiaal te doen met nagels bekleed met zink.

J profiel

Hulpmiddelen die nodig zijn voor het kiezen van de installatie:

 • rubber hamer;
 • een hamer;
 • schroevendraaier;
 • boor;
draadloze
hamer
boor
rubberen hamer
 • niveau 2 m lang;
 • roulette op 3 m;
 • Bulgaars klein;
 • zelftappende schroeven.

Voor de installatie van metalen kisten moeten rubberpersringen worden gebruikt. Voor houten huizen best passende houten rails en draaibanken. Om te berekenen hoeveel materiaal nodig is, is het noodzakelijk om de grootte van het cultuurgebied nauwkeurig te meten. De resulterende hoeveelheid moet worden gedeeld door een factor 0,9. Hiermee kunt u berekenen hoeveel items in dezelfde rij moeten worden bereid.

meetlint
Bulgarian
zelftappende schroeven
niveau

Het is ook belangrijk om rekening te houden met hoekige details die bovenaan samenkomen. Om te begrijpen hoeveel vergelijkbare elementen nodig zijn, vermenigvuldigt u het aantal rijen met het aantal hoeken. In de lat liggen de latten op een onderlinge afstand van 80 cm.De horizontale latten bevinden zich op een afstand van ongeveer 50 cm van de grond.Een omgekeerd J-kanaalkanaal moet aan de bovenrand worden bevestigd. Het is ook aangewezen om een ​​afwerkingsrail toe te passen.

De volgende fase is de installatie van panelen. Het is in het allereerste begin belangrijk om de "startende" rail, dan de binnenste en buitenste hoekdelen correct te plaatsen. Meestal wordt een profiel op korte afstand van maximaal 10 cm vanuit een hoek gemonteerd en wordt het met tussenpozen van elke 25 cm vastgemaakt Het plankprofiel bevindt zich strikt langs de horizonlijn.

Voordat u met de installatie begint, telt u het aantal panelen. Je kunt ze van links naar rechts monteren. Eerst wordt één hoek gefixeerd, vervolgens wordt de afstand tot het startprofiel met 4 mm gemaakt. Daarna kunt u het eerste paneel verplaatsen dat op de steunstrip is gemonteerd en niet de hoek van 3 cm bereikt.

Alle volgende rijen zullen op een tapse manier worden gemonteerd. Bij het plaatsen van de schroeven wordt het niet aanbevolen om ze vast te zetten tot aan de aanslag.Het voorlaatste paneel draait op de schroef vanaf de linkerrand. Hierna is het mogelijk het paneel te buigen en aan te brengen op het paneel. Nadat het werk een vast paneel kan zijn.

Hoe je de installatie van kelderruimtes onder de steen uitvoert, leer je van de volgende video.

Hieronder ziet u hoe u de kelder zelf onder een steen installeert.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer