Siding block house: kenmerken en toepassingsgebied

Block-house gevelbeplating heeft specifieke kenmerken, maar het is aan populariteit gewonnen, zowel bij professionele bouwers als bij degenen die hun eigen privéwoning ontwerpen. Eerst moet je uitzoeken wat een "blokhuis" is, wat de reikwijdte ervan is, hoe je het correct moet gebruiken, ook in het interieur.

Wat is het?

Veel Engelse studenten hadden onmiddellijk een onvrijwillige associatie met de blokstructuur toen ze de gerussificeerde versie van de uitdrukking "blokhuis" hoorden. In westerse landen duidt deze uitdrukking inderdaad een structuur aan die snel uit blokken wordt opgebouwd, maar net als een traditioneel huis, bewoonbaar is. In Rusland is alles een beetje anders.We hebben een nieuwerwetse uitdrukking "blokhuis" staat voor bekledingsmateriaal, dat meestal wordt gebruikt voor de buitenkant van een gebouw, hoewel er ook veel opties zijn voor het gebruik van "blokhuis" -panelen voor het organiseren van het interieur.

Vanwege de eigenaardigheden van productie en bevestiging, wordt het materiële "blokhuis" vaak vergeleken met eurolining. Over het algemeen is het "blokhuis" dezelfde lambrisering, maar gemaakt van andere delen van de boomstammen. Als de lambrisering een mooi, egaal oppervlak kan garanderen, helpt het "blokhuis" bij het creëren van een bekleding die zo dicht mogelijk bij echte houtblokken ligt. Daarom wordt het vaker op straat gebruikt, en niet binnenshuis, omdat buiten zo'n huid er veel indrukwekkender uitziet dan binnen.

"Block-house" kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en zelfs plastic. Elk van deze opties heeft zijn eigen kenmerken en waar men kan worden gebruikt, ontstaan ​​er problemen met het gebruik van de andere.

Het lijkt er bijvoorbeeld op dat universeel vinyl overal kan worden gemonteerd, maar in warme klimatologische omstandigheden, waar de temperatuur 40 graden bereikt, is het niet aan te raden om vinyl "blokhuis" te gebruiken - het is veel beter om een ​​houten versie te kiezen.

"Block House" is geschikt voor het versieren van verschillende wandbekledingen: beton, baksteen, houten, blok en vele anderen. In veel opzichten is het materiaal door zijn veelzijdigheid zo populair geworden, eerst bij een kleine cirkel van specialisten en vervolgens bij de bevolking. Naast het feit dat de panelen bijna op elk origineel oppervlak kunnen worden gebruikt, zijn ze eenvoudig te bevestigen. U hebt geen speciale kennis of vaardigheden nodig: u hoeft slechts een paar eenvoudige regels te volgen om het 'blokhuis' correct te installeren.

Sprekend over de doeleinden van het gebruik van deze imiterende houten panelen, kan men niet nalaten hun functionele kant te noemen. Naast het feit dat het "blokhuis" er gewoon mooi uitziet, kunt u ook alle tekortkomingen van de originele muren verbergen.

Dergelijke situaties ontstaan ​​bijvoorbeeld vaak wanneer een onervaren meester een aantal fouten heeft gemaakt toen hij een bakstenen muur bouwde, en nu liggen de stenen willekeurig, zoals ze zeggen, willekeurig. Het "blokhuis" is geschikt voor dergelijke gevallen: het zal alle onregelmatigheden dekken, maar de esthetiek van de structuur zal behouden blijven, hoewel niet in de vorm waarin het bedoeld was.

Een andere functie die wordt uitgevoerd door het "blokhuis" is isolerend. Soms zijn de muren ommanteld met deze platen, niet alleen om het huis aantrekkelijker te maken, maar ook om de muren verder te isoleren tegen vocht en tocht. In dergelijke gevallen moet je voorzichtig handelen, want het 'blokhuis' vereist delicatesse in omloop. In de regel worden de blockhouse-panelen als verwarming alleen gebruikt door ervaren vakmensen die alle nuances kennen van het voorbereiden en behandelen van de bases.

Voors en tegens

Siding "block house" - hetzelfde bouwmateriaal als de rest, dus het is logisch dat het zowel voor- als nadelen heeft.

Gelukkig voor velen zijn de voordelen van de panelen iets groter.

 • Als we de houten versie beschouwen, kunnen we met vertrouwen zeggen dat de productie alleen hout van hoge kwaliteit gebruikt. In de regel worden coniferen geselecteerd. Dit komt door verschillende factoren. Ten eerste houden meer harsachtige coniferen hun temperatuur beter. Ten tweede zijn ze duurzaam. Ten derde, als het goed is om het harshoudende hout te verwarmen, zal het hard worden en bijna steen worden.Dit zorgt voor maximale dekkingsbetrouwbaarheid.
 • Om nog maar te zwijgen over de esthetiek van zo'n afwerking. Hoogwaardige houtimitatie, gemaakt met behulp van "blokhuis" -panelen, is soms niet te onderscheiden van echte houtblokken. Deze eigenschap van het materiaal wordt door veel ontwerpers gebruikt, aangezien het veel goedkoper is om dergelijk materiaal aan te schaffen dan direct een echt blokhut te bouwen.
 • Het materiaal is universeel, omdat het voor buiten en binnen gebruikt kan worden. Buiten worden brede lamellen gebruikt, terwijl voor interieurdecoratie smalle monsters worden gekozen. Trouwens, als je de muren in het 'blokhuis' decoreert, kun je een andere leuke toevoeging krijgen in de vorm van een aangename naaldgeur, die in de loop van de jaren niet erodeert dankzij de hars in houten blanks.
 • De panelen zijn vaak ommantelde houten huizen die in een lelijke toestand verkeren. Dit is te wijten aan het feit dat het niet mogelijk is om het vorige type logs terug te zetten, terwijl de afwerking van het "blokhuis" een goede gelegenheid is om de voormalige chic van een loggebouw te recreëren, terwijl er aanzienlijk wordt bespaard op de restauratie.Om te voorkomen dat de panelen barsten, worden speciale goten aan de binnenkant gemaakt die corrosieve veranderingen voorkomen.

Er is een materieel en een paar tekortkomingen die niet kunnen worden genegeerd.

 • Grote moeilijkheid wordt veroorzaakt door het bijna volledig ontbreken van ventilatie tussen de ruwe basis en de blokhuispanelen. Dit kan leiden tot de vorming van concentraat aan de binnenkant en op zijn beurt kan het bederf, schimmel of schimmel op de hoofdmuren veroorzaken als het niet op de juiste manier wordt behandeld. Er zijn twee oplossingen voor dit probleem: de eerste is het creëren van speciale ventilatiegaten, en de tweede is een goede verwarming van de wanden zodat het condensaat op warme oppervlakken uitdroogt. Hoewel de tweede optie esthetisch aantrekkelijker is dan de eerste, is deze veel duurder, omdat je veel geld moet uitgeven aan verwarming.
 • Achter de panelen moet voorzichtig worden gezorgd: ze kunnen gemakkelijk worden bekrast, kromtrekken, donkerder worden. Elk jaar moeten ze worden bijgewerkt met vernis, en eens in de vijf jaar moet de gehele coating grondig worden gereviseerd. Sommige lamellen moeten mogelijk volledig worden vervangen.Dit alles zorgt voor veel gefundeerde zorgen, aangezien niet alleen arbeidsinvesteringen (en aanzienlijke), maar ook financiële investeringen nodig zullen zijn.

Het materiaal heeft zowel positieve als negatieve kanten. Voordat je stilstaat bij de keuze van het materiële "blokhuis", moet je de voor- en nadelen afwegen. Het kan zijn dat u niet regelmatig voor de coating kunt zorgen. Het heeft dan geen zin om dergelijke panelen te monteren, omdat ze zonder de juiste zorg het originele aantrekkelijke uiterlijk voor een zeer korte tijd behouden.

Productiefuncties

Nadat de blokhuismoeder populair werd, werd de bekleding ook populair. Dit gebeurde in de late jaren 90 van de twintigste eeuw - meest recent door de normen van de bouwmarkt. Desalniettemin won het "block house" snel aan populariteit, omdat het de productie bijna afvalvrij liet maken.

De technologie die wordt gebruikt om 'blokhuis' te produceren, wordt 'vierkant in een cirkel' genoemd. Dit betekent dat een vierkant binnendeel wordt gesneden uit een droog geprofileerd blok. In de toekomst gaat ze naar het hout of de plank. De resterende zijkanten (plat aan de ene kant en bol aan de andere) worden gebruikt om een ​​"blokhuis" te maken.Het is uiterst zeldzaam dat een blokblokvoering wordt vervaardigd als normale voering door een snijplank te bewerken op een speciaal apparaat - een freesmachine.

Zoals hierboven vermeld, is blockhouse hout meestal gemaakt van naaldhout, maar dit is niet beperkt tot dit.

Voor deze doeleinden worden andere houtsoorten gebruikt.

 • Pine. Dit is het soort naalden dat vaker wordt gekozen vanwege de lage kosten en uitstekende kwaliteitskenmerken. Dennenhout produceert een licht "blokhuis", dat vanuit esthetisch oogpunt niet opvallend genoemd kan worden, maar het ziet er eerder aangenaam uit. Pijnboompitten hebben een uitgesproken patroon, meestal onderstreept met vernis.
 • Lariks. Dit materiaal is een van de favorieten vanwege de prachtige kleur en het patroon van de boom. Het hout heeft een nobele uitstraling, het ziet er duur en degelijk uit. Bovendien heeft lariks extreem sterke eigenschappen. Het kost iets meer dan dennenhout, maar op basis van de beoordelingen is dit verschil niet zo belangrijk, als we het totale verschil tussen de soort in aanmerking nemen.
 • Cedar. Deze boom produceert een geurig "blokhuis" met hoge esthetische en technische indicatoren. Er moet echter aan worden herinnerd dat ceder een zachte boom is, dus het is niet de moeite waard om ervan te wachten dezelfde kracht als van dennen of eiken. De positieve eigenschap van het cederhouten blokhuis is dat, dankzij de speciale antiseptische eigenschappen van hout, de lamellen praktisch niet onderhevig zijn aan rot.
 • Linden boom Kalk "blokhuis" is categorisch niet geschikt voor extern werk, maar in de kamer heeft het hout geen gelijke. Omdat linde een zachte boom is, is werken ermee heel eenvoudig: het buigt goed, breekt niet. Lime boards worden niet beïnvloed door knaagdieren, dus je kunt niet bang zijn voor het uiterlijk van dergelijke muren. Een uitstekende oplossing zou zijn om ze te polijsten of te verven: zowel dat als die optie zullen er goed uitzien in een "blokhut" met kalk.
 • Alder. Alder kan worden toegeschreven aan universele bouwmaterialen. Vanwege het feit dat het van kleur verandert in de lucht (het is wit vlak na een blokhut, maar met de tijd donkerder), het blijkt elzen te vormen onder waardevolle boomsoorten, bijvoorbeeld een walnoot. Het "blokhuis" van els ontmoeten is behoorlijk problematisch, omdat het vaker voorkomt dat er een vloerplank wordt gemaakt, maar sommigen kiezen dit materiaal nog steeds als afwerkingsmateriaal voor de wanden.
 • Spruce. Spar kan geen dicht materiaal worden genoemd: het is maar iets dichter dan ceder. Het "blokhuis" is er echter niet minder vaak dan van dennenhout, wat te wijten is aan de lage kosten van het materiaal: er is evenveel vuren als dennenhout. Het vuren "blokhuis" is superieur aan de flexibiliteit van dennen, waarmee vaak rekening wordt gehouden. Vurenhout heeft een laag harsgehalte, dus in een klimaat met niet erg hete zomers en koude winters is zo'n "blokhuis" een ideale keuze.
 • Oak. De duurste van allemaal. Eik is superieur aan alle anderen in sterkte en esthetische eigenschappen. De mooiste zijn de Canadese eik, die een aangename saaie kleur en een uitgesproken patroon heeft, en een vervaagd, die wordt gekenmerkt door donkere, rijke tinten met zilveren strepen. In de regel is een "blokhuis" van dergelijke materialen eerder een uitzondering op de regel, omdat iemand die dergelijk materiaal kan betalen een volledig huis kan bouwen.

Rassen en kenmerken

Hierboven werd in detail het houten "blokhuis" beschouwd, dat het meest populair is. De hele lijst met beschikbare opties is hier echter niet toe beperkt.Er zijn dus ook kunstmatige vinylpanelen, waarmee ze vakkundig de uitstraling krijgen van een houten oppervlak en metaal, in de regel vervaardigd van gegalvaniseerd staal.

Vinyl "blokhuis" is een geweldig alternatief voor klassiek hout als je financieel beperkt bent. Het heeft verschillende voordelen.

 • In tegenstelling tot hout is het niet onderhevig aan rotting en is het niet-brandbaar. Als het huis bijvoorbeeld oplicht, zal het 'blokhuis' van hout alleen branden ondersteunen, terwijl het vinylanaloog alleen zal smeulen.
 • Het vinyl-equivalent verdraagt ​​de mechanische impact beter, omdat vinyl minder gemakkelijk te krassen is dan hout. Hieruit is het logisch om te concluderen dat de vinylpanelen langer een aangenaam uiterlijk behouden.
 • De amplitude van temperaturen is veel breder. Vinyl is bestand tegen druppels van -50 tot +60 graden zonder zijn technologische eigenschappen te verliezen.
 • Perfect herschept het monstermateriaal. Als een reeks hout als basis wordt genomen, dan kan men op afstand geen vinylimitatie van echt hout onderscheiden. Zowel de kleur als het patroon kunnen gemakkelijk worden nagemaakt door vlekken en reliëf. Indien gewenst kunt u zelfs een verouderd oppervlak nabootsen als u het geborstelde "blokhuis" gebruikt.
 • Vinyl vervaagt niet.Als, onder invloed van constante ultraviolette straling, de boom geleidelijk barst en zijn eerdere kleurverzadiging verliest, dan gebeurt dit niet met vinyl: het is hiertegen bestand.
 • Vinylpanelen zijn veel eenvoudiger te monteren: ze worden weergegeven met kant-en-klaar canvas, dat je gewoon op de juiste manier moet plaatsen en repareren. In het geval van houten latten, is de situatie anders: je moet elk van de blokken van het "blokhuis" een voor een opstapelen.
 • De zorg voor vinylpanelen is veel eenvoudiger te implementeren dan voor hout. Hier is de zorg alleen in periodieke reiniging en het behouden van een aantrekkelijk uiterlijk. Regelmatig omgaan met de "block-house" -panelen met vernis of polijsten is niet nodig.

Zoals te zien is, zijn de eigenschappen van het "blokhuis" van vinyl superieur aan die van een houtanaloog, maar de boom heeft één voordeel dat niet overlapt, het is een natuurlijk uiterlijk. Op het einde, als er problemen zijn met de financiën, kun je niet kiezen voor een klassiek hoogwaardig "blokhuis", maar opties van een boer of een gelamineerd blok, die niet onderdoen voor traditionele patronen.

Vergeet niet dat er ook een metalen "blokhuis" is, dat ook in een aantal specifieke kenmerken verschilt.

 • De jongste van alle "blokhuis" -opties. De metalen versie, geschilderd "onder de boom", verscheen vrij recent, maar velen waardeerden onmiddellijk het gemak en de functionaliteit. Ondanks zijn recente uiterlijk zijn metalen opties populair.
 • Metalen "blokhuis" -panelen zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, behandeld en gecoat met verschillende andere stoffen, waaronder primer, verchroomde coating, polyester voor isolatie enzovoort. Het is logisch om te concluderen dat deze optie niet wordt gebruikt voor het interieur, terwijl er meestal materiaal tegenover staat.
 • Het temperatuurbereik dat het metaal kan weerstaan ​​is zelfs groter dan dat van vinyl. Hier is het van -50 tot +80 graden.
 • Het "blokhuis" van metaal heeft een verhoogde garantie. Fabrikanten beweren dat het tot 50 jaar kan duren.
 • Net als vinylpanelen, branden metalen niet. Ze worden echter sterk verhit onder invloed van hoge temperaturen, en een dergelijke sterke hitte kan leiden tot verdere ontsteking van de basis, als deze van hout is gemaakt.
 • Metaal is niet alleen goed bestand tegen ultraviolet licht, maar beschermt ook de muren van het huis tegen de agressieve effecten van de omgeving. Gegalvaniseerd staal is niet verschrikkelijk verschillende chemicaliën: alkali, zuren, allerlei soorten toxische oplosmiddelen. U moet echter nog steeds voorzichtig zijn, omdat deze stoffen de decoratieve laag gemakkelijk kunnen verwijderen.
 • In tegenstelling tot het vinyl "blokhuis" van metaal belet niet dat de muren ademen, dus het broeikaseffect in de ruimte tussen het decoratieve paneel en de basis wordt niet gecreëerd.
 • Aangezien het bij de installatie van metalen panelen noodzakelijk is om de wanden verder te isoleren, kunt u in de toekomst aanzienlijk besparen op het verwarmen van het gebouw.
 • Metaal, zoals hout, is milieuvriendelijk.
 • Vanwege de kleine dikte van de panelen, zijn er geen problemen bij het verbinden. De verbindingen zijn bijna onmerkbaar en er is een gevoel voor de integriteit van de gehele coating.
 • De installatie van het metalen "blokhuis" is heel eenvoudig, dus het kan zelfs door een beginner gedaan worden.
 • De prijs van metalen panelen is redelijk betaalbaar.

Voordat u een of andere optie kiest, dient u zich zorgvuldig vertrouwd te maken met alle kenmerken en specifieke kenmerken en pas dan de uiteindelijke keuze te maken.

Terugkomend op het onderwerp hout, is het vermeldenswaard dat "blokhuis" -panelen zijn gemaakt in verschillende categorieën: A, B, C of AB. Ze variëren sterk in de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen.

 • Klasse A hout verwijst naar grondstoffen van extra niveau. Alleen monsters van hoge kwaliteit worden hier gebruikt. Ze moeten een perfect glad oppervlak hebben, gebreken zijn onaanvaardbaar. Je kunt nauwelijks zichtbare gebreken tegenkomen.
 • Klasse B hout kan kleine fouten hebben. Het is toegestaan ​​om per lopende meter meerdere knopen of wormholes te hebben, maar ook deze mogen niet te opvallend zijn: de klassigheid staat het niet toe.
 • Klasse C hout verwijst naar het laagste cijfer. Er kunnen grove knopen, wormgaten en diepe scheuren zijn. Dergelijk materiaal is dus goedkoper, omdat het grotendeels in esthetische termen verliest aan de vorige twee, maar dit betekent helemaal niet dat het in operationele zin slechter is.
 • Naar klasse AB omvat het dikste paneel. Deze categorie is gemiddeld. Knopen en kleine scheuren zijn hier toegestaan, maar nog steeds niet in zulke hoeveelheid als in het geval van klasse B hout.

afmeting

In totaal worden in relatie tot het "blokhuis" drie parameters gemeten: breedte, dikte en lengte. Elk van deze waarden is duidelijk omschreven in de normen van GOST, maar deze vereisten worden niet altijd vervuld.

Bij het kiezen moet u zich richten op typische indicatoren:

 • 2x9x200 cm;
 • 2x9x600 cm;
 • 3x14x200 cm;
 • 3x14x600 cm;
 • 3,6x19x200 cm;
 • 3,6х19х600 cm

Dienovereenkomstig is de eerste indicator de dikte, de tweede de breedte en de derde de lengte. Ondanks het feit dat een aantal bedrijven een zijspoor "blokhuis" van een andere lengte produceren, zijn de maten in Rusland de meest populaire.

Besteed speciale aandacht aan de breedte en dikte. Het doel van het "blokhuis" is afhankelijk van deze indicatoren: is het gemaakt voor buitenaccommodatie, past het op een balkon of gewoon voor installatie in de kamer.

 • Smalle opties (14 cm breed) zijn universeel. Ze zien er goed uit in de grote woonkamer en als decoratie van de buitenkant van het gebouw.
 • De breedste opties zijn alleen geschikt voor gebruik buitenshuis. Binnen zullen ze veel vrije ruimte innemen vanwege hun indrukwekkende dikte, en de kamer visueel kleiner maken.
 • Smalle lamellen lijken het meest op Europese klassieke voering, dus ze kunnen op grote schaal worden gebruikt in het interieur van verschillende kamers.

Let op de grootte en de dikte van de "blockhouse" -elementen bij het kiezen: ze bepalen hoe harmonieus dit type eurolining er op de ene of andere plaats uitziet, in de omringende ruimte passen en hoe goed het zijn praktische functies zal vervullen.

kleur

Zoals duidelijk was uit de vorige paragrafen, is er niet alleen een "blokhuis" van natuurlijke kleuren, maar ook een geverfd huis.

Het thema schilderen heeft vooral betrekking op metalen en vinylpanelen, maar soms gebeurt het ook dat je hout moet schilderen.

 • De meest populaire kleur voor het verwerken van blokhuiselementen is bruin. Dit geldt ook voor vernis en conventioneel schilderwerk. Deze neiging houdt verband met de traditie om een ​​'blokhuis' te styliseren van elk materiaal onder de boom, omdat het een specifieke vorm heeft en er eenvoudig geen andere opties zijn. Bruin kan een verscheidenheid aan kleuren hebben, van koffie met melk en eindigend met gebeitst eiken.
 • De universele kleur is groen. Je kunt vaak hekken vinden die in deze tint zijn geverfd, maar niet zo lang geleden was er een tendens in het ontwerp om de panelen een olijf- of pistachekleur te geven.Het resultaat is een vrij natuurlijke, maar tegelijkertijd niet opvallende coating.
 • Een andere ongebruikelijke oplossing is geel. Lichte schaduw, "citroen" genoemd, helpt perfect om de algehele look nieuw leven in te blazen, waardoor het huis ongewoon en interessant is. Als je een "blokhuis" -patroon van aders toevoegt, krijg je de originele textuur van een exotisch hout. Het is onmogelijk om te ontkennen dat een dergelijke aanpak geen klassieker is, maar wel een bestaansrecht, vooral als je de omgeving correct combineert met deze kleur van het huis. Een ongebruikelijke oplossing hier is het "block house" -deklaag-paneel van hout met gouden lak. Dit zal helpen om een ​​prachtige parelglans te krijgen, maar het is belangrijk om het niet te overdrijven met glitter in de compositie.
 • Samen met pistache interessante en rijke smaragdgroene kleur. Ondanks de schijnbare moed ziet deze schaduw er niet uitdagend uit. Integendeel, het is gemakkelijk om het te combineren met de omringende natuur, vooral als er een vurenbos naast het huis is of als er een naaldsamenstelling wordt geplant.
 • Het ziet er interessant uit in rood, gestileerd mahonie.Typisch, voor deze doeleinden, kies elzen, maar geschikte en metalen en vinylversies. Zulke kleuren zien er duur en degelijk uit, maar het is belangrijk om monsters van hoge kwaliteit te kiezen, anders bestaat het risico de hele indruk te verpesten.
 • Siding "block house" onnatuurlijk heldere kleuren (geel, perzik, gekookt wit) ziet er niet erg goed uit. Er is geen sprake van stilering en de blokhuispanelen veranderen in wat ze werkelijk zijn - in een beschermende coating. In zeldzame gevallen kunnen verzadigde opties er passend uitzien als alle andere details van de decoratie harmonieus worden gekozen: een deur, kozijnen, een dak en andere.

Als je voor een of andere kleur kiest, moet je zeker bedenken of het na een tijdje je niet gaat irriteren. Als je weet dat je een man bent die niet constant is, dan is het het beste om te stoppen bij klassieke bruine tinten, en het meest aangename en warme oog voor het oog te kiezen.

Het huis, omsloten "block-house", zal na twee maanden niet meer kunnen repareren: dit zou aanzienlijke financiële en tijdskosten met zich meebrengen, en ook leiden tot het feit dat het geld voor de laatste reparatie in de wind wordt gegooid.

Toepassingsgebied

Het heeft geen zin om stil te staan ​​bij de gevelbekleding, want dit is al een vanzelfsprekendheid. Het is belangrijk om op te merken dat het "blokhuis" van materiaal kan worden gebruikt om het pand voor verschillende doeleinden te versieren: het is geschikt voor woonkamers en bedrijfsruimten. Niet minder populair is het gebruik van "blokhuis" -panelen voor het ontwerp van landhuizen, tuinhuisjes of andere gebouwen die niet bedoeld zijn om het hele jaar door te leven.

Er is een mogelijkheid om het algehele uiterlijk te harmoniseren, door het hoofdgebouw en de externe constructie gemeenschappelijke kenmerken te geven, deze in één richting te stylen.

 • Een interessante oplossing is het ontwerp van de aparte douche- of toiletruimte "blokhuis". Dit maakt het gebouw representatiever als het zich op straat bevindt. Inderdaad, de "blokhuis" -panelen zien er veel aantrekkelijker uit dan gewone bekledingsplaten met indrukwekkende sleuven ertussen. Het ziet er vooral leuk uit als de badkamer een relatief grote afmeting heeft, bijvoorbeeld 3x4 m. Dan wordt het omhuld door een "blokhuis" en krijgt het de vorm van een mini-huis, en de site lijkt over het algemeen comfortabeler en bewoonbaarder.
 • Naast het balkon kunt u de zolder van het "blokhut" -paneel inkaderen. Hier zullen ze er erg handig uitzien, omdat de zolderverdieping meestal niet als geschikt wordt ervaren om te wonen - het 'blokhuis' kan het repareren. Ten eerste maakt het de zolderkamer comfortabeler. Ten tweede kunt u onder de panelen de isolatie verbergen, waardoor de ruimte zo warm mogelijk wordt zonder tocht te hoeven maken. Ten derde, dankzij de speciale methode om het "blokhuis" te bevestigen, zal het goed op de hellende muur en op het plafond passen, indien nodig.
 • Een kozijnhuis dat is ingericht met een "blokhuis" van welk materiaal dan ook, oogt indrukwekkender en duurzamer vanwege het extra volume. Velen geven de voorkeur aan het "blokhuis" in plaats van aan eurolining, omdat laatstgenoemde het huis vaak niet het gewenste uiterlijk geeft, waardoor het licht en als het ware "papier" ziet. Het "blokhuis" imiteert logs met succes en de framestructuur verandert in een hut of chalet, afhankelijk van de gekozen materiaalkleur. Vooral goed hier ziet er houten materiaal uit.
 • Bij het versieren van de binnenruimte (slaapkamer, woonkamer, keuken, gang) is het "blokhuis" ook onmisbaar, vooral wanneer het is ontworpen om de gevel en de interieurdecoratie in dezelfde stijl te weerstaan.Muren "onder een bar" zijn typisch voor rustieke, chaletstijlen, soms de Provence, als er pastel en kunstmatig verouderd materiaal is gekozen. Bij het uitvoeren van binnenhuisarchitectuur moet de voorkeur worden gegeven aan panelen van hout: alleen deze zijn redelijk milieuvriendelijk. Bovendien zal in dergelijke ruimtes een aangename naaldgeur heersen, die bovendien de lucht desinfecteert.

Installatie functies

Het eerste en belangrijkste kenmerk is de locatie van de 'blokhuis'-elementen. In de regel zijn ze niet verticaal geplaatst, omdat horizontale plaatsing er mooi en harmonieus uitziet. Er zijn echter uitzonderingen op elke regel. Verticale locatie wordt gekozen bij het afdekken van omheiningen of zijstructuren, bijvoorbeeld een schuurtje. Een andere dergelijke opstelling kan worden gebruikt in de bekleding van binnenruimten wanneer u het plafond optisch moet "optillen". Ze nemen bijvoorbeeld hun toevlucht tot deze techniek bij het afdekken van balkons of zolderverdiepingen, omdat het hier niet vreemd zal lijken.

Wanneer u deze buiten het gebouw monteert, moet u eerst een frame met rails maken over het hele oppervlak van de muren. Het is noodzakelijk om iets te hebben om het paneel te monteren.De opening tussen het "blokhuis" en de diepgang is heel belangrijk: het biedt een extra isolerende zak.

Je moet het zorgvuldig voorbereiden: behandel beide oppervlakken (en de wanden en de panelen aan de binnenkant) met antiseptische middelen om te voorkomen dat er in de toekomst een schimmel ontstaat. De elementen zijn aan elkaar bevestigd met behulp van de doorn-groef technologie. Het is noodzakelijk om ze met een groef naar beneden te plaatsen, zodat het hier gevormde condensaat niet in de lamellen wordt geabsorbeerd en ze doen rotten.

Bijzondere problemen worden veroorzaakt door de verwerking van hoeken, zowel intern als extern. Zoals uit de praktijk blijkt, kan het materiaal ongecontroleerd uitzetten en samentrekken, zodat het zelfs bij een ideale pasvorm niet helemaal zeker is dat het er na verschillende seizoenen net zo presentabel uitziet. Hiervoor is een uitstekende oplossing bedacht: u kunt speciale "hoeken" van de bevestiging gebruiken, die op de hoeken van het gebouw zijn gemonteerd. In de breedte zijn ze maar een paar centimeter, dus ze zullen niet opvallend zijn. Je kunt de hoek dus niet van dichtbij aanpassen, waardoor er een kleine marge overblijft voor krimp, en voor esthetische aantrekkelijkheid een hoek afdekken.

Voordat u het binnenshuis installeert, moet u het materiaal een tijdje laten rusten.

Dit wordt gedaan zodat het onmiddellijk na installatie niet vervormd raakt, waardoor het volledige uiterlijk van de kamer volledig wordt aangetast. Houd in gedachten dat een dun, smal "blokhuis" gevoeliger is voor vervorming dan bedoeld is voor buitendecoratie. In dit geval kunnen de hoeken nauwkeurig worden aangepast, omdat er geen significante temperatuurschommelingen in de kamers zijn en er geen vrees bestaat dat het materiaal zal uitzetten of krimpen vanwege veranderingen in vochtigheid en temperatuur.

Mooie voering voorbeelden

Hieronder staan ​​de ideeën van registratiemateriaal "block house". Voor elk voorbeeld worden kleine opmerkingen gegeven om bepaalde functies beter te begrijpen.

Dit voorbeeld laat duidelijk zien hoe je de hoeken prachtig kunt rangschikken met behulp van overlays. Vanwege het feit dat ze zijn afgestemd op de kleur van het basismateriaal, kunnen ze niet erg zichtbaar worden genoemd, maar het algemene uiterlijk van het gebouw werd onmiddellijk veel esthetischer en aangenamer.

Meestal wordt het interieurontwerp van de muren "blokhuis" voor het plafond en de vloer materialen "onder de boom" gekozen.Het kan gewone lambrisering zijn, zoals in dit geval, of laminaatpanelen - het hangt allemaal af van de wensen en het budget van de verhuurder.

De keuze voor materiaalcategorie C betekent niet altijd alleen spaargeld. In sommige gevallen kunnen de eigenaren met behulp van dergelijke trucs een zeer interessante en onderscheidende uitstraling geven aan een landhuis. Dit geldt vooral als het geselecteerde materiaal in harmonie is met de omgeving. Bijvoorbeeld als het huis zich op de achtergrond van het bos bevindt.

Als de ruimte een complexe architectuur heeft, kan het materiaal "onder de balk" visueel worden vergemakkelijkt, terwijl de ruimte niet chiquer wordt. Het is belangrijk om de juiste details van het ontwerp te kiezen, zoals lampen of balkonhekwerk, en ook het beste hout te kiezen.

Het ziet er prachtig uit wanneer de gevelbeplating wordt gecombineerd in verschillende kleuren gevelbekleding, zoals in deze afbeelding. Houd er rekening mee dat hier de hoofdkleur traditioneel bruin is en dat de donkere schaduw in de afwerking volledig samenvalt met de schaduw van het dak en de ondergrond.

Het framehuis, versierd met panelen "blokhuis", krijgt meteen een heel ander uiterlijk.De structuur ziet er solide en indrukwekkend uit, terwijl het algemene uiterlijk geen deprimerende en zware algemene indruk wekt - alleen associaties met comfort en betrouwbaarheid ontstaan.

Vinylmateriaal kan soms niet worden onderscheiden van het originele hout, terwijl het veel voordelen heeft, zoals kleuruniformiteit en perfecte gelijkmatigheid van de elementen. Vinylpanelen zijn eenvoudig te installeren, zodat de eigenaars kunnen besparen op hun installatie.

"Blokhuis" "onder de plaat" kan er mooi en harmonieus uitzien, niet alleen bij het maken van de buitenbekleding. Met de juiste aanpak en juiste nadruk wordt de boer gezellig en huiselijk. Deze aanpak is echter buitengewoon riskant: de ruimte moet goed verlicht zijn en ook veel 'zachte' details bevatten: tapijten, fluwelen banken, voetenbankjes, gedrapeerde gordijnen, vloerkleden en andere soortgelijke items.

Dus, bij het kiezen van een "blokhuis" voor afwerking, krijgt u een interessante en mooie gevel of interieur, terwijl u aanzienlijk bespaart op materiaal.

Uit de onderstaande video leer je hoe je een blokhut metaal opruimt met metalen gevelbeplating.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer