Plafonds in de vorm van een sterrenhemel in het binnenland

 Plafonds in de vorm van een sterrenhemel in het binnenland

Mooi, harmonieus ingericht interieur maakt elk huis echt gezellig en huiselijk. Er zijn een groot aantal verschillende manieren om het ontwerp van het huis te diversifiëren, maar je kunt het mooier en ongebruikelijker maken met behulp van spanplafonds. En nog meer als het een plafond is in de vorm van een sterrenhemel, die gewoon fascineert door zijn schoonheid. Dit interessante en buitengewoon luxueuze plafond brengt magie in elke kamer, of dit nu een woonappartement is of een privéhuis of een restaurant en schoonheidssalon.

Speciale functies

Het eerste plafond in de hemelse stijl werd in Amerika gemaakt door de kunstenaar en slechts een zeer creatief persoon - Bill Witherspoon.Eens had hij dringende hulp nodig van een tandarts. Hij kon de diensten niet met geld betalen en stelde voor om het plafond van het kabinet in hemelse stijl te geven. Klanten die bij een arts kwamen, waren helemaal blij met het ongewone plafond met een prachtige hemel, waar ze graag in de stoel van de tandarts konden zitten. Na een tijdje begon dit ontwerp over de hele wereld steeds populairder te worden.

Spanplafonds hebben veel voordelen ten opzichte van andere ontwerpopties voor plafondbekleding:

 • duurzaamheid in gebruik;
 • bescherming tegen lekkage van water van de bovenste verdiepingen;
 • milieuvriendelijkheid en veiligheid van materialen;
 • hoge esthetische kenmerken.

Wetenschappers hebben bewezen dat een diep, immense beeld van de sterrenhemel het meest gunstige effect heeft op de psychologische gesteldheid van de mens. Het charmeert met zijn schoonheid, leidt af van de problemen en gedoe, geeft een persoon innerlijke gemoedsrust. Het zicht op de kosmos ontspant en je kunt volledig ontspannen. Dergelijke plafonds, geïnstalleerd in slaapkamers, helpen mensen met slapeloosheid goed.

Voorheen kostte het veel tijd, moeite en speciale materialen om een ​​plafond te creëren dat de lucht boven het hoofd imiteert. Dit proces is nu veel eenvoudiger geworden.Alleen metalen profielen en gipsplaat zijn vereist. En met moderne verlichtingsmogelijkheden bereikt u het maximale realisme en de schoonheid van het plafond.

Voornamelijk twee opties gebruikt voor het installeren van plafonds in de stijl van "sterrenhemel." Ze verschillen alleen in de aard van de structuren (single-level en multi-level) en het soort verlichting waarvoor u zowel glasvezel- als ledstrips kunt gebruiken. Uiteraard verschillen deze opties financieel.

De eerste optie is zeer effectief, maar duur. Het bestaat uit een glasvezel-systeem en een spanningsdoek (stof of film). De tweede variant is echter ook indrukwekkend vanwege zijn schoonheid.

"Sterrenhemel" is een heel systeem dat kan worden gecontroleerd. De zichtbaarheid van flitsende sterren en een bewegend melkwegstelsel wordt gecreëerd met behulp van projectoren (autogeneratoren). Ze zijn voorzien van LED- of halogeenlampen met allerlei lichtfilters, waardoor ze lijken op beweging en flikkerende kleuren.

Met behulp van geanimeerde lichtgeneratoren, uitgerust met speciale programma's, kunt u eenvoudig de zichtbaarheid van de nachtelijke hemel veranderen.Het is ook mogelijk om uw eigen programma's te maken. Ze kunnen het beeld van de sterrenhemel veranderen zoals jij het zelf programmeert. Dit alles wordt bewaakt door een controller met maximaal twintig uitgangen, die elk de mogelijkheid hebben om maximaal tweehonderd sterren met zichzelf te verbinden.

De lichtfilters zijn stil in de projector. Ze zijn verantwoordelijk voor het spel van lichten, kleuren en schaduwen. De snelheden waarmee ze draaien, variëren met behulp van software. In de projectoren duurder is er de mogelijkheid van afstandsbediening. Verlichting goedkoper maakt verbinding met het stopcontact. Eén ontwerp van de "sterrenhemel" kan een paar projectoren omvatten.

Het belangrijkste element van de "sterrenhemel" is de optische vezel. Deze draad zendt een lichtstroom uit. Met hun hulp wordt het effect van het gloeien van de uiteinden van de vezels gecreëerd.

Professionals van het bedrijf gebruiken één truc: ze raken de tip van de optische vezel met een hete soldeerbout nadat deze is geïnstalleerd. Dit wordt gedaan zodat de "sterren" verschillende grootten hebben. Je kunt eenvoudig vezels kopen met verschillende diameters, wat precies hetzelfde effect creëert.De selectie van vezels is echter een zeer lang proces, dus vaak wordt de eerste methode met een soldeerbout gebruikt.

Om het effect te versterken, installeert u speciale diffusers.

ontwerp

Tot op heden zijn er veel verschillende opties voor het ontwerp van het "ster" -plafond: scharnierende structuren met optische vezels, LED's, grootformaat printen, een combinatie van verschillende afwerkingsmaterialen, evenals nieuwe apparaten en zo verder.

Over ruimte gesproken, verschillende hoofdtypes van het plafond springen eruit:

 • Dynamisch - een expressieve variatie die dynamische effecten en verschillende programma's gebruikt om de helderheid, de overloop van kleur en de intensiteit van de gloed te regelen.

Deze optie van de sterrenhemel geeft een feestelijke sfeer en is perfect voor het inrichten van de woonkamer of keuken.

 • Statisch - geen scherpe, rustige imitatie van sterren. Ze is gefascineerd door haar natuurlijke glans.

Dit decor is voor ontspanning en is goed geschikt voor een slaapkamer of kinderkamer.

De meest gebruikelijke manier om "ruimte" in uw huis te creëren, is een verlaagd plafond met de sterrenhemel erop afgebeeld.Het is heel eenvoudig en erg mooi. De echte foto van kwaliteitsruimte wordt toegepast op een ondoorzichtige film. Met behulp van conventionele verlichting ontstaat een natuurlijk dimlicht.

Dankzij de uitgebreide moderne mogelijkheden bieden ontwerpers zonder stoppen de meest ongelooflijke ideeën voor decor. Bijzonder fantastisch is het plafond met twee niveaus, dat een planeet toont en hetzelfde fotoprint gebruikt.

De inrichting van het "hemelse" plafond kan absoluut elk zijn. Op een donkere achtergrond lijken de sterren helderder en mysterieuzer, maar dit betekent niet dat je geen doeken met roze of blauwe tinten kunt kiezen. Deze lucht ziet er heel zachtaardig en mooi uit. U kunt de intensiteit van het beeld, de intensiteit van flikkering, de helderheid van de gloed aanpassen.

Wanneer u "ruimte" in het appartement creëert, hoeft u niet beperkt te worden tot twee of drie technici. Er zijn echter behoorlijk waardige en interessante monocomposities.

Besteed speciale aandacht aan fotoafdrukken.die worden uitgevoerd door fluorescerende verf. Dit is de gemakkelijkste en meest betaalbare manier om bijna elke kamer te versieren.'S Nachts schijnen de contouren van sterren goed en zijn ze duidelijk zichtbaar. 'S Middags is er echter geen vergelijkbaar effect. Het plafond bij daglicht blijft volkomen normaal.

Voor een groter effect wordt het spanplafond in de 'kosmische' stijl aangevuld met een helder beeld waarmee je het overdag kunt bewonderen, terwijl de lichten op de glasvezel zorgen voor het prachtige landschap 's nachts. Het is mogelijk om een ​​glazen lamp in de vorm van een maand in de plafondbedekking te monteren.

Indien gewenst kan het ruimtemenu met lichtgevende sterren absoluut in elk formaat worden nagebootst. Om het decor mooi en magisch te laten zijn, moet je de beeldintensiteit, lichtintensiteit en helderheid van de lichten goed aanpassen. Je kunt veilig experimenteren met modi, kenmerken. In de verlichting kunt u bijvoorbeeld alleen lichte stippen of alleen gekleurde elementen gebruiken. U kunt ook de kleur van de gehele plafondverlichting wijzigen, de intensiteit van de verlichting kan worden aangepast van een zachte teint tot scherp.

"Ruimte" boven het hoofd is de perfecte oplossing voor elk interieur. Het blijft alleen om het juiste ontwerp en de juiste technologie te kiezen voor elk geval.

Hoe doe je het zelf?

Er zijn tal van opties om uw eigen "sterrenhemel" te creëren in uw appartement of huis. Deze methoden verschillen van elkaar door het visuele effect, de techniek van uitvoering, de gebruikte materialen en de totale kosten.

Overweeg er een paar:

 • stickers;
 • klaar paneel;
 • gloeiend behang;
 • fluorescerende verven en vernissen;
 • Swarovski-kristallen;
 • glasvezel;
 • LED's in trek- of ophangconstructies.

Stickers en klaarstaande panelen - een van de gemakkelijkste en goedkoopste opties. Afgewerkte stickers worden verkocht in kantoorboekhandels. Fosforsterren zijn aan het oppervlak gelijmd. Ze kunnen zowel papier als plastic zijn.

Versier de ruimte in de stijl van "space" en help ook gloeiend behang of film. Overdag is dit het gebruikelijke behang, maar 's nachts zullen ze schijnen en gloeien. Het ziet er erg indrukwekkend en ongewoon uit. De kunst van dit behang is dat een speciaal pigment op de contouren van het patroon wordt aangebracht, waardoor het behang straalt. Een dergelijke dekking is met het 3D-effect. Het is onwerkelijk mooi en niet zo duur.

Tekenen op de film kan worden gemaakt met behulp van grafische editors of in 3D.Bij het kiezen van deze ontwerpoptie moet u niet besparen op de kwaliteit van de film, omdat het eindresultaat er rechtstreeks van afhankelijk is.

De belangrijkste voordelen van filmontwerp zijn:

 • materiële sterkte;
 • perfecte weergave van het kleurenpalet;
 • eenvoudige installatie

Maar het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat de maximale breedte van dergelijke films twee meter bereikt. Daarom is het de moeite waard om vooraf te tellen. Mogelijk moet u de afbeelding in meerdere delen opdelen. Dan moet je heel voorzichtig en zorgvuldig lijmen zodat de naden niet opvallen of onregelmatigheden blijken.

Het plakken is echter heel eenvoudig. De beschermende tape wordt van de achterkant van de film verwijderd en tijdens het proces, zodat luchtbellen niet onder de film verschijnen, moet een spons of een doek langs het oppervlak worden gedragen.

Om te beginnen kunt u om te beginnen een klein stukje van de foto vooraf afdrukken om te zien of het voltooide gamma aan uw verwachtingen voldoet. Het kan nodig zijn om de nodige gamma-tinten enigszins aan te passen. Deze truc wordt al gebruikt door ervaren meesters.

Een andere goedkope optie is om een ​​"sterrenhemel" op het plafond te maken: breng een afbeelding aan met lichtgevende verf of vernis.Deze techniek vereist echter een verantwoorde aanpak. Voordat de tekening wordt aangebracht, moet het oppervlak van het plafond zorgvuldig worden geëgaliseerd met een stopverf of pleister. Maar er is ook een minpuntje. Zoals in het geval van behang, zal het plafond overdag wit zijn en zal het beeld niet opmerkelijk zijn.

Voor een meer spectaculaire en indrukwekkende plafondbedekking zijn Swarovski-kristallen perfect. Sproeiers met gefacetteerde kristallen worden op de uiteinden van de glasvezelstrengen gelegd. Met behulp van de individuele vorm van de gezichten wordt een unieke foto van de diffuse gloed gemaakt. De kristallen worden met behulp van versterkingsringen op het doek gefixeerd.

Gedurende de dag verlicht elk van deze figuren een gebied van tien tot dertig cm2. Maar plaats niet te veel kristallen, omdat ze kleine voorwerpen "doen oplichten". Twintig vierkanten zijn genoeg vijf kristallen. Op een speciale manier zien magische kristallen op suède oppervlakken van doeken en op een dichte matte PVC-film van donkere tinten. Vooral als de achtergrondverlichting van kleur verandert.

Glasvezelfilamenten zijn ontworpen om een ​​lichtstroom door te geven. Het creëert een gloei-effect aan de uiteinden van de vezels.Bij het monteren van draden in het canvas worden gaten gemaakt en de draden en de lichtgenerator worden verborgen tussen het plafond en het canvas. De diameter van de kleinste lichtpunten is 0,25 mm. Alle draden worden gesneden ter hoogte van het canvas of op een afstand van maximaal 2 mm van de buitenrand van het canvas.

Bij montage met LED's boren ze ook gaten, passeren draden, lijm-leds die op de controller zijn aangesloten. De diodes zelf zijn monochroom en gemaakt met behulp van RGB-technologie. Met behulp van moderne afstandsbedieningen kunt u de lichtintensiteit en het kleurenpalet wijzigen. Er zijn ook programmeeropties, waardoor het management comfortabeler wordt.

LED's hebben veel voordelen:

 • afstandsbediening en geprogrammeerde besturing;
 • economisch energieverbruik;
 • verwarming van lichtbronnen is uitgesloten;
 • levens-LED's is ongeveer vijftigduizend uur;
 • elementen die bestand zijn tegen mechanische belasting;
 • het is mogelijk om verbinding te maken met muziekapparatuur en een begeleiding van de kleurmuziek te creëren.

Plaatsingstips

De meeste plafonds, gemaakt in deze stijl, zijn geschikt voor een slaapkamer of kinderkamer.Maar de keuze voor een kamer hangt alleen af ​​van de verbeeldingskracht en het verlangen van de eigenaar van de woning zelf. Dergelijke plafonds zien er geweldig uit in de keuken, in de gangen of in de badkamer. Ook sluit de kosmische hemel perfect aan bij de sfeer van veel instellingen. Het is bijvoorbeeld geschikt voor waterpijp, restaurants, concertzalen, etc.

"Hemelse" plafonds klinken de ogen en creëren een onaardse, fantastische omgeving.

Mooie voorbeelden in het interieur

Er zijn veel interessante voorbeelden van sterrenplafonds. De 'hemelkaart' in donkerblauw is bijvoorbeeld de originele manier om de kamer van een tiener te versieren. En de lucht van zachtroze tinten zal de kamer van het meisje tot een fabuleuze ruimte maken. Ook in de tienerslaapkamer zou het ideaal zijn om er op gespannen doek met fel gevoerde neon draden uit te zien.

Voor de slaapkamer zou een uitstekende oplossing het plafond met zwart glanzend canvas zijn. Een verstrooiing van sterren kan worden aangevuld met een afbeelding van een planeet.

De woonkamer ziet er schitterend uit op meerdere niveaus met een hemellichaam in het midden. Vooral als je een donkerpaarse kleur van het canvas kiest. Met een dergelijk plafond zal het interieur sprankelen met nieuwe kleuren.

Als je in een privéhuis woont met een zwembad, richt het spectaculaire plafond met lichtgevende ringen van Saturnus perfect de aandacht op de badzone.

  Spanplafonds "ruimtethema's" dringen steeds meer door in appartementen en verschillende instellingen. Dit komt tot uiting in talrijke klantrecensies die op het internet werden geplaatst. Plafonds vergroten de ruimte visueel en creëren een speciale, werkelijk magische sfeer die het oog trekt. Als je je interieur mysterieus en buitengewoon mooi wilt maken, span dan de plafonds uit met ruimtebeelden - dit is wat je nodig hebt.

  Uit de volgende video kun je meer leren over plafonds in de vorm van een sterrenhemel.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer