Cassettenplafond: prachtige opties voor binnenbekleding

Het verlangen naar harmonie en perfectie is inherent aan de mens door de natuur zelf. Bij het maken van zijn huis probeert een persoon er een gezellige, comfortabele esthetiek van te maken. Modetrends doen ons in toenemende mate terugkeren naar de oorsprong van de hoge kunstarchitectuur: het gebruik van natuurlijke materialen in de klassieke stijl, de richtingen van het rijk, Renaissance en Barok, perfect. Coffered plafonds kunnen een geweldige rol spelen bij het maken van prachtige interieurafwerkingsopties.

Speciale functies

Caisson - een paneel van geometrische vorm (meestal in de vorm van een rechthoek, vierkant, diamant), verzonken in het plafond. Dergelijke plafonds zijn vaak te zien in koepels of bogen. Een reeks van dergelijke panelen en creëert een verzonken plafond. Caissonplafonds zijn bekend sinds de tijd van het oude Griekenland, Egypte, Rome.In hun decoratie traditioneel gebruikte natuurlijke terracotta, marmer, steen en hout.

Dit ontwerp is perfect gecombineerd met elegant stucwerk en verfijnde plafondschildering. Caisson-ontwerpen zijn versierd met verschillende sockets, randen, kroonlijsten en reliëf. Deze plafonds zijn te vinden in architectonische meesterwerken van verschillende culturen over de hele wereld: in kastelen, paleizen, tempels, theaters, musea en kunstgalerijen. Balkenplafonds bevonden zich op het hoogtepunt van populariteit in het tijdperk van Renaissance of Renaissance, dat werd gekenmerkt door de intellectuele en artistieke bloei van de oude samenleving. Voorheen droegen dergelijke structuren een overwegend constructieve functie.

Moderne caissons hebben vaak een esthetisch doel. Ze zijn te zien in de kamers met open haard, kantoren, thuisbibliotheken, woonkamers, slaapkamers, keukens, privé- en meergezinswoningen. Dit ontwerp is in staat om de akoestiek van de ruimte te verbeteren, visueel de ruimte uit te breiden. Het voegt architecturale en luchtigheid toe aan de kamer, evenals stilistische geletterdheid en volledigheid. Decoratieve betonnen plafonds zijn origineel en luxueus.

Types en materialen

Caissonplafonds kunnen adel, comfort en warmte aan het huis brengen.Ze kunnen worden gemaakt in de stijl van neoklassiek of modern. Het was mogelijk om verschillende stilistische belastingen te bereiken vanwege verschillende materialen die werden gebruikt om dergelijke indrukwekkende ontwerpen te creëren.

Er zijn de volgende technieken voor het uitvoeren van cassettenplafonds:

 • klassiek hout;
 • harmonisatie van hout en MDF-platen;
 • gipsplaat versie;
 • polyurethaan caissons.

Verzonken plafonds, gemaakt van massief hout, zijn klassiekers. Gebruik bij het maken van deze materialen milieuvriendelijk materiaal. Daarom onderscheidt elke individuele caisson zich door zijn individuele, unieke en elegante textuur. Om het effect van elegantie en esthetiek te verbeteren, kunt u vernis of beits gebruiken. Natuurlijk hout vult de kamer met waardigheid en belang, terwijl het wordt ingericht.

Meestal worden eikenhout, walnoot en as gebruikt om houten cassetteplafonds te maken. Ze geven duurzaamheid, bruikbaarheid en duurzaamheid van plafonds. Houten caissons - een zekere manier om de geluidsisolatie van de kamer te vergroten. Ondanks het feit dat dergelijke plafonds een regelmatige behandeling van boometende boomparasieten vereisen, zijn ze eeuwenlang altijd nicheleiders gebleven.Deze manier om de cassettestructuren in het decor te implementeren, is geschikt voor echte kenners van het interieur die niet bang zijn voor de materiaalkosten en de bewerkelijkheid van de installatie.

De combinatie in het proces van het creëren van caissonplafonds omvat het gebruik van MDF-platen in plaats van enkele fragmenten van natuurlijke houtsoorten.

Een dergelijke harmonisatie heeft verschillende voordelen:

 • het materiaal krimpt niet en is niet vervormd;
 • installatieproces is minder gecompliceerd;
 • de kosten zijn lager;
 • externe identiteit met natuurlijk houten plafond;
 • gegarandeerd chique resultaat.

Ondanks de voordelen van de gecombineerde methode heeft dit zijn nadelen. Door het gebruik van multiplex wordt de waarde en natuurlijkheid van de caissons verminderd. Multiplex panelen verschillen niet in brandwerendheid en waterbestendigheid. Geharmoniseerde caissonplafonds zijn echter behoorlijk spectaculair. Hun schoonheid en verfijning kunnen bijvoorbeeld een plafonduitlaat met bladgoud en een elegante kroonluchter benadrukken.

Uitvoering van caissons van gipskarton - de prachtige ontwerpbeslissing. De technologie is om een ​​frame te maken voor een verlaagd plafond, gemaakt met gipspleister.Zo'n plafond is versierd met verschillende gipsen cassettes, kroonlijsten, ingelijst met reliëf en schilderwerk. Geometrische ornamenten zijn vooral populair.

Deze caissonplafonds zijn getextureerd en elegant. Deze ontwerpen zijn echter complex in uitvoering en vereisen voorbereidende werkzaamheden aan de schets. Vanwege het grote gewicht en de decoratieve kenmerken zijn dergelijke plafonds zwaar om te onderhouden (afstoffen tijdens bedrijf). Van de verdiensten kan worden onderscheiden veiligheid voor de menselijke gezondheid, lange levensduur en efficiëntie.

Polyurethaan is een echte vondst voor de caissons geworden. Dit materiaal toont perfect de elementen van stucwerk, de textuur van natuurlijke materialen (hout en steen). Hiermee kun je de structuur van de toegepaste compositie in detail en nauwkeurig overbrengen. Dergelijke plafonds zijn ideaal voor het installeren van verschillende soorten verlichting.

Een van de voordelen van plafonds met polyurethaan-caisson is hun lage gewicht, wat het installatieproces aanzienlijk vereenvoudigt. Dit materiaal is gemakkelijk te onderhouden. Het verandert niet van kleur met de tijd, het is vochtbestendig, niet vatbaar voor vernietiging. Zo'n plafond is gemakkelijk om de gewenste textuur en schaduw te geven, indien gewenst, door goud en zilver aan te brengen.De kosten van dergelijke caissons zijn relatief laag.

ontwerp

Niets voegt een directe persoonlijkheid toe aan een interieur als een cassetteplafond. Sommigen van hen zijn oorspronkelijk gedetailleerd met kokerbalken en andere interessante elementen, allerlei texturen en kleuren. Anderen zijn gemaakt van platte panelen en hebben minder installatieproblemen. Ze dragen echter allemaal enorme kansen en ideeën voor inspiratie.

Hier zijn de basistechnieken van het ontwerp:

 • opvallend contrast;
 • lichtheid en luchtigheid;
 • onverwachte beslissing.

Terwijl het cassetteplafond zelf opvallende details aan elke kamer toevoegt, kun je een speciale truc gebruiken om contrast toe te voegen. Bijvoorbeeld, het plafond schilderen met een ijzige schaduw van wit creëert het effect van donkere muren. De omgekeerde techniek is ook succesvol. Als er witte of lichte muren in de ruimte zijn, ziet een donker cassetteplafond er fatsoenlijk uit.

Contrast hoeft niet noodzakelijkerwijs te worden gemaakt van lichte en donkere tonen. Opmerkelijk zijn de gouden, houtachtige tonen van het cassetteplafond. Ze verbeteren de warme kleuren van meubels en contrast, bijvoorbeeld met de toonaangevende witte muren in het interieur, een zwart accentoppervlak en vloerbedekking.U kunt de schaduw van het cassettenplafond kiezen in overeenstemming met de vloer.

Als witte of lichte wanden vol zitten met werkruimte, kunnen donkere kleuren harmonieus worden verdeeld over het plafond en de vloer, en de elementen van de ingebouwde boekenkasten ermee versieren. Het contrast kan ook op het plafond zelf worden gecreëerd, waarbij de binnenkant van de panelen vakkundig in een donkere kleur wordt geschilderd, terwijl de witte afwerking behouden blijft. Als u een originele patroonachtergrond en opvallende hangende verlichting toevoegt, wordt het resultaat een sterk voorbeeld van modern design.

Een andere professionele ontwerptechniek voor caissonplafonds is om ze lichtheid en luchtigheid te geven. Cassette plafonds zijn de ideale keuze voor lichte en ruime kamers die gevuld zijn met frisheid. Het detail van het cassetteplafond kan de ruimte individualiteit geven. Ze is in staat om interessante fragmenten van het decor in de kamer te reflecteren, met een sterke focus op een specifiek ontwerpelement.

Keukens zijn een populaire keuze voor cassetteplafonds, vooral als het gaat om witte keukens, of ruimtes gemaakt in heldere warme kleuren met Franse panoramische ramen en een open uitzicht.Grote verzonken panelen aan het plafond kunnen de sfeer van openheid van een dergelijke ruimte vergroten. Als er een hoog plafond is in de lichte en luchtige woonkamer, zullen de caissons er aandacht aan besteden. Vooral als het gaat om het toevoegen van een ontwerp met extravagante pendelverlichting.

Vergeet niet de mogelijkheden van verzonken plafond in de eetzaal. De open eetruimte kan een delicate ondertoon uitstralen wanneer de sterke details van het plafond de perfecte begeleiding vormen en op zijn manier een helder palet creëren.

Dit komt omdat ze in staat zijn om een ​​gematigde nadruk te leggen op de ruimte, bijvoorbeeld door te benadrukken:

 • de tederheid van het schilderij aan de muur;
 • groene planten en verse bloemen op de tafel of vensterbank;
 • kralen hanglampen;
 • elegante gesluierde verlichting;
 • kant op stoelhoezen.

Caissonplafonds trekken de aandacht met hun complexiteit. Lichte muren versterken de open sfeer van de kamer, waardoor ze een ideale keuze zijn voor interieurs met cassetteplafonds (bijvoorbeeld een eclectische eetkamer). Soms is het leuk om een ​​onverwachte aanraking toe te voegen, gebruik een niet-triviaal ontwerp.U kunt bijvoorbeeld een aantrekkelijke hanglamp in art-decostijl plaatsen met zijn chic. Een interessante ontwerpoplossing zal de licht hangende lichten zijn. Caissonplafonds - een manier om moed en uitdaging te tonen. Om verder te gaan dan de sjabloon en originaliteit te bereiken, kunt u interessante, authentieke achtergronden gebruiken die de aandacht van panelen en secties trekken.

Klassieke caissons zijn gemaakt van rechthoeken en vierkanten. Een ongebruikelijke, maar vooral stijlvolle oplossing zou een demonstratie zijn van geometrie bestaande uit polygonen met een patroon. Je kunt het plafond in een speciale kleur schilderen en een handgemaakt patroon toevoegen. Zo'n caissonplafond ziet er perfect uit.

Er zijn voorbeelden die duidelijk aantonen dat een goed ontwerp gepaard kan gaan met warme, rustieke motieven en moderne smaak. Hieronder ziet u een foto van een huis waarvan de eigenaren het plafond hebben ontworpen om elektrische bedradingsproblemen op te lossen. Het resultaat is niets dan genot. Dit ontwerp ziet er uniek uit.

Tips en trucs

Aangezien het ontwerp van caissonplafonds een aantal kenmerken heeft, Het is noodzakelijk om enkele belangrijke aanbevelingen en adviezen te onthouden, als een dergelijk plafond is gepland om met uw eigen handen te worden ontworpen en gemonteerd:

 • Caisson-ontwerpen zijn geschikt voor decoratie in kamers met hoge plafonds vanaf 2,5 meter (hoe hoger, hoe beter).
 • Afhankelijk van de stijl en materialen, kunt u de ruimte vergroten of de bovengrenzen visueel lager maken (u moet vooral voorzichtig zijn met de caissons van de donkere schaal).
 • Als het ontwerpplan niet impliceert dat alle aandacht op het plafond is gericht, moet het wit of licht worden gemaakt.
 • Hoe groter de ruimte, hoe kleiner de caissoncassettes. In kleine ruimtes wordt aanbevolen dat panelen met een uitsparing groter worden gemaakt.
 • Bij het kiezen van een houten ontwerp van caissons, is het noodzakelijk om de kleurafstemming van het plafond, de vloer en het meubilair te observeren om tot een harmonieus ontwerp te komen.
 • Het verbeteren van het esthetische effect kan worden bereikt door vakkundig geselecteerde verlichting. Slecht ontworpen verlichting kan het hele plaatje ruïneren.

Het plafond van de caisson is niet universeel, daarom is het niet organisch voor alle interieurstijlen.Onafhankelijke installatie van verzonken constructies vereist training van hoge kwaliteit, de ontwikkeling van een voorlopig ontwerp van professionele ontwerpen, rekening houdend met alle details van het proces en de hulp van verschillende mensen in de installatie.

Mooie voorbeelden in het interieur

Op basis van de kenmerken van de te decoreren ruimte, is het in grote ruimtes aangewezen een middensamenstelling te maken met behulp van caissons.

De elegant gedecoreerde cirkel in het midden van de kamer zorgt voor een gevoel van aristocratie en inspireert de geest van de balzaal met zijn charme en luxe. Caissons divergeren in verschillende richtingen symmetrisch van de centrale compositie.

Onberispelijke techniek: in overeenstemming met het middelpunt van de cirkel, plaats het object met dezelfde vorm op de vloer op de vloer, dat de geometrische vorm van het midden van de cassettesamenstelling weerspiegelt. Dit kan een tafel of tapijt zijn. Markeer de exclusiviteit van het ontwerp zal de uitlaat helpen met een prachtige kroonluchter.

Caissons kunnen met succes worden gebruikt in een modieuze en moderne stijl, bijvoorbeeld een loft of een chalet. Grof behandeld hout, massieve kruisende balken helpen om de gewenste ontwerprichting en moderne interpretatie van de caissons te bereiken.Natuurlijkheid en natuurlijkheid van hout, textiel is welkom. Een competente benadering van een ontwerper met een ontwikkeld gevoel voor smaak kan een ongelooflijk stijlvolle inrichting creëren.

Een interessant voorbeeld van het gebruik van een caissonplafond in het interieur zijn diagonale caissons. Als je de plafondpanelen diagonaal plaatst ten opzichte van de wanden van de versierde ruimte, krijg je een heel origineel effect. Op dezelfde manier is het eenvoudig om het spiegelbeeld van het plafond en de vloer te bereiken, omdat de parkettegels meestal met dezelfde technologie zijn aangelegd.

Een andere mooie ontwerpoptie, hoewel vrij complex, is een paneel in de vorm van honingraten. Deze optie ziet er interessant uit in het interieur, maar vereist nauwkeurige wiskundige berekeningen.

Het ontwerp van de caissonconstructie met behulp van duig is typisch voor de landelijke stijlen en de Provence. Natuurlijk hout, wit geschilderd, weerspiegelt de Scandinavische bouwstijl. Deze ontwerpoptie draagt ​​een adel.

Wat is cassetteplafonds, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer