Hoe het plafond witter te maken?

Vergoelijken is altijd de meest populaire methode geweest voor het decoreren van het plafond. Daarom zijn veel mensen geïnteresseerd in hoe ze het plafond goed kunnen schilderen met krijt of kalk.

Wat is het?

Het plafond witten - de veiligste manier voor het menselijk lichaam om het plafondoppervlak af te werken. Het heeft geen zin om deze methode te vergelijken met spanningen, opgehangen, metalen of plastic structuren, omdat witten het plafond laat "ademen" en veel eenvoudiger is. Het materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van whitewash is volledig natuurlijk, daarom zal het geen onplezierige effecten op een persoon hebben.

Speciale functies

Met whitening kunt u het plafond een esthetische uitstraling geven en het interieur van de kamer opfrissen. De hoofdregel voor de kwaliteit van de procedure is dat het oppervlak grondig moet worden gereinigd en voorbereid.

Je moet op de volgende punten letten:

 • welk type whitewash werd eerder gebruikt;
 • hoe duurzaam is de oude coating;
 • welke soorten vervuiling zijn aanwezig op de vorige bekleding;
 • of er scheuren en chips in de oude laag zitten;
 • is er een allergie voor de componenten van de samenstelling van een van de bewoners van het huis;
 • functies werken met geselecteerde materialen voor whitewashing.

Voordat u het hoofdwerk uitvoert, is het belangrijk om te beslissen of de vorige laag zal worden verwijderd of dat deze kan worden achtergelaten. Als de vorige laag afbrokkelt of is begonnen weg te bewegen van het plafond, dan is het voor de nieuwe kalk nodig om de vorige te verwijderen. Als de coating in delen wordt afgepeld, kunnen deze lagen worden verwijderd en kunnen de resulterende onregelmatigheden met stopverf worden verborgen.

Plafondkalk heeft zowel zijn voor- als nadelen.

Allereerst is het noodzakelijk om het verbruik van 1m2 correct te berekenen en de juiste verhoudingen te bepalen. Het op deze manier bijwerken van het plafond is helemaal niet moeilijk.

Wat te bleken?

Om het plafond witter te maken, wordt meestal krijt, kalk of verf op waterbasis gebruikt. Meestal is de keuze van de meeste mensen gebaseerd opwelk materiaal het plafond eerder werd verwerkt. Je kunt het zelf leren, je hoeft alleen je vinger op een droog oppervlak te houden. Als de kalk geen sporen achterlaat, wordt kalk zeker gebruikt, omdat het krijt altijd op de vingers blijft zitten.

Als je nog steeds twijfelt, kun je het plafond afvegen met een natte hand. Kalkwit wordt donkerder, maar de hand blijft schoon, terwijl het krijt zijn sporen nalaat. Het is niet aan te raden om krijt te gebruiken voor het aanbrengen op kalk, omdat dit noodzakelijkerwijs zal leiden tot de vorming van vlekken en vlekken, waardoor het plafond meer dan eens moet worden geverfd om werk van slechte kwaliteit te verbergen.

Het ideale interval tussen herhaaldelijk witwassen is 1-2 jaar.

Krijt garandeert een diep witte kleur. Het is meer verzadigd dan andere soorten coatings. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van bacteriedodende eigenschappen en uitstekende weerstand tegen hoge luchtvochtigheid. Het gepresenteerde type whitewash is volledig hypoallergeen en veilig, en voldoet aan alle vastgestelde hygiënische eisen. Middelen voor het verwijderen van krijt is niet erg moeilijk op te pikken.

Kalkafwerking kan kleine defecten in het plafond verbergen., het barst en scheurt, wat resulteert in een glad en glad plafond. Een onderscheidend kenmerk van dit type whitening is een hoge vochtbestendigheid. Het is belangrijk op te merken dat dergelijk materiaal bij sommige mensen een allergische reactie kan veroorzaken, dus voordat u besluit om dit type witwasmiddel te gebruiken, is het belangrijk om alle bewoners op allergieën te controleren. De coating ruikt sterk en droogt veel langer dan de krijtoptie. Meestal wordt het ingezonden materiaal gekocht voor het afwerken van de plafonds in de badkamers.

U kunt het spuitpistool wit maken of een spray aanbrengen. Sommige hardwarewinkels bieden ook een andere tool voor werk.

Voorbereidende werkzaamheden

Het wordt niet aanbevolen om een ​​nieuwe kalklaag aan te brengen zonder de oude laag te verwijderen, omdat de oude laag begint af te pellen en aan de borstel blijft plakken nadat deze nat is. Dit zal het proces aanzienlijk bemoeilijken. Als gevolg hiervan krijg je een niet erg glad oppervlak en zal het werk worden verwend. Daarom is het belangrijk om het plafond vooraf te reinigen.Om dit te doen, moet u eerst alles uit de kamer verwijderen of bedekken met polyethyleen, omdat het moeilijk is om voorwerpen van het witwassen te wassen.

Het voorbereidende werk wordt in verschillende fasen uitgevoerd. Tijdens het werken moet u de volgende stap-voor-stap instructies volgen:

Het plafondoppervlak reinigen

Om het plafond voor te bereiden, moet u:

 • watertank;
 • grote spons;
 • spatel;
 • lompen;
 • ontlasting of trapladder.

Als u begint met het reinigen van het droge plafond, zal het proces veel tijd kosten en zal er veel vuil en stof zijn, dat u kunt verwijderen met een stofzuiger. Als u het oppervlak vooraf bevochtigt, is het handiger om de kalk te verwijderen en minder tijd te nemen. Het is niet nodig om het hele oppervlak onmiddellijk nat te maken, omdat het heel snel droogt. Het wordt aanbevolen om het plafond in secties te verdelen en elk van hen tijdens het werk te bevochtigen. De voorbereiding moet grondig zijn.

Nadat je de whitewash hebt bevochtigd, moet je hem een ​​paar minuten laten staan.zodat de hele laag doordrenkt is met water. Hierna kunt u de coating eenvoudig met een spatel reinigen. De resterende stukjes krijt of kalk worden afgeveegd met een vochtige doek totdat er een spoor achterblijft.Alle sporen wegwassen, gebruik niet veel water.

Dicht voegen, scheuren en verschillende beschadigingen af

Hiervoor moet u:

 • serpyanku;
 • stopverfoplossing;
 • schuurpapier;
 • primer materiaal;
 • borstel of roller;
 • bouwniveau.

Er zijn altijd gewrichten in het plafond die in de loop van de tijd kunnen divergeren. Om een ​​dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen, zijn ze geborduurd en is de gevormde spleet gevuld met een stopverf. Hiervoor kunt u shpakril gebruiken. Verder zijn deze gaten gesloten serpyanka, die op elkaar is gelegd laag van stopverfmengsel. Het resultaat moet een vlak oppervlak zijn.

Terwijl de gewrichten uitdrogen, moet u het plafond zorgvuldig onderzoeken en de aanwezigheid van defecten vaststellen. Zelfs de kleinste scheuren moeten met een oplossing worden ingewreven en de groeven en schilfers worden behandeld met een stopverf.

Vlekken verwijderen

Er worden vaak vlekken op het plafondoppervlak gevormd die door de kalk kunnen lekken. Het proces van verwijdering is nogal gecompliceerd. Dit moet worden gedaan voordat u een nieuwe laag aanbrengt. Ja, de eerste keer dat het plafond een rijke witte kleur krijgt, zullen na verloop van tijd de vlekken lekken, wat het algemene beeld zal bederven.Je kunt deze vlekken verwijderen door witheid of bleekmiddel. Het is noodzakelijk om een ​​spons te nemen, deze in een vloeistof te dompelen en aan de vlek vast te maken, totdat hij oplicht. Uiteraard moet u in speciale handschoenen werken om de huid niet te beschadigen. Deze optie om vlekken te verwijderen is geschikt als ze door water zijn gevormd.

Roestvlekken zijn moeilijker te verwijderen en vereisen dat kopersulfaat in de oplossing aanwezig is. Een verzadigde felblauwe oplossing voorbereiden, die vlekken besmeurt. Na het drogen is het belangrijk om de procedure te herhalen. Vervolgens moet u deze gebieden primen en goed drogen.

opstelling

Wanneer u de visueel vastgestelde defecten al hebt geëlimineerd, moet op verschillende plaatsen een niveau aan het plafond worden bevestigd. Het is dus mogelijk om de bestaande onregelmatigheden en hun omvang te bepalen. Als er diepe gebieden zijn, moeten deze apart worden gelegd en als de oplossing in het deel van de nis droogt, moet u het volledige oppervlak van het plafond plamuren. Specialisten gebruiken meestal afwerkplamuur. Het wordt meestal toegepast in twee lagen. Elk van hen heeft een dikte van 1-2 millimeter.

In dit stadium heb je 2 troffels nodig om te werken. De ene is smal en de andere is breed. Er wordt een dunne oplossing op het oppervlak aangebracht en deze wordt wijd over het plafond verspreid. Sweats en strepen kunnen worden verwijderd na het drogen met schuurlinnen. U moet het hele oppervlak schuren om het zo glad mogelijk te maken. Na het voltooien van dit proces moet het plafond worden afgeveegd met een droge doek en geprimed.

Als het behang vies is, moet u het voorzichtig schoonmaken. Vervaging moet voorzichtig zijn.

Hoe doe je het zelf?

De grootste vraag naar whitewashing van het plafond zijn materialen zoals kalk en kalk. U kunt whitewash met uw eigen handen bereiden, terwijl u zeker bent van de kwaliteit van het bereide mengsel.

Mel

Krijt wordt heel vaak gebruikt om de oplossing voor te bereiden voor het witten van het plafond.

Om de oplossing zelf te maken, moet u de verdere instructies volgen:

 • Giet een kleine hoeveelheid warm water in de voorbereide container, waar je 30 gram caseïnelijm moet toevoegen. Dit type lijm kan worden vervangen door PVA of bustilate;
 • afzonderlijk moet u de verpakking van huishoudelijke zeep wrijven en deze aan de container toevoegen;
 • schud de resulterende oplossing voorzichtig totdat deze glad is;
 • voeg 3 kilogram van het gezeefde krijt toe aan de resulterende massa, doe dit geleidelijk en blijf constant de oplossing roeren.

Zeven krijt is noodzakelijk om klonten en andere vreemde insluitsels te elimineren, dus het zal gemakkelijker zijn om het te verdunnen. Lijm is nodig om de beste kleefeigenschappen te bieden. Opgemerkt moet worden dat als een resultaat, het nog steeds noodzakelijk is om het mengsel door gaas te spannen. Hoe beter en grondiger u de oplossing voor witwassen voorbereidt, hoe beter en gemakkelijker deze op het oppervlak wordt aangebracht. Bijgevolg zal het resultaat van het uitgevoerde werk van hogere kwaliteit zijn.

kalk

Ingezonden materiaal is ook populair. U kunt verschillende methoden voor de voorbereiding van de oplossing gebruiken. Dit artikel kijkt naar 2 van hen.

In de eerste variant moet u 2,5 kilogram kalk nemen, waaraan 100 gram zout gedrenkt in water en een kleine hoeveelheid blauw wordt toegevoegd. Deze componenten moeten goed worden gemengd, waarna ze zo'n hoeveelheid water moeten toevoegen tot een eindvolume van 10 liter. De methode voor het toepassen van deze oplossing is vergelijkbaar met die voor krijt voor krijt.

De tweede kookoptie is als volgt: in water is het noodzakelijk om 1,7 kilogram kalk te verdunnen, waarna je daarna 40 gram blauw moet toevoegen. Deze componenten moeten grondig worden gemengd. Met behulp van een kalklaag is het mogelijk om het oppervlak te beschermen tegen schadelijke micro-organismen, terwijl witwassen kleine barstjes in het plafond helpt verwijderen.

Voordat u het plafond begint te witten met een mengsel op basis van kalk, is het belangrijk om de consistentie ervan te controleren. Om dit te doen, is het alleen noodzakelijk om elk metaalproduct in de oplossing te laten zakken. Nadat u het uit het mengsel hebt gehaald, moet het volledig worden bedekt. Als dit niet gebeurt, zal het mengsel bijvoorbeeld uit het metaal lopen en geen sporen achterlaten, wat aangeeft dat de oplossing erg vloeibaar is. In een dergelijke situatie is het nodig om een ​​kleine hoeveelheid kalk toe te voegen, zonder te vergeten het mengsel te roeren totdat het gewenste resultaat is verkregen.

Het is belangrijk op te merken dat wit kalk nodig is tijdens de oppervlaktebehandeling.

Evaluatie van de consistentie van whitewash kan op een vergelijkbare manier worden uitgevoerd voor degene die is gemaakt op basis van krijt.Het is aan u om te beslissen welk materiaal u wilt gebruiken om de plafonds in het appartement te witten, maar er moet worden opgemerkt dat een rijke en helder witte kleur alleen met krijt kan worden bereikt.

Tips en trucs

De belangrijkste regel bij de toepassing van het witten van het plafond is dat er een kleine hoeveelheid blauw in de oplossing aanwezig moet zijn (ongeveer 20 gram per 10 vierkante meter). Deze truc vermijdt een gelige tint.

Bij het witwassen van het plafondoppervlak moet rekening worden gehouden met de eigenaardigheden van de ruimte. Voor een badkamer is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een ​​speciale oplossing te gebruiken die vochtbestendig is en die het oppervlak kan beschermen tegen de vorming van schimmels. Anders zal de verf zijn uiterlijk verliezen en in de kortst mogelijke tijd beginnen af ​​te brokkelen.

Er moet aan herinnerd worden bij het schilderen van de basisregels voor veiligheid.

Een veiligheidsbril, rubberen handschoenen en een gasmasker moeten worden gebruikt om te voorkomen dat verf in de ogen, de huid en in de luchtwegen terechtkomt. Als u deze momenten negeert, kunt u een allergie of chemische brandwonden veroorzaken.

Gebruik de volgende aanbevelingen om een ​​kwaliteitsresultaat te bereiken:

 • om een ​​gelijkmatig geverfd oppervlak te krijgen, is het nodig om 2-4 lagen whitewash aan te brengen;
 • pas elke volgende laag pas toe nadat de vorige volledig droog is;
 • tijdens de droogperiode mogen er geen tocht in de kamer zijn en mag er geen direct zonlicht naar de oppervlakte komen, het drogen moet natuurlijk gebeuren;
 • als de vorige laag met wit wassen niet volledig is verwijderd of achterblijft, moet het materiaal van het nieuwe mengsel overeenkomen met het vorige, anders kan het grijze plekken en vlekken veroorzaken;
 • Als u de kleur van whitewash wilt wijzigen, kunt u er verschillende kleuren aan toevoegen, die u in elke hardwarewinkel kunt kopen.

Kamerrenovatie is een complex proces dat een serieuze aanpak vereist, maar met behulp van het witkappen van de plafonds kunt u het interieur vrij snel opfrissen. Een vergelijkbare reparatie kan onafhankelijk worden uitgevoerd en heeft een elegant plafond gekregen. De informatie in dit artikel helpt u om dit proces correct uit te voeren en mogelijke problemen te voorkomen.

Zie hieronder voor informatie over het maken van kalkvergieting.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer