Het plafond van het schuim: de voor- en nadelen

 Het plafond van het schuim: de voor- en nadelen

Het plafond van het schuim - een van de goedkope manieren om het plafond te isoleren en te versieren. Meer recent werden dergelijke grondstoffen gebruikt voor ambachten, tegenwoordig is het een populair afwerkingsmateriaal. Tegenwoordig wordt het schuim in een breed assortiment gepresenteerd, zodat u altijd een optie kunt vinden die bij uw idee past.

Een van de belangrijkste voordelen van een dergelijk plafond is het feit dat installatie onafhankelijk kan worden uitgevoerd, zonder te verwijzen naar specialisten. Overweeg de kenmerken, voor- en nadelen van dit materiaal.

Voor- en nadelen

Door het dak van de kamer kan ongeveer een kwart van de warmte verloren gaan. De tegel van polyfoam - uniek materiaal dat zorgt voor een hoog niveau van thermische isolatie van de kamer. Het wordt gebruikt in huisjes, baden, kelders en andere kamers.

In huisjes is schuimcoating bijvoorbeeld een van de meest populaire oplossingen. Hiermee kunt u besparen op de aanschaf van isolatie en warmte behouden.

Dit materiaal is een milieuvriendelijk product. Wanneer het wordt gebruikt, komen er geen giftige stoffen vrij in de lucht, het is onschadelijk voor de gezondheid. Bij de productie van gesmolten schuim door warmtebehandeling verkrijgt dichtheid, waardoor de kwaliteitskenmerken ervan toenemen. Om een ​​bepaalde tint te verkrijgen, worden kleurstoffen aan het product toegevoegd, waardoor het materiaal een heldere en verzadigde kleur krijgt.

Het schuim heeft veel voordelen, we merken de belangrijkste op:

 • Redelijke prijs. Door dit materiaal kunt u een origineel decor in de ruimte creëren.
 • Laag gewicht. Het materiaal kan worden gebruikt voor nieuw gebouwde gebouwen en oude huizen. Polyfoam maakt praktisch geen zwaarder plafond en wanden.
 • Grote keuze aan afwerking. Dit kan gips zijn, plastic.
 • Schuimbestendig tegen vocht. Het kan worden gebruikt voor het afwerken van baden, sauna's en baden, maar in badkamers moet extra waterdicht worden gemaakt. De coating is bestand tegen grote temperatuurdalingen.Het vervormt niet in een strenge winter, hete zomer. Dit materiaal geeft een uitstekende geluidsisolatie, het is gemakkelijk te kleuren.

Er zijn schuim en nadelen:

 • Dit materiaal is licht ontvlambaar. Bij toepassing boven een gasfornuis of kolom is extra bescherming noodzakelijk.
 • Vóór isolatie van het dak met schuimplastic, is het noodzakelijk om houten elementen te impregneren met antipyreen vloeistof. Vooral het gaat om volledig houten constructies.
 • Het materiaal is fragiel. Extra bescherming is nodig: bij de minste schade begint het schuim af te brokkelen.
 • Polyfoam kan niet worden bedekt met nikrokrakraskoy of vernis. Alleen op water gebaseerde kleurstoffen zijn van toepassing.
 • Deze afwerking is luchtdicht. Hierdoor is er bij niet-geventileerde openingen een hoog risico op schimmel of schimmel.

Hoe te kiezen?

Om dit materiaal correct te kiezen, is het de moeite waard om een ​​paar aanbevelingen te overwegen.

 • Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de hoeken van de tegel. Als de vorm van de tegel vierkant is, moeten alle hoeken recht zijn. De geringste afwijking zal voelbaar zijn, waardoor ongelijke naden zichtbaar worden, dit is vooral belangrijk voor naadloze overlay.
 • De randen van de tegels moeten glad zijn, het afstoten is onaanvaardbaar.Goed schuim brokkelt niet af, als je het onder een hoek vasthoudt. Bovendien moet de foto duidelijk zijn, eventuele onvolkomenheden zijn zichtbaar op het plafond met het blote oog.
 • Hoogwaardig materiaal is eenvoudig empirisch te testen: neem een ​​tegel in één hoek en schud. Materiaal van slechte kwaliteit zal breken.

Als u besluit om het plafond met schuim te isoleren, u moet de basisregels kennen waarmee u kunt genieten van goedkope en hoogwaardige reparaties zonder de volgende problemen:

 • Een dergelijke dekking vereist een zorgvuldige behandeling, elke deuk die is ontstaan, kan niet worden gerepareerd.
 • Vermijd gewrichten bij het leggen van platen zal niet werken. Voor esthetiek, moet u witte stopverf gebruiken, onthoud bovendien de grootste nauwkeurigheid.
 • Om problemen met randen in de hoeken en gewrichten te voorkomen, kunt u kant-en-klare hoeken kopen en zo nauwkeurig mogelijk de breedte ervan selecteren met de hoofdvoet.
 • Om de plaats van het bevestigen van de kroonluchter te maskeren, moet u van tevoren een stopcontact kopen.
 • Ga voorzichtig naar de foto. Reeds gelijmd materiaal is moeilijk opnieuw te maken.
 • Denk aan het lijmen van het schuim boven de kachel. Het creëren van gevaarlijke situaties is onaanvaardbaar.
 • Het afwerken van dergelijk materiaal is een goede oplossing bij het repareren van de gang en de badkamer. Maar in de badkamers is het noodzakelijk om het plafond extra te bedekken met een laag waterafstotende verf.

Er zijn universele kleefstoffen voor alle soorten schuim. Het beste hulpmiddel is echter een één-component polyurethaanlijm. Het voordeel ligt in een snel gevecht, je hoeft niet lang met je handen omhoog te staan ​​en de tegel vast te houden. Denk aan de nuance: de lijmkosten van verschillende merken zijn aanzienlijk verschillend. Als de Russische samenstelling ongeveer 300 roebel per 1 kg kost, bedraagt ​​de Poolse lijm 9000 roebel per pakket van 15 kg. Besparingen zijn tastbaar.

Als uw plafond perfect glad en schoon is, volstaat een capaciteit van drie kilogram PVA-lijm. Voor een perfecte lijming wordt het aanbevolen om een ​​wit productpakket Moment-Montage aan de oplossing toe te voegen.

Als je in een oud huis woont, is het verstandig om de lakens extra te versterken met deuvels met witte plastic parasols. Dan kunnen ze worden vermomd met witte stopverf.

Vaak is het plafond ongelijk, dus voor uitlijning moet je de gebruikelijke stopverf gebruiken.Het gaat goed samen met de taak van nivellering, het maskeren van scheuren. Bovendien is de stopverf een goed voorbereidingsmateriaal: nadat het oppervlak is behandeld met een primer, zal de schuimplastiektegel sterker blijven. Je kunt droge gipspleister en PVA-lijm combineren. Het voordeel van deze combinatie is dat deze samenstelling stopverfverbindingen kan zijn.

Oppervlakteschilderkunst

Uitgebreid polystyreen is gecontra-indiceerd agressieve componenten van kleurstoffen, corrosief materiaal. Deze componenten omvatten aceton en alkyd-additieven. Voor dit type plafond wordt aangeraden neutrale verven op waterbasis te gebruiken. Een uitstekende keuze zou op water gebaseerd zijn. Tegenwoordig is er in de winkels een enorme selectie kleuren van deze verf.

Het zal interessant zijn om het decor in brons of zilver te bekijken. Een dergelijke kleuring wordt aanbevolen om een ​​zachte doek uit te voeren, verf op een punt aan te brengen: dit creëert een imitatie van verouderd gipspleister. Velen kiezen voor het heldere decor van schuimtegels. Indien gewenst kan het oppervlak worden versierd met een contrastpatroon.

Er zijn verschillende aanbevelingen voor het correct lijmen van schuimplaten:

 • Verwijder voorzichtig de kalk, oude pleister en kalk van het plafondoppervlak.
 • Veeg de voet af met een vochtige doek of een bijna droge spons.
 • Markeer het plafond.
 • Primer het oppervlak met een diepe penetratie primer.
 • Snijd de hoeken van de panelen onder de voetjes van plafondlampen af.
 • Begin vanuit het midden en ga geleidelijk naar de hoeken.
 • Vergeet niet om de lijm te laten drogen.
 • Masseer de naden tussen de panelen zorgvuldig.

Een van de belangrijke elementen zijn kroonlijsten. Deze nuance is vrij complex in uitvoering, als je geen eerdere ervaring hebt gehad. Om de taak te vergemakkelijken, koopt u een lichtgewicht decor en een krachtige lijm die u zal behoeden voor het moeizame bevestigen van de stoeprand aan het oppervlak. De laatste stap is het verwijderen van het inktmengsel. Wees niet lui om dit direct te doen nadat je tegels hebt geplakt, want het schoonmaken van het oppervlak zal dan moeilijk zijn.

Hoe een sokkel installeren?

Om een ​​plint stevig vast te pakken, moet je lijm op de dakrand en de muur aanbrengen. Dit is niet erg handig, omdat het verbruik van materiaal groot genoeg zal zijn. Voor een zuiniger verbruik, kunt u lijm op de plint aanbrengen,Bevestig het aan de bijlage en laat de lijm drogen. Dan moet je de plint stevig aandrukken en gedurende twee minuten vasthouden.

Acrylkit is het meest geschikte materiaal. Hij grijpt meteen, zo'n plint is genoeg om een ​​paar seconden vast te houden. Hoekverbindingen - de moeilijkste taak. Het is noodzakelijk om ze nauwkeurig te snijden, zodat de randen perfect op elkaar zijn afgestemd. Om dit te doen, kunt u een scherp mes of een speciaal mes gebruiken om schuim te snijden. Het kan worden gekocht bij elke ijzerhandel.

Maak voor het installeren van de hoeken een patroon op de vloer en let op alle snijlijnen. Zorg dat de hoek goed is, er geen openingen zijn. Voor de beste kwaliteit interface, kunt u schuurpapier gebruiken. Bevestiging voor de lamp hoort niet op te vallen. De socket moet de draden overlappen. Het midden moet langs de rand van het decoratieve glas van de lamp worden gesneden. Om dit te doen, kunt u het aan de binnenkant bevestigen en voorzichtig een gat afsnijden.

Basisregels

Bij het isoleren van gebouwen gemaakt van hout is het overwegen waard een paar nuances.

 • Er moet aan worden herinnerd dat schuim in sauna's zelden wordt gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld niet aanbevolen om de plaats boven de ketel met schuim te bedekken, omdat het materiaal bij een temperatuur van 90-95 graden brandt.
 • Bij het afwerken van de schuimkelder en sauna moet u het ventilatiesysteem zorgvuldig overwegen. Vanwege de luchtdichtheid van het schuim, worden de wanden van de kamer onmiddellijk nat (vooral tijdens de verwarmingsperiode).
 • Laat geen grote openingen open waarlangs muizen en ratten kunnen rennen.
 • Er is een zogenaamd "thermos-effect" wanneer baden en sauna's van binnenuit worden verwarmd. Dit veroorzaakt het verschijnen van schimmels en meeldauw, daarom is het aan te raden dergelijke kamers alleen buiten te verwarmen.

  De bovenstaande regel is van toepassing op andere houten gebouwen. Vochtigheid van de kamer heeft een nadelig effect op het frame van het gebouw, waardoor snel verval optreedt. Alle gebouwen met een hoog vochtpercentage worden sterk aanbevolen om alleen buiten te verwarmen. Bij het versieren van niet-residentiële schuimkamers wordt het aanbevolen om het kwadraat van het schuim rechtstreeks aan de muur te bevestigen. Houd er rekening mee dat voor thermische isolatie van woongebouwen verplichte installatie van de draagrol vereist is om voor een goede ventilatie van de ruimte onder de bekleding te zorgen.

  In de volgende video ziet u hoe u een decor op het plafond kunt maken met schuimplastic.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer